Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 maart 2021

RECONSTRUCTIE. Nog één keer terug naar die ellendige avond in Rijsel, waar Wilmots en Courtois zwaar clashten: “Z...

HLN
RECONSTRUCTIE. Nog één keer terug naar die ellendige avond in Rijsel, waar Wilmots en Courtois zwaar clashten: "Zo spreek je niet tegen mij"
A trip down memory lane. Naar 1 juli 2016. Naar die ellendige vrijdagavond in Lille, toen onze EK-droom onverwacht – nou ja – uiteenspatte tegen godbetert Wales. "Iedereen wou naar huis", klinkt het bij een Duivel die het debacle vanop de eerste rij meemaakte. Hoe toenmalig bondscoach Marc Wilmots het advies vanuit de spelersgroep in de wind sloeg, vervolgens zwaar clashte met Courtois en de geblesseerde Kompany zijn collega-Duivels toesprak.
Lees verder

Dieter Coppens en Siska Schoeters in 'De Wonderjaren': "We zijn zowat hetzelfde type: per ongeluk in de tv-wereld gestruikeld"
Hoe krijg je je kinderen aan de groenten en weg van het scherm? Hoe leer je ze opruimen? Of omgaan met verlies? De jungle van de opvoeding is dichtbegroeid, maar Siska Schoeters en Dieter Coppens gidsen u er vanaf vanavond door in 'De Wonderjaren'. Het duo deelt hier alvast hun eigen ervaringen en aanpak. "Principes zijn volgens mij het eerste wat je overboord moet gooien tijdens de opvoeding."
Lees verder

Dieter Coppens en Siska Schoeters beantwoorden opvoedingsvragen in 'De Wonderjaren': "Principes? Gooi die als eerste overboord"
Hoe krijg je je kinderen aan de groenten en weg van het scherm? Hoe leer je ze opruimen? Of omgaan met verlies? De jungle van de opvoeding is dichtbegroeid, maar Siska Schoeters en Dieter Coppens gidsen u er vanaf vanavond door in 'De wonderjaren'. Want, zo verzekert het duo, opvoeden is het moeilijkste wat er bestaat. "We zeggen niet hoe het moet, we reiken handvatten aan."
Lees verder

Kocht Abramovich Chelsea op bevel van Poetin? Russische miljardair ontkent beweringen van Britse schrijfster en dient klacht in
Kocht Roman Abramovich voetbalclub Chelsea omdat Russisch president Vladimir Poetin hem dat opdroeg? Dat valt althans te lezen in het boek 'Putin's People'. Maar volgens de Russische eigenaar van de Londense club is daar niets van aan. Hij klaagt de uitgeverij van het boek dan ook aan wegens smaad.
Lees verder

OVERZICHT. België kleurt rood, maar andere Europese landen nog veel roder
Een korte maar harde lockdown, waar Duitsland voor opteert, hangt ook ons boven het hoofd. Maar hoe is het gesteld in de rest van Europa? De cijfers, de maatregelen, de vaccinatiecampagne: doen ze het beter of slechter dan wij, en hoe pakken ze het aan?
Lees verder

Roman Abramovich dient klacht in tegen boek dat beweert dat hij Chelsea kocht op bevel van president Poetin
Kocht Roman Abramovich voetbalclub Chelsea omdat Russisch president Vladimir Poetin hem dat opdroeg? Dat valt althans te lezen in het boek 'Putin's People'. Maar volgens de Russische eigenaar van de Londense club is daar niets van aan. Hij klaagt de uitgeverij van het boek dan ook aan wegens smaad.
Lees verder

Ex-wereldkampioene snowboard Julie Pomagalski (40) sterft in lawine
De Française Julie Pomagalski, voormalig wereldkampioene snowboardcross, is dinsdag om het leven gekomen bij een lawine in het Zwitserse kanton Uri. Dat bevestigde het Franse olympische comité. Pomagalski was 40.
Lees verder

Dode en duizenden evacuaties door overstromingen in Australië
In Australië is een persoon om het leven gekomen door de hevige overstromingen. Dat heeft premier van de deelstaat New South Wales Gladys Berejiklian gemeld. Nog eens 6.000 mensen moesten de afgelopen 24 uur hun huizen verlaten.
Lees verder

We gaan zonnige dag tegemoet: kwik klimt tot 15 graden
De dag start woensdag met veel zon in alle streken. In de namiddag worden er stapelwolken gevormd, vooral dan in het centrum en het westen, maar het blijft droog. De maxima schommelen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het centrum van het land. Aan de kust draait de wind in de loop van de dag naar het westen waardoor het aan zee wat frisser wordt, meldt het KMI.
Lees verder

Onze chef voetbal wil na het EK niet in het worstcasescenario belanden: "Laat maar, de wereld is al gek genoeg"
De Rode Duivels moeten de komende 10 dagen minstens 7 op 9 halen - en liefst 9 op 9. Onze chef voetbal legt uit waarom de drie interlands tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland cruciaal zijn. "Het zou zuur zijn mocht ook Martínez vanavond struikelen over Wales. Omdat het mogelijk verraderlijke WK-campagne zo mogelijk nog verraderlijker wordt."
Lees verder

Australiërs na overstromingen gewaarschuwd voor dodelijke spinnen
De inwoners van de Australische deelstaat New South Wales hebben niet alleen af te rekenen met zware overstromingen, ze krijgen nu ook te maken met een plaag van dodelijke spinnen. Daarvoor waarschuwt het Australian Reptile Park. De spinnen - waarvan de giftigste ter wereld in Australië voorkomen - zullen mogelijk de droogte van huizen opzoeken om aan het water te ontkomen.
Lees verder

Antwerps burgemeester Bart De Wever permanent bewaakt
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wordt sinds vorige week permanent bewaakt omdat drugscriminelen mogelijk een aanslag beramen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen.
Lees verder

Amerikaanse acteur George Segal (87) overleden
Acteur George Segal, bekend van zijn rollen in onder meer 'Who's Afraid of Virginia Woolf?', 'Look Who's Talking' en 'The Goldbergs' is overleden. Segal stierf aan de gevolgen van een bypassoperatie. Dit heeft zijn vrouw Sonia aan TMZ laten weten. Hij werd 87 jaar.
Lees verder

OPROEP. Deel jouw mooiste weekendmoment en maak deel uit van onze volgende campagne
Het weekend. Twee dagen per week om te doen wat we willen. Om fietstochten te maken, nieuwe hobby's te ontdekken, om op te gaan in de koers en zoveel meer. Wij willen weten wat jou bezighoudt tijdens die twee zalige dagen. Wat maakt jouw weekend zo speciaal? Bezorg ons een video of foto van jouw heerlijkste weekendmoment en misschien ben jij binnenkort te zien in onze volgende campagne. Je maakt bovendien kans op 3 maanden gratis Het Laatste Nieuws.
Lees verder

Krantenkoppen over corona komen hard binnen in 'Big Brother'-huis: "Ik dacht écht dat het al voorbij zou zijn"
De 'Big Brother'-kandidaten kregen een zeldzaam privilege deze week: ze mochten alle krantenkoppen van de Vlaamse en Nederlandse kranten bekijken. Dat draaide echter helemaal anders uit dan ze verwacht hadden.
Lees verder

Bornauw lag 24u in coma na mislukte operatie: "Mijn lichaamstemperatuur steeg met één graad per minuut"
"20 jaar geleden was de kans dat ik overleden zou zijn 90 procent. " Dat zegt Sebastiaan Bornauw over zijn mislukte (rug)operatie van eind februari. Na een allergische reactie op de verdoving lag de verdediger van 22 zelfs 24 uur lang in een kunstmatige coma.
Lees verder

Erica Meiland over nieuwe liefde Sander: "We hebben het al een half jaar heel leuk samen"
In een nieuwe preview van 'Château Meiland', dat momenteel enkel te zien is op de Nederlandse zender SBS6, kwamen de kijkers gisterenavond te weten dat Erica Meiland (56) weer druk aan het daten is. Meer nog, mevrouw Meiland heeft weer een nieuwe vriend. Dat heeft de man in hoogsteigen persoon bevestigd aan RTL Boulevard. Erica heeft nu ook zelf gereageerd.
Lees verder

Supermakelaar Zahavi: "Veel topploegen volgen de situatie rond Martínez op"
De toekomst van de bondscoach blijft beroeren. Gisteren kreeg de Spanjaard andermaal een vraag of hij een aanbieding van een club zou overwegen. Roberto Martínez, die een contract heeft tot na 2022, wimpelde af, maar in de voetbalwereld valt te horen dat bepaalde figuren wel degelijk rekening houden met een vertrek van de bondscoach na het EK.
Lees verder

Interesse in een job als technieker? Dit verdien je en deze eigenschappen moet je hebben
Ben je gezegend met technisch talent? Dan is de kans klein dat je snel om werk verlegen zal zitten. Technici zijn in de meest uiteenlopende bedrijven en sectoren gegeerd én ze verdienen meestal goed hun brood. Jobat.be ging op zoek naar de meest cruciale eigenschappen voor een technieker.
Lees verder

Vandaag start EK voor beloften met veel bekende gezichten uit onze competitie, maar is dat wel wenselijk na de gewijzigde kalender?
Geen Jonge Duivels op het EK U21 in Hongarije en Slovenië. Dan maar uitkijken naar de grootste talenten van Europa, waarvan er zes worden afgevaardigd door Club Brugge, Anderlecht, Gent, Genk en... Lommel. Maar waar een goed Europees Kampioenschap doorgaans een zegen is met het oog op een lucratieve transfer, zou het door de gewijzigde kalender dit jaar wel eens op een vloek kunnen uitdraaien voor een Belgische club.
Lees verder