Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

UHasselt partner in uniek onderzoek: “Kan stamceltherapie helpen om spiermassa en spierkracht te herstellen?”

HLN
UHasselt partner in uniek onderzoek: "Kan stamceltherapie helpen om spiermassa en spierkracht te herstellen?"
Kan stamceltherapie helpen om spierkrachtverlies bij chronische patiënten, kankerpatiënten en ouderen tegen te gaan? Op die vraag zoekt UHasselt samen met Belgische, Nederlandse en Duitse onderzoekspartners een antwoord binnen het GYM, het euregionale Interregproject dat kan rekenen op een totaalbudget van 3 miljoen euro.
Lees verder

Eerst model, nu ontwerpster: plusdochter van Kamala Harris lanceert haar eerste eigen collectie
Het loopt gesmeerd voor de stiefdochter van Kamala Harris. Sinds Ella Emhoff haar debuut maakte op de inauguratie van Joe Biden in een jas van Miu Miu, werd ze gecast als model en groeide haar volgersaantal op Instagram tot bijna 400.000. Maar de 21-jarige heeft nog veel meer in haar mars, zo blijkt. Als textielstudent aan de Parsons School of Design in New York gaat ze nu haar eerste collectie lanceren.
Lees verder

Crisiscentrum waarschuwt voor oplichters die valse vaccinatie-uitnodigingen versturen: zo kan je ze herkennen
Het Nationaal Crisiscentrum vraagt uit te kijken voor oplichters die met valse vaccinatie-uitnodigingen proberen om mensen geld af te troggelen. Volgens woordvoerder Yves Stevens zijn er al verscheidene gevallen opgedoken. Hij geeft tips hoe je ze kan herkennen.
Lees verder

Agressieve kat dwingt Soedanees vliegtuig tot noodlanding
Een kat zorgde voor heel wat chaos op een vlucht van de Sudanese hoofdstad Khartoem naar Qatar. Het dier sloop de cockpit in en viel de piloot aan. De crew kreeg de situatie niet onder controle, en besloot om een noodlanding te maken. Dat meldt de Arabische krant Al-Sudani.
Lees verder

Wouter Vrancken wil na pandoering in Genk reactie zien in Anderlecht: "Het is money time"
Eén dag na de bekerpandoering in Genk stond KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken de pers al te woord richting het duel met Anderlecht. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om een play-off-ticket. "Ik heb er vertrouwen in dat mijn spelers de rug zullen rechten."
Lees verder

Wouter Vrancken wil na pandoering in Genk reactie zien tegen Anderlecht: "Het is money time"
Eén dag na de bekerpandoering in Genk stond Wouter Vrancken de pers al te woord richting het duel tegen Anderlecht. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om een play-off-ticket. "Ik heb er vertrouwen in dat mijn spelers de rug gaan rechten."
Lees verder

Wouter Vrancken (KV Mechelen) wil na pandoering in Genk reactie zien in Anderlecht: "Het is money time"
Eén dag na de bekerpandoering in Genk stond KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken de pers al te woord richting het duel met Anderlecht. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om een play-off-ticket. "Ik heb er vertrouwen in dat mijn spelers de rug zullen rechten."
Lees verder

Gert Voorjans uit 'Huis Gemaakt' richtte de villa van Mick Jagger in: "De man is een boekhouder. Ík heb de rock-'n-roll in zijn huis gestopt"
Als de deelnemers van het nieuwe 'Huis Gemaakt' het straks wagen om hun muren in grijstinten te schilderen, krijgen ze met jurylid Gert Voorjans (57) te maken. De interieurontwerper voor de rich and famous zal z'n stempel drukken, belooft hij. Voorjans werkte voor de grootsten der aarde, al heeft z'n drukke carrière wel een invloed gehad op z'n persoonlijk leven. "Je zal bij mij geen man, hond of vrouw vinden."
Lees verder

Paus geland in Bagdad voor driedaags bezoek aan Irak: "Ik ben blij te kunnen reizen"
Paus Franciscus is vrijdag om 11.55 uur Belgische tijd in Bagdad geland voor het eerste en driedaags bezoek van een paus aan Irak en zijn eerste buitenlandse reis sinds de uitbraak van de Covid-19-pandemie. "Ik ben blij weer te reizen na vijftien maanden", zei de Argentijnse kerkleider aan boord van het vliegtuig. Het bezoek is 'een plicht' aan het sedert vele jaren geschonden land, voegde hij eraan toe.
Lees verder

Je tuin een buitenlandse look geven? Dat kan met deze 5 stijlen
Sinds corona hechten we nog meer belang aan een tuin die ons een vakantiegevoel geeft. Wil je je tuin eens helemaal anders inrichten? Bouwsite Livios laat je kennismaken met vijf verschillende manieren om je tuin in een buitenlands sfeertje onder te dompelen.
Lees verder

Onze redactrice gaat op digidate in de Tinderjungle. "Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Maar niet op Tinder"
"Plots overkomt het me. Single once again, tijdens de grootste sociale crisis die we ooit gekend hebben. 'Belangrijk dat je nu experimenteert", adviseert mijn psycholoog me. Gemakkelijker gezegd dan gedaan in deze tijd." Dus begeeft onze redactrice Grâce (23) zich, net als massaal veel andere singles, richting datingapps. Vijf datingapps. In deze eerste aflevering test ze Tinder en zijn betalende variant Tinder Gold. Ze ontdekt er dat mannen graag 'een drankje doen', de liefde van je leven om elke foto kan loeren en je voor de perfecte match 21 cent over moet hebben. "Liefde vinden is de meest complexe zoektocht die we ondernemen, maar volgens Tinder kan het in tien swipes."
Lees verder

De 7 kinderen van Tess hebben allen een andere huidskleur: "Mensen vragen me vaak of ze dezelfde vader hebben"
Tess (32) en haar man Chris (41) noemen zichzelf een 'regenboog'-gezin. Al de kinderen van het echtpaar uit de Engelse kustplaats Bournemouth hebben allen een andere huidskleur. "En hebben ze eigenlijk allemaal dezelfde vader?", is de vraag die Tess het vaakst te horen krijgt.
Lees verder

Wie van de drie in de Gouden Klassiekers? Waarom Alaphilippe, Van der Poel of Van Aert jouw kopman (niet) moet zijn
Het moeilijkste debat van het voorjaar is geopend. Morgen kruisen de 'Grote Drie' op de Toscaanse grindwegen voor het eerst de degens. Alaphilippe, Van der Poel of Van Aert: wie wordt jouw Gouden Klassiekers-kopman in de Strade Bianche? Wij proberen het dilemma wat te verlichten.
Lees verder

Jambon en Beke verzekeren: "Vlaanderen is klaar voor massavaccinatie", dit is de planning voor de komende maanden
De Vlaamse regering zegt volledig klaar te zijn voor de massale vaccinatie van de brede bevolking, eens de leveringen van de vaccins op stoom komen. Dat was de boodschap van minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Volgens hen houdt Vlaanderen een "uiterst strakke planning" aan en is de kritiek op een lange doorlooptijd tussen het aankomen van het vaccin en het effectief toedienen, onterecht. Aan het begin van de zomer moet iedereen die dat wil, in Vlaanderen gevaccineerd kunnen zijn.
Lees verder

Tim Wellens straalt in Toscane: "Moeten niet wachten op aanval van Alaphilippe, Van der Poel of Van Aert"
Derde in 2017, tiende in 2019. Tim Wellens moet in de Strade Bianche het gouden trio Wout-Mathieu-Julian het vuur aan de schenen leggen. En of hij er zin in heeft. "Die grindwegen, dat landschap. Een supermooie koers."
Lees verder

Na miljoenendeal met Netflix: David Beckham sluit nu ook contract met Disney+
David Beckham (45) is gegeerd wild in televisieland. Nadat de voormalige voetballer en zijn familie al een miljoenendeal sloten met Netflix, gaat nu ook Disney+ met Beckham in zee. Voor een reeks over - hoe kan het ook anders - voetbal.
Lees verder

Levensgevaarlijke prikkeldraad om mountainbikers te bannen 'heeft beet': "Dit is niet normaal"
Een man uit Maasmechelen zal zich zijn laatste ritje met de mountainbike niet snel vergeten. Hij fietste woensdag over de mijnterrils van Eisden, maar knalde aan 35 kilometer per uur door prikkeldraad dat iemand over de weg legde. Het gebied hoort bij vakantiepark Terhills waar mountainbikers niet mogen fietsen. "In theorie ben ik wellicht in fout, maar dit is toch compleet erover", zegt de man die geen klacht durft indienen bij de politie. Op zelfgemaakte videobeelden toont hij zijn verwondingen.
Lees verder

LIVE UK OPEN DARTS. De Vos en Raman meteen naar huis, vandaag nog 3 Belgen
Dit weekend gaan we volop darten. Op de prestigieuze UK Open willen vijf Belgen indruk maken. Deze namiddag zijn Kim Huybrechts, Geert De Vos, Mike De Decker en Brian Raman aan zet, vanavond is het de beurt aan Dimitri Van den Bergh. Die avondsessie kan u LIVE bekijken op VTM 2. Maken onze landgenoten een goeie beurt? Volg het op deze pagina!
Lees verder

Paris Hilton heeft Sarah Silverman eindelijk vergeven voor haar gemene uitspraken: "Het is nooit te laat om je excuses aan te bieden"
Paris Hilton (40) en Sarah Silverman (50) zijn niet bepaald beste vriendinnen. Silverman maakte in 2007 tijdens de MTV Movie Awards een mopje over de gevangenisstraf van de realityster, maar dertien jaar later heeft comédienne eindelijk haar excuses aangeboden. En het lijkt erop dat ook Paris klaar is om de strijdbijl te begraven.
Lees verder

Kardinaal De Kesel herstelt "goed en gunstig" van darmkanker
Kardinaal Jozef De Kesel (73) herstelt nog steeds, maar "wel goed" van darmkanker. Nadat hij in april vorig jaar plots zijn taken neerlegde, onderging hij een chemokuur, gevolgd door een operatieve ingreep: "Je hoort natuurlijk wel van kanker bij anderen, maar je denkt niet dat het ook jou kan overkomen." Door het coronagevaar ontvangt de kardinaal nog steeds geen bezoek, al gebruikte hij de vrijgekomen tijd wel om een boek te schrijven.
Lees verder