Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Vaccinrestjes voor leerkrachten? Ja, maar enkel in deze centra

HLN
Vaccinrestjes voor leerkrachten? Ja, maar enkel in deze centra
Vaccinrestjes die in de armen van onze leerkrachten terechtkomen? Het gebeurt, maar dan vooral in vaccinatiecentra waar ze aardig wat 'overschotjes' hebben. Of waar, met andere woorden, een aanzienlijk deel van de mensen die uitgenodigd werden, niet kwam opdagen voor hun prik. Kijken we naar centra waar het gros wél komt opdagen, dan zien we dat de overschotjes eerder volgens de richtlijnen van de overheid verdeeld worden.
Lees verder

Balanta afgevoerd na pijnlijke val, Club-middenvelder kan morgen wel weer gewoon trainen
Opschudding in het Belfius Basecamp vanmiddag. Eder Balanta kwam tijdens de ochtendtraining pijnlijk ten val, waarbij hij zich flink bezeerde aan de nek. Club nam het zekere voor het onzekere en liet de Colombiaan afvoeren naar het nabijgelegen AZ Zeno in Knokke-Heist ter controle. Daar bleek dat een zenuw in de nek van Balanta gekneld zat. Na een controle kon de middenvelder opnieuw beschikken. Morgen al keert hij terug in het oefencentrum van blauw-zwart.
Lees verder

Mooie weer lokt massa studenten naar Sint-Pietersplein, politie zet helikopter in
Dertien graden en zonneschijn sinds dinsdagnamiddag: het signaal voor honderden studenten om uit hun kot te komen en van het mooie weer te genieten. Vooral op het Sint-Pietersplein was het druk, tot zelfs de krijtbubbels even niet meer zichtbaar waren. De politie patrouilleerde en kreeg daarbij ondersteuning van een helikopter.
Lees verder

Jan Smit zit beter in z'n vel na burn-out: "Ik voel me een pak rustiger nu"
Jan Smit (35) heeft enorme sprongen voorwaarts gemaakt sinds hij vorig jaar uit zijn burn-out kwam. De zanger en presentator zit nu veel beter in zijn vel. Dat vertelt hij in de YouTube-serie 'Road to Rotterdam' waarin de vier presentatoren van het Eurovisiesongfestival een kijkje achter de schermen geven van de liedjeswedstrijd.
Lees verder

Facebook-richtlijnen voor moderatoren staan oproepen tot dood van bekende personen toe
In de richtlijnen voor moderatoren staat Facebook toe dat gebruikers van het sociale netwerk publieke figuren viseren op manieren die voor particulieren niet toegelaten zijn. Indien gebruikers bijvoorbeeld oproepen tot de dood van een publiek figuur, mogen die comments gewoon blijven staan. Dat blijkt uit een reeks interne moderatierichtlijnen die The Guardian kon inkijken.
Lees verder

"Influencers zijn sterke merken, en sterke merken hebben fans die voor hen door het vuur gaan"
Na alle commotie over de aankondiging van een attractie in het thema van de populaire TikTokkers Céline en Michiel, liet Plopsa vandaag weten dat het alle projecten met influencers tijdelijk stopzet. Het park zegt geschrokken te zijn van het cyberpesten en het taalgebruik van de fans en tegenstanders van het duo. "Influencers zijn sterke merken, en sterke merken hebben fans die door het vuur gaan voor hun merk", aldus onderzoeker Jeroen Naudts.
Lees verder

Veroordeelde homejacker verdacht van betrokkenheid bij moord op Leander (32)
De federale gerechtelijke politie heeft dinsdag verschillende verdachten opgepakt in het dossier van de moord op Leander 'Leo' Quintyn uit Tielt. Dat gebeurde tijdens een reeks huiszoekingen. Eén van de opgepakte verdachten is Iwan M., een 35-jarige man met Oostendse roots die al eens 7 jaar cel kreeg voor een homejacking bij een gehandicapte man. De verdachten worden verhoord, voorlopig is niemand aangehouden.
Lees verder

Minderjarige (17) crasht met gestolen wagen na wilde achtervolging
Liezele-Dorp werd dinsdag opgeschrikt door een wilde achtervolging. Wanneer de politie van Klein-Brabant een verdacht voertuig wilde te controleren, sloeg de chauffeur ervan op de vlucht. Er volgde een achtervolging waarbij hij tegen twee voertuigen botste. De chauffeur kon worden gevat. Het gaat om een minderjarige.
Lees verder

Minderjarige (17) crasht met gestolen auto na wilde achtervolging
Liezele-Dorp werd dinsdag opgeschrikt door een wilde achtervolging. Toen de politie van Klein-Brabant een verdacht voertuig wilde controleren, reed de chauffeur weg. Na twee botsingen kon de minderjarige bestuurder worden gevat.
Lees verder

VS gaan belastingen op bedrijven verhogen
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft plannen in de steigers om de bedrijven meer belastingen te laten betalen. Dat moet de gigantische investeringsplannen, vooral infrastructuurwerken, bekostigen. Dat vertelde Amerikaans minister van Financiën Janet Yellen, in het Huis van Afgevaardigden.
Lees verder

"This is major, groots", zei Martínez. Een zwaar woord, maar voor één keer kan-ie niet genoeg overdrijven
Het moet 'boenk' erop zijn. De Rode Duivels kunnen zich richting WK geen valse start veroorloven. Maar voor u in een kramp schiet: we moeten ons "geen zorgen maken."
Lees verder

Atlético Madrid-spits Dembélé verliest op training even het bewustzijn en zakt in elkaar
Even paniek vandaag op training bij Atlético Madrid. Aanvaller Moussa Dembélé werd plots onwel op training en ging languit tegen de vlakte. Gelukkig was hij snel weer bij zijn positieven.
Lees verder

Akelige beelden: Atlético Madrid-spits Dembélé zakt in elkaar op training
Even paniek vandaag op training bij Atlético Madrid. Aanvaller Moussa Dembélé werd plots onwel op training en ging languit tegen de vlakte. Gelukkig was hij snel weer bij zijn positieven.
Lees verder

Al meer dan 260 doden in Myanmar sinds staatsgreep
Zowat zeven weken na de staatsgreep in Myanmar is het dodental door geweld van militairen gestegen naar meer dan 260. Dat blijkt uit een schatting van de organisatie AAPP, die gevangenen bijstaat. Volgens AAPP zijn voorts bijna 2.700 mensen, onder wie politici, journalisten, activisten en burgers, sinds de putsch opgepakt.
Lees verder

Mehdi Bayat overweegt mini-toernooi Charleroi-Gent-Standard, mochten die clubs naast PO II grijpen
Mehdi Bayat kwam aan het woord in 'La Tribune', het voetbalprogramma van RTBF. De afgevaardigde beheerder van Sporting Charleroi greep de gelegenheid aan om zijn aanvoelen te verduidelijken: "Dan zit er om bezig te blijven niets anders op."
Lees verder

Flipkens en Minnen stranden in Miami in laatste kwalificatieronde, Andy Murray haakt geblesseerd af
Kirsten Flipkens en Greet Minnen mogen niet naar de hoofdtabel van de Miami Open. Ze verloren vandaag allebei hun laatste kwalificatiewedstrijd. Na een resem afzeggingen van toppers gooit een blessure nu ook roet in het eten voor Andy Murray.
Lees verder

Twee beklaagden gaan door het lint tijdens coronazitting in politierechtbank: twintiger en dertiger opnieuw gedagvaard
Een 27-jarige man is donderdag even opgepakt, omdat hij compleet door het lint ging tijdens een coronazitting in de politierechtbank in Leuven. Ook een dertiger maakte amok, omdat hij zijn mondmasker moest dragen.
Lees verder

Europese Commissie buigt zich over strengere controles op export coronavaccins
De Europese Commissie buigt zich woensdag over een aanscherping van de controles op de export van coronavaccins. De maatregel viseert vooral AstraZeneca, het Brits-Zweedse farmabedrijf dat al maanden tekortschiet in zijn leveringen aan de EU, maar dreigt ook de spanningen met het Verenigd Koninkrijk verder op te voeren.
Lees verder

'Schandaalprins' Ernst August heeft spijt van doodsbedreigingen en agressie tegen politie
In een rechtbank in Oostenrijk heeft prins Ernst August van Hannover (67) zijn spijt betuigd voor zijn wangedrag tegenover agenten. Vorige zomer werd het achterkleinkind van de laatste Duitse keizer opgepakt na een gevecht met de politie en zwaaide hij bij de arrestatie met een mes. Een week later trok de 'schandaalprins' naar het politiebureau met een honkbalknuppel. "Ik neem de verantwoordelijkheid en ben bereid de schade te betalen", suste de prins. Hij riskeert tot drie jaar cel.
Lees verder

"Krachtdadige maatregelen nemen is eerder in het voordeel van ons mentaal welzijn"
Nu lockdown nummer drie voor de deur staat, rijpt de vraag of we dit mentaal nog wel allemaal aan kunnen. Voor professor psychiatrie Inez Germeys (KUL), verbonden aan de werkgroep Psychologen & Corona, kan een korte en daadkrachtige lockdown enkel slagen als heel goed wordt uitgelegd waarom dit moet, zei ze op Terzake. Anders is dit nefast voor onze motivatie.
Lees verder