Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

Politie sluit stadspark Leuven opnieuw af wegens te veel volk: “We spreken ze aan om op te splitsen, maar zodra we ...

HLN
Politie sluit stadspark Leuven opnieuw af wegens te veel volk: "We spreken ze aan om op te splitsen, maar zodra we onze rug draaien, zitten ze opnieuw samen"
Het stadspark in Leuven is rond 16.30 uur alweer afgesloten omdat er te veel volk was. Geen ontruiming deze keer, maar er mag niemand meer binnen.
Lees verder

Politie sluit stadspark opnieuw af wegens te veel volk: "We spreken ze aan om op te splitsen, maar zodra we onze rug draaien, zitten ze opnieuw samen"
Het stadspark in Leuven is rond 16.30 uur alweer afgesloten omdat er te veel volk was. Geen ontruiming deze keer, maar er mag niemand meer binnen.
Lees verder

Meghan Markle beschuldigd van pesterijen, maar hertogin bijt van zich af: "Dit is een lastercampagne"
De strijd tussen het Britse koningshuis en de Sussexes lijkt nog lang niet te gaan liggen. Een medewerker van Buckingham Palace beschuldigt Meghan Markle namelijk - daags voor de uitzending van het interview met Oprah Winfrey - van pesterijen. Ze zou tijdens haar verblijf in Kensington Palace twee personeelsleden belaagd en verdreven hebben. De hertogin reageert nu via een woordvoerder.
Lees verder

"We wachten al een jaar, dus dan neem ik die 4 uren in de rij er wel bij": 2.000 mensen kregen vandaag vaccin op de Heizel, met lange wachtrijen tot gevolg
Het deed denken aan de hamsteraars van weleer, de lange rijen aan het vaccinatiepunt op de Heizel vandaag. Het grootste vaccinatiecentrum van ons land kreeg heel wat vaccingegadigden over de vloer die geen afspraak hadden gemaakt. Sommigen moesten meer dan vier uur wachten op hun prikje. Anderen belden gauw naar het callcenter om een afspraak te maken en mochten de lange rij overslaan.
Lees verder

1.400 euro gestolen uit politiecommissariaat Menen, parket neemt zaak zeer ernstig
In het commissariaat van de politiezone Grensleie (Menen, Wevelgem, Ledegem) is 1.400 euro gestolen. Het geld was afkomstig van een drugsactie waarbij 3.000 euro in beslag werd genomen.
Lees verder

Met een elektrische auto van Oostende naar de Hoge Venen, Test Aankoop testte het uit: "Een tocht van twee dagen en heel wat laadstress"
Met een elektrische auto van Oostende naar Botrange rijden, het is een enorme uitdaging. Expert Steve Mestdagh van Test Aankoop legde meerdere obstakels bloot: "Laadpalen werken traag of niet, en een laadpaal vinden kan heel moeilijk zijn."
Lees verder

Mogelijk nieuw complot om Capitool binnen te dringen, politie op scherp
De Capitoolpolitie heeft aanwijzingen dat een militie mogelijk van plan is om morgen/donderdag het parlement in Washington binnen te dringen. De dienst zegt voorbereid te zijn op alle mogelijke dreigingen tegen het Amerikaanse Congres en de leden van het parlement.
Lees verder

Wagen gegrepen door twee treinen, chauffeur overleden
Tussen Zottegem en Zwalm is woensdagnamiddag een chauffeur om het leven gekomen toen zijn wagen op een overweg werd gegrepen door een trein. De wagen werd meegesleurd en even verderop nogmaals gegrepen door een trein die in tegenovergestelde richting reed.
Lees verder

De Caigny over haar transfer naar Hoffenheim: "Duits oefenen met 'Sturm der Liebe'"
De Gouden Schoen slaat haar vleugels uit. Tine De Caigny (23) ruilt in de zomer Anderlecht in voor Hoffenheim. In Duitsland wordt de Red Flame voltijds prof.
Lees verder

LIVE. Bolat houdt Gent overeind na knappe volley Musona!
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder

LIVE. Odjidja opnieuw in de basis bij Gent, stoten Buffalo's tegen Eupen door naar halve finale?
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder

17 Vlaamse skiorganisaties annuleren nu ook groepsreizen in paasvakantie
Opnieuw annuleren 17 Vlaamse skireisorganisaties alle georganiseerde groepsreizen voor de paasvakantie. Dat hebben ze vandaag in een gezamenlijk persbericht aangekondigd. De skireisaanbieders deden begin dit jaar al voor de krokusvakantie. Met deze beslissing valt definitief het doek over het skiseizoen 2020-21.
Lees verder

KOERS KORT. Niet meer sprinten in Katowice waar Fabio Jakobsen doodsmak maakte - Doet Valverde er jaartje bij?
Katowice, waar op 5 augustus vorig jaar Fabio Jakobsen een doodsmak maakte, zal in de Ronde van Polen 2021 niet langer dienen als aankomstplaats van een rit in lijn. In Katowice zal alleen een tijdrit worden georganiseerd. De finishlijn in Katowice gaat bergaf, renners halen er erg hoge snelheden en ze wordt door renners als erg gevaarlijk beschouwd. Vorig jaar, bij een sprint met ruim 80 km/u, vloog de ongelukkige Nederlandse renner Fabio Jakobsen door de vangrails na een aanrijding met Dylan Groenewegen. Jakobsen herstelt nog steeds van de gevolgen, maar dit jaar komt er dus geen sprint. Dat maakte de UCI woensdag bekend, tijdens een webinar over de nieuwe veiligheidsmaatregelen in het wielrennen. (MG)
Lees verder

City boekt 21ste zege op rij: record van Benfica komt in zicht
Manchester City is op recordjacht. De zege tegen Wolves van gisteravond was de 21ste op rij. Daarnaast is het al een eeuwigheid geleden dat de Citizens nog eens verloren. De mannen van Guardiola zijn 24 matchen op rij ongeslagen. Het record van Benfica (29 zeges na elkaar) komt alsmaar dichterbij.
Lees verder

Biologisch gin van Felix De Laet (Lost Frequencies) valt internationaal in de prijzen
Het lijkt erop dat Felix De Laet (27), beter bekend onder de naam Lost Frequencies, niet alleen op muzikaal vlak kan scoren. Zijn gin, OCUS GIN, heeft namelijk een prijs gewonnen op de World Gin Awards.
Lees verder

Biologische gin van Felix De Laet (Lost Frequencies) valt internationaal in de prijzen
Het lijkt erop dat Felix De Laet (27), beter bekend onder de naam Lost Frequencies, niet alleen op muzikaal vlak kan scoren. Zijn gin, OCUS GIN, heeft namelijk een prijs gewonnen op de World Gin Awards.
Lees verder

Kelly en Nathan uit 'Don't Worry Be Happy' verwachten hun twaalfde kind: "We krijgen vaak de commentaar dat we het voor het kindergeld doen"
"Soms zíen we gewoon dat mensen onze kinderen tellen. Dan roep ik: 'Ja ja, het zijn er elf!'" In de zomer mag mama Kelly (32) daar twaalf van maken, want ze is opnieuw in verwachting. Zij en haar man Nathan (37) zijn gelukkig met hun kroostrijk gezin - dat ziet u ook in 'Don't Worry Be Happy' op Play4 - maar ze kregen ook hun portie tegenslag te verwerken.
Lees verder

Waarom heeft Amerikaanse vaccinatiecampagne een seizoen voorsprong op de Europese?
Amerikaans president Joe Biden belooft dat tegen eind mei alle volwassen Amerikanen een vaccin kunnen gekregen hebben. In ons land, en bij uitbreiding de hele Europese Unie, zal dat pas in het najaar het geval zijn. Een hele zomer later dan in de VS dus. Een zomer waar we zo hard naar uitkeken en nu door die relatief trage vaccinatiecampagne minder fraai oogt dan we hadden gehoopt. Hoe valt onze traagheid tegenover de VS te verklaren? We vragen het aan virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht en Amerika-correspondent Greet De Keyser.
Lees verder

'Gert Late Night' vanop de Evanna krijgt mogelijk wel een vervolg in het najaar: Gert en James pakken uit met 'De Cooke & Verhulst Show'
Ze wilden het nieuws zelf nog even voor zich houden, maar wij kunnen vandaag met zekerheid melden dat Gert Verhulst (53) en James Cooke (36) dit voorjaar niet zullen logeren op de Evanna voor 'Gert Late Night'. In plaats van de talkshow op het luxejacht van Gert, pakt het vrolijke duo straks op Play4 uit met de nieuwe, dagelijkse 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Ook UCI wil geen knuffelende renners meer
Ook de wereldwielerbond UCI wil renners verbieden om in elkaars armen te vallen na een overwinning. Dat zegt Professor Xavier Bigard, medisch directeur van de UCI.
Lees verder