Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 maart 2021

Strenge maatregelen leveren absurde situaties op in grote winkels zoals Molecule: “Vier voetbalvelden aan winkelrui...

HLN
Strenge maatregelen leveren absurde situaties op in grote winkels zoals Molecule: "Vier voetbalvelden aan winkelruimte voor één klant"
Dat er in niet-essentiële winkels maximum 50 personen tegelijk binnen mogen, levert absurde situaties op voor grote winkels zoals Molecule in Anzegem. Daar hebben klanten maar liefst vier voetbalvelden aan winkelruimte voor zichzelf. Medezaakvoerder Jens Govaert heeft begrip voor de regels. "Maar erg lang mag dit wel niet duren…"
Lees verder

"Hij was heel toegankelijk en had geen sterallures": Brad Pitt bezoekt verschillende musea in onze hoofdstad
"Hij was makkelijk in de omgang en erg leergierig." Hoewel het één van de grootste acteurs aller tijden is, vertoonde Brad Pitt (57) dinsdagavond geen sterallures tijdens z'n bezoek aan het Hortamuseum in Brussel. De Oscarwinnaar maakt van z'n tijd in ons land optimaal gebruik om de Belgische kunst en architectuur te ontdekken, want eerder poseerde hij ook voor een schilderij van Pieter Bruegel de Oude in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB). Dat laatste bezoek zorgde voor beroering omdat Pitt toegang had gekregen tot een afdeling die gesloten is voor het gewone publiek.
Lees verder

Vrouw die Andrew beschuldigt van verkrachting getuige in rechtszaak: "Slecht nieuws voor de prins"
Hoewel de aandacht even van hem werd afgeleid door het interview van Harry en Meghan, heeft prins Andrew (61) niet op beide oren kunnen slapen de laatste weken. Zo raakte bekend dat Virginia Giuffre (37), de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting, waarschijnlijk zal getuigen in het proces tegen Epstein-handlanger Ghislaine Maxwell (59). De kans is groot dat ze ook verhalen over Andrew uit de doeken zal doen in de rechtbank.
Lees verder

Dit hebben ze aan de kust geleerd na twee warme topdagen: "Wij zijn op alles voorbereid, maar het probleem ligt in Brussel en bij de NMBS"
"Onze maatregelen waren voldoende. Hopelijk kan de NMBS het nu wel onder controle houden en zien we niet opnieuw grote wantoestanden in de stations", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) na twee topdagen aan zee, net voor de paasvakantie. Gouverneur Carl Decaluwé kan zijn onbegrip niet verbergen. En bij de strandbars, daar zitten ze met een dubbel gevoel. Het woord 'winst' nemen ze liever niet in de mond, maar wel 'verlies beperken'.
Lees verder

Macron kondigt nieuwe lockdown af vanaf zaterdag: scholen en niet-essentiële winkels dicht, geen niet-essentiële verplaatsingen
De Franse president Emmanuel Macron heeft vanavond in een toespraak nieuwe strenge coronamaatregelen aangekondigd die minstens tot en met 2 mei gelden. Frankrijk krijgt de derde golf immers niet onder controle en experts eisten een nieuwe lockdown.
Lees verder

Macron kondigt nieuwe lockdown af vanaf zaterdag: scholen en sommige winkels dicht, geen niet-essentiële verplaatsingen
De Franse president Emmanuel Macron heeft vanavond in een toespraak nieuwe strenge coronamaatregelen aangekondigd die minstens tot en met 2 mei gelden. Frankrijk krijgt de derde golf immers niet onder controle en experts eisten een nieuwe lockdown.
Lees verder

Volg hier de toespraak van Macron over de Franse coronamaatregelen
De Franse president Emmanuel Macron geeft omstreeks 20 uur een toespraak. Naar alle verwachting zal hij strenge coronamaatregelen aankondigen. Frankrijk krijgt de derde golf immers niet onder controle en experts eisen een nieuwe lockdown.
Lees verder

Politicoloog Carl Devos over coronavonnis: "De kans dat de regering de maatregelen nu aanpast? Nul"
De wettelijke basis voor de huidige maatregelen schiet te kort. Tot die confronterende conclusie kwam de Brusselse rechter in kort geding vanmiddag. Naast een juridisch signaal dat kan tellen, is het vonnis ook op politiek vlak een stevige opdoffer voor de regering, ziet politicoloog Carl Devos.
Lees verder

EK BELOFTEN. Trefzekere Bruun Larsen en Denemarken stoten door, drama voor Engeland
Opsteker voor Jacob Bruun Larsen. De flankaanvaller die door Hoffenheim aan Anderlecht wordt verhuurd, scoorde na tien minuten al de openingstreffer voor Denemarken tegen Rusland. Ook Dreyer en Holse scoorden nog in de 3-0-zege. De Denen hebben zich zo geplaatst voor de volgende ronde met een feilloze 9 op 9. In dezelfde groep gaat ook Frankrijk door. De U21-lichting van de wereldkampioen won simpel met 0-2 van IJsland na doelpunten van Guendouzi (Hertha) en Edouard (Celtic).
Lees verder

Wereldhandel herstelt beter dan verwacht van pandemie
De wereldhandel herstelt beter dan verwacht van de coronapandemie. Volgens nieuwe schattingen van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zullen de internationale handelsvolumes in 2021 stijgen met 8 procent, zo meldde ze woensdag in Genève. Eerder werd er nog gerekend op een herstel van 7,2 procent. Daarnaast verwacht de WTO dit jaar een wereldwijde economische groei van 5,1 procent, na een daling van 3,8 procent in 2020.
Lees verder

Onze chef voetbal en Gilles De Bilde fileren de Rode Duivels: "Zonder de beste Eden Hazard worden we geen Europees kampioen"
Om dé waarheid over de Rode Duivels te kennen, moeten we wachten tot het EK. Tot dan is alles filosofie. We trokken naar Gilles De Bilde om Statler & Waldorf-gewijs de nationale ploeg te fileren: "Soms denk ik: 'Voor Jan en Toby kan het vanaf nu alleen maar slechter gaan.'"
Lees verder

KIJK LIVE. Wie treedt er in de voetsporen van Celine Van Ouytsel en wordt Miss België 2021?
Na ongeveer een jaar en drie maanden zal Celine Van Ouytsel haar kroontje afstaan. Wie wordt haar opvolgster? Dat komen we vanavond eindelijk te weten. Ondanks de verstrengde coronamaatregelen, kan de show gewoon doorgaan. Alle 33 finalistes ondergingen een coronatest en zitten ondertussen al een aantal dagen samen in quarantaine op hotel. Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn in De Panne, waar het event plaatsvindt, maar gelukkig kan je alles volgen via hln.be of via de HLN-app.
Lees verder

Football Talk. KV Oostende ziet Skulason vertrekken naar Zweden - Diandy maakt na 514 dagen comeback bij Charleroi
Ari Skulason (33) verlaat KV Oostende per direct en trekt naar IFK Norrköping. Dat heeft de kustploeg bekend gemaakt. De IJslander was in juni einde contract bij KVO, maar vertrekt nu dus al naar Zweden, waar de transferperiode loopt tot en met vandaag. "En dit voor een niet nader bekend gemaakte transfersom", aldus KVO. Skulason speelde sinds 2016 in België. Eerst voor Sporting Lokeren, de voorbije twee jaar voor KV Oostende.
Lees verder

Vrouw verliest 121.000 euro aan gewiekste oplichters uit Nigeria: "Ik dacht dat ik de liefde had gevonden"
Een vrouw uit Wevelgem was zich van geen kwaad bewust toen ze via sociale media een knappe man leerde kennen. De donjuan bleek echter een gewiekste oplichter te zijn, die Anny Verscheure (65) uit Wevelgem 121.000 euro lichter maakte. "Die man heeft een hel gemaakt van mijn leven."
Lees verder

Van der Poel maakt zich geen zorgen over Ronde na offday: "Won Wout twee dagen na zwakke E3 niet Gent-Wevelgem?"
58ste, werd Mathieu van der Poel in Dwars door Vlaanderen. Op 1.41 van Dylan van Baarle. Neen, dat is geen aprilgrap. Wat met Van Aert in de E3 op de Tiegem gebeurde, overkwam hém nu op de Trieu: game over. "Maar won Wout twee dagen later niet Gent-Wevelgem? Ik moet me dus geen zorgen maken."
Lees verder

LIVE TUSSENSTANDEN. Toplanden als Spanje, Engeland en Duitsland aan het werk in WK-kwalificaties
Veertien wedstrijden maar liefst vanavond om 20u45 in de Europese kwalificaties voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Onder andere toplanden Duitsland, Spanje, Italië, Engeland, én wereldkampioen Frankrijk komen in actie. Hieronder kan u alle tussenstanden volgen.
Lees verder

Waar was 'The Wolfpack' in Dwars door Vlaanderen? "Geen paniek, maar dit was wel verwittiging"
Ze stonden met vijf potentiële winnaars aan de streep, maar dat was in de uitslag niet te zien. Deceuninck-Quick.Step maakt een flauwe beurt in Dwars door Vlaanderen. Kan gebeuren, of is er meer aan de hand?
Lees verder

Lenteweer haalt beste in Van Avermaet naar boven: "Jammer dat het zondag terug kouder is"
Zijn gouden helm glimt met de koers nadrukkelijker in de frontlinie. Dat had deels met het aangename lentezonnetje te maken, maar ook met zijn stijgende vormcurve. Greg Van Avermaet (35) was dan wel een tikje ontgoocheld met zijn resultaat, maar dat hij mee de wedstrijd kleurde, brengt hem met goede vibes aan de start van de Ronde.
Lees verder

Jasper Stuyven schudt stress van zich af met tiende plaats: "Heb hier extra vertrouwen getankt"
Tiende. Jasper Stuyven verdiende beter, na zo'n koers. Hij was één van de drijvende krachten van het verzet achter Dylan van Baarle. Maar kreeg nauwelijks steun. "Jammer. Want het was een mooie groep, die zichzelf losweekte. Maar het draaide niet rond."
Lees verder

Dermagne start bilateraal loonoverleg met bonden en werkgevers
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) zal de komende dagen "bilaterale" gesprekken voeren met de werkgevers en de vakbonden. Dat meldt de woordvoerder van de minister na afloop van een ontmoeting met de Groep van Tien, de toponderhandelaars van vakbonden en werkgevers.
Lees verder