Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Tatyana en Yannick Beloy blikken terug op aanslagen in Zaventem: “De tweede bom ontplofte vlak voor mijn ogen”

HLN
Tatyana en Yannick Beloy blikken terug op aanslagen in Zaventem: "De tweede bom ontplofte vlak voor mijn ogen"
Het is vandaag vijf jaar geleden dat de aanslagen in Zaventem plaatsvonden. Ook actrice Tatyana Beloy (36) en haar broer Yannick (31) waren op dat vreselijke moment in de Brusselse luchthaven. Ze vertellen op hun Instagram hoe ze de aanslagen beleefd hebben. "Eerst wist ik niet wat er aan het gebeuren was. Ik keek om me heen en zag iedereen panikeren, dus ik dacht 'ik moet naar mijn zus rennen'."
Lees verder

Tranen en een enthousiaste polonaise: emoties à volonté voor Geike Arnaert in 'Liefde voor Muziek'
Maandagavond zat Geike Arnaert (41) op een emotionele rollercoaster tijdens haar aflevering in 'Liefde voor Muziek'. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de song van Tourist LeMC (37) over de zangeres haar vertrek bij Hooverphonic in 2008. Ook het nummer van Ronny Mosuse (49) raakte een gevoelige snaar bij Geike. Gelukkig zorgde Willy Sommers (68) voor de vrolijke noot met zijn danceversie van 'Zoutelande'.
Lees verder

Duitsland verlengt lockdown en gooit samenleving vijf dagen volledig op slot rond Pasen
De Duitse lockdown wordt verlengd tot 18 april en het aantal sociale contacten rondom de paasdagen moet worden beperkt. Dat besloten de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de zestien deelstaten tijdens topoverleg over het coronabeleid. Van 1 tot 5 april, tijdens het Paasweekend, zal het openbare leven in het land grotendeels stilgelegd worden om het stijgende aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen.
Lees verder

Nog eens duizenden evacuaties vanwege aanhoudend noodweer in het oosten van Australië
De Australische autoriteiten hebben vandaag gezegd nog eens duizenden mensen te moeten evacueren omdat het noodweer in het oosten van het land niet afneemt. Verwacht wordt dat waarschijnlijk 15.000 inwoners van New South Wales geëvacueerd moeten worden, nadat gisteren al 18.000 bewoners naar een veilig onderkomen werden verplaatst.
Lees verder

Vier op de tien sociale huurders in energiearmoede
Bijna 21 procent van de Belgische huishoudens kampt met energiearmoede, wat inhoudt dat hun rekening te hoog is in verhouding tot hun beschikbaar inkomen. Van de bijna 300.000 huishoudens die een sociale woning huren, leeft zelfs 41 procent in energiearmoede. Dat blijkt uit de jaarlijkse Barometer Energiearmoede van de Koning Boudewijnstichting, waarover De Morgen en Le Soir vandaag berichten.
Lees verder

GAIA: "Zalm op uw bord wordt in erbarmelijke omstandigheden gekweekt"
De zalm die op ons bord komt, wordt gekweekt in vaak erbarmelijke omstandigheden. Dat zegt GAIA, dat met behulp van drones en duikers, 22 Schotse zalmkwekerijen onder de loep nam. "We zagen zalmen met ziektes, ontbrekende ogen, zeewier dat groeit uit grote open wonden. Volstrekt onaanvaardbaar", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.
Lees verder

Van Crombrugge bijna terug bij Anderlecht, maar Wellenreuther wil nummer één blijven: "Dat is mijn ambitie"
Anderlecht kan tegen Antwerp na de interlandbreak mogelijk weer rekenen op Hendrik Van Crombrugge. De doelman is al maanden out na een operatie aan de rug, maar revalideert goed, in die mate dat een terugkeer realistisch is. Timon Wellenreuther wil zijn status als nummer één evenwel niet zomaar afstaan. "Ik wil de titularis blijven", klopt de Duitser zichzelf op de borst. "Dat is mijn ambitie." Nochtans was Wellenreuther de voorbije maanden niet zo betrouwbaar als Van Crombrugge. Hij maakte een paar foutjes, maar dat geeft dus niet voor een deuk in zijn zelfvertrouwen gezorgd: "Ik kan de ploeg helpen."
Lees verder

Is het tijd voor een korte, maar krachtige lockdown? 13 experts vertellen hoe die er wel/niet moet uitzien
Is het tijd voor een korte, maar krachtige lockdown? Steeds meer stemmen roepen alvast van wel. Vier tot zes weken alles potdicht om daarna het echte leven terug op te nemen: vooral in de medische wereld trekken ze graag die kaart. Wij deden de rondvraag.
Lees verder

Alle grote zomerevents in Blankenberge nu al geschrapt: "Zangers op de dijk: die drukte kunnen we nu niet gebruiken"
Blankenberge zet nu al een kruis door een gewone zomer. De Parel aan de Belgische kust besliste als eerste tot het eind van de zomer alle grote evenementen te schrappen: ook deze zomer dus geen optredens van Vlaamse artiesten op podia op de zeedijk, geen Beachland-festival. "Een vol strand is zoveel als een drukke festivalweide, elke dag opnieuw. Daarbij ook nog podia met ambiancemuziek is geen optie", aldus burgemeester Daphné Dumery (N-VA).
Lees verder

COLUMN. 'Niet Conner Rousseau is de opvolger van Patrick Janssens, lijkt me. Wel premier De Croo'
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Patrick Janssens, ex-CEO, ex-sp.a-voorzitter, ex-burgemeester.
Lees verder

Legoland Gosselies wordt grootste van Europa
In 2026 of 2027 opent in Gosselies het grootste Legoland-attractiepark van Europa. Helemaal zeker is dat nog niet, maar de Britse entertainmentgroep Merlin Entertainments heeft de deelgemeente van Charleroi wel uitgekozen als prioritaire site. Wij trokken naar le Pays Noir, naar de voormalige terreinen van de Amerikaanse machinebouwer Caterpillar. "Legoland zou bij de opening meteen 1.400 banen opleveren", zegt David Leclercq, woordvoerder van Sogepa, het Waals publiek investeringsfonds.
Lees verder

België komt slechter uit crisis dan buurlanden
Het begrotingstekort is in 2020 in ons land sneller opgelopen dan in onze buurlanden. Dat blijkt uit prognoses van de Europese Centrale Bank die in regeringskringen circuleren, waarover De Tijd vandaag bericht. De verwachting is ook dat het economisch herstel in ons land trager dan elders zal gaan.
Lees verder

Legendarisch Café Allee in Leuven sluit deuren: "Je vond er muziek, anarchisme, plezier... en ging pas naar huis als de mensen naar hun werk vertrokken"
"Verstandige dingen gebeurden er niet. Maar wel héél plezante dingen." Zo herinneren ex-stamgasten zich Café Allee in Leuven, dat de boeken neerlegt. Na Het Damberd in Gent verdwijnt daarmee opnieuw een stukje horecageschiedenis. "De volumeknop stond er in de jaren 80 stevig open en het rook er altijd wat naar asbak. Maar je kon er terecht voor vriendschap, vaderlijke raad en lessen in muziek."
Lees verder

Stuyven die de 'G3' in de luren legt, het doet z'n Belgische collega's dromen: "Iedereen is wakker geschud"
En of het kan. Jasper Stuyven bewees in Milaan-Sanremo dat er leven is na de Grote Drie. Hoe kijken zijn collega's naar zijn stuntzege? Doet het hen ook dromen? Greg Van Avermaet, Yves Lampaert, Tim Wellens en Sep Vanmarcke laten zich inspireren. Al is er ook het besef: "Je moet niet denken dat het nu elke keer zo gaat lopen."
Lees verder

Onze reporter in Hollywood getroffen door boycot bij Golden Globes: "Ik mag zes weken geen sterren meer interviewen"
Hollywood gaat gebukt onder een boycot. Uit onvrede met de 'geringe diversiteit' in de jury van de Golden Globes krijgen heel wat filmjournalisten voorlopig geen acteur of actrice meer te spreken. Ook Kristien Gijbels (32), onze reporter ter plaatse, kan de komende zes weken geen interviews met sterren afnemen. "We moeten nu dringend op zoek naar dertien zwarte leden." Al blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan...
Lees verder

Droog maar vaak bewolkt met maxima tussen 6 en 12 graden
Dinsdag blijft het droog, maar ook vaak bewolkt. In de voormiddag en avond zijn er opklaringen mogelijk, die in het westen soms breed kunnen zijn. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in het westen van het land, voorspelt het KMI.
Lees verder

Viktor Verhulst vervangt Annelien Coorevits bij 'Temptation': "Tijd om afscheid te nemen"
Het vaak omstreden maar inmiddels wel iconische 'Temptation Island' vervelt dit najaar op Play5 tot 'Temptation Island: Love or Leave' en krijgt een nieuw stel presentatoren. Voor Vlaanderen is dat niet langer Annelien Coorevits, maar Viktor Verhulst. Hij krijgt het gezelschap van de Nederlandse Monica Geuze, én er gelden andere regels tijdens de relatietest.
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 4.000 nieuwe besmettingen per dag, ook overlijdens stijgen nu weer
Ook het aantal nieuwe overlijdens door de gevolgen van COVID-19 stijgt weer. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 13 en 19 maart kwamen elke dag gemiddeld 25 mensen om het leven, 1,7 procent meer dan een week eerder. De besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames stijgen al langer, in de ziekenhuizen worden nu elke dag meer dan 200 mensen opgenomen.
Lees verder

"Microsoft wil Discord overnemen voor meer dan 10 miljard dollar"
De Amerikaanse technologiereus Microsoft wil het communicatieplatform Discord, populair in de sector van de videogames, overnemen voor meer dan 10 miljard dollar (8,4 miljard euro). Het technologiebedrijf voert daarvoor momenteel onderhandelingen, bericht het financieel nieuwsagentschap Bloomberg op basis van ingewijden.
Lees verder

'Kleine' Chiara is opvallend nieuw gezicht in tweede seizoen 'Lady Truckers'
Tientonners laden, kilometers vreten en op tijd hun lading lossen. Vanaf vanavond sjezen de Lady Truckers weer met hun camion over de snelwegen. Opvallend nieuw gezicht in het tweede seizoen is Chiara (20), met haar kleine gestalte een buitenbeentje.
Lees verder