Doorgaan naar hoofdcontent

Politie ontdekt allereerste cocaïnewasserij in Arendonk: 51 kilogram cocaïne onderschept en 11 personen gearresteerd

HLN
Politie ontdekt allereerste cocaïnewasserij in Arendonk: 51 kilogram cocaïne onderschept en 11 personen gearresteerd
De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft vrijdagochtend een cocaïnewasserij ontdekt in een loods aan de Huiskens in Arendonk, vlakbij het industrieterrein. Het is de allereerste keer dat een dergelijk drugslab in ons land wordt aangetroffen, aldus de politie. In de loods werd cocaïne uitgewassen uit goederen en ter plaatse opnieuw tot blokken geperst. De politie wist er vrijdagochtend 51 kilogram cocaïne te onderscheppen en heeft tot nu toe al elf personen gearresteerd.
Lees verder

Dertiger levenloos aangetroffen in woning in Sint-Lievens-Houtem
In een woning in de Diepestraat in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem werd vrijdag kort voor de middag het levenloze lichaam van een dertiger aangetroffen.
Lees verder

Jeugdig Anderlecht verliest ook oefenmatch tegen Kortrijk, Hendrickx pakt uit met knappe vrije trap
Anderlecht heeft in een oefenmatch achter gesloten deuren geen revanche kunnen nemen voor de pijnlijke competitienederlaag van eind februari tegen KV Kortrijk. De Kerels wonnen op Neerpede met 1-2. Dauda, Hendrickx en Gueye scoorden.
Lees verder

"Financiële bijdrage" voor slachtoffers van pedocriminaliteit in Katholieke Kerk Frankrijk
De katholieke bisschoppen in Frankrijk willen dat de Kerk "haar verantwoordelijkheid opneemt ten aanzien van de samenleving en vergiffenis vraagt" voor de pedofiele misdrijven die haar leden hebben gepleegd. Ze zijn overeengekomen een "financiële bijdrage" aan de slachtoffers te storten, waarvan het bedrag "forfaitair" zal zijn.
Lees verder

30 jaar na zijn vader is Mick klaar voor F1-debuut: "Best grappig dat sommigen tegen twee generaties Schumacher zullen racen"
Mick Schumacher, zoon van, debuteert zondag voor Haas in de Formule 1. Schumacher junior staat alvast te trappelen om in Bahrein zijn eerste race op het hoogste niveau te rijden. Daarin zal hij zes coureurs tegenkomen die het in het verleden ook al tegen zijn vader opnamen.
Lees verder

AA Gent wint met ruime cijfers van KV Oostende in oefenpot, Chakvetadze viert rentree
Een gezapige oefenpot tussen KVO en AA Gent eindigde vrijdagmiddag op 1-4. Bij de Buffalo's blonk de heroptredende De Bruyn uit, terwijl Blessin zonder veel succes experimenteerde.
Lees verder

"Vries verse vis uit supermarkt nooit in": professor voedselveiligheid leert je voeding optimaal te bewaren
Wie vaak kookt, weet hoe handig een diepvries kan zijn om restjes te bewaren of enkele must-haves te stockeren. Maar wat mag je nu juist wel en niet in de diepvries bewaren? En hoelang mag je vlees invriezen? Of vis? Professor Chemische Voedselveiligheid en -kwaliteit Bruno De Meulenaer (UGent) geeft advies. " Thuis kan je niet alles even veilig invriezen en kwaliteitsvol bewaren als in de supermarkt."
Lees verder

Details over iPhone 13 gelekt: "Nieuw model in het matzwart en betere beeldstabilisatie"
De gloednieuwe iPhone 13 wordt normaal gezien in september gelanceerd, maar zoals gebruikelijk lekken er nu al details van uit. Zo is er sprake van een uitvoering in het matzwart en zouden alle modellen een betere beeldstabilisatie in de camera krijgen. Een stevigere Apple Watch moet voor het technologiebedrijf de kers op de taart worden.
Lees verder

Europa geeft positief advies voor Belgische innovatieve anticonceptiepil
Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft een positief advies gegeven voor de nieuwe anticonceptiepil van het Luikse farmabedrijf Mithra. Dat maakte het bedrijf vandaag zelf bekend. Hiermee kan de pil op de Europese markt mogelijk tegen het einde van augustus goedgekeurd worden.
Lees verder

"Rijden" we in de toekomst allemaal met deze vliegende auto?
Als we de filmklassieker Back to the Future mogen geloven, was de vliegende wagen al enkele jaren geleden doorgebroken. Dat is helaas niet gebeurd, maar volgens het Britse bedrijf Airspeeder zal dat moment niet lang op zich laten wachten. HLN Drive neemt de Airspeeder Mk 3 onder de loep.
Lees verder

"Rijden" we in de toekomst allemaal met deze vliegende auto? (+quiz)
Als we de filmklassieker Back to the Future mogen geloven, was de vliegende wagen al enkele jaren geleden doorgebroken. Dat is helaas niet gebeurd, maar volgens het Britse bedrijf Airspeeder zal dat moment niet lang op zich laten wachten. HLN Drive neemt de Airspeeder Mk 3 onder de loep.
Lees verder

Schat van 100 jaar aan ervaring en karrenvracht caps: als Vermaelen het EK haalt, hebben Duivels oudste defensie van alle toplanden
Thomas Vermaelen is er tegen Tsjechië en Wit-Rusland dan wel niet meer bij, bondscoach Roberto Martínez gaf tegen Wales te kennen zeker nog te rekenen op de ouderdomsdeken achterin bij de Rode Duivels. Onze defensie wordt straks op het WK wellicht de meest ervaren verdediging van allemaal.
Lees verder

Vlaams Belang: "België zondigt met coronamaatregelen tegen eigen grondwet"
Volgens Vlaams Belang zondigt ons land met de geldende coronamaatregelen, of toch de manier waarop die geïmplementeerd worden, niet alleen tegen de eigen grondwet, maar ook tegen het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM).
Lees verder

Dure wijn is lekkerder. Maar soms ligt dat niet aan de smaak
Yes, weekend! Tijd om een flesje te kraken. Maar wie in de supermarkt voor de wijnrekken staat, wordt soms overvallen door keuzestress. Volgens Zwitserse wetenschappers bestaat daar een handige oplossing voor: kies willekeurig een fles uit en dénk gewoon dat het de duurste is. Dankzij een trucje van onze hersenen zal ze dan ook lekker smaken.
Lees verder

Snoop Dogg komt volgend jaar naar het Sportpaleis en brengt zijn 'friends' mee
De Doggfather of hiphop komt naar Antwerpen én hij pakt al zijn West Coast vrienden mee. Op donderdag 24 februari 2022 staat Snoop Dogg (49) in het Sportpaleis in Antwerpen met Warren G, Tha Dogg Pound, Obie Trice, D12 en Versatile. De ticketverkoop voor de 'I Wanna Thank Me' tournee start maandag 29 maart om 10u00.
Lees verder

Alonso wurmt zich op z'n 39ste weer in F1-bolide: "Iedereen met wie ik samen reed, is nu een vriend"
Hij is terug. Topcoureur. Niveau Schumi/Hamilton. Minstens. Maar ook grote onderscheiding als ettertje. Erom bekend zijn teamgenoten psychologisch en politiek te vermorzelen. Hij zegt dat het niet waar is. "Ga weg. Jarno Trulli belde me na mijn fietsongeval meteen op, of hij iets van de supermarkt moest meebrengen…" En of Formule 1 weer wat boeiender is met Fernando Alonso erbij.
Lees verder

LIVE E3. Van Aert rijdt lek! Keert Belgische topfavoriet nog terug?
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

LIVE. Cavagna gaat er alleen van door in Ronde van Catalonië
Naast de E3 Saxo Bank Classic blijt het peloton ook koersen in de Ronde van Catalonië . Adam Yates start als leider aan de vijfde etappe in de Spaanse rittenkoers. Op weg naar Manresa volgt een tocht over heuvelachtig terrein. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

"Ben jij diegene die zo bang bent?": leger Myanmar schiet Khin Myo Chit (7) dood terwijl ze op schoot zit bij haar vader
Bij de protesten tegen het militaire regime in Myanmar zijn minstens 320 doden gevallen, onder hen ook veel kinderen. Het jongste slachtoffer viel deze week. De 7-jarige Khin Myo Chit werd thuis doodgeschoten door veiligheidstroepen terwijl ze bij haar vader op schoot zat. "Ze vroegen haar eerst of zij diegene was die zo bang was. Daarna schoten ze haar neer", aldus de verslagen vader.
Lees verder

REPORTAGE. Zo pakt(e) Israël het aan: "Het lijkt alsof er geen jaar voorbij is." Vlamingen vieren mee de vrijheid
Waarschuwing: het kan dat u na het lezen van deze reportage boos bent of geïrriteerd. Want terwijl wij opnieuw in lockdown zijn, wordt in Israël de vrijheid gevierd. Van de bevolking kreeg 60 procent er al minstens een prik en aan de terrastafels wordt getoost op Pfizer. "De vaccins liggen bij jullie, in Puurs. Komáán", zeggen Vlamingen ter plekke. Zij hebben hun groene vaccinatiepas op zak en gaan weer feesten. Wat kan Israël wat ons niet lukt?
Lees verder