Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 maart 2021

Pro League herhaalt dat het in mei weer fans in stadions wil, Marc Van Ranst haalt voetbalcliché boven: “Mathemati...

HLN
Pro League herhaalt dat het in mei weer fans in stadions wil, Marc Van Ranst haalt voetbalcliché boven: "Mathematisch kan het nog, maar..."
Paaspauze? "We willen in mei weer supporters in het stadion", herhaalt de Pro League. De voetbalclubs hopen dat een Nederlandse studie wind in de zeilen blaast. "Een maand is nog lang", houdt viroloog Marc Van Ranst de deur op een kleine kier. Maar het zal vooral een politieke beslissing zijn.
Lees verder

Het taboe op afro haar verdwijnt langzaam: "Zwarte vrouwen die hun natuurlijke lokken omarmen, zijn nu iets om naar op te kijken"
"Het haar van witte mensen groeit naar beneden. Ons haar groeit omhoog, naar de zon toe. Maar met sluik haar word je meer geaccepteerd, als je bijvoorbeeld een job zoekt of een hoge functie wil bekleden." Op de laatste dag van de Black History Month vieren we een belangrijk aspect van de zwarte cultuur: haar. Want afro haar is net zo politiek geladen als veelzijdig. Moest het er vroeger zo Europeaans mogelijk uitzien, dan kiezen donkere vrouwen nu vaker voor hun natuurlijke lokken. Dat moedigen ze ook aan in de Belgische 'Curls and Fro's'-community.
Lees verder

Twaalf procent meer tropisch regenwoud vernield in 2020
In 2020 werd een oppervlakte aan regenwoud vernield die even groot is als Nederland. De economische crisis door de uitbraak van het coronavirus heeft niet kunnen vermijden dat er steeds meer bomen gestolen of gekapt worden. Dat blijkt uit het jaarrapport van Global Forest Watch.
Lees verder

Mysterieuze hersenziekte stelt Canadese artsen voor raadsel
Canadese artsen maken zich zorgen over een nog onbekende hersenziekte die geheugenverlies, hallucinaties en spasmen veroorzaakt. Er zijn vooralsnog 43 patiënten gekend, die allemaal in dezelfde regio wonen.
Lees verder

Op heterdaad betrapt: Italiaanse marineofficier blijkt spion voor Rusland
Een officier van de Italiaanse marine is op heterdaad betrapt op spionage voor Rusland. Dat gebeurde toen hij aan een Russische officier geheime documenten overhandigde, zeggen de Italiaanse veiligheidsdiensten. Volgens het persbericht arresteerden de veiligheidsdiensten de verdachte gisteravond. Ook de Russische officier zou opgepakt zijn.
Lees verder

Spanje breidt mondkapjesplicht drastisch uit: nu ook verplicht op strand en aan zwembad
Spanje heeft de lijst met gelegenheden uitgebreid waar mensen verplicht zijn een mondmasker te dragen tegen de overdracht van het coronavirus. Ook in Spanje stijgt het aantal nieuwe besmettingen de laatste tijd snel.
Lees verder

"Matig alcoholgebruik kan risico op cataract verminderen"
Wie tot maximum 14 eenheden alcohol per week nuttigt, loopt minder risico op het ontwikkelen van de oogaandoening cataract. Dat is de opvallende conclusie van een nieuw Brits onderzoek. Vooral rode wijn zou een gunstige invloed kunnen hebben. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Ophthalmology.
Lees verder

Football Talk. Beerschot verlengt nu ook contract van rechtsachter Halaimia
Nadat Beerschot de opties in de contracten van Joren Dom en Marius Noubissi lichtte, deed men nu hetzelfde bij Réda Halaimia. Het contract van de 24-jarige Algerijnse rechtsback loopt nu tot de zomer van 2023. Halaimia groeide bij Beerschot uit tot een international, al werd hij de laatste keer gepasseerd door zijn bondscoach. Hoewel Halaimia op het Kiel niet altijd zeker is van een basisplaats, ziet men binnen de club toch doorgroeimogelijkheden voor de rechtsachter.
Lees verder

Jongen van 7 jaar oud beschuldigd van verkrachting in New York
Een jongen van 7 jaar oud is in het uiterste noorden van de staat New York aangehouden en beschuldigd van "verkrachting van een minderjarige". Plaatselijke media melden dat de jongen inmiddels thuis is, maar later voor de rechter moet verschijnen.
Lees verder

Booking.com krijgt boete voor te laat melden van datalek
De Nederlandse hotelboekingssite Booking.com moet een boete van 475.000 euro betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid, legt die straf op omdat het bedrijf te laat meldde dat er gegevens van gebruikers waren gestolen.
Lees verder

Sportminister Weyts: "Bijna honderd getuigen in turndossier"
Het rapport van de onafhankelijke commissie naar de wantoestanden in het turnen is afgerond en zal deze week op het bureau van Ben Weyts (N-VA) belanden, zo meldde de Vlaamse Sportminister daarnet tijdens de vergadering van de Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media: "Pas als ik de inhoud ken, kan ik me beraden over verdere stappen."
Lees verder

De ene overal favoriet waar hij start, de andere in alle stilte gestopt: Bryan Alaphilippe - broer van - hangt fiets definitief aan de haak
Bryan Alaphilippe, de jongere broer van wereldkampioen Julian Alaphilippe, stopt met profwielrennen. De 25-jarige Fransman gaat als vertegenwoordiger aan de slag bij kleding- en helmproducent Ekoï.
Lees verder

Reeks landen zeer kritisch over WHO-studie naar oorsprong coronavirus: "China heeft niet alle informatie gegeven"
Het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), over de oorsprong van de coronapandemie, stuit op kritiek van de Verenigde Staten en 13 andere landen. De kritiek luidt dat het rapport het onvolledig is, en dat de onderzoekers van China niet de informatie hebben gekregen die nodig is.
Lees verder

Batshuayi & Benteke voeren felle strijd voor plek achter Lukaku: "Mocht pas invallen als de match al gespeeld was"
Met elk één doelpunt bliezen ze de strijd achter Lukaku extra leven in. Michy Batshuayi (27) en Christian Benteke (30), concurrenten bij Crystal Palace én bij de Rode Duivels: "Martinez geeft me het vertrouwen dat ik bij Palace niet voel", meent topkandidaat Batshuayi.
Lees verder

Nieuw seizoen 'Blind Gekocht' start op 14 april met deze vier gezinnen
Na twee topseizoenen krijgt het woonprogramma 'Blind Gekocht' vanaf woensdag 14 april een vervolg én een kleine make-over op Play 4. Voortaan trekt Kobe Ilsen (39) de baan op met de gezinnen en hun spaarcenten. Samen met makelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans gaat hij op zoek naar dat ene droomhuis dat de koppels zelf maar niet kunnen vinden. Deze vier gezinnen zijn als eersten aan de beurt:
Lees verder

Disney gaat voorlopig niet op zoek naar een vervanger voor Armie Hammer
Na verschillende beschuldigingen van seksueel misbruik en kannibalisme raakte Armie Hammer (34) het ene filmproject na het andere kwijt. Bij Disney zijn ze echter niet van plan om de acteur te vervangen in de film 'Death On The Nile'. Dat schrijft het Amerikaanse Variety.
Lees verder

LIVE DWARS DOOR VLAANDEREN. Nog geen afscheiding - Van der Poel: "Deze koers is beter dan doorgedreven training"
Dwars door Vlaanderen is na een jaar pauze terug. Wout van Aert laat de laatste repetitie voor de Ronde van Vlaanderen schieten, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe zijn er wel weer bij. Wie wint straks in Waregem? Op deze pagina hoeft u geen seconde van de wedstrijd te missen!
Lees verder

Dit zijn de 3 favoriete Miss België-finalistes van Celine Van Ouytsel
Na een ruim jaar met trots ons land vertegenwoordigd te hebben, geeft Miss België Celine Van Ouytsel (25) haar felbegeerde kroontje door. Dit is haar top 3 voor de verkiezing van vanavond.
Lees verder

"Pfizer-vaccin 100 procent werkzaam bij 12- tot 15-jarigen"
Het vaccin van Pfizer/BioNTech is voor 100 procent werkzaam bij 12- tot 15-jarigen. Dat kondigen de farmabedrijven aan.
Lees verder

Wetenschappers ontleden mRNA-vaccins van Moderna en Pfizer en delen het 'recept' online
Wetenschappers van de Stanford University (VS) hebben de Covid-19-vaccins van Pfizer en Moderna ontleed door stukjes RNA te ontcijferen. Het resultaat - het 'recept' van de vaccins, zo je wil - publiceerden ze op Github, een online platform waar softwarecode op kan worden geplaatst.
Lees verder