Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

REPORTAGE. Israël viert nu al einde van pandemie, en Vlamingen feesten mee: zo pakt(e) het land het aan

HLN
REPORTAGE. Israël viert nu al einde van pandemie, en Vlamingen feesten mee: zo pakt(e) het land het aan
Waarschuwing: het kan dat u na het lezen van deze reportage boos bent of geïrriteerd. Want terwijl wij opnieuw in lockdown zijn, wordt in Israël de vrijheid gevierd. Van de bevolking kreeg 60 procent er al minstens een prik en aan de terrastafels wordt getoost op Pfizer. "De vaccins liggen bij jullie, in Puurs. Komáán", zeggen Vlamingen ter plekke. Zij hebben hun groene vaccinatiepas op zak en gaan weer feesten. Wat kan Israël wat ons niet lukt?
Lees verder

OVERZICHT. Nieuwe coronamaatregelen in ministerieel besluit gegoten: "vensterplicht" enkel op kusttreinen en reservering voor winkel kan ook aan de deur
In het Staatsblad zijn zonet de gewijzigde coronamaatregelen gepubliceerd die vanaf middernacht ingaan. Het ministerieel besluit regelt onder meer het verplicht winkelen op afspraak in de niet-essentiële winkels, de registratieplicht voor werkgevers van personeel dat niet kan thuiswerken, en de "vensterregel" op de treinen naar toeristische plaatsen. Rijscholen mogen dan weer wel open blijven.
Lees verder

SHOWBITS. Gers Pardoel looft 5.000 euro uit voor gestolen rugzak en Matteo Simoni start boyband
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE E3. Asgreen gegrepen! Van der Poel hélemaal voorin met Van Avermaet en Naesen
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Voor Thierry Henry is de maat vol: Franse legende stopt met "vergiftigde" social media
Thierry Henry stopt vanaf morgen met het gebruik van social media. De Franse voetballegende, en ex-assistent van de Rode Duivels, vindt dat de platformen 'vergiftigd' zijn door racisme en pesterijen. Hij keert pas terug als de machthebbers daadkrachtig optreden om dat tegen te gaan.
Lees verder

Agentschap Zorg en Gezondheid: "Er liggen geen gigantische voorraden coronavaccins werkloos te wachten"
"Er liggen geen gigantische voorraden coronavaccins werkloos te wachten." Dat was vrijdag de boodschap op het wekelijkse persmoment van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Momenteel liggen er zowat 250.000 doses op voorraad, maar die dienen allemaal om de komende dagen of weken toe te dienen.
Lees verder

Junta Myanmar zegt dat betogers kogel in het hoofd zullen krijgen
De militaire junta van Myanmar waarschuwt dat betogers door het hoofd geschoten zullen worden. Dat deelt de staatstelevisie vandaag mee. Activisten in het land roepen immers op tot een massabetoging op zaterdag. Dan viert het land normaal gezien de Dag van de Strijdkrachten.
Lees verder

Zachtroze muren, een bladerdak, rotsen en tientallen modieuze brillen: zo ziet de nieuwe brillenwinkel van Eline De Munck in Gent eruit
Eline De Munck (33) opende vrijdag haar nieuwe brillenwinkel waar je de volledige collectie van haar merk Odette Lunettes kan vinden. De actrice/zangeres/presentatrice had al een winkel in Antwerpen maar koos overtuigd voor Gent om een tweede vestiging te openen. Niet enkel de brillen maar ook het interieur zullen de Gentenaars doen wegdromen.
Lees verder

Deceuninck-Quick.Step aan het feest: ijzersterke Asgreen wint E3 Saxo Bank Classic
Kasper Asgreen heeft een beklijvende editie van de E3 Saxo Bank Classic op zijn palmares gezet. De Deen van Deceuninck-Quick.Step werd gegrepen na een solo van 54 kilometer, maar knalde na een late uitval alsnog naar de zege. Florian Sénéchal en Mathieu van der Poel vervolledigden het podium.
Lees verder

ASSISEN. Behoorlijk milde straf voor Tom Pattyn: 18 jaar cel voor moord op vriendin
"Het bepalen van een correcte straf is geen makkelijke taak, zelfs niet voor beroepsrechters", opende aanklager Ken Witpas vanochtend zijn vordering in de zaak-Pattyn. Dat bleek de nagel op de kop. Hof en jury hebben veel tijd nodig gehad om een rechtvaardige straf te bepalen voor de man uit Kasterlee, die gisteren al schuldig werd bevonden aan moord op zijn vrouw Berenice Osorio. Het duurde meer dan vier uur eer ze terugkeerden uit beraad.
Lees verder

Strengere transparantieregels voor Duitse parlementsleden na mondmaskeraffaire
In de nasleep van de zogenaamde mondmaskeraffaire zijn de regeringspartijen in Duitsland het eens geworden over strengere transparantie- en gedragsregels voor leden van de Bondsdag. Dat hebben de fractieleiders van CDU, CSU en SPD bekendgemaakt.
Lees verder

ABVV en ACV voeren maandag actie voor meer loon: hinder op openbaar vervoer, minder personeel in supermarkten
ACV en ABVV gaan maandag actievoeren voor meer loon. Het tweejaarlijks interprofessioneel overleg tussen bonden en werkgevers over de loonmarge - de maximale opslag die mogelijk is in een periode van twee jaar - was eerder op de klippen gelopen. Volgens de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven is er maar ruimte voor 0,4 procent opslag bovenop de index, maar dat is voor de bonden onvoldoende.
Lees verder

David Goffin sneuvelt meteen in Miami, Elise Mertens ronde verder na lastige start
David Goffin is onmiddellijk uitgeschakeld in de Miami Open. Het nummer dertien van de wereld ging er in de tweede ronde, in de eerste ronde was de Luikenaar als achtste reekshoofd vrij, uit tegen James Duckworth (ATP 104). De 29-jarige Australiër won met 6-3 en 6-1.
Lees verder

Prikje op reis? Deze landen willen vaccins verkopen aan toeristen
De vaccinatiecampagne komt stilaan op gang in ons land. Toch hebben we - met 1.152.481 inwoners (iets meer dan 10 procent) die deels gevaccineerd zijn - nog een lange weg te gaan. In sommige landen gaat het een stuk vlotter. En om anderen mee te laten profiteren van hun vlotte vaccinatiecampagne, of om het toerisme aan te zwengelen, verkopen sommigen hun vaccins zelfs aan toeristen en/of buitenstaanders. Een overzicht.
Lees verder

OVERZICHT. In deze landen is het binnenkort misschien mogelijk om als toerist gevaccineerd te worden
De vaccinatiecampagne komt stilaan op gang in ons land. Toch hebben we - met 1.152.481 inwoners (iets meer dan 10 procent) die deels gevaccineerd zijn - nog een lange weg te gaan. In sommige landen gaat het een stuk vlotter. En om anderen mee te laten profiteren van hun vlotte vaccinatiecampagne, of om het toerisme aan te zwengelen, verkopen sommigen hun vaccins zelfs aan toeristen en/of buitenstaanders. Een overzicht.
Lees verder

Sabena bestaat nog steeds... als hotel in Kinshasha: het verhaal van het legendarische Hotel Memling
Sabena leeft nog steeds... als roemrucht hotel in Congo. Geloof het of niet, maar bijna 20 jaar (!) na het faillissement van onze nationale vliegmaatschappij vaart 'Hotel Memling' in Kinshasa nog steeds onder de officiële Sabena-vlag. Verhaal van een oord dat vooral bij het Sabena-personeel uitgroeide tot een legende, met gesmokkelde krokodillen, fooien van een maandloon én geïmproviseerd entertainment: "Omdat de kamers geen televisie en zelfs geen radio hadden, organiseerden we dan maar een travestieshow."
Lees verder

Kasper Asgreen na zege in E3 Saxo Bank Classic: "Dit was fantastisch teamwerk"
Kasper Asgreen (26) was de sterkste vandaag in de E3 Saxo Bank Classic. De Deen van Deceuninck-Quick.Step won na een late aanval. "Het was alles of niets."
Lees verder

Bilvergroting voor ex-Miss België Annelies Törös: "Een natuurlijke behandeling, want chirurgische implantaten zijn niets voor mij"
Baby Got Back. Voormalig Miss België Annelies Törös (26) heeft haar billen laten liften. Dat deed ze via een natuurlijke behandeling waarbij haar zitvlak vacuüm gezogen wordt. Er kwamen dus geen bilimplantaten aan te pas. "Dit is een natuurlijke behandeling om de billen te liften en cellulitis te verminderen!", klinkt het op haar Instagram.
Lees verder

Gehoorverlies, oorsuizen en duizeligheid bij meer dan 1 op de 10 coronapatiënten
Dat sommige virussen gehoorproblemen kunnen veroorzaken, is al langer bekend. Een nieuwe analyse laat nu zien dat dit bij 15 % van de volwassen coronapatiënten ook het geval is.
Lees verder

Van poster girl tot hetze over racisme: hoe Lana Del Rey de boksbal voor zelfgenoegzaam links werd
Het jachtseizoen lijkt onafgebroken open voor Lana Del Rey (35). Sinds vrijdag heeft ze een prachtplaat uit, maar die release wordt andermaal overschaduwd door controverse. Deze keer lokte ze die zelf mee uit. Houdt ze van trammelant? Of achtervolgt de hel haar? "Ik wil wraak", klinkt het alvast onheilspellend.
Lees verder