Doorgaan naar hoofdcontent

Pitabar aan Bist volledig uitgebrand

HLN
Pitabar aan Bist volledig uitgebrand
De brandweer is zaterdagnamiddag moeten uitrukken voor een brand in een pitabar tegenover winkelcentrum De Kern. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

Peter Sagan sprint naar eerste seizoenszege in Ronde van Catalonië
Peter Sagan heeft de zesde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De drievoudige wereldkampioen was de snelste in een massasprint. Het is de eerste seizoenszege voor Sagan. Neoprof Maxim Van Gils werd knap tiende. Leider Adam Yates kwam niet in de problemen vandaag en gaat als leider van start in de slotrit van morgen.
Lees verder

Peter Sagan sprint naar zege in Ronde van Catalonië
Peter Sagan heeft de zesde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De drievoudige wereldkampioen was de snelste in een massasprint. Neoprof Maxim Van Gils werd knap tiende.Leider Adam Yates kwam niet in de problemen vandaag en gaat als leider van start in de slotrit van morgen.
Lees verder

LIVE (18u). Drie wijzigingen bij Nederland, wint Oranje wél tegen Letland?
• WK-kwalificatie • Groep G • Johan Cruijff Arena • Oranje komt met Qatar-statement
Lees verder

Fietser zwaargewond na aanrijding door vrachtwagen in Sint-Gillis-Waas
Op het kruispunt van de Reinakkerweg met Kluizenhof in Sint-Gillis-Waas is het zaterdagnamiddag omstreeks 13.50 uur tot een aanrijding gekomen tussen een fietser en een vrachtwagen. De fietser, een man van middelbare leeftijd, kwam ten val en liep een zware hoofdwonde op.
Lees verder

Jihadisten veroveren kuststad in Mozambique: grote onduidelijkheid over 180 mensen die vastzaten in hotel
In Mozambique bestaat grote onduidelijkheid over het lot van 180 mensen die al enkele dagen vastzaten in een hotel in Palma na een aanval van jihadisten. Een deel van de groep zou aangevallen zijn bij een evacuatiepoging. Intussen zou de stad volledig in handen van de jihadisten zijn.
Lees verder

Superieure Verstappen deelt tik uit aan Mercedes en pakt eerste pole van seizoen
Max Verstappen heeft in Bahrein de eerste pole van het seizoen gegrepen. De Nederlander van Red Bull was op het circuit van Sakhir een stuk sneller dan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas (beiden Mercedes). Mick Schumacher (19de) en Sebastian Vettel (18de) sneuvelden in Q1.
Lees verder

Verstappen pakt in Bahrein eerste pole van het seizoen, Vettel en Schumacher sneuvelen in Q1
Max Verstappen heeft in Bahrein de eerste pole van het seizoen gegrepen. De Nederlander van Red Bull was op het circuit van Sakhir sneller dan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Mick Schumacher (19de) en Sebastian Vettel (18de) sneuvelden in Q1.
Lees verder

Motivatiepsycholoog Vansteenkiste roept leerkrachten op contact op te nemen met leerlingen
Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) roept de leraars en leraressen op om volgende week twee keer per week digitaal contact op te nemen met de leerlingen die thuis zitten. "We moeten waken over de mentale gezondheid als de leerlingen volgende week niet naar school kunnen", zegt Vansteenkiste zaterdag aan Belga.
Lees verder

SHOWBITS. Valerie De Booser apetrots op dochter Zita en Hilde De Baerdemaker heeft slaaptekort
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Spoorloos sinds gisteravond: wie zag Alexander Janssens (35)?
Politie en gerecht zijn op zoek naar Alexander Janssens uit Zwevegem. De 35-jarige man is sinds vrijdagavond spoorloos.
Lees verder

WK-KWALIFICATIES. Rusland en Montenegro starten campagne met perfect rapport
Geen verrassing in groep G, waar Montenegro al bij al makkelijk Gibraltar aan de kant heeft gezet. Het werd 4-1. Montenegro staat zo bovenaan de groep met onder meer Nederland, Noorwegen en Turkije, die later vanavond nog in actie komen.
Lees verder

Honoré wint slotrit Internationale Wielerweek Coppi e Bartali, Vingegaard eindwinnaar
De slotetappe in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali is een prooi geworden voor de Deen Mikkel Honoré (Deceuninck-Quick.Step). Hij haalde het na 166,2 km in Forli voor landgenoot Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) en ploegmaat Shane Archbold. Ilan Van Wilder finishte als zevende, Ben Hermans eindigde op de tiende plek. De eindwinst komt op naam van Vingegaard, die ook twee etappes won.
Lees verder

Tomas Soucek: van onvoldoende in Tsjechische tweede klasse naar onmisbaar in de Premier League
Vanavond kijken onze Rode Duivels Tsjechië in de ogen. De man om in de gaten te houden is Tomas Soucek. De middenvelder is nu levensbelangrijk voor West Ham, maar dat was ooit heel anders.
Lees verder

Ziekenhuizen in Brazilië staan op de rand van de afgrond
De coronasituatie in Brazilië gaat van kwaad naar erger. De afgelopen 24 uur zijn maar liefst 3.650 coronadoden in het land geregistreerd. De ziekenhuizen liggen helemaal vol. Zorgverleners moeten vaak hartverscheurende keuzes maken.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Zowel Rode Duivels als Tsjechië niet op volle sterkte - Volg de match LIVE via VTM of HLN.be!
• WK-kwalificatie • Groep E • Bundesliga-Belgen, Carrasco, Vermaelen, Eden Hazard en Witsel ontbreken • Match te zien op VTM en HLN.be
Lees verder

Hoofd taskforce vaccinatie: "Johnson & Johnson enige reden waarom vaccinatieschema nog kan lukken"
Dat de vaccins van Johnson & Johnson al vanaf eind april kunnen worden geleverd en toegediend, is de enige reden waarom het oorspronkelijke vaccinatieschema dat in december en januari werd opgesteld nog kans op slagen heeft tegen de zomer. Dat zegt Dirk Ramaekers, topman van de Taskforce Vaccinatie. "Dat is momenteel de enige meevaller", zegt Ramaekers. "Op basis van de eerste berichten over Johnson & Johnson hopen en verwachten we ook dat hun leveringen stabieler zullen zijn dan bij AstraZeneca."
Lees verder

LIVE. Experiment met 5.000 fans voor wedstrijd van Oranje tegen Letland, thuisploeg maakt statement tegen wantoestanden in Qatar
• WK-kwalificatie • Groep G • Johan Cruijff Arena • Oranje komt met Qatar-statement
Lees verder

Hilary Duff verwelkomt derde kindje
Hilary Duff (33) is dit weekend mama geworden van haar derde kindje. Samen met haar man en muzikant Matthew Koma (33) verwelkomde ze hun zoontje Mae James Bair.
Lees verder

Rusland wil regisseur en actrice voor opnames naar ruimtestation ISS sturen
Rusland wil binnen zes maanden regisseur Klim Shipenko en een actrice naar het internationale ruimtestation ISS vliegen om opnames te maken voor een film die zich deels in de ruimte afspeelt.
Lees verder