Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Pfizer schrapt tot 38 van de 238 jobs in distributiecentrum in Zaventem: “Net wanneer iedereen zich dubbel plooit i...

HLN
Pfizer schrapt tot 38 van de 238 jobs in distributiecentrum in Zaventem: "Net wanneer iedereen zich dubbel plooit in coronacrisis"
In het distributiecentrum van Pfizer in de Hoge Wei in Nossegem (Zaventem) gaan tot 38 van de 238 banen verloren. Dat zegt de christelijke vakbond ACV. Het management van het farmabedrijf kondigde de intentie tot collectief ontslag woensdag aan, luidt het.
Lees verder

Zelfstandig thuisverpleegster berooft bejaarde vrouw terwijl die bloedend op de grond ligt: "Het laagste wat je als mens kan doen"
Ze zijn er normaal om bejaarde mensen te helpen, maar een zelfstandig thuisverpleegster uit Knokke vatte haar job vorig jaar enigszins anders op. Terwijl een 84-jarige vrouw na een val bloedend op de grond lag in haar serviceflat, vond W.D. (54) er niets beters op dan haar te bestelen. "De buit was op de koop toe nog eens een cadeau van haar overleden echtgenoot", aldus de advocaat van het slachtoffer.
Lees verder

"Heeft iemand mij zien vallen? Het is voor de verzekering": Siemen (26) breekt beide ellebogen tijdens eerste week als Deliveroo-koerier
Een gedroomde start op zijn nieuwe job kan je het niet noemen. Siemen Robeet (26) uit Leuven smakte tijdens zijn eerste week als Deliveroo-koerier in de studentenstad hard tegen de grond. De balans: twee gebroken ellebogen. "Handig is het niet", zegt de jongeman vanuit zijn zetel. "Het enige wat ik kan doen is gamen en televisiekijken." Siemen zoekt nu voor de verzekering getuigen van het ongeval dinsdagmiddag aan het station.
Lees verder

ANALYSE. Kan het Overlegcomité morgen de teugels lossen? Dit zeggen de coronacijfers volgens experts
Een week geleden was het nog te vroeg voor versoepelingen, maar wat leren de huidige cijfers ons? Kan het Overlegcomité morgen de teugels wel een beetje lossen? We duiken in de cijfers en praten erover met ziekenhuisdirecteur Marc Noppen, viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs. "Als je die twee versoepelingen toestaat, is dat van het goede te veel."
Lees verder

Van Aert op z'n hoede voor sterk deelnemersveld in Italië: "Toont hoe belangrijk deze wedstrijd nu is"
Zaterdag is het zover: Wout van Aert mag z'n titel verdedigen in de Strade Bianche. Hij trok er vanmorgen op uit om de grindwegen al eens te gaan verkennen. Onze landgenoot is op z'n hoede voor het enorm sterke deelnemersveld dat in Italië aan de start staat, en kijkt dus niet alleen naar Alaphilippe en Van der Poel.
Lees verder

Clitorale serums voor meer genot bij vrouwen zijn in opmars, maar werken ze ook? "De ingrediënten prikkelen je zenuwuiteinden"
Verschillende merken brengen de laatste tijd clitorale serums uit. Hun belofte? Meer, langere en intensere orgasmes. We vroegen seksuoloog Sam Geuens wat de zin en onzin van zulke serums is. Is het mogelijk dat ze onze orgasmes naar een hoger niveau tillen?
Lees verder

Lady Gaga 'emotioneel en dankbaar' na veilige terugkeer van gestolen honden: "Ze staat voor eeuwig in het krijt"
Lady Gaga (34) kan weer opgelucht ademhalen. Vorige week gingen enkele hondendieven met de Franse bulldogs van de zangeres aan de haal. Twee van haar drie honden waren meegenomen, maar werden ondertussen door een vrouw teruggevonden in een steegje. Volgens haar entourage is Gaga "dankbaar en emotioneel" en staat ze "voor eeuwig in het krijt" bij haar hondenuitlater.
Lees verder

Europa wil dat 8 op de 10 volwassenen job heeft tegen 2030
Tegen 2030 moet minstens 78 procent van de volwassenen een baan hebben. Dat is een van de doelstellingen van het actieplan rond de uitrol van de Europese pijler van sociale rechten, dat de Europese Commissie donderdag gepresenteerd heeft. Het plan voorziet ook in een Europees Sociaal Zekerheidspaspoort tegen 2023.
Lees verder

Iran bereid tot gesprekken met Internationaal Atoomenergieagentschap over nucleaire kwesties
Na een maandenlange impasse heeft Iran ermee ingestemd om opnieuw besprekingen met het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) aan te knopen over openstaande nucleaire kwesties. Dat heeft IAEA-topman Rafael Grossi donderdag meegedeeld in Wenen.
Lees verder

Lotte uit 'Bye Bye Belgium' verkoopt nu al bonnen voor rondleidingen in Marrakech: "Net als de Belgische horeca hebben wij het erg zwaar"
Plezierreizen zijn nog steeds verboden en die domper voor het toerisme voelen ook Rashid en Lotte uit 'Bye Bye Belgium'. Door gebrek aan toeristen in hun Viavia reiscafé in Marrakech besloot het koppel daarom om nu al bonnen te verkopen voor rondleidingen door de Marokkaanse stad. Die bonnen ter waarde van 40 euro zijn geldig tot eind 2022.
Lees verder

Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon: "Beslissing over festivals zo lang mogelijk uitstellen"
Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) wil een beslissing over de zomerfestivals zo lang mogelijk uitstellen. Dat zei hij vandaag in het Vlaams Parlement na vragen van Stephanie D'Hose (Open Vld) en Gustaaf Pelckmans (Groen). Testevenementen zoals in Nederland komen er bij ons niet.
Lees verder

Noord-Ierse paramilitairen trekken steun aan historische Goedevrijdagakkoord uit 1998 in
Noord-Ierse paramilitaire organisaties trekken hun steun aan het Goedevrijdagakkoord tijdelijk in. Dat staat volgens de krant Belfast Telegraph in een brief die de overkoepelende organisatie LCC (Raad Loyalistische Gemeenschappen) stuurde aan premier Boris Johnson. De pro-Britse paramilitairen verzetten zich zo tegen afspraken die premier Johnson met de Europese Unie heeft gemaakt over de brexit. Noord-Ierland heeft daardoor een aparte status gekregen binnen het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

In beroep vrijspraak voor agent die in eerste aanleg 6.000 euro boete kreeg voor racistische uitspraken over collega
Een Brusselse politieman die terechtstond voor het aanzetten tot racisme, is door het Brusselse hof van beroep vrijgesproken. In 2019 had de correctionele rechtbank J.N. nog veroordeeld tot een geldboete van 6.000 euro - grotendeels met uitstel - omdat de man zich racistisch had uitgelaten over een collega van Afrikaanse origine. Zowel J.N. als het openbaar ministerie waren tegen dat vonnis in beroep gegaan en hadden de vrijspraak gevraagd.
Lees verder

Trucker met 2,48 promille achter het stuur meteen rij-ongeschikt verklaard: "Een gevaar op de weg."
Een 40-jarige trucker uit Boezinge (Ieper) is donderdag door de Kortrijkse politierechter meteen rij-ongeschikt verklaard. In zes maanden tijd kon hij twee keer zwalpend achter het stuur worden betrapt. Bij een controle langs de A19 in Menen zat hij zelfs met 2,48 promille alcohol in het bloed achter het stuur van zijn vrachtwagen.
Lees verder

Zware aardbeving ter hoogte van Nieuw-Zeeland
Ter hoogte van Nieuw-Zeeland heeft zich donderdag een zware aardbeving voorgedaan, zo heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS gemeld.
Lees verder

Zware aardbeving ter hoogte van Nieuw-Zeeland, vrees voor tsunami
Ter hoogte van Nieuw-Zeeland heeft zich donderdag een zware aardbeving voorgedaan. De zeebeving deed zich voor om 14.27 uur Belgische tijd en had een magnitude van 6,9. Aanvankelijk was sprake van 7,3. Er is een tsunamiwaarschuwing afgekondigd.
Lees verder

Loonkloof tussen vrouwen en mannen licht gedaald
De loonkloof tussen mannen en vrouwen in België bedraagt 9,2 procent, zegt het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). Zonder correctie voor arbeidsduur verdienen vrouwen zelfs gemiddeld 23,1 procent minder dan mannen. De loonkloof daalt tegenover voorgaande jaren, maar slechts traag. De lage arbeidsmarktparticipatie van vrouwen in ons land is wel problematisch.
Lees verder

De eerste beelden van Dimitri Van den Bergh na zijn operatie: "Ik hoop echt dat je niet gaat afzien met mij"
Dimitri Van den Bergh, die morgen in actie schiet op de UK Open, onderging op 9 februari een zware knieoperatie. De bekendste darter van ons land kreeg een nieuwe voorste kruisband. VTM2 zendt vanavond een special uit over 'Dancing Dimi', waar zijn revalidatie centraal staat. Ook zijn entourage komt voor een keer in beeld. Hierboven kan u al de eerste beelden na zijn operatie bekijken. "Ik ben blij dat ik u zie, schatje."
Lees verder

Amazon opent eerste fysieke en geautomatiseerde supermarkt in Londen
De webwinkel Amazon opende vandaag zijn eerste fysieke supermarkt in het Verenigd Koninkrijk. Door sensoren en camera's is de winkel volledig geautomatiseerd en zijn er geen kassa's nodig. In de Verenigde Staten bestaat dit concept al langer.
Lees verder

Zorgverleners moeten meer dan uur aan de lijn hangen om vaccinatie-afspraak te maken op de Heizel: "Dit is ontmoedigend"
Nadat woensdag honderden mensen urenlang moesten wachten op hun coronaprik op de Heizel, heeft de Brusselse overheid maatregelen genomen om zulke files te vermijden. Zo moeten mensen nu op voorhand een afspraak maken voor hun vaccin. Woensdag zakten heel wat mensen die een uitnodiging hadden gekregen namelijk zonder afspraak af naar de Heizel. Met als gevolg vandaag: lange wachttijden voor wie naar het callcenter belt. "Na een uur vraag je je af: komt er nog iets van?"
Lees verder