Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 maart 2021

Sophie Wilmès: “Geen sprake van vaccinatie te koppelen aan vrijheid zich te verplaatsen”

HLN
Sophie Wilmès: "Geen sprake van vaccinatie te koppelen aan vrijheid zich te verplaatsen"
De Europese Commissie zal nog deze maand een voorstel op tafel leggen voor een "digitale groene pas" voor mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen gezegd in een vergadering met de Europarlementsleden van haar Duitse partij CDU/CSU. Belgisch minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) zegt dat België zich verzet tegen de koppeling tussen een vaccinatie en het recht om zich binnen de EU vrij te verplaatsen.
Lees verder

Pedofiel stopt chemische castratie en vergrijpt zich aan 15-jarig meisje. Nu krijgt hij 6 jaar cel: "Hij wilde z'n lusten botvieren op haar"
Een chemische castratie - in de praktijk inspuitingen met een libidoverlagend product - moest voorkomen dat hij opnieuw slachtoffers zou maken, maar Bruno V. (36) uit Halle zette de inspuitingen stop. Op twee campings misbruikte hij opnieuw een 15-jarig meisje. Het leverde de dertiger, zelf een vader, maandag 6 jaar cel op en hij is 10 jaar ter beschikking gesteld van de rechtbank. "Hij moet uiteraard gestraft worden, maar heeft vooral begeleiding nodig als ik het zo hoor", stelt de moeder van het slachtoffer.
Lees verder

Margot Cloet (Zorgnet-Icuro): "Verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel"
Margot Cloet, de topvrouw van Zorgnet-Icuro, pleit in VTM NIEUWS voor de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Ze wil dat iedereen in de zorg een verplichte coronaprik krijgt, van zodra er voldoende vaccins zijn.
Lees verder

SHOWBITS. Jennifer Lopez showt haar grote troeven en prinses Delphine stuit op de 'Boëlekes' van carnaval
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Slechts vier op de tien gebruikers delen positief testresultaat via corona-app
Slechts 37 procent van diegenen die een positief testresultaat binnenkrijgen via contacttracing-app Coronalert deelt ook hun resultaat. "Daar situeert zich een probleem", zei Karine Moykens, voorzitster van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, vandaag.
Lees verder

Franse ex-president Nicolas Sarkozy moet jaar cel in wegens corruptie
Nicolas Sarkozy is als eerste Franse ex-president in de moderne geschiedenis tot een celstraf veroordeeld wegens corruptie. De rechters achten hem schuldig aan een poging tot omkoping van een rechter en machtsmisbruik tijdens zijn presidentschap. Hij heeft drie jaar cel gekregen waarvan twee jaar voorwaardelijk.
Lees verder

Sporten in stijl: de perfecte tassen voor tijdens je work-out
De lente staat voor de deur. Tijd om die wintervetjes aan te pakken! Een bezoekje aan de fitness zit er nog even niet in, maar ook in openlucht kan je aan je summer body werken. Ninashop.be selecteert haar favoriete handtassen waarmee jij in stijl kan bewegen.
Lees verder

Agentschap Zorg en Gezondheid lanceert tool voor reservelijsten vaccinatiecentra
Het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid heeft vandaag een online tool gelanceerd waarop vaccinatiecentra kunnen zien welke zorgverleners in de regio nog niet gevaccineerd werden. Dat moet helpen om de uitnodigingen en de reservelijsten in de centra te stroomlijnen.
Lees verder

Greet Minnen stoot door naar tweede ronde WTA Lyon
Greet Minnen (WTA 113) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Franse Lyon (hard/235.238 dollar). Ze versloeg de Poolse Katarzyna Kawa (WTA 119) in twee sets.
Lees verder

Charlie Sheen heeft spijt van ontslag in 'Two and a Half Men': "Het was allemaal mijn eigen schuld"
Met zo'n 1,7 miljoen euro per aflevering was Charlie Sheen tien jaar geleden de best betaalde acteur op tv. Maar zijn verslavingen en vreemde uitspraken zorgden ervoor dat de makers van 'Two and a Half Men' hem uiteindelijk ontsloegen. Sheen heeft spijt van zijn gedrag, vertelt hij aan Yahoo Entertainment.
Lees verder

Veldritteam Tormans wil Laurens Sweeck losweken bij Pauwels Sauzen-Bingoal
In het programma Standpunt van de regionale zender RTV verklaarde Jan Tormans, hoofdsponsor van de gelijknamige veldritploeg, dat hij zijn team wil versterken met oud-Belgisch kampioen Laurens Sweeck. Die zit echter nog steeds onder contract bij de ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal van Jurgen Mettepenningen.
Lees verder

Black History Month 2021: "We streven naar een samenleving waarin élk kind zichzelf vertegenwoordigd ziet"
Vandaag start Black History Month 2021. Maar wat is het? En waarom is het zo belangrijk? Mohamed Barrie, mede-oprichter van BHM in België legt uit. "Het is onze bedoeling om héél de zwarte geschiedenis te herdenken, en bovendien te verankeren in het heden." Elk jaar heeft de maand, die in het teken staat van Zwarte cultuur en geschiedenis, een ander thema. Dit jaar koos men: 'Collecting our Past & our Future', ofwel: 'het verzamelen van ons heden en verleden'.
Lees verder

OPROEP. Raakte jij besmet door je kinderen? Of gaf jij het coronavirus zelf door aan hen?
Het aantal besmettingen bij tieners is de voorbije week met 42 procent gestegen. Voor een artikel hierover zijn wij op zoek naar een gezin waarbij een 10- tot 19-jarige recent besmet is geraakt door de ouders (die in de 40 zijn), of omgekeerd, waarbij een van de ouders (of beide) het virus kregen van hun kind.
Lees verder

OPROEP. Werd jij besmet door je kinderen? Of gaf jij het coronavirus zelf door aan hen?
Het aantal besmettingen bij tieners is de voorbij week met 42 % gestegen. Voor een artikel hierover zijn wij op zoek naar een gezin waar een 10- tot 19-jarige recent besmet is geraakt door de ouders, of omgekeerd, waar een van de ouders, of beide, het virus kregen van hun kind.
Lees verder

'Minit Fun Racer' legt meer kilometers af dan je vermoedt
Toe aan een poepsimpel indie-niemendalletje tussendoor? Kijk dan eens naar Minit Fun Racer, de opvolger van miniatuurhit Minit uit 2018. Wij hebben er in ieder geval een prima uur mee doorgebracht.
Lees verder

Bewoonster begrijpt niet waarom iemand brandbom naar binnen gooide: "We dachten eerst dat een kast was omgevallen"
"De buren vinden me allemaal lief. En ik heb met geen enkele klant een probleem. Ik begrijp niet wie dit gedaan heeft. En vooral: waarom?", zegt de Diegemse eventplanner Radia. Twee daders gooiden zondag een brandbom door de ruit van haar bedrijfsruimte. Ze woont met haar gezin in de rest van de woning: "Toen we de knal hoorden, dachten we dat er een kast was omgevallen."
Lees verder

Tijd om de wildernis in je tuin aan te pakken: zo kies je een nieuwe grasmaaier
De lente is er al een klein beetje, en dus wordt het tijd voor een eerste trimbeurt van je gazon. Onze techredacteur bekeek de diverse soorten grasmaaiers die er momenteel op de markt zijn, en stipt telkens de voor- en nadelen en de prijzen aan.
Lees verder

Ook deze BV's doen mee aan Complimentendag: "Zo fier op wat ze de afgelopen tijd allemaal heeft verwezenlijkt"
Vandaag, 1 maart, is het nationale complimentendag. Een dag waarop we onze familie, vrienden, collega's en kennissen een hart onder de riem steken. Zeker in deze crisistijden is zo'n complimentje meer dan welkom. En dat beseffen ook deze BV's, die vandaag iemand speciaal in de bloemetjes willen zetten.
Lees verder

Peperdure Rolls-Royce van Courtois weggetakeld op trainingscomplex van Real Madrid
Even pech voor Thibaut Courtois het voorbije weekend. Een platte band met zijn exclusieve Rolls-Royce, op weg naar het trainingscomplex Valdebebas voor een training in het teken van de thuismatch tegen Real Sociedad vanavond. Enkele uren later werd de wagen ter waarde van circa 340.000 euro weggetakeld ter herstelling (zie video hieronder vanaf minuut 1).
Lees verder

VN-deskundigen eisen nu internationaal onderzoek naar vergiftiging van Navalny
Twee onafhankelijke deskundigen van de Verenigde Naties hebben vandaag opgeroepen tot een internationaal onderzoek naar de vergiftiging van Kremlin-opposant Aleksej Navalny. Ze eisten ook zijn "onmiddellijke vrijlating."
Lees verder