Doorgaan naar hoofdcontent

Van Aert zet kabinetstukje neer in spektakelrijke Gent-Wevelgem en sprint na meer dan 180 km in het offensief sneller...

HLN
Van Aert zet kabinetstukje neer in spektakelrijke Gent-Wevelgem en sprint na meer dan 180 km in het offensief sneller dan Nizzolo
Wout van Aert heeft een spektakelrijke Gent-Wevelgem gewonnen. Onze landgenoot was de snelste van een kopgroep die zich al na 70 kilometer wedstrijd in het waaiergeweld had gevormd. Nizzolo werd tweede op de Vanackerestraat, Trentin kwam als derde over de meet.
Lees verder

Politie legt barbecue stil met 10 personen, één aanwezige krijgt nadien enkelband: "Hij keerde zich tegen politie-inspecteurs"
De politie van Klein-Brabant heeft in Puurs-Sint-Amands een barbecue stilgelegd. Er waren een tiental personen aanwezig. Een drietal daarvan keerden zich tegen de politie en deelden rake klappen uit. Eén van hen werd na zijn arrestatie aangehouden.
Lees verder

Van Aert wint eindelijk Vlaamse eendagskoers: "Hier zat ik op te wachten"
De kop is eraf. Wout van Aert heeft met Gent-Wevelgem eindelijk zijn eerste Vlaamse eendagskoers gewonnen. En of dat deugd doet. "Dit betekent heel veel voor mij. In de Vlaamse koersen heb ik er al vaak net naast gegrepen, maar vandaag is het prijs. Hier zat ik op te wachten."
Lees verder

Zo gaan Vlamingen om met schermtijd volgens satirische Sara Leemans: "Liliane is ervan overtuigd dat alle zenders nieuwe namen kregen om hen te pesten"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Thema deze week: schermtijd.
Lees verder

Gemiddelde sociale huurder is alleenstaande vrouw tussen 50 en 59
De gemiddelde sociale huurder was in 2019 een alleenstaande vrouw tussen de 50 en 59 die tussen de 1 en 5 jaar de sociale woning betrok. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld) opvroeg bij Vlaams minister van Wonen, Matthias Diependaele (N-VA).
Lees verder

Vrouw Sarah en zoon Georges fier op Van Aert: "Hij keek in de 'voiture' en zei: 'Ik ga hem laten slapen'"
Na zijn knappe winst in Gent-Wevelgem reed Wout van Aert recht in de armen van vrouw Sarah De Bie en zoontje Georges. "Ik kon het eigenlijk niet goed zien, maar iemand anders riep dat Wout won. Hij heeft 'efkes' in de 'voiture' gekeken en zei: 'Ik ga hem laten slapen'", lachte De Bie na de aankomst. "We wisten dat we vrijdag niet moesten komen en vandaag wel. Hij laat er veel voor en ik vind het heel mooi dat Nathan (Van Hooydonck, red.) ook zo'n koers gereden heeft."
Lees verder

Toma Nikiforov pakt brons op Grand Slam judo in Tbilisi
Toma Nikiforov heeft op het Grand Slam judotoernooi in de Georgische hoofdstad Tbilisi brons veroverd in de klasse tot 100 kg.
Lees verder

Politie zet waterkanon in tegen demonstranten in Amsterdam
Op het Museumplein in Amsterdam zet de politie het waterkanon in om demonstranten te verdrijven. De Amsterdamse driehoek van burgemeester, politie en justitie heeft een noodbevel afgekondigd voor het plein en omliggend gebied. Iedereen moet het bekende plein in de Nederlandse hoofdstad daardoor verlaten, maar een groep van duizend mensen negeert de waarschuwingen en bevelen van de politie.
Lees verder

Trump zegt dat hij wellicht in "komende weken" grens met Mexico zal bezoeken nadat migratiedruk sterk is toegenomen
Donald Trump vertelde zaterdagavond aan Fox News dat hij van plan is om binnenkort de grens met Mexico te bezoeken. De afgelopen tijd is het aantal migranten dat via Mexico de grens met de VS probeert te bereiken flink opgelopen. De Republikeinen verwijten Biden een lakse aanpak.
Lees verder

SHOWBITS. Anke Buckinx knuffelt alpaca's en Lies Vandenberghe maakt stoeptekening met zoontje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

WK-KWALIFICATIES. Frankrijk wint makkelijk in Kazakhstan, Mbappé mist strafschop
Geen Kylian Mbappé in de basis bij Frankrijk, maar dat deerde 'Les Bleus' niet in Kazakhstan. Na twintig minuten klommen de wereldkampioenen al op voorsprong via Ousmane Dembélé, de goeie assist was van Anthony Martial. Écht doordrukken deed Frankrijk nadien niet, maar door een owngoal van Malyi ging de ploeg van Deschamps toch met 0-2 rusten. Dat was ook de eindstand, omdat de na rust ingevallen Mbappé een kwartiertje voor tijd een strafschop miste. De spits van PSG had die zelf uitgelokt.
Lees verder

Peking opnieuw getroffen door zandstorm
De Chinese hoofdstad Peking is sinds vanochtend gehuld in een dikke laag stof. Het is de tweede zandstorm in twee weken.
Lees verder

LIVE F1. Verzilvert Verstappen meteen polepositie in GP van Bahrein?
Het F1-circus trekt zich vandaag in Bahrein opnieuw op gang. Max Verstappen (Red Bull) veroverde gisteren de polepositie in de kwalificaties. Verzilvert 'Mad Max' die pole meteen? Of steken de Mercedessen van wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas - die als tweede en derde starten - er een stokje voor? Volg de GP van Bahrein hier LIVE!
Lees verder

LIVE F1. Verstappen meldt probleem ondanks sterke start, 'Mazespin' eerste uitvaller
Het F1-circus trekt zich vandaag in Bahrein opnieuw op gang. Max Verstappen (Red Bull) veroverde gisteren de polepositie in de kwalificaties. Verzilvert 'Mad Max' die pole meteen? Of steken de Mercedessen van wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas - die als tweede en derde starten - er een stokje voor? Volg de GP van Bahrein hier LIVE!
Lees verder

Deze week in 'Familie': Terwijl Brigitte doodziek is na haar niertransplantatie huurt Lars detective in om zijn vader op te sporen
Het gaat er deze week in 'Familie' behoorlijk fors aan toe. Terwijl Brigitte (Janine Bischops) doodziek is na haar niertransplantie die Amelie (Erika Van Tielen) eindelijk moet redden, zet haar zoon Lars (Kürt Rogiers) alle zeilen bij in de zoektocht naar zijn vader.
Lees verder

Hier vloekt men niet: naslagwerk brengt honderden gevallen van censuur in strips in kaart
Of het nu rosse reporters, snel schietende cowboys of rechtvaardige rode ridders met een zwak voor blondines betrof: allen werden ze door de censuurmangel gehaald. In het lijvige naslagwerk 'Duizend Bommen en Castraten' geeft stripkenner Jan Smet een overzicht van de honderden gevallen van internationale censuur in strips. Wij legden hem de meest voor­komende verboden voor bij onze Belgisch-Vlaamse strips.
Lees verder

De zomertijd is weer ingegaan: hoe lastig is één uur minder slaap voor onze biologische klok?
Afgelopen nacht is de zomertijd ingegaan, dat betekende een uur minder slaap. Hoe schadelijk is een kortere nacht en is er een manier om de volgende dag iets minder versuft aan een zoomvergadering deel te nemen?
Lees verder

Kobe (16) verrast met eerste eigen song: "Positieve boodschap in tijd die voor jongeren best lastig is"
Ga allemaal even goed zitten: Antwerpen heeft er een veelbelovend muzikant bij. Kobe Vlemings, pas 16, laat dezer dagen een bloedmooie song op de wereld los: 'Not Alone'. Met een verbindende boodschap voor jongeren in deze lastige coronatijden. Vader Joeri hielp met de tekst, zus Bo (13) met de videoclip, opgenomen in en rond Zurenborg.
Lees verder

INTERVIEW. Minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op de vooravond van de algemene staking: "Een ongelooflijk signaal van mislukking"
200 miljoen euro geeft Vlaanderen in april aan ondernemers en handelaars die alweer hun omzet zien kelderen of moeten sluiten. Als straks de relance in beeld komt, pompt de overheid 4 miljard euro in de economie. Meer dan 50.000 mensen zitten in langdurige tijdelijke werkloosheid. Het land is in lockdown, alweer. En toch staken de vakbonden 24 uur lang, want er is geen akkoord over de loonmarge. "Een ongelooflijk signaal van mislukking", noemt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dat.
Lees verder

Russische mensenrechtencommissie niet bezorgd om toestand Navalny
Ondanks klachten van de gevangengenomen Russische oppositieleider Aleksej Navalny over pijn en een gebrek aan medische zorg, stelt een Russische mensenrechtenorganisatie dat er weinig reden tot zorg is. Leden van een openbare commissie voor de bescherming van mensenrechten in detentiecentra hebben Navalny vrijdagochtend bezocht in de strafkolonie op zo'n 100 kilometer van Moskou waar hij een gevangenisstraf van 2,5 jaar uitzit.
Lees verder