Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Stad Tongeren: Slimmere verkeerslichten Hasseltsesteenweg voor vlottere spits

Slimmere verkeerslichten Hasseltsesteenweg voor vlottere spits
Het Agentschap Wegen en Verkeer past deze maand de regeling van de verkeerslichten aan op het kruispunt van de Hasseltsesteenweg (N20) met de Cesarlaan en de Legioenenlaan.
Lees verder

Infrabel vernieuwt seininrichting
Infrabel vernieuwt de seininrichting tussen het station van Tongeren en de Molenweg. Ze vernieuwen de installatie naar een moderne digitaal gestuurde seininrichting. Meer specifiek voeren ze hiervoor voorbereidende werken uit en leggen ze betonnen kabelsleuven aan.
Lees verder

Aanpassingen en slimme verkeerslichten op kruispunt Sint-Truidersteenweg met Rode Kruislaan
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 1 maart met de aanpassing van het kruispunt van de N79 Sint-Truidersteenweg met de N69 Rode Kruislaan. De bocht van het kruispunt aan de kant van het park wordt verbreed en de linksafslagstrook van de Rode Kruislaan verlengd.
Lees verder

Duurzame online infosessies
In maart en april organiseert de milieudienst van de stad Tongeren een aantal duurzame online infosessies rond renovatie, duurzame energie en isolatie. De gratis infosessies gaan telkens om 19.30 uur van start.
Lees verder

Onthaalpunt De Piepel tijdelijk in De Semper
Het dienstencentrum De Piepel doet momenteel dienst als vaccinatiecentrum. De medewerkers van De Piepel blijven ook tijdens de vaccinatieperiode het aanspreekpunt voor de Tongerse senioren en buurtgerichte zorg.
Lees verder

Stadhuis krijgt zijn grandeur terug
Dit jaar gaan we het Tongerse stadhuis grondig restaureren, zowel vanbinnen als vanbuiten. Het trotse gebouw op de markt krijgt dan eindelijk zijn vroegere grandeur terug. In de loop van 2023 zal het stadhuis bovendien een multifunctioneel gebouw voor alle Tongenaren zijn.
Lees verder