Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 30 maart 2021

Slachtoffer (6) van dramatisch ongeval op landbouwbedrijf is overleden

HLN
Slachtoffer (6) van dramatisch ongeval op landbouwbedrijf is overleden
De 6-jarige Lindsay Aerts uit Hoogstraten, het meisje dat maandag levensgevaarlijk gewond geraakte bij een dramatisch ongeval, is dinsdag aan haar verwondingen overleden. Het meisje werd aangereden door een soort heftruck bij het laden en lossen van hout.
Lees verder

Het is gebeurd: vandaag is de eerste echte lentedag van 2021, dag- en maandrecord sneuvelt
De eerste officiële lentedag van 2021 is een feit. "Voor een lentedag moet de temperatuur gelijk of hoger zijn dan 20 graden", zegt wetenschapsexpert Martijn Peters. Om 15 uur werd er in Ukkel 23,3 graden gemeten. Daarmee sneuvelt ook het dag- en maandrecord.
Lees verder

Duitse deelstaten en steden schorten AstraZeneca op voor vrouwen onder 60
Mensen onder de 60 jaar in de deelstaten Berlijn, Brandenburg en München krijgen voorlopig geen AstraZeneca-vaccin meer toegediend, melden Duitse media. De steden hebben daartoe uit voorzorg besloten na nieuwe gegevens over mogelijke bijwerkingen. Volgens sommige nieuwssites zou er snel een gelijkaardige beslissing komen voor het hele land.
Lees verder

Stad Berlijn schort AstraZeneca op voor vrouwen onder 60
Het bestuur van Berlijn heeft het gebruik van het AstraZeneca-vaccin opgeschort voor vrouwen onder de 60. Minister van Gezondheid Dilek Kalayci verwijst daarvoor naar nieuwe gegevens over vermoedelijke bijwerkingen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, zei Kalayci nog.
Lees verder

Oostenrijk onderhandelt over miljoen doses van Spoetnik V
Oostenrijk onderhandelt met Rusland om binnenkort een miljoen doses van het coronavaccin Spoetnik V te verkrijgen.
Lees verder

KOERS KORT. Deceuncink-Quick.Step wordt in de Ronde weer Elegant-Quick.Step - Vanmarcke geeft forfait voor Dwars Door Vlaanderen
De shirts waarmee het team van Patrick Lefevere zondag de start zal nemen in de 105de Ronde van Vlaanderen zullen er iets anders uitzien. De benaming Deceuninck-Quick.Step wordt voor die dag immers veranderd in Elegant-Quick.Step. Ook vorig jaar werd zo'n tijdelijke shirtwissel doorgevoerd.
Lees verder

Andy Murray maakt toekomstplannen: "Caddie worden lijkt me leuk"
Andy Murray is ondanks veelvuldig blessureleed nog steeds actief in het toptennis. De Schot moest passen voor het tornooi in Miami, maar kijkt alvast vooruit op wat hij gaat doen na zijn carrière.
Lees verder

SUNBITS. Stephanie Planckaert wandelt 100 meter op hakken en Nora Gharib zont in haar badjas
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Football Talk. CL-hervormingen voor 19 april - Dorsch onzeker voor beslissend EK-duel - Anderlecht-target trekt naar Franse tweede klasse
Tijdens het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalconfederatie UEFA van woensdag zal de hervorming van de Champions League vanaf het seizoen 2024-2025 besproken worden, maar op een beslissing is het nog wachten tot het Uitvoerend Comité van 19 april, zo bevestigde de UEFA.
Lees verder

Pure heldendaad: jongeren vormen menselijke ketting om koppel en baby uit vlammenzee te redden
Paniek in Nantes: een appartement was vorige zondag in brand gevlogen, rook en vlammen schoten door het raam. Enkele jongeren twijfelden niet en vormden een menselijke ketting om beide ouders en hun baby te redden. Zij zijn intussen uitgeroepen tot de nieuwste helden van Frankrijk.
Lees verder

Dermagne probeert sociaal overleg tussen vakbonden en werkgevers vlot te trekken
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft morgen een ontmoeting met de Groep van Tien, de toponderhandelaars van vakbonden en werkgevers.
Lees verder

Minister Dermagne wil ruimte laten voor sociaal overleg
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) wil meer tijd maken voor het sociaal overleg zodat vakbonden en werkgevers het eens kunnen raken over het interprofessioneel akkoord en de welvaartsenveloppe. Dat heeft hij vandaag herhaald in de bevoegde Kamercommissie.
Lees verder

Dit zijn de meest praktische gezinswagens van het moment
De gezinswagen die zijn populariteit verliest aan de SUV? Die laatste categorie wint inderdaad aan populariteit, maar er rijden nog altijd praktische monovolumes rond op onze wegen. HLN Drive somt de 5 beste gezinswagens op.
Lees verder

Van dode muizen tot verstopte wc: anoniem Instagramaccount deelt foto's van gebreken in Kamer
Sinds anderhalf jaar circuleert op Instagram een account waarop opmerkelijk foto's gepost worden die in het gebouw van de Kamer zouden genomen zijn. Niet alleen zijn dode muizen en kapotte muren te zien, ook vuile ruiten, kapotte wc's en oude telefoons.
Lees verder

Er zijn heel wat paaseieren met gezouten karamel: hoe deze smaak zo populair werd
Pasen en chocolade-eieren, ze zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. De klassiekers zijn witte, pure en melkchocolade. Maar dit jaar liggen de winkels ook vol met paaseitjes met gezouten karamel. Deze smaak is altijd een schot in de roos. Waarom vinden we het zo lekker?
Lees verder

Siegfried Bracke verkozen tot voorzitter VAF
Oud-Kamervoorzitter Siegfried Bracke is gisterenavond unaniem verkozen als nieuwe voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Dat meldt het filmfonds.
Lees verder

En plots vaccineert Wallonië sneller dan Vlaanderen. Hoe kan dat?
In Wallonië hebben al tien procent meer inwoners een eerste inenting tegen het coronavirus gekregen dan in Vlaanderen. De regio lijkt zijn voorsprong ook steeds verder uit te bouwen. Hoe kan dat?
Lees verder

Waarom Wallonië plots sneller lijkt te vaccineren dan Vlaanderen
In Wallonië hebben relatief gezien al tien procent meer inwoners een eerste inenting tegen het coronavirus gekregen dan in Vlaanderen. De regio lijkt zijn voorsprong ook steeds verder uit te bouwen. Hoe kan dat?
Lees verder

Israël heropent grens met Egypte nu Covid-19-gevallen dalen
Israël heeft zijn grensovergang met Egypte vandaag heropend, een jaar nadat die was gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig mogen 300 gevaccineerde mensen dagelijks de grens in Taba oversteken, meldden Israëlische media.
Lees verder

OPROEP. stuur ons hoe jij het mooie lenteweer beleeft
De lente hangt in de lucht. Zowel dinsdag, woensdag als vrijdag stijgt het kwik (ruim) boven de twintig graden. Ideaal weer om te gaan wandelen, fietsen of tuinieren. Of steek jij de barbecue aan?
Lees verder