Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 maart 2021

Verdacht overlijden in Gent: politie vindt lichaam van 45-jarige man in krakerspand

HLN
Verdacht overlijden in Gent: politie vindt lichaam van 45-jarige man in krakerspand
In de Korianderstraat in Gent, dicht bij de Krook, heeft de politie donderdagmiddag het lichaam van een 45-jarige man gevonden. Het gaat om een verdacht overlijden in een krakerspand. "Er gebeurden louche dingen in dat huis, maar we kenden de man niet", zeggen de buren.
Lees verder

ASSISEN. Tom Pattyn schuldig aan moord
"Een mens moet zich kunnen beheersen. Maar wanneer een slachtoffer u door ernstig geweld in een zodanige toestand brengt dat..." Johan Platteau — advocaat van Tom Pattyn, de man beschuldigd van moord op zijn Mexicaanse vrouw — pleitte dat Berenice haar eigen dood "uitlokte". Uitlokken in de betekenis die artikel 411 van het strafwetboek er aan geeft. De jury volgde die redenering niet. Morgen riskeert zijn cliënt levenslang.
Lees verder

Nieuwe lockdown geen gevolg voor Miss België: verkiezing gaat gewoon door op 31 maart
Aan de Miss België-verkiezing verandert niks door de verstrengde coronamaatregelen. Die gaat zoals gepland door op woensdag 31 maart, en is live te volgen via hln.be. Zonder toeschouwers in de zaal geeft Celine Van Ouytsel (24) haar kroontje door aan één van de 33 finalistes. Alle meisjes zijn al twee keer getest en gaan vanaf nu samen in quarantaine op hotel.
Lees verder

WK-KWALIFICATIES. Zlatan meteen in de basis bij Zweden - Denemarken opent met zege in Israël
Zlatan Ibrahimovic staat meteen in de basis bij Zweden voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië. De 39-jarige aanvaller verdedigt zo voor het eerst sinds het EK van 2016 opnieuw de kleuren van zijn land. Na de partij volgt nog een duel in Kosovo en een oefenpot tegen Estland. Dat de Zweed op het veld een hoofdrol zal opeisen, lijkt buiten kijf te staan.
Lees verder

WK-KWALIFICATIES. Denemarken opent met zege in Israël, Zwitserland wint van Bulgarije
Denemarken is zijn kwalificatiecampagne voor het WK van 2022 in Qatar begonnen met een zakelijke zege op bezoek in Israël. De Denen, die komende zomer op het EK in de poule zitten van de Rode Duivels, wonnen in Tel-Aviv met 0-2.
Lees verder

Schilderij van Van Gogh geveild voor ruim 13 miljoen euro
"Scène de rue à Montmartre", een schilderij van Vincent van Gogh uit 1887, is donderdag op een veiling in Parijs geveild voor iets meer dan 13 miljoen euro. Het straattafereel werd verkocht bij Sotheby's, dat zeker 5 miljoen euro had verwacht.
Lees verder

Dan toch emoji van 'droevig kakske' op komst?
Een Britse organisatie die zich inzet voor geestelijke gezondheid wil dat er een 'droevig kakse' wordt toegevoegd aan het arsenaal van emoji's. De Campaign Against Living Miserably (Calm) heeft de vraag gericht aan het Unicode Consortium, dat verantwoordelijk is voor de introductie van emoji's. Het consortium speelde in 2017 al een keer met het idee, maar voerde het toen af.
Lees verder

'Arrested Development'-ster Jessica Walter op 80-jarige leeftijd overleden
Jessica Walter, de Amerikaanse actrice die onder meer bekend is als Lucille Bluth uit de serie 'Arrested Development', is overleden. Dat maakte haar familie zonet bekend. De actrice werd 80 jaar.
Lees verder

Kirsten Flipkens moet in Miami het hoofd buigen tegen Ostapenko
Kirsten Flipkens (WTA 94) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van de Miami Open. Flipkens, die ondanks een verliespartij in de kwalificaties toch nog mocht aantreden door het forfait van een andere speelster, verloor in drie sets van Jelena Ostapenko (WTA 54).
Lees verder

'Glee'-cast komt samen als eerbetoon aan overleden Naya Rivera op de GLAAD Media Awards
De GLAAD Media Awards organiseren een 'Glee'-reünie ter ere van de overleden actrice Naya Rivera. De LGBTQ-organisatie zal 8 april voor de 32ste keer de awards uitreiken aan mediafiguren die voor een eerlijk beeld van holebi's en transgenders zorgen. Naya haar personage Santana uit 'Glee' kwam tien jaar geleden uit de kast in de televisieserie 'Glee'.
Lees verder

Max Verstappen klaar voor nieuw seizoen: "Ik heb ook vertrouwen als ik achteraan zou rijden"
Hoewel er dit keer maar een goede honderd dagen zitten tussen de laatste wedstrijd van het vorige seizoen en de openingsrace van dit jaar, kan het voor Max Verstappen niet snel genoeg beginnen. Dan kan iedereen zien of hij Lewis Hamilton kan bijhouden, of niet, of andersom.
Lees verder

Deze infografiek maakt helder waarom ventilatie in klassen zo belangrijk is
Al sinds vorig jaar benadrukken experts dat het voortdurend verversen van de lucht in klassen ervoor kan zorgen dat het risico op een coronabesmetting fors daalt. Deze infografiek toont met behulp van drie scenario's glashelder aan waarom verse lucht in het klaslokaal cruciaal is in de strijd tegen het coronavirus.
Lees verder

"Als ik besmet raak, ben ik verloren": ALS-patiënt Alain (52) doet pakkende oproep om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren
Een ALS-patiënt uit het Oost-Vlaamse Laarne heeft een pakkende oproep gedaan om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Al een jaar leeft Alain Verspecht (52) op advies van zijn arts in absolute quarantaine, omdat zijn ernstige zenuw-spierziekte hem extra kwetsbaar maakt. "Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts inschat op nul procent. Als ik besmet raak, ben ik verloren", zegt hij.
Lees verder

ALS-patiënt Alain (52) doet pakkende oproep om risicopatiënten voorrang te geven bij vaccineren: "Als ik besmet raak, ben ik verloren"
Een ALS-patiënt uit het Oost-Vlaamse Laarne heeft een pakkende oproep gedaan om bij het vaccineren voorrang te geven aan risicopatiënten. Al een jaar leeft Alain Verspecht (52) op advies van zijn arts in absolute quarantaine, omdat zijn ernstige zenuw-spierziekte hem extra kwetsbaar maakt. "Mijn overlevingskans bij een besmetting met Covid-19 wordt door mijn longarts inschat op nul procent. Als ik besmet raak, ben ik verloren", zegt hij.
Lees verder

Italië weert cruiseschepen uit historisch centrum van Venetië
Cruiseschepen mogen voortaan niet meer langs het San Marcoplein in Venetië varen. De boten zullen voortaan moeten aanmeren in de industriehaven van de stad, zo heeft de Italiaanse regering donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Na Noorwegen komt ook Duitsland met statement tegen WK in Qatar
De voetballers van het nationale elftal van Duitsland hebben voor de aftrap van hun WK-kwalificatieduel met IJsland actie gevoerd tegen het WK in Qatar. Met op elk shirt een andere letter vormde de 'Mannschaft' het woord 'Human Rights' (mensenrechten).
Lees verder

Gemeenschapsonderwijs sluit kleuterscholen, Katholiek Onderwijs adviseert hetzelfde
Het Gemeenschapsonderwijs heeft beslist om al zijn kleuterscholen te sluiten. Ook Katholiek Onderwijs Vlaanderen adviseert haar kleuter- en basisscholen om volgende week ook de lessen in het kleuteronderwijs te schorsen.
Lees verder

Hebben hamsteraars dan toch gelijk? Er dreigt wereldwijd tekort aan toiletpapier
Het was een beetje een running joke in het begin van de coronacrisis. Toen de eerste lockdown in ons land werd aangekondigd, repte iedereen zich naar de supermarkt om toiletpapier en droge voeding in te slaan. De ongerustheid bleek uiteindelijk onterecht, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Er dreigt namelijk een wereldwijd tekort aan toiletpapier door een crisis in de containersector.
Lees verder

WK-KWALIFICATIES. Zlatan deelt assist uit bij terugkeer - Spanje niet voorbij Griekenland
Zlatan Ibrahimovic heeft z'n terugkeer bij de Zweedse nationale ploeg opgeluisterd met een assist. Op aangeven van de Milan-spits scoorde Viktor Claesson het enige doelpunt van de match tegen Georgië. Zlatan en co zijn dus goed begonnen aan de kwalificaties.
Lees verder

Palestijnen krijgen financiële steun van VS bij aanpak coronapandemie
De Verenigde Staten gaan 15 miljoen dollar (bijna 13 miljoen euro) vrijmaken om de Palestijnen te helpen bij het bestrijden van de coronapandemie. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekendgemaakt.
Lees verder