Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 maart 2021

Uroloog Koen van Renterghem wil in ‘Topdokters’ erectieproblemen bespreekbaar maken: “Sommige mannen lopen er t...

HLN
Uroloog Koen van Renterghem wil in 'Topdokters' erectieproblemen bespreekbaar maken: "Sommige mannen lopen er tien jaar lang mee rond"
Vanaf 5 april start het gloednieuwe seizoen van het tv-programma 'Topdokters' op Play4, waarin we mogen kennismaken met zeven nieuwe gezichten uit de medische wereld. Eén van hen is dokter Koenraad van Renterghem, diensthoofd urologie van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Vastberaden wil hij met zijn deelname aan 'Topdokters' de erectieproblematiek bespreekbaar maken. En dan vooral de erectieprothese. "Ongelofelijk hoeveel mensen daar nog nooit van hebben gehoord, maar het vaak wel dé oplossing op iemands jarenlange probleem is."
Lees verder

KOERS KORT. Van Avermaet en Naesen leiden AG2R Citroën in Harelbeke - Mooi deelnemersveld voor eerste Scheldeprijs voor vrouwen
Op woensdag 7 april heeft de eerste editie van de Scheldeprijs voor vrouwen plaats, met start en finish in het Antwerpse Schoten. De organisatoren wisten met Alé BTC Ljubljana, Canyon/SRAM, BikeExchange, Team DSM, Trek-Segafredo en Movistar, waar de Nederlandse Annemiek van Vleuten het mooie weer maakt, zes WorldTeams te strikken. Er komen ook vijf Belgische ploegen aan de start met Bingoal Casino-Chevalmeire, Lotto Soudal Ladies, Doltcini-Van Eyck, Multum Accountants Ladies Cycling Team en Ciclismo Mundial.
Lees verder

Huisartsenvereniging trekt aan alarmbel: "Er zijn nu strenge maatregelen nodig, eigenlijk gisteren al"
Huisartsenvereniging Domus Medica waarschuwt dat het aantal nieuwe besmettingen gestegen is tot het niveau van oktober, vlak voor de tweede golf. "De non-beslissingen van vrijdag en zondag gaan daar niets aan veranderen. Elke dag die we wachten is er één te veel", beklemtoont voorzitter Roel Van Giel.
Lees verder

Er wordt hard gewerkt aan de kasseien, maar heeft dat nog zin? "90% zeker komt er wéér geen Parijs-Roubaix dit jaar"
"Ik ben 90% zeker dat Parijs-Roubaix ook dit jaar niet gereden zal worden." François Doulcier, de voorzitter van Les Amis de Paris-Roubaix, voelt de bui al hangen. "Weet je wat het probleem is? Voor jullie in Vlaanderen is koers religie. In Frankrijk is de koers een last."
Lees verder

Herman Goossens: "Huidige maatregelen volstaan niet" - Noppen: "Lockdown is nodig"
De huidige coronamaatregelen zullen niet volstaan om de scholen na de paasvakantie open te houden of de horeca op 1 mei open te laten gaan. Dat verklaarde microbioloog Herman Goossens op Radio 1. Hij gaf ook toe dat de sneltesten een derde golf niet zullen tegenhouden. Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, van zijn kant vindt dat een lockdown moet overwogen worden om de curve opnieuw fors te doen dalen.
Lees verder

Herman Goossens: "Huidige maatregelen volstaan niet om scholen na paasvakantie open te houden"
De huidige coronamaatregelen zullen niet volstaan om de scholen na de paasvakantie open te houden of de horeca op 1 mei open te laten gaan. Dat verklaarde microbioloog Herman Goossens op Radio 1. Hij gaf ook toe dat de sneltesten een derde golf niet zullen tegenhouden.
Lees verder

Kerngezonde man van 26 sterft aan corona: "In minder dan vijf uur tijd waren we onze knuffelbeer kwijt"
José Meire was amper 26 jaar, een beer van een vent en kerngezond. Tot de trucker uit Gooik vorige week geveld werd door corona. Het virus veroorzaakte een bloedklonter, en José stierf aan een hartstilstand. "In minder dan vijf uur tijd waren we onze zoon kwijt", zeggen zijn ouders Pascale (54) en Simon (62). Zij doen nu een ultieme oproep om de maatregelen te volgen. "Alsjeblieft: doe niet onnozel, hou je aan de regels, óók als je jong en gezond bent. Voor je het weet, is het ermee gedaan."
Lees verder

"Moord op zoon Luke en ex-vriendin Martine waren gepland, omdat zij een nieuwe relatie had"
In de landelijke villa die hij huurde aan de Tuintjesstraat in Oudenaarde, heeft Neil M. vandaag aan de speurders getoond en uitgelegd, hoe hij op 5 december vorig jaar zijn zoon Luke (26) met een mes heeft vermoord om daarna naar Lokeren te rijden en ook zijn ex-vriendin te doden. "Hij had alles gepland", zegt Walter Vansteenbrugge, advocaat van de nabestaanden.
Lees verder

"Moorden op zoon Luke en ex-vriendin Martine waren gepland, omdat zij een nieuwe relatie had"
In de landelijke villa die hij huurde aan de Tuintjesstraat in Oudenaarde, heeft Neil M. vandaag aan de speurders getoond en uitgelegd, hoe hij op 5 december vorig jaar zijn zoon Luke (26) met een mes heeft vermoord om daarna naar Lokeren te rijden en ook zijn ex-vriendin te doden. "Hij had alles gepland", zegt Walter Vansteenbrugge, advocaat van de nabestaanden.
Lees verder

Van Quickenborne: "Verschillende minderjarige jongeren opgepakt die concrete plannen hadden om aanslag te plegen"
In januari en februari zijn er vier minderjarige jongeren opgepakt die plannen hadden om afzonderlijk een "gewelddadige actie" te plegen in ons land. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) net verklaard in VTM NIEUWS naar aanleiding van de herdenking van de aanslagen van 2016.
Lees verder

Van Quickenborne: "Verschillende minderjarige jongeren opgepakt die concrete plannen hadden om aanslag te plegen"
De laatste maanden zijn er vier minderjarige jongeren opgepakt die concrete plannen hadden om afzonderlijk een "gewelddadige actie" te plegen in ons land. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) net verklaard in VTM NIEUWS.
Lees verder

Ex-hoofdinspecteur Jean-Pierre Van Nieuwenborgh (67) blikt terug op aanslag in luchthaven: "Tijdens reconstructie moesten we kogels uit ons wapen halen, ze hadden schrik dat we op terrorist zouden schieten"
Op de luchthaven van Zaventem is maandag de aanslag van vijf jaar geleden herdacht. Bij Jean-Pierre Van Nieuwenborgh staat 22 maart voor altijd in het geheugen gegrift. Hij werkte als hoofdinspecteur in de luchthaven toen de bommen ontploften, maar werd ook in de nasleep geconfronteerd met de zware gevolgen van de terreurdaad. "Zelfs in het plafond troffen we nadien nog menselijke resten aan."
Lees verder

ASSISEN. Verdediging Pattyn manoeuvreert richting uitlokking
Dat Berenice Osorio en Tom Pattyn een "explosief" koppel vormden, staat buiten kijf. Maar de vraag wie van beiden het kortste lontje had, is nog onderwerp van discussie op het proces van Pattyn. Te meer, omdat zijn advocaat Johan Platteau met rustige vastheid lijkt te navigeren naar een pleidooi waarin hij minstens een deel van de verantwoordelijkheid voor de feiten in de schoenen van het slachtoffer wil schuiven. Maakt hij een kans?
Lees verder

"Experten en politici, stop met om de haverklap doemscenario's over pandemie te lanceren"
Experten en politici moeten ophouden met om de haverklap allerlei doemscenario's over de pandemie te lanceren. Dat vraagt professor en klinisch psycholoog Elke Van Hoof (VUB) als voorzitster van de expertengroep rond de psychosociale impact van Covid-19 binnen de Hoge Gezondheidsraad.
Lees verder

Flipkens plaatst zich in Miami voor tweede kwalificatieronde, Goffin opent tegen Duckworth of qualifier
Kirsten Flipkens heeft zich in drie sets geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Miami Open. Elise Mertens en David Goffin, die geen kwalificaties moeten afwerken, kennen hun mogelijke tegenstanders voor hun eerste partij.
Lees verder

Daar komen — eindelijk — de sneltesten op het werk: "Met de huidige cijfers moeten we niet meer twijfelen. We zullen rap weten wat ze waard zijn"
En plots is daar de oplossing om de derde golf te vermijden: sneltesten op het werk. "Zo kunnen we én de economie laten draaien én de scholen openhouden", aldus minister Petra De Sutter (Groen). Bij bpost beginnen ze nu met een proefproject: wissertje in de neus, een kwartier wachten en hop, veilig aan het werk — of naar huis, als de test positief is. Nochtans vond de overheid zo'n sneltest niet betrouwbaar genoeg om eerder in de strategie in te zetten. "We moeten met de huidige cijfers niet meer twijfelen", meent de minister. "We zullen rap weten wat ze waard zijn, die sneltesten."
Lees verder

Blankenberge schrapt festivals, optredens op zeedijk en shows. Andere kustburgemeesters wachten af: "Alles afgelasten? Liever niet"
"Ik laat het gezond verstand spreken. We zullen onze handen vol hebben met 'crowd control' deze zomer." En dus schrapt burgemeester Daphné Dumery (N-VA) van Blankenberge nu al optredens, festivals en variétéshows in haar badstad. Een wijze beslissing? En volgen de andere kustgemeenten?
Lees verder

Snelle Britse vaccinatiecampagne werpt vruchten af: gemiddeld aantal overlijdens in twee maanden met 93 procent gedaald
Het Verenigd Koninkrijk vaccineert in een rotvaart en dat is duidelijk te zien aan de forse daling - met maar liefst 93 procent - van het gemiddeld aantal overlijdens aan Covid-19 per dag, in precies twee maanden tijd. In ons land daalde het aantal coronadoden in die periode met bijna 55 procent.
Lees verder

Ibrahimovic breekt even na vraag rond zoontje over Zweedse rentree: "Vincent weende toen ik vertrok"
Emotioneel moment op de persbabbel. Toen Zlatan Ibrahimovic gevraagd werd hoe zijn familie reageerde op zijn Zweedse comeback, brak de spits (39) even. Zijn zoon Vincent had het immers moeilijk toen Zlatan hem vertelde dat hij opnieuw het huis uit was. "Dat is geen goeie vraag die je hier stelt... Hij barstte echt in tranen uit toen ik vertrok." Waarna 'Ibra' zich herpakte. "Nu is hij weer OK." Met ex-model Helena Seger (50) heeft Ibrahimovic naast Vincent (13) nog een zoon, Maximilian (14).
Lees verder

Ibrahimovic breekt even in tranen uit na vraag rond zoontje over Zweedse rentree: "Vincent weende toen ik vertrok"
Emotioneel moment op de persbabbel. Toen Zlatan Ibrahimovic gevraagd werd hoe zijn familie reageerde op zijn Zweedse comeback, brak spits (39) even. Zijn zoon Vincent had het immers moeilijk toen Zlatan hem vertelde dat hij opnieuw het huis uit was. "Dat is echt geen goeie vraag die je hier stelt... Hij barstte echt in tranen uit toen ik vertrok." Waarna 'Ibra' zich herpakte. "Nu is hij weer OK." Met ex-model Helena Seger (50) heeft Ibrahimovic naast Vincent (13) nog een zoon, Maximilian (14).
Lees verder