Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

Retie: Dunning dennen Looiendse bossen

Dunning dennen Looiendse bossen
Deze week start de boswachter met het markeren (of 'schalmen') van dennen in de Looiendse bossen. Het gaat om de dunning van Corsicaanse dennen conform het goedgekeurd beheerplan en dient om licht te brengen in het bos en zo het loofhout meer kans te geven om zich te ontwikkelen.
Lees verder

Spreek af met je beste vriend, collega of grootmoeder ... wanneer het weer kan!
Al een jaar lang moeten we onze naasten te veel en te vaak missen, worden activiteiten een voor een geschrapt en snakken we naar ons oude leven. Laat aan je naaste weten dat je snel weer iets samen wil doen en stuur hem of haar een kaartje voor wanneer het weer kan!
Lees verder

Werken aan Zwarte Neet: omleiding wandel- en mountainbikeroute
Begin maart worden een aantal recreatieve routes omgeleid ter hoogte van de Zanddijkdreef in Retie. De provincie Antwerpen start met een dringende herstelmaatregel op de plek waar de Zwarte Neet onder de Colateur loopt. De omleiding duurt tot ongeveer eind april.
Lees verder

De nieuwe blauwe zak maakt sorteren eenvoudiger
Eindelijk! De Nieuwe Blauwe Zak is er waardoor de groene zak overbodig is … Sorteren wordt eenvoudiger! Naast plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons, komen daar nu ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij.
Lees verder