Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

Veel verwarring bij privésauna’s: “Niemand weet of we jacuzzi of stoombad mogen gebruiken, dus ik doe niet open”

HLN
Veel verwarring bij privésauna's: "Niemand weet of we jacuzzi of stoombad mogen gebruiken, dus ik doe niet open"
De privésauna's mogen vanaf maandag opnieuw openen, maar veel uitbaters zitten met de handen in het haar. "Er is veel onduidelijkheid in de sector: mogen het stoombad en de jacuzzi wel of niet werken? Ik kan klanten niet vragen om te betalen voor een arrangement dat niet volledig is."
Lees verder

Wim, een vriend van vermoorde David, reageert: "Binnen holebigemeenschap neemt angst toe, ook bij jeugd"
"Het nieuws komt heel hard aan. Niet alleen omdat we hem persoonlijk kennen, maar ook omdat het de tweede homofobe moord in België is", zegt Wim Raes, een vriend van de vermoorde 42-jarige David P., aan VTM NIEUWS. Afgelopen zaterdag werd David dood aangetroffen in een buurtpark in Beveren, nadat hij via een datingapp voor homoseksuelen benaderd en in de val gelokt. Raes, die actief is bij holebi-vzw Tiszo, pleit voor een betere beveiliging van datingapps.
Lees verder

Zware veroordeling voor bestuurster (33) die gevallen Samira (44) per ongeluk dood reed: "Iedere normale bestuurder stopt als er een bromfiets op de baan ligt"
De vrouw (33) die begin maart 2019 de gevallen bromfietsster Samira Chebbah (44) doodreed in De Panne, heeft van de politierechter een zware veroordeling gekregen: 18 maanden celstraf met uitstel, 3 jaar rijverbod en 8.000 euro boete waarvan de helft effectief. "Het slachtoffer was misschien niet zichtbaar, maar iedere normale bestuurder zou stoppen als hij of zij een bromfiets in het midden van de baan ziet liggen", klonk de motivering van de strafrechter, die ook zwaar tilde aan het vluchtmisdrijf. "De beklaagde moet beseffen dat het verkeersongeval met dramatische afloop te wijten is aan haar persoonlijk toedoen."
Lees verder

Spullen overleden Karl Lagerfeld later dit jaar geveild
Een heleboel interieurspullen en kunstwerken van de overleden ontwerper Karl Lagerfeld zullen nog dit jaar geveild worden. Dat bevestigt veilingshuis Sotheby's. Het gaat om voorwerpen uit het landhuis van Lagerfeld in Monaco.
Lees verder

Het is Internationale Vrouwendag: deze 10 merken zetten vrouwen in de bloemetjes
Vandaag, op maandag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die niet ongezien mag passeren. Daarom pakken verschillende mode- en juwelenmerken uit met acties om vrouwen extra in de schijnwerpers te zetten. Wij selecteerden alvast enkele bijzondere initiatieven.
Lees verder

Sambi Lokonga verbergt regenboogband maar spreekt van "misverstand", Pro League in alle staten
Anderlecht-speler Albert Sambi Lokonga heeft dit weekend zijn witte kapiteinsband gedragen boven zijn regenboogband. Die droegen alle aanvoerders om homofobie te veroordelen en diversiteit aan te moedigen, maar Sambi Lokonga leek dus niet voluit mee te doen. De Pro League is furieus: "Dit is bijzonder ongelukkig."
Lees verder

Banksy wil miljoenen ophalen voor Britse zorg en veilt kunstwerk met verpleegster als heldin
De mysterieuze kunstenaar Banksy komt de Britse gezondheidszorg te hulp. Hij hoopt miljoenen op te halen met de veiling van zijn werk 'Game Changer', waarop een verpleegkundige staat afgebeeld als superheld.
Lees verder

Royaltykenners unaniem na Oprah-interview: "De oorlog is compleet, er is géén weg terug"
Zowat de hele wereldpers besteedt massaal aandacht aan het interview van Oprah Winfrey (67) met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39). De Sussexes staan op voorpagina's in alle continenten en ook online is het spraakmakende interview hét gespreksonderwerp van de dag. Alle uitlatingen van de prins en zijn vrouw tijdens het gesprek verbazen vriend en vijand, maar hoe loopt dit af? "De Britse monarchie zal overleven zoals ze dat altijd hebben gedaan", zeggen royaltywachters in binnen- en buitenland. "Door de rangen te sluiten."
Lees verder

Je terras zelf leggen? Maak deze fouten niet
Wil je eindelijk werk maken van een (nieuw) terras of een oprit? En ga je de werken grotendeels zelf uitvoeren? Leer dan eerst uit de fouten van andere doe-het-zelvers. Bouwsite Livios zet vijf typische boosdoeners op een rij zodat jij exact weet wat je zeker moet vermijden.
Lees verder

Premier De Croo wil strengere straffen voor plegers van seksueel geweld
"Voor een verkrachting van een meerderjarige zonder verzwarende omstandigheden is vijf jaar gevangenisstraf het maximum in ons land. Ik vind dat te laag." Dat zei premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag na een bezoek aan het UZ Gent. De Croo belooft alvast een verdubbeling van de middelen voor slachtoffers van seksueel geweld.
Lees verder

Fietsertje (4) overleden bij ongeval met landbouwvoertuig in Geldenaken
Een jongetje is zaterdag om het leven gekomen bij een aanrijding in Geldenaken (Jodoigne). Dat heeft het parket van Waals-Brabant vandaag bekengemaakt.
Lees verder

Wetenschappers vinden stofje dat kan gebruikt worden voor mannelijke anticonceptiepil
Wetenschappers hebben een manier gevonden om een niet-hormonale anticonceptiepil voor mannen te ontwikkelen. Zo staat te lezen in een nieuwe studie gepubliceerd in Nature Communications.
Lees verder

Europese Commissie "verrast" over verlenging Belgisch reisverbod
De Europese Commissie heeft "met verrassing" uit de pers vernomen dat de Belgische regering het verbod op niet-essentiële reizen wil verlengen tot 18 april, zo heeft een woordvoerder vandaag gezegd. De Commissie onderzoekt "alle opties op tafel" om de zaak op te volgen.
Lees verder

Catalaans nationalist, spandoeken in Madrid en de man die Messi moet houden: wie is Joan Laporta, de (niet zo) nieuwe Barça-voorzitter?
De 38ste voorzitter is ook de 42ste. Joan Laporta (58) keert terug als voorzitter van FC Barcelona. Hij kreeg dit weekend 54,3 procent van de stemmen van de 110.000 socios achter zijn naam, versloeg voormalig directeur Toni Freixa en ondernemer Victor Font met ruim verschil. Maar wie was, en is Joan Laporta?
Lees verder

Overheden werken samen om vrouwen richting ICT-sector te helpen
Meer vrouwen moeten hun weg vinden naar de ICT-sector. Dat is de ambitie van 'Women in Digital', een plan dat vrijdag groen licht kreeg van de federale regering en dat binnenkort ook op tafel ligt in een conferentie met de andere regeringen van ons land. Het initiatief moet helpen voorkomen dat de digitale revolutie voor een nieuwe kloof tussen mannen en vrouwen zorgt.
Lees verder

Wie strandzetel huurt in strandbar, mag geen drankje kopen in dezelfde bar: "Eigen drank mag dan weer wel. Absurd"
Er dreigt zich de komende weken een absurde situatie voor te doen in Blankenberge en Knokke-Heist. Mensen die een zetel huren in een strandbar, zullen namelijk geen drankje mogen bestellen in dezelfde bar, hoewel die wel aan raamverkoop kunnen doen. "Een vreemde situatie", zegt de burgemeester van Blankenberge, Daphné Dumery, die verduidelijking vraagt aan het Overlegcomité.
Lees verder

Belgian Cats treffen Slovenië, Turkije en Bosnië in de groepsfase van het EK
Slovenië, Turkije en Bosnië zijn de tegenstanders van de Belgian Cats in de groepsfase van het EK basketbal, dat tussen 17 en 27 juni wordt afgewerkt in Straatsburg en Valencia.
Lees verder

Dit zijn onze favoriete statement-tassen
Niets beter dan een opvallende handtas om je outfit helemaal af te maken. Ninashop.be selecteerde haar favoriete statement-tassen voor echte powervrouwen zoals jij.
Lees verder

Vrouwen met verschillende expertise vertellen wat vrouw zijn voor hen betekent: "Doe die hakken en lippenstift aan en own it!"
Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Naar aanleiding daarvan spraken wij met acht verschillende vrouwen die werken in uiteenlopende domeinen, van politiek tot wetenschap, kunst en mode. We peilden naar hun unieke verhaal, hun moeilijkheden en mooie kantjes, en vroegen wat het voor hén betekent om vrouw te zijn. Zo ziet kunstenares Shirley Villavicencio Pizango vrouwen in schilderijen als individuen die er niet op zitten te wachten om gered te worden, historica Magaly Rodriguez Garcia kijkt dan weer naar wat een vrouw vrouw maakte doorheen de geschiedenis.
Lees verder

Europese winter was iets warmer dan gemiddeld
De wintertemperaturen voor heel Europa lagen iets boven het gemiddelde van de voorgaande jaren. Dat blijkt vandaag uit cijfers van de Copernicus dienst voor klimaatverandering (C3S), de Europese klimaatdienst.
Lees verder