Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Tien dodelijke slachtoffers van schietpartij in supermarkt Colorado geïdentificeerd: jongste was amper 20, oudste 65

HLN
Tien dodelijke slachtoffers van schietpartij in supermarkt Colorado geïdentificeerd: jongste was amper 20, oudste 65
De slachtoffers van de schietpartij in de Amerikaanse stad Boulder (Colorado) krijgen een gezicht. Maandagmiddag drong een gewapende man er een supermarkt binnen en schoot daar tien mensen dood. De politie heeft hun namen vanmiddag vrijgegeven. Het gaat onder meer om een 25-jarige vrouw en een agent en vader van zeven die ter hulp snelde.
Lees verder

"We zijn heel verliefd": maak kennis met de nieuwe vlam van Erica Meiland
In een nieuwe preview van 'Château Meiland', dat momenteel enkel te zien is op de Nederlandse zender SBS6, kwamen de kijkers gisterenavond te weten dat Erica Meiland (56) weer druk aan het daten is. Meer nog, mevrouw Meiland heeft weer een nieuwe vriend. Dat heeft de man in hoogsteigen persoon bevestigd aan RTL Boulevard.
Lees verder

Internetproblemen Scarlet opgelost, oorzaak is Ddos-aanval
De internetproblemen bij telecomoperator Scarlet zijn van de baan. Aan de basis lag een Ddos-aanval, verklaart woordvoerder Fabrice Gansbeke.
Lees verder

Scarlet kampt met internetproblemen
Scarlet, het lowcostmerk van Proximus, kampt deze namiddag met connectiviteitsproblemen waardoor klanten van de telecomoperator geen verbinding tot het internet hebben. Er is voorlopig geen algemeen probleem bij Proximus, klinkt het.
Lees verder

Schattige puppy gedumpt aan Diksmuids station: arm dier vastgebonden aan paal
Aan het station van Diksmuide is maandagavond een puppy gedumpt door zijn baasje. De politie is een onderzoek gestart. "Het dier was vastgebonden aan een paal en er is niemand meer komen opdagen. We vermoeden dus dat de hond er moedwillig werd achtergelaten", zegt commissaris Thierry Logghe van de politie Polder (Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Houthulst).
Lees verder

Geen enkele minister neemt petitie van tweedeverblijvers in ontvangst
Noch het kabinet van premier De Croo, noch het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, noch dat van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil de petitie van Tweres, de belangenvereniging van eigenaars van een tweede verblijf, in ontvangst nemen. Dat meldt de organisatie dinsdag.
Lees verder

Dure gentherapie voor zeldzame oogziekte vanaf april terugbetaald
Luxturna, een gentherapie voor de behandeling van een zeldzame erfelijke netvliesaandoening, wordt vanaf 1 april zeker drie jaar lang terugbetaald in ons land. Dat laat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) weten.
Lees verder

Cafébaas Agnes wordt 101, maar heeft nog geen vaccin: "Ze zijn meme vergeten"
Agnes Van Vaerenberg is met haar 101 een van de oudste inwoners van Aalst, maar de vrouw heeft nog altijd geen vaccin toegediend gekregen. "Zijn ze ons meme vergeten?", vraagt de familie zich af. "Hier en daar stellen we vast dat er sommige mensen geen uitnodiging hebben gekregen, hoewel zij reeds gevaccineerd hadden moeten worden", zegt burgemeester D'Haese (N-VA).
Lees verder

Vermoedelijke dader dodelijke schietpartij in Colorado blijkt 21-jarige jongeman
De vermoedelijke dader van de dodelijke schietpartij in een supermarkt in de Amerikaanse stad Boulder, Colorado blijkt een 21-jarige man te zijn. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het gaat om Ahmad Alissa. De man raakte gewond en ligt in ziekenhuis. Hij zal later overgebracht worden naar de gevangenis.
Lees verder

Verdachte dodelijke schietpartij in Colorado blijkt 21-jarige jongeman: broer noemt hem "erg asociaal en paranoïde"
De vermoedelijke dader van de dodelijke schietpartij in een supermarkt in de Amerikaanse stad Boulder, Colorado blijkt een 21-jarige man te zijn. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het gaat om Ahmad Al Aliwi Alissa. De man raakte gewond en ligt in ziekenhuis. Hij zal later overgebracht worden naar de gevangenis.
Lees verder

Bruno (61) laat het leven in zware woningbrand: "Er waren al jaren problemen met die defecte kachel"
In een zware woningbrand die in de nacht van maandag op dinsdag woedde in de Leuvense Dekenstraat, is de 61-jarige Bruno Cayenberghs overleden. Buurtbewoners spreken van een heel joviale man die met iedereen een babbeltje kon slaan. Opvallend is wel dat Bruno al even in een rechtszaak verwikkeld zou zijn geweest over een slecht werkende kachel, die tragisch genoeg aan de basis lag van de uitslaande brand die hem het leven kostte.
Lees verder

Cavendish grijpt net naast zege in openingsetappe Settimana Coppi e Bartali, Israel Start-Up Nation wint ploegentijdrit
Jakub Mareczko heeft de ochtendrit in de Settimana Coppi e Bartali gewonnen. De 26-jarige Italiaan was de beste in een massasprint. Mark Cavendish moest vrede nemen met een tweede plaats. In de namiddag stond er een ploegentijdrit op het programma. Israel Start-Up Nation won de strijd tegen de klok. Cavendish is de leider na de eerste dag.
Lees verder

Wall Street-icoon Cathie Wood voorspelt forse stijging voor Tesla-aandeel: is dat realistisch? Paul D'Hoore geeft advies
Alle beleggers hangen aan de lippen van Cathie Wood (65). De Amerikaanse vermogensbeheerder voorspelt dat het aandeel van de constructeur van elektrische auto's Tesla tegen 2025 zal stijgen tot 3.000 dollar (omgerekend zo'n 2.528 euro). Dat komt overeen met een stijging van 50% per jaar. Élk jaar. Zowel in 2021, 2022, 2023 als in 2024. Hoe realistisch is dat? En wie is Cathie Wood? Onze geldexpert Paul D'Hoore legt uit.
Lees verder

'Temptation'-Jolien bevallen van tweede kindje
'Temptation Island'-deelneemster Jolien is dinsdag bevallen van een dochtertje. Het meisje kreeg de naam Ana Luisa. Enkele uren voor haar bevalling had Jolien op Instagram nog laten weten dat de laatste week van haar zwangerschap negen maanden lijkt te duren.
Lees verder

LIVE. Hoe blikken Roberto Martínez en Kevin De Bruyne vooruit naar nieuwe clash met Wales?
Morgen starten onze Rode Duivels hun kwalificatiecampagne voor het WK 2022 in Qatar met een thuiswedstrijd tegen Wales. Dat wordt een interessante partij, de recente confrontaties met de Welshmen indachtig. Hoe blikken bondscoach Roberto Martínez en spelmaker Kevin De Bruyne vooruit? Volg hun persconferenties hieronder LIVE in tekst!
Lees verder

LIVE (17u). Hoe blikken Roberto Martínez en Kevin De Bruyne vooruit naar nieuwe clash met Wales?
Morgen starten onze Rode Duivels hun kwalificatiecampagne voor het WK 2020 in Qatar met een thuiswedstrijd tegen Wales. Dat wordt een interessante partij, de recente confrontaties met de Welshmen indachtig. Hoe blikken bondscoach Roberto Martínez en spelmaker Kevin De Bruyne vooruit? Volg hun persconferenties hieronder LIVE in tekst!
Lees verder

Orlando Bloom vertelt over relatie met Katy Perry sinds de geboorte van dochter Daisy: "Ik heb niet genoeg seks meer"
Orlando Bloom (44) vindt dat hij niet genoeg seks heeft met z'n verloofde Katy Perry (36). Dat vertelt de 'Pirates of the Caribbean'-ster in een interview met The Guardian. Toen hem gevraagd werd hoe vaak hij en Katy seks hebben, zei hij: "Niet genoeg, maar we hebben net een baby gekregen."
Lees verder

Demargne: "Doorgedreven testing in bedrijven kan woensdag beginnen"
De doorgedreven testcampagne in de bedrijven en openbare diensten waar telewerk niet mogelijk is, kan woensdag starten. Dat laat het kabinet van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) weten. De mail met de nodige details vertrekt vandaag nog naar de arbeidsgeneesheren en de preventiediensten.
Lees verder

Dennis wint tijdrit Ronde van Catalonië, Almeida neemt de leiderstrui over van Kron
Rohan Dennis heeft de individuele tijdrit in de Ronde van Catalonië gewonnen. De 30-jarige Australiër was vijf seconden sneller dan de Franse kampioen Rémi Cavagna. De jonge Portugees João Almeida werd derde en is de nieuwe leider in de Spaanse rittenkoers.
Lees verder

Gwyneth Paltrow dook drie weken onder na Oscar-winst
Hoewel het winnen van een Oscar voor veel acteurs een droom is, pakte de winst van het felbegeerde beeldje voor Gwyneth Paltrow (48) heel anders uit. De actrice won in 1999 op 26-jarige leeftijd een Academy Award voor haar rol in de film 'Shakespeare In Love', maar wist moeilijk om te gaan met de daarbij behorende aandacht en druk. Dit liet ze weten aan collega Anna Faris voor diens podcast.
Lees verder