Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Stad Oudenburg: Wie wordt de nieuwe ambassadeur van 'Ik koop lokaal'?

Wie wordt de nieuwe ambassadeur van 'Ik koop lokaal'?
Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne 'Ik koop lokaal bij een winkelier van hier'.
 
Om lokale handelaars een gezicht te geven bij het grote publiek, lanceren OC West en Ik Koop Lokaal in 50 West-Vlaamse steden en gemeentes een grote communicatiecampagne. Ben jij trots op je kwalitatieve producten, je vakkennis en je persoonlijke service? En heb je zin om ambassadeur te worden van de campagne? Schrijf je dan snel in op www.ikkooplokaal.be.
 
Jouw voordeel:
  • je winkel (incl. foto) komt op de website;
  • je ontvangt promomateriaal, zo weten de klanten dat je meedoet;
  • klanten kunnen stemmen en stoefen met jouw zaak; anderen worden zo warm gemaakt om lokaal te kopen.

Wie volgt de Oudenburgse ambassadeur 'Groenten & Fruit Lode en Heidi' op?
Handelaars kunnen zich van 1 maart tot 1 april 2021 registreren op www.ikkooplokaal.be. Vanaf 13 april 2021 kan het grote publiek stemmen op hun favoriete handelaar!
 
Ambassadeur 2020
Lees verder

Arnoldusbier te koop
Onze paters hebben ontdekt dat een deel van hun Arnoldusbier nog voor de zomer vervalt. Het zou een zonde zijn om dat bier verloren te laten gaan, daarom bieden we de Oudenburgenaars de kans om voor een prikje een bak Arnoldusbier aan te kopen.

Vanaf 2 maart 2021 kan je aan de balie van het RAM (Marktstraat 25) tijdens de openingsuren terecht voor een bak Arnoldusbier (24 x 33cl) voor 25 euro (inclusief 4,5 euro leeggoed). Het bier is ten minste houdbaar tot 12 juni 2021. Deze actie loopt zolang de voorraad strekt.
 
Openingsuren RAM
 Maandag  gesloten  
 Dinsdag  10 - 12 uur  
 Woensdag  10 - 12 uur  13.30 - 17 uur
 Donderdag   10 - 12 uur  
 Vrijdag  10 - 12 uur  
 Zaterdag   gesloten  
 Zondag  gesloten  


Lees verder

Verbod op evenementen en activiteiten verlengd t/m 1 april
Het algemeen verbod op evenementen en activiteiten in de stedelijke gebouwen en op het openbaar domein wordt verlengd tot en met 1 april 2021. Deze beslissing wordt genomen omdat de situatie bijzonder ernstig blijft en het noodzakelijk is om de bestaande maatregelen aan te houden. Des te meer gezien de recente uitbraken van de Zuid-Afrikaanse en Britse variant van het virus dat 50 % besmettelijker is dan de gewone variant. Ook verschillende experten wijzen op het belang van het aanhouden van de bestaande maatregelen om de curve van het aantal besmettingen stabiel te houden, gezien de vaccinatiestrategie nog maar in een opstartfase zit en er nog lang geen groepsimmuniteit is.

Met stedelijke gebouwen worden gelijkgesteld: de gebouwen van het OCMW en van de gemeentelijke vzw Sport en Recreatie.

Op dit verbod gelden een aantal uitzonderingen. De volgende zaken zijn wel toegelaten voor zover de geldende regelgeving en protocollen strikt worden nageleefd:
  • activiteiten en evenementen (zowel binnen als buiten) georganiseerd op het vlak van cultuur, sport en jeugd, voor kinderen tot en met 12 jaar;
  • buitenactiviteiten voor kinderen vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar;
  • de lessen in het kader van het deeltijds kunstonderwijs;
  • de schoolse (en buitenschoolse) activiteiten van het leerplichtonderwijs;
  • de wekelijkse markt. 

Het burgemeestersbesluit kan je hieronder raadplegen. 

Lees verder