Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 maart 2021

Vier leerlingen komen onder schoolpoort terecht in Harelbeke: jongen (7) afgevoerd naar ziekenhuis

HLN
Vier leerlingen komen onder schoolpoort terecht in Harelbeke: jongen (7) afgevoerd naar ziekenhuis
In basisschool De Wingerd in de Harelbeekse Bruyelstraat zijn vier jonge kinderen gewond geraakt toen de schoolpoort het begaf en op de leerlingen viel.
Lees verder

Oma (76) die klappen kreeg én uitdeelde in San Francisco schenkt ingezameld bedrag van bijna 1 miljoen dollar weg
De 76-jarige Xiao Zhen Xie, een Amerikaanse oma van Chinese afkomst, werd naar eigen zeggen vorige woensdag in San Francisco zomaar op straat aangevallen. Ze liet zich wel niet doen en sloeg - letterlijk - terug. Haar kleinzoon zette daarna een geldinzameling op voor de medische kosten. Het bedrag liep aardig op, tot bijna 1 miljoen dollar (815.000 euro). Geld dat de bejaarde dame nu wil doneren aan de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap om te strijden tegen racisme.
Lees verder

Jessica Alba legt uit waarom ze stopte met acteren op haar hoogtepunt: "Toen ik kinderen kreeg, veranderde alles"
Jessica Alba (39) was vroeger één van de groten in Hollywood, maar vandaag is het bijna tien jaar geleden dat ze nog eens in een blockbuster te zien was. "Ik haalde er niet meer zoveel voldoening uit als in het begin."
Lees verder

Denemarken schort toediening AstraZeneca-vaccin drie weken langer op
Denemarken zal het toedienen van het vaccin van AstraZeneca nog drie weken langer opschorten. Dat heeft Søren Brostrøm, directeur van het Deense gezondheidsinstituut Sundhedsstyrelsen, vandaag gezegd op een persconferentie.
Lees verder

LIVE RONDE VAN CATALONIË. Thomas De Gendt mee in vroege vlucht, net als vijf jaar geleden toen hij won in Port Ainé
Met de vierde etappe staat er ook vandaag een bergrit op het programma in de Ronde van Catalonië. Over 166 kilometer krijgen de renners drie zware beklimmingen voorgeschoteld, met de slotklim naar Port Ainé als scherprechter. Daar kwam ook in 2016 een etappe aan, en toen was Thomas De Gendt de primus na een vroege vlucht. Wie gaat vandaag met de zege aan de haal? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Hallucinante beelden uit Nederland: schietpartij op klaarlichte dag
Op beelden van het Nederlandse regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant is duidelijk te zien hoe een schietpartij op maandag 15 maart in Oudenbosch - niet ver van het aan ons land grenzende Roosendaal - eraan toeging. De schutter springt uit de auto en schiet op de grijze auto achter hem. De politie heeft de man inmiddels geïdentificeerd. De dader had tot donderdagmiddag tijd om zich te melden.
Lees verder

IKEA valt over uitspraak van Ben Weyts: "Kwetsend voor onze meer dan 4.000 medewerkers"
De beslissing van het Overlegcomité om de scholen een week voor de paasvakantie al te sluiten, viel niet in goede aarde bij Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). "De IKEA open en de school dicht. Dat is niet mijn visie op de samenleving", reageerde hij teleurgesteld. Maar hoe kwam de uitspraak aan bij IKEA zelf? "Kwetsende opmerking voor al het werk dat geleverd is", klinkt het bij HLN Live.
Lees verder

Na rellen op Sint-Pietersplein in Gent en drukte op Ladeuzenplein in Leuven: zo voorkomen studentensteden nieuwe incidenten
Vooral in studentensteden wordt het een stevige uitdaging voor politiediensten om samenscholingen te vermijden op pleinen en in parken, nu het niet langer te koud is om lang buiten te blijven. Dat bleek woensdagavond al, toen op het Gentse Sint-Pietersplein honderden jongeren samentroepten en in Leuven op het Ladeuzeplein wel tweehonderd jongeren verzamelden. Jongeren hebben dan ook schoon genoeg van alle restricties. Hoe streng wordt er opgetreden? En hoe worden nieuwe samenscholingen vermeden? Je leest het hier.
Lees verder

Luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines schrapt nog eens 650 banen
De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines, een zustermaatschappij van Brussels Airlines, gaat nog eens 650 banen schrappen. En de vloot wordt nog een beetje kleiner gemaakt, zo heeft de maatschappij donderdag aangekondigd.
Lees verder

Razende prins William plant revanche, en zet daarvoor moeder Diana in: "Harry liet hem achter om de brokken te lijmen"
Prins William (38) weet amper wat hij met zichzelf moet aanvangen na de verontrustende getuigenissen van Harry (36). Die laatste en zijn echtgenote Meghan (39) spuwden hun gal bij Oprah Winfrey, en samen bulldozerden ze over de toekomst van de monarchie. Een monarchie waarvan William binnenkort aan het hoofd komt te staan als koning. Waar hij vroeger enkel sympathie had voor zijn jongere broer, is hij nu razend. "William? Die wil niets liever dan hard terugslaan."
Lees verder

De 6 mooiste wandel- en fietsroutes om bloesemfoto's te maken
In april zijn de bloesems er weer! De hele maand lang kun je in Haspengouw in Limburg en het Brabantse Hageland genieten van feeërieke bloesemlandschappen. Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt je de fiets- en wandelroutes waarop je de mooiste foto's maakt en signaleert de specials voor het bloesemseizoen.
Lees verder

UITGETEST. "Een ding staat vast: het potje Manukahoning krijgt vanaf nu een vaste plaats in mijn badkamerkastje"
Manuka is een speciale honingsoort uit Nieuw-Zeeland. De laatste jaren werd het razend populair dankzij zijn helende werking. Heel wat bekendheden zweren erbij, zoals realityster Kourtney Kardashian. Dokter Servaas Bingé legt uit waarom manukahoning zo gezond is en redactrice Marie test het uit als gezichtsmasker. "Het is de eerste keer dat een masker de probleemzone rond mijn kin verbetert."
Lees verder

UITGETEST. Manukahoning is een must voor je gezondheid én gezicht: "Eindelijk die hardnekkige maskne onder controle"
Manuka is een speciale honingsoort uit Nieuw-Zeeland. De laatste jaren werd het razend populair dankzij haar helende werking. Heel wat bekendheden zweren erbij, zoals realityster Kourtney Kardashian. Dokter Servaas Bingé legt uit waarom manukahoning zo gezond is en redactrice Marie test het uit als gezichtsmasker. "Het is de eerste keer dat een masker de probleemzone rond mijn kin verbetert."
Lees verder

SHOWBITS. Ella Leyers pinkt een traantje weg en Brooklyn Beckham wordt Spice Girl
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Twitter bekijkt of gebruikers op tweets moeten kunnen reageren met emoji's
Twitter is aan het onderzoeken of er, net als bij Facebook, een aantal emoji's onder tweets moeten verschijnen waarmee andere gebruikers snel kunnen reageren. Nu is alleen een hartje mogelijk als snelle reactie op een tweet.
Lees verder

Volgens Bill Gates is de wereld in 2022 "weer helemaal normaal"
"De wereld zal tegen het einde van 2022 weer helemaal normaal zijn." Dat zei miljardair en co-oprichter van Microsoft Bill Gates in een interview met enkele Poolse media. Gates gaf zelf al meer dan een miljard euro uit aan ondersteuning voor de pandemie.
Lees verder

Synthetische brandstoffen: de redding voor de verbrandingsmotor?
Enkele constructeurs, zoals Volvo en Ford, gaven al aan dat ze tegen 2030 geen wagens met verbrandingsmotor meer zullen verkopen. Wordt de technologie dan helemaal ten grave gedragen? HLN Drive ging op onderzoek.
Lees verder

Je vaccinatie-uitnodiging meteen ontvangen in plaats van te wachten op de brief? Zo meld je je aan bij je online 'burgerprofiel'
De snelste manier om te weten te komen of je uitgenodigd bent voor de coronavaccinatie, is via het online platform 'Mijn Burgerprofiel'. Alleen blijken veel mensen nog nooit van dat systeem gehoord te hebben. Zo activeer je het.
Lees verder

Zweden gebruikt AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel voor 65-plussers
Zweden gaat het AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel opnieuw gebruiken bij 65-plussers. Dat meldt de Zweedse gezondheidsautoriteit Folkhälsomyndigheten vandaag in een persmededeling. Voor personen jonger dan 65 wacht Zweden op meer gegevens.
Lees verder

'Blind Gekocht' is terug met gloednieuwe presentator Kobe Ilsen
'Blind Gekocht' is terug met een gloednieuw seizoen én een gloednieuwe presentator: Kobe Ilsen. Al start die het nieuwe seizoen met een kleine vergissing.
Lees verder