Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

Paniek in de Belgische en internationale ruitersport door dodelijk virus bij paarden: “Dit is een regelrechte ramp ...

HLN
Paniek in de Belgische en internationale ruitersport door dodelijk virus bij paarden: "Dit is een regelrechte ramp voor onze sport"
Het dodelijke Rhinopneunomie-virus zaait paniek in de ruitersport en noopt de Internationale Paardensportfederatie FEI tot het nemen van drastische maatregelen. Alle wedstrijden op Europese bodem worden verboden. De Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) knoopte er een volledige lockdown tot 1 april aan vast. "Het lijkt verstandig om iedereen te verplichten om al zijn paarden preventief te vaccineren."
Lees verder

Minstens 13 doden nadat auto met 25 (!) inzittenden op oplegger botst
Bij een botsing tussen een auto en een oplegger zijn in het zuiden van Californië minstens dertien mensen om het leven gekomen. Dat bevestigt het lokale ziekenhuis. Het ongeval gebeurde nabij El Centro, op zo'n zestien kilometer van de Mexicaanse grens. Eerder maakte het lokale ziekenhuis melding van 15 dodelijke slachtoffers, maar dat stelde de politie ondertussen bij.
Lees verder

Medewerker van Artsen zonder Grenzen gedood in Syrisch vluchtelingenkamp al-Hol
Een medewerker van hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AZG) is vorige week in het vluchtelingenkamp al-Hol in Syrië gedood onder onduidelijke omstandigheden. Dat heeft de hulporganisatie dinsdag gemeld.
Lees verder

LIVE. GOAL! Man City komt op verdiende voorsprong via owngoal Dendoncker
• Etihad Stadium
Lees verder

Gelijkheid prijzengelden nog niet in zicht op de weg: winst in Le Samyn levert Kopecky amper 510 euro op (al was er ook wel een auto)
Welgeteld 510 euro prijzengeld houdt Lotte Kopecky over aan haar zege in 'Le Samyn des Dames'. Eén elfde van wat de mannelijke laureaat opstrijkt. Davide Ballerini streek 16.000 euro op in de Omloop, Anna van der Breggen slechts… 930 euro of 5,5% van het totale prijzengeld. Is het dan zo moeilijk om gelijkheid van prijzengelden in te voeren? Flanders Classics: "Onze prioriteit ging naar de live uitzending van de Omloop voor vrouwen, daarvoor was ook een bedrag met zes cijfers nodig.
Lees verder

Winst in Le Samyn levert Kopecky 510 euro en... een auto ter waarde van 14.104 euro op: "Een Volkswagen, zowaar"
Welgeteld 510 euro prijzengeld houdt Lotte Kopecky over aan haar zege in 'Le Samyn des Dames'. Eén elfde van wat de mannelijke laureaat opstrijkt. Maar ook wel… een auto ter waarde van 14.104 euro. "Mooi extraatje."
Lees verder

Jamie Spears wil zelf geen curator meer zijn van z'n dochter: "Britney kan dit beëindigen als ze wil"
Jamie Spears (68) zou niets liever willen dan dat dochter Britney (39) geen curator meer nodig heeft. Volgens zijn advocaat Vivian Lee Thoreen vervult hij die rol sinds haar mentale inzinking in 2008 enkel omdat dat in zijn ogen het beste is voor haar. Dat vertelde ze aan CNN.
Lees verder

LIVE. Dendoncker is de pineut: Rode Duivel maakt owngoal en zet Man City zo op voorsprong
• Etihad Stadium
Lees verder

Zes boeken Dr. Seuss uit cataloog verwijderd om racistische inhoud
Zes boeken van de Amerikaanse kinderboekenauteur Dr. Seuss (1904-1991) worden niet langer uitgegeven en verkocht. Het bedrijf Dr. Seuss Enterprises heeft vandaag bekendgemaakt dat het stopt met de druk van de werken vanwege de racistische inhoud. Daarnaast worden daarvan ook geen licenties verkocht, zodat deze boeken ook niet verfilmd kunnen worden.
Lees verder

Dortmund naar halve finales Duitse beker na zuinige zege bij Mönchengladbach
Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Duitse beker. De Borussen, met Hazard als invaller, wonnen met het kleinste verschil bij buur Mönchengladbach. Jadon Sancho tekende voor de enige goal van de partij.
Lees verder

LIVE. GOAL! Sancho trapt Dortmund dan toch op voorsprong
• Borussia Park • Aftrap: 20u45 • Kwartfinale DFB Pokal • Hazard en Meunier starten op de bank
Lees verder

LIVE. Ook Dortmund ziet doelpunt afgekeurd na lichte fout van Haaland
• Borussia Park • Aftrap: 20u45 • Kwartfinale DFB Pokal • Hazard en Meunier starten op de bank
Lees verder

Goed nieuws voor Anderlecht: Verschaeren en Cobbaut terug in selectie
Twee opvallende namen in de selectie van Anderlecht voor de kwartfinale van de beker van morgen tegen Cercle Brugge. Yari Verschaeren (19) en Elias Cobbaut (23) zijn terug.
Lees verder

LIVE. Wolves maakt er uit het niets 1-1 van!
• Etihad Stadium
Lees verder

Topvrouw Testing & Tracing: "Voorstander vaccinatiepaspoort als iedereen kans op vaccinatie heeft gehad"
Karine Moykens, voorzitster van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, is voorstander van het invoeren van een vaccinatiepaspoort, maar pas als iedereen de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft ze vanavond gezegd op een panelgesprek van Health House. Moykens verkiest ook een Europese oplossing boven het koppelen van een dergelijk paspoort aan de Belgische coronalert-app.
Lees verder

Dendoncker was de pineut: owngoal van Rode Duivel zet dominant Man City op weg naar zege tegen Wolves
21 zeges op rij in alle competities. De indrukwekkende reeks dikt aan. Leander Dendoncker hielp Manchester City met een own-goal. Kevin De Bruyne en co. lijken onklopbaar.
Lees verder

Joe Biden: "Voldoende vaccins voor alle volwassenen in de VS tegen eind mei"
Volgens de Amerikaanse president Joe Biden zullen er tegen eind mei voldoende vaccins zijn om alle volwassenen in de Verenigde Staten te wapenen tegen Covid-19. Dat is twee maanden sneller dan verwacht.
Lees verder

Nederland belooft tegen juli vaccin voor iedereen die wil, zolang leveringen doorgaan
Alle Nederlanders die een coronavaccin willen, kunnen begin juli minimaal één maal geprikt zijn, mits de nu verwachte leveringen doorgaan. Dat deelde de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vandaag mee op de Nederlandse openbare omroep.
Lees verder

Onderzoekers lezen 17e-eeuwse brief zonder hem te openen
Een computergestuurd algoritme en elektromagnetische straling; veel meer was er niet nodig om een 17e-eeuwse brief te lezen zonder hem te openen. Zo staat beschreven in het onderzoek dat gepubliceerd werd in Nature Communications. Toegegeven: de technologie die daarvoor gebruikt werd, is een heel pak interessanter dan de inhoud van de brief.
Lees verder

LIVE (21u15). Kan Crystal Palace het grote Manchester United iets in de weg leggen?
• Speeldag 27 Premier League
Lees verder