Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

Twee mannen verkopen valse parfums op parking politiekantoor

HLN
Twee mannen verkopen valse parfums op parking politiekantoor
Het voorbije weekend heeft de politie twee mannen (18 en 20) betrapt die flesjes namaakparfum verkochten. Het duo kreeg een proces-verbaal voor ambulante handel.
Lees verder

Moeten we nu al zonnecrème smeren? Dermatologen: "Vertrouw zeker niet alleen op dagcrème met zonnefactor"
De komende dagen wordt het lekker warm. Maar wil het verschijnen van het eerste lentezonnetje meteen ook zeggen dat je de tube zonnecrème weer moet bovenhalen? Twee dermatologen lichten toe. "Vertrouw zeker niet alleen op dagcrèmes met een zonnefactor."
Lees verder

Moeten we nu al zonnecrème smeren? In deze gevallen wel, zeggen dermatologen
De komende dagen wordt het lekker warm. Maar wil het verschijnen van het eerste lentezonnetje meteen ook zeggen dat je de tube zonnecrème weer moet bovenhalen? Twee dermatologen lichten toe. "Vertrouw zeker niet alleen op dagcrèmes met een zonnefactor."
Lees verder

Nederlandse topviroloog pleit ervoor om Europa twee maanden op slot te doen: "We moeten keihard optreden, of we blijven doorzwabberen"
Als het van topviroloog Ab Osterhaus (72) afhangt, gaat héél Europa ogenblikkelijk op slot. "We hebben te maken met een pandemie en de prioriteit van de bevolking is: kunnen we weer reizen en feesten?"
Lees verder

"We moeten keihard optreden, of we blijven doorzwabberen": topviroloog Ab Osterhaus pleit voor drastische maatregelen
Als het van topviroloog Ab Osterhaus (72) afhangt, gaat héél Europa ogenblikkelijk op slot. "We hebben te maken met een pandemie en de prioriteit van de bevolking is: kunnen we weer reizen en feesten?"
Lees verder

ABVV-voorzitter Thierry Bodson: "Liberalen moeten uitzondering op wet van 1996 aanvaarden"
Het ABVV kan zich een compromis voorstellen dat de wet van 1996, die de maximale loonsverhoging in de privésector voor 2021-2022 vaststelt op 0,4 procent, behoudt - als er uitzonderingen zijn voor sectoren die het goed doen. "Maar de wet staat dit niet toe", zegt ABVV-voorzitter Thierry Bodson maandag, na uitlatingen in die richting van premier Alexander De Croo (Open Vld).
Lees verder

Bouhanni moet sanctie vrezen nadat hij Stewart bijna in nadaraansluiting kwakt: "Je hebt duidelijk geen hersencellen"
Het manoeuvre van Nacer Bouhanni, die in de Grote Prijs van Cholet ei zo na Jake Stewart in de dranghekken kwakte, krijgt wellicht een staartje. De Internationale Wielerunie (UCI) legt het incident voor aan de Disciplinaire Commissie en vraagt "sancties die passen bij de ernst van de actie".
Lees verder

Buitenlandse sporters zijn welkom in Japan bij olympische testevents
Bij de testevents voor de Olympische Spelen van Tokio zijn ook sporters van buiten Japan welkom. Dat hebben de organisatoren van de Spelen, die door de coronapandemie met een jaar werden uitgesteld naar komende zomer, maandag gezegd.
Lees verder

Fysiek en mentaal niet in orde: Philippe Gilbert last pauze in en past voor Ronde van Vlaanderen
Philippe Gilbert (38, Lotto-Soudal) past voor de Ronde van Vlaanderen van aanstaande zondag. Na zijn tegenvallende Milaan-Sanremo en opgaves in de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem gunt de winnaar van 2017 zichzelf fysiek en mentaal de nodige rust. Gilbert hoopt er opnieuw bij te kunnen zijn in de Ardennenklassiekers. Maar een zekerheid is dat op dit moment niet.
Lees verder

Football Talk. Lewandowski mist duel tegen Engeland door knieblessure - Dom jaar langer bij Beerschot
De Poolse aanvoerder Robert Lewandowski mist woensdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. De spits heeft een knieblessure overgehouden aan het gewonnen WK-kwalificatieduel van Polen met Andorra (3-0). Hij moest zich in Warschau na een uur laten vervangen.
Lees verder

Football Talk. Joren Dom dankzij optie van extra jaar tot 2023 bij Beerschot
Beerschot heeft een optie gelicht in het contract van Joren Dom (31). De polyvalente verdediger lag tot de zomer van 2022 vast, maar daar komt nu dus nog een extra jaar bij. Dom is ondertussen al bezig aan zijn vierde seizoen op het Kiel en speelde tot nu toe 115 officiële wedstrijden in het paars-witte shirt. (KDC)
Lees verder

"De dollartekens stonden in hun ogen": schroothandelaar en transporteur raken verstrikt in web van drugsbende en helpen mee aan invoer van bijna 700 kilo cocaïne
De ene had een enorme schuldenberg door een vechtscheiding, de andere was naar eigen zeggen gewoon naïef. Transporteur Yvan S. (58) uit Nieuwpoort en schroothandelaar Marino S. (56) uit Moorslede waren vorig jaar ideale slachtoffers voor een drugsbende. De twee lieten zich overhalen om een container met bijna 700 kilo cocaïne uit Brazilië - straatwaarde 35 miljoen euro - op te halen in de haven van Antwerpen. "Ze zijn gebruikt en misbruikt", stelden hun advocaten maandagmorgen in de Brugse rechtbank.
Lees verder

Scholen krijgen tot 510 euro per leerling voor digitale sprong
De Vlaamse regering heeft beslist hoeveel scholen de komende jaren kunnen investeren in digitaal onderwijs. In totaal voorziet Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts 375 miljoen euro. Voor het kleuteronderwijs tot en met het vierde leerjaar gaat het om 25 euro per leerling, voor het 5de en 6de leerjaar om 290 euro per leerling en voor het secundair onderwijs om 510 euro per leerling.
Lees verder

Proces 'Duivelskoppel': Lacote en Van Acker trekken naar cassatie tegen lange celstraffen
De verdediging van Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (58) heeft maandagochtend cassatieberoep aangetekend tegen hun veroordeling voor de moord op de Brit Marcus Mitchell (44). De beschuldigden hadden de vrijspraak gevraagd, maar kregen recent van het West-Vlaamse hof van assisen respectievelijk 30 en 24 jaar opsluiting voor de moord uit 1996.
Lees verder

E40 richting kust versperd door brandende vrachtwagen
Op de E40 richting kust zorgt een brandende vrachtwagen voor heel wat verkeershinder. De weg was tot omstreeks 12.50 uur volledig afgesloten ter hoogte van de afrit Nevele. Er staat een file tot in Sint-Martens-Latem.
Lees verder

E40 richting kust versperd door brandende vrachtwagen met lading karton en papier
Op de E40 richting kust veroorzaakt een brandende vrachtwagen heel wat verkeershinder. De snelweg was tot omstreeks 12.50 uur volledig afgesloten ter hoogte van de afrit Nevele. Er staat een file vanaf Sint-Denijs-Westrem. Het verkeer moet de snelweg verlaten in Drongen.
Lees verder

Facebook en Google willen Amerika en Zuidoost-Azië verbinden via onderzeese kabels
Google en Facebook willen twee onderzeese kabels aanleggen tussen Noord-Amerika en de Aziatische landen Indonesië en Singapore om de internetverbinding te verbeteren. Dat meldt het persbureau Reuters. De eerste kabel zou al tegen 2023 klaar zijn.
Lees verder

Een nieuwe auto kopen? Zoveel invloed heeft de CO₂-uitstoot van je wagen op de prijs van je verzekering
Heb je je zinnen gezet op een nieuwe wagen? Dan heb je waarschijnlijk al een merk en model op het oog. Maar heb je ook al eens nagedacht over de milieuvriendelijkheid? De CO₂-uitstoot van je auto kan namelijk de prijs van je autoverzekering beïnvloeden. Independer.be legt je uit waar je op moet letten.
Lees verder

UITGETEST. Je eigen bloed gebruiken tegen haarverlies. "Ik ben aangenaam verrast als ik na enkele weken een verschil merk"
"In het begin dacht ik: ik verlies gewoon wat haar. Het zal aan de stress liggen. Maar het werd erger en erger. Voor het wist, checkte ik paranoïde in elke spiegel of ik kale plekken kreeg." Veel vrouwen hebben last van haaruitval, waaronder onze redactrice Liesbeth. Een van de nieuwste behandelingen is PRP. Het geheim ervan: je eigen bloed. Drie artsen en haarspecialisten leggen uit hoe deze techniek werkt, en we namen zelf de proef op de som. "De doorbloeding van de hoofdhuid is beter, waardoor haaruitval geremd wordt en de haren gezonder, dikker en veelvuldiger groeien."
Lees verder

"450.000 euro doorgesluisd van vzw Let's Go Urban naar persoonlijke vennootschappen Sihame", blijkt uit eindverslag bewindvoerster
"De wijze waarop de boekhouding werd gevoerd, versterkt mijn vermoeden dat de laatste jaren het financiële gewin, voor mevrouw El Kaouakibi en de met haar verbonden vennootschappen, voorop stond." Dat is de conclusie die de voorlopig bewindvoerder maakt in haar verslag van Let's Go Urban. Miljoenen subsidies gingen naar LGU waarvan op twee jaar tijd 450.000 euro werd doorgesluisd naar El Koauakibien haar vennootschappen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws.
Lees verder