Doorgaan naar hoofdcontent

Vaccinatietempo gaat verder de hoogte in: Vlaanderen zet volgende week meer dan 200.000 spuitjes

HLN
Vaccinatietempo gaat verder de hoogte in: Vlaanderen zet volgende week meer dan 200.000 spuitjes
In Vlaanderen zullen er volgende week 212.500 nieuwe coronavaccins worden toegediend, opnieuw flink meer dan deze week. De versnelling van de campagne richting het half miljoen vaccins per week in mei gaat op die manier weer wat verder. Vlaams minister van Volkgezondheid Wouter Beke (CD&V) licht de planning vanaf 15.15 uur toe op een persbriefing, die u hier live kan volgen.
Lees verder

Oostendenaar Emmanuel Roos (51) op Most Wanted List van Roemenië: hij kan er zelfs mee lachen op zijn Facebookpagina
Op de 'Most Wanted List' van de Roemeense politie prijkt zowaar een 51-jarige Oostendenaar: Emmanuel Roos. De man werd tot 2 jaar cel veroordeeld voor de smokkel van elf ton aanmaakstoffen voor synthetische drugs, goed voor 60 miljoen XTC-pillen. Opvallend is dat de Oostendenaar allerminst onder de indruk is. Hij leeft ondergedoken in de Dominicaanse Republiek en lijkt er zelfs mee te kunnen lachen op Facebook.
Lees verder

Lange wachtrijen bij verschillende winkels nu er vanaf morgen op afspraak moet geshopt worden
Vanaf zaterdag moeten klanten hun plek reserveren in winkels en dat zet heel wat mensen ertoe aan om vandaag nog snel even naar de winkel te gaan. Dat leidt bij sommige winkels tot lange wachtrijen. In het Ikea-filiaal in Wilrijk is het aanschuiven en ook bij verschillende Action winkels moet je even geduld hebben.
Lees verder

"Een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid is hier op zijn plaats": Gentse school geeft volgende week toch les (op afstand)
"De lessen in het middelbaar en in het basisonderwijs worden geschorst", dat was de boodschap van het overlegcomité. Maar in Edugo De Toren in Oostakker wordt er volgende week wel degelijk lesgegeven, vanop afstand weliswaar. Niet alle leerlingen zijn daarmee opgezet. "We willen de lestijd nuttig gebruiken", klinkt het bij Directeur Luc Verreyt.
Lees verder

Nederlands elftal komt morgen ook met statement tegen WK in Qatar
Het Nederlands elftal zal morgen publiekelijk een statement maken tegen het WK in Qatar. Dat heeft aanvoerder Matthijs de Ligt aangekondigd op de persconferentie in aanloop naar het kwalificatieduel tegen Letland. Nederland volgt zo het voorbeeld van Noorwegen en Duitsland.
Lees verder

LIVE E3. Ex-winnaar in kopgroep, Van der Poel: "Als ik goed ben, is een verre aanval mogelijk"
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Danny Vukovic sluit een terugkeer naar Europa niet uit: "Ik heb al verschillende aanbiedingen op zak"
Nog tien dagen. Zolang moet Danny Vukovic nog in quarantaine blijven in een hotel in Sydney vooraleer hij eindelijk herenigd wordt met zijn gezin. De 35-jarige - morgen blaast hij 36 kaarsjes uit - ex-doelman van Racing Genk blikt met veel trots terug op zijn avontuur in België, maar wil zijn handschoenen nog niet aan de haak hangen. "Ik ga zeker door tot het WK in Qatar."
Lees verder

Football Talk. Jonge Duivels kloppen Standard - Xabi Alonso trekt niet naar Gladbach - Beerschot verliest oefenpot
De Belgische beloften van coach Jacky Mathijssen hebben in een oefenwedstrijd een makkelijke 0-3-overwinning behaald tegen Standard. Loïs Openda (17.), Yorbe Vertessen (53.) en Ignace Van der Brempt (54.) zorgden voor de goals. Bij Standard deden met Mehdi Carcela, Samuel Bastien, Arnaud Bodart en Maxime Lestienne enkele grote namen mee.
Lees verder

Football Talk. Jonge Duivels kloppen Standard - Xabi Alonso trekt niet naar Gladbach - Druijf scoort vier keer voor KVM in oefenpot
De Belgische beloften van coach Jacky Mathijssen hebben in een oefenwedstrijd een makkelijke 0-3-overwinning behaald tegen Standard. Loïs Openda (17.), Yorbe Vertessen (53.) en Ignace Van der Brempt (54.) zorgden voor de goals. Bij Standard deden met Mehdi Carcela, Samuel Bastien, Arnaud Bodart en Maxime Lestienne enkele grote namen mee.
Lees verder

Scarlett Johansson blikt terug op fouten uit het verleden: "Ik heb een carrière gemaakt uit controverse"
Scarlett Johansson heeft naar eigen zeggen vele fouten gemaakt in haar carrière. De Amerikaanse actrice kreeg onder andere kritiek omdat ze de omstreden regisseur Woody Allen steunde, en omdat ze de rol van een Aziatische vrouw speelde.
Lees verder

Een vleugje erotiek of een portie superhelden: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu's voor het weekend. Ons aanbod van deze week? Het derde en laatste seizoen van de Nederlandse topserie 'Meisjes van Plezier' op Streamz, een animatieserie over superhelden (mét topcast) en een spannende nieuwe Netflix-adaptie van Sherlock Holmes.
Lees verder

De strijd der Deense schoonzussen: kroonprinses Mary werkte haar concurrente vakkundig het land uit
Ze mogen dan wel schoonzussen zijn, maar tussen de Deense kroonprinses Mary (49) en prinses Marie (45) is geen liefde verloren gegaan. De relaties zijn zo slecht dat Marie met haar echtgenoot prins Joachim (51) wegvluchtte naar het verre Parijs. Een verhaal over kilte, jaloezie en vernederingen.
Lees verder

Planten, bloemen en veel kleur: zo haal je in 5 stappen de lente in huis
Haal het voorjaar in huis door je interieur een frisse start te geven. Veel heb je niet nodig, met een paar kleine aanpassingen creëer je een echt voorjaarsgevoel. Laat je inspireren door deze stylingtips van vtwonen.
Lees verder

Politie ontdekt allereerste cocaïnewasserij van België in Arendonk
De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft vrijdagochtend een cocaïnewasserij ontdekt in een loods aan de Huiskens in Arendonk. Het is de allereerste keer dat een dergelijk drugslab in ons land wordt aangetroffen. In de loods werd cocaïne uitgewassen uit goederen en ter plaatse opnieuw tot blokken geperst. De politie wist er vrijdagochtend 51 kilogram cocaïne te onderscheppen.
Lees verder

Politie ontdekt allereerste cocaïnewasserij in Arendonk
De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft vrijdagochtend een cocaïnewasserij ontdekt in een loods aan de Huiskens in Arendonk. Het is de allereerste keer dat een dergelijk drugslab in ons land wordt aangetroffen, aldus de politie. In de loods werd cocaïne uitgewassen uit goederen en ter plaatse opnieuw tot blokken geperst. De politie wist er vrijdagochtend 51 kilogram cocaïne te onderscheppen.
Lees verder

Zeilduo Isaura Maenhaut en Anouk Geurts veroveren olympisch ticket
Isaura Maenhaut en Anouk Geurts hebben zich op de internationale zeilregatta van Lanzarote verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio in de 49erFX.
Lees verder

Lichaam van dertiger levenloos aangetroffen in woning in Sint-Lievens-Houtem
In een woning op de Diepestraat in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem werd kort voor de middag het levenloze lichaam van een dertiger aangetroffen.
Lees verder

Lichaam van dertiger levenloos aangetroffen in woning op Diepestraat
In een woning op de Diepestraat in Sint-Lievens-Houtem werd kort voor de middag het levenloze lichaam van een dertiger aangetroffen.
Lees verder

Max Verstappen is snelste in eerste oefenritten voor GP van Bahrein
De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) heeft vrijdag de snelste tijd neergezet tijdens de eerste oefenritten voor de Grote Prijs van Bahrein, de openingsmanche van het WK Formule 1.
Lees verder

LIVE. Grote groep met onder andere Kruijswijk en Hirschi rijdt weg uit het peloton in Ronde van Catalonië
Naast de E3 Saxo Bank Classic blijt het peloton ook koersen in de Ronde van Catalonië . Adam Yates start als leider aan de vijfde etappe in de Spaanse rittenkoers. Op weg naar Manresa volgt een tocht over heuvelachtig terrein. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder