Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 maart 2021

‘The Father’-acteur Anthony Hopkins is al jaren vervreemd van dochter Abigail: “Ik kijk niet meer achterom”

HLN
'The Father'-acteur Anthony Hopkins is al jaren vervreemd van dochter Abigail: "Ik kijk niet meer achterom"
Zondagavond greep Anthony Hopkins (83) nét naast een Golden Globe voor zijn rol in 'The Father'. Daarin speelt hij een dementerende man die wordt verzorgd door zijn dochter (Olivia Colman). In het echte leven lijkt het onwaarschijnlijk dat Hopkins in een gelijkaardige situatie door zijn eigen dochter zou worden verzorgd, want de twee zijn al jaren van elkaar vervreemd.
Lees verder

Prins Charles bezocht prins Philip voor gesprek over de toekomst: "Op een dag zul jij de leider van de familie zijn"
Prins Philip (99) ligt al dertien dagen in het ziekenhuis. Meer en meer lijkt het een ernstige situatie te worden. Niet alleen werd de hertog van Edinburgh overgeplaatst naar een ander ziekenhuis om een verdere behandeling van zijn hardnekkige infectie te krijgen. Ook riep hij zijn zoon prins Charles (72) bij zich om over de 'toekomst' te praten. Dat meldt de ex-perschef van de koningin, Dickie Arbiter.
Lees verder

China heeft nog "grote zorgen" over veiligheid Boeing 737 MAX
Terwijl de Boeing 737 MAX in onder meer Europa en Noord-Amerika weer mag vliegen, staat het toestel in China nog aan de grond. Volgens de Chinese toezichthouder zijn er nog steeds grote zorgen over de veiligheid van het vliegtuig. Zodra die zorgen zijn weggenomen, zal China het toestel nog uitgebreid testen voordat het weer mag vliegen.
Lees verder

Ontbijtgranen van Special K en zeven glazen alcohol: het ochtend- en avondritueel van Queen Elizabeth
Koningin zijn heeft veel voordelen, zoals elke dag juwelen dragen van onschatbare waarde, in een indrukwekkend paleis wonen en een sterrenchef hebben die al je maaltijden kookt en de afwas doet. Blijft de Queen ondanks alles met haar beide voeten op de grond? Of is haar routine toch wat extravagant? We laten het oordeel aan jullie over...
Lees verder

Zangeres Jessie J stelt nieuwe vriend voor op Instagram
Jessie J (32) is weer gelukkig in de liefde. De 'Price Tag'-zangeres heeft sinds kort een relatie met danser Max Pham Nguyen. Dat liet Jessie zelf weten op Instagram.
Lees verder

"Marokkaanse kuthoer": man scheldt moeder van twee de huid vol tijdens racistisch incident bij Nachtegalenpark
Op een parkeerplaats van het Nachtegalenpark vond vorige week zondag een racistisch incident plaats. Een man die de parkeerplaats opreed, scheerde daarbij rakelings langs een moeder en haar twee kinderen. Zij sprak hem daarop aan, waarop de man haar begon uit te schelden en zelfs fysiek te bedreigen. "Marokkaanse kuthoer", klinkt het onder andere. De man is ondertussen geïdentificeerd door de politie en heeft een proces-verbaal gekregen.
Lees verder

Krijgt carrière van Kanye West deuk na scheiding met Kim Kardashian? "Mensen zien hem als 'het probleem' in de relatie"
Rapper Kanye West (43) zou binnenkort veel meer kunnen verliezen dan alleen zijn huwelijk met realityster Kim Kardashian (40), zo meent een PR-expert. "Zij hoeft waarschijnlijk niets te vrezen, maar Kanye's carrière zou wel eens een diepe duik kunnen nemen na hun scheiding."
Lees verder

Facebook lanceert Facebook News nu ook in Duitsland
Facebook maakte vandaag bekend dat het in mei zijn eigen nieuwsfeed, Facebook News zal lanceren in Duitsland. Op die 'feed' zullen bezoekers alleen artikels van erkende journalisten kunnen lezen. Zo wil de sociale netwerksite de journalistiek promoten.
Lees verder

Ook denken aan leerkrachten en kinderopvang bij verdeling vaccinoverschotten
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) roepen de vaccinatiecentra op om bij de verdeling van eventuele overschotten ook te denken aan leerkrachten uit het kleuteronderwijs en begeleiders van de kinderopvang en buitenschoolse opvang.
Lees verder

Nu ook oranje schermen in 'De Mol'?
De groene en de rode schermen kenden we al, maar dit seizoen lijkt 'De Mol' ook oranje schermen te introduceren. Dat blijkt uit een filmpje dat zender Play4 op sociale media plaatste.
Lees verder

100.000 Vlamingen met zonnepanelen zien teller niet meer terugdraaien
Het arrest van het Grondwettelijk hof dat het principe vernietigt van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen én een digitale meter is gepubliceerd in het Staatsblad. Gevolg: 100.000 Vlamingen die zonnepanelen op hun dak liggen hebben en bij wie een digitale meter is geïnstalleerd, zien hierdoor hun teller niet meer 'terugdraaien'. Het principe geldt niet langer sinds middernacht.
Lees verder

Toyota Yaris is de auto van het jaar
De jury van de 'Car of the Year' heeft de Toyota Yaris verkozen als Auto van het Jaar 2021. De 59 stemgerechtigde journalisten uit 22 Europese landen gaven de Japanse stadsauto 26 stemmen meer dan de nieuwe Fiat 500, die uitsluitend in een elektrische versie te krijgen is. Derde werd de Formentor van Cupra, het nieuwe zustermerk van Seat.
Lees verder

Trio overvallers knevelt autistische man (31) en trekt hem jutezak over het hoofd
Drie dertigers uit het noorden van de provincie West-Vlaanderen zitten in de cel omdat ze in Izegem een autistische man thuis hebben overvallen en beroofd. Het slachtoffer, dat alleen woont, werd gekneveld en kreeg een jutezak over het hoofd. Hij kon zich later losmaken en alarm slaan.
Lees verder

EU rondt sanctieprocedure tegen Russische functionarissen af in nasleep van veroordeling Navalny
De Europese Unie heeft maandag definitief haar nieuwe sancties aangenomen tegen vier Russische functionarissen voor hun betrokkenheid bij de juridische procedure tegen Aleksej Navalny en de repressieve aanpak van de protesten tegen de veroordeling van de oppositiepoliticus. De ambassadeurs van de 27 lidstaten hebben het licht op groen gezet, dinsdag worden de namen van de betrokkenen openbaar gemaakt.
Lees verder

Nu je digitale meter niet meer 'terugdraait'. Energie-experts vertellen hoe je toch nog zoveel mogelijk uit je zonnepanelen kan halen
Heb je zonnepanelen en een digitale teller? Dan wordt vanaf vandaag jouw zelf geproduceerde elektriciteit niet langer afgetrokken van de elektriciteit die je afneemt van het net. Wat kan je nu doen om nog zoveel mogelijk uit je investering te halen? Enkele experts nemen de mogelijkheden - van goedkoop naar duur - onder de loep.
Lees verder

De meest opvallende looks en trends van de Golden Globes: "De naderende 'roaring twenties' laten zich al voelen"
Zondagnacht werden de Golden Globes voor de 78e keer uitgereikt. Virtueel of niet, heel Hollywood hulde zich toch zoals gewoonlijk in de meest extravagante jurken en kostuums. NINA's moderedacteur David Devriendt fileert de opvallendste looks. Met nostalgie als de grote winnaar en de naderende 'roaring twenties' die zich al een beetje laten voelen.
Lees verder

Geen prijzen meer, Messi straks wellicht weg en nu ook de ex-voorzitter opgepakt: Barça krijgt ene mokerslag na de andere om de oren
't Gaat van kwaad naar nog veel erger voor het nu al felgeplaagde FC Barcelona. De Blaugrana moest al de ene klap na de andere incasseren, zowel op als naast het veld. Met de arrestatie van ex-voorzitter Bartomeu als nieuwste dieptepunt.
Lees verder

Trump, Netanyahu, WHO en Thunberg bij de 329 kandidaten voor Nobelprijs voor de Vrede
Er zijn in totaal 329 kandidaten voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede 2021. Dat is vandaag meegedeeld door het Noorse Nobelcomité. Er is geen officiële kandidatenlijst, maar het is wel bekend dat er erg verschillende kandidaten naar voren zijn geschoven: van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tot Donald Trump, Benjamin Netanyahu, Greta Thunberg, Black Lives Matter en Aleksej Navalny.
Lees verder

Belgische jenever beschermd in China
Het akkoord tussen de Europese Unie en China over de bescherming van geografische aanduidingen is vandaag van kracht geworden, zo heeft de Europese Commissie meegedeeld. Voortaan wordt onder meer Belgische jenever beschermd in China.
Lees verder

Taylor Swift woedend op Netflix na grap in serie over liefdesleven: "Zwaar seksistisch"
Taylor Swift heeft het helemaal gehad met de makers van de Netflix-serie 'Ginny & Georgia'. Ze sluit zich aan bij haar fans die een grap in de slotaflevering van de reeks, die gisteren online kwam, seksistisch en vrouwonvriendelijk noemen. "Wat als we zouden stoppen met het vernederen van hardwerkende vrouwen door dit soort horse shit grappig te noemen?" zegt Swift via Twitter.
Lees verder