Doorgaan naar hoofdcontent

Tweede minderjarige voor jeugdrechter verschenen na moord op David (42)

HLN
Tweede minderjarige voor jeugdrechter verschenen na moord op David (42)
Dinsdagochtend is de tweede minderjarige voor de jeugdrechter verschenen na een extreem geval van gaybashing waarbij David Polfliet (42) afgelopen zondag het leven liet. Drie minderjarigen lokten de veertiger in de val om hem aan te vallen en te beroven, maar dit liep fout af omdat de man zich verdedigde. Hij werd uiteindelijk neergestoken. Dinsdagmiddag zou de laatste en derde verdachte verschijnen voor de jeugdrechter.
Lees verder

Vijf jaar Vlaamse genderkamer: meer dan 200 dossiers, verzoening in 1 op de 3 gevallen
De Vlaamse genderkamer heeft op vijf jaar tijd 233 dossiers behandeld en kon in bijna 1 op de 3 gevallen een verzoening bereiken. Dat blijkt uit het jaarverslag 2020 van Ombudsvrouw Gender Annelies D'Espallier dat vandaag wordt voorgesteld in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Een uitstrijkje maken kan binnenkort thuis. "Als je weet waar je vagina is, kan je niet missen"
Vier op de tien vrouwen laten geen uitstrijkje maken. Omdat ze niet durven of omdat ze er gewoon niet mee bezig zijn. Nochtans is het nodig om baarmoederhalskanker op tijd op te sporen. Daarom start het Verenigd Koninkrijk een giga-studie met een zelftest. Ook bij ons is er al onderzoek uitgevoerd naar zo'n doe-het-zelf-uitstrijkje. Een utopie of toekomstmuziek? En hoe makkelijk is het in gebruik? Een prof en ervaringsdeskundige leggen uit.
Lees verder

Mahdi over humanitaire visa: "Had geen andere keuze dan informatie over te maken aan parket"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) had "geen andere keuze" dan de informatie van de Staatsveiligheid over mogelijke misstanden bij de uitreiking van humanitaire visa aan Iraniërs via de echtgenoot van N-VA-Kamerlid Darya Safai over te maken aan het parket. Dat zei hij in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Agent gaat door het lint bij arrestatie van minderjarigen, collega breekt vinger: "Ik wilde hem tegenhouden omdat hij zonder reden op hen sloeg"
Een agent van de politiezone Dilbeek moet zich woensdag voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor verregaand zinloos geweld tegen drie minderjarigen die verdacht werden van diefstal. De man ging zo door het lint dat een collega die hem wilde tegenhouden zijn vinger brak.
Lees verder

Een op de acht zorgverleners Vlaamse woonzorgcentra weigert coronavaccin
Een op de acht zorgverleners in de Vlaamse woonzorgcentra heeft voorlopig een coronavaccin geweigerd. Dat blijkt uit gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Brussel is koploper met een op de vijf die een vaccin weigert, Oost-Vlaanderen scoort dan weer het best met een op de tien die geen vaccin wenst.
Lees verder

70 goals & 50 assists: alleen Vanaken straffer dan Refaelov
70 en 50. Het penaltydoelpunt en de corner op Le Marchand zorgen voor ronde cijfers. Lior Refaelov is nu goed voor 70 goals en 50 assists in de Jupiler Pro League. In de ranking van meest beslissende middenvelders moet de Israëliër enkel Hans Vanaken voorlaten.
Lees verder

Veel testen en steden meteen op slot wanneer coronacijfers dramatisch stijgen: "Dit is sleutel tot succesvolle exitstrategie in Oostenrijk"
Zo veel mogelijk weer open en tegelijkertijd veel testen, dat is de Oostenrijkse versoepelingsstrategie. Maar die aanpak vereist volgens de autoriteiten ook dat steden met een hoge incidentie tijdelijk op slot moeten, desnoods met hulp van het leger. Nu heeft dit voor het eerst gevolgen voor een hele stad. De 50.000 inwoners mogen enkel de stad uit wanneer ze een negatieve sneltest kunnen voorleggen.
Lees verder

OPROEP. Hoe volg jij vrijdag de 24 UUR LIVE?
Vrijdag 12 maart gaat de 24 UUR LIVE van start. Vanaf 18 uur treden maar liefst 119 artiesten op in het Sportpaleis. Hoe ga jij de show volgen? Kijk jij samen met je collega's? Maak jij het gezellig in je kot? Of volg jij alles op een andere speciale manier? Laat je gegevens hier achter en misschien kom jij wel live in het grootste muzikale event sinds de lockdown.
Lees verder

Zes Duitse overheidsinstanties slachtoffer van cyberaanval
Zes Duitse overheidsinstanties zijn het slachtoffer geworden van een grote cyberaanval op bedrijven die het e-mailplatform Exchange Server van Microsoft gebruiken. Volgens de Duitse veiligheidsdienst voor informatietechnologie (BSI) is er bij vier instanties mogelijk informatie gestolen.
Lees verder

Buitenlandse fans komende zomer niet toegelaten op Olympische Spelen in Tokio
Buitenlandse fans zijn komende zomer wegens de coronapandemie niet welkom op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. Dat heeft de Japanse regering beslist, zo meldt het Japanse persbureau Kyodo dinsdag.
Lees verder

LIVE Parijs-Nice. Rohan Dennis zet eerste richttijd neer
Vandaag staat in Parijs-Nice een individuele tijdrit van 14,4 kilometer op het programma. Krijgen we een duel tussen Rohan Dennis en Primoz Roglic? En wat doet Victor Campenaerts? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Mauri Vansevenant is niet de enige: ook deze jonkies maken indruk
Remco Evenepoel, Tadej Pogacar en Egan Bernal kennen we al. Dat Tom Pidcock een groot talent is, wisten we. En Mauri Vansevenant doet nu ook wat van hem gehoopt werd. De jeugd breekt sinds twee jaar 'en masse' door in de koers. Deze vijf onbekende jonkies maakten de voorbije weken óók indruk.
Lees verder

Raadsel van mysterieuze wolk op Mars opgelost
Wetenschappers zijn erin geslaagd om een mysterie op te lossen waar ze zich al een tijdje het hoofd over breken. Op de planeet Mars is geregeld een vreemde langwerpige wolk te zien die zich tot honderden kilometers uitstrekt en dan in enkele uren weer verdwijnt. Met dank aan de Europese sonde Mars Express weten we nu eindelijk wat er aan de hand is.
Lees verder

"Wat hebben ze gedaan?": Britse kranten over crisis in Buckingham Palace na 'bom' van Meghan en Harry
Een dag later zetten de Britse kranten het interview van Meghan en Harry opnieuw op hun voorpagina's en schatten ze er de gevolgen van in. 'Wat hebben ze gedaan?' en 'Grootste koninklijke crisis in 85 jaar' titelen ze onder meer. Dat Buckingham Palace zich in erg woelig water bevindt, dat is de algemene teneur bij zowel de tabloids als de kwaliteitskranten.
Lees verder

Rapper Kaye Styles riskeert twee jaar cel voor verkrachting 25-jarige vrouw, volgens verdediging 'gewoon een onenightstand'
Rapper Kaye Styles (39) stond in de correctionele rechtbank terecht voor het verkrachten van een 25-jarige vrouw na een avondje stappen in Leuven. "Het is de schaamte voorbij dat hij hier alles komt ontkennen", constateerde de burgerlijke partij verontwaardigd. Styles gaat resoluut voor de vrijspraak.
Lees verder

Sara (28) kocht 3 jaar geleden haar flat in Deurne-Noord voor 133.000 euro: hoeveel is ze vandaag waard?
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij Nick Stoop van Immo Goetstouwers naar het appartement van Sara Ouaich (28) in Deurne. Ze kocht het appartement drie jaar geleden voor 133.000 euro en investeerde ongeveer 5.000 euro in opfris- en renovatiewerken. Een prima startersflat voor een jong koppel, maar hoeveel is ze waard vandaag bij een eventuele verkoop?
Lees verder

Astrid Coppens probeert haar bekendheid in te perken: "Aanbod voor nieuwe realityreeks afgeslagen"
Astrid Coppens (38) heeft gelijk gekregen. Haar frauduleuze ex-manager moet haar van de rechter een fikse som geld terugbetalen. Astrids geluk met man Bram (41) en dochtertje Billie-Ray (20 maanden) kan niet op, blijkt uit dit gesprek. Ze vertelt openhartig over hun bouwproject, een tweede kindje, hun tv-plannen, een eventuele terugkeer naar de States en wat ze geleerd heeft uit de rechtszaak. "Ik heb in elk geval geen manager meer, ik hou nu zelf de touwtjes in handen."
Lees verder

Tsjechië stuurt voor het eerst coronapatiënt door naar ander EU-land
Het zwaar getroffen Tsjechië heeft voor het eerst een coronapatiënt naar het buitenland overgebracht. Het gaat om een 68-jarige vrouw die ernstig ziek is. Een arts begeleidde haar tijdens de 230 kilometer lange reis van de stad Ústí nad Orlicí naar het Poolse Racibórz, berichten lokale media.
Lees verder

Vader Meghan Markle reageert: "Britse royals niet racistisch, het was slechts een domme vraag"
Meghans vader Thomas Markle heeft vanochtend bij de Britse ontbijtshow 'Good Morning Britain' gereageerd op het interview dat zijn dochter en haar man, prins Harry, hebben gegeven aan Oprah Winfrey. Hij kan zich niet voorstellen dat de royals echt racistisch zijn. "De vraag hoe donker de huid van Archie zou worden, is vast slechts een domme vraag geweest."
Lees verder