Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 maart 2021

Padel is dé hype van het moment. Ontdek hier waar het kan in jouw buurt: “Eén keer spelen en je bent verkocht”

HLN
Padel is dé hype van het moment. Ontdek hier waar het kan in jouw buurt: "Eén keer spelen en je bent verkocht"
Padel is hipper dan ooit. De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is de snelst groeiende sport in Vlaanderen en voor velen dé ontdekking in dit coronajaar. Door die enorme populariteit — het is racen om een plekje te bemachtigen — worden er overal extra terreinen aangelegd. Wat maakt padel zo geliefd? Wij vroegen het aan fervente (top)spelers en uitbaters van clubs. En -vooral- waar kan ik terecht in mijn buurt? En waar staan extra velden ingepland?
Lees verder

Padel is dé hype voor iedereen van 5 tot 85 jaar! Ontdek hier waar het kan en je straks zal kunnen spelen in jouw buurt: "Eén keer spelen en je bent verkocht"
Padel is hipper dan ooit. De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is de snelst groeiende sport in Vlaanderen en voor velen dé ontdekking in dit coronajaar. Door die enorme populariteit — het is racen om een plekje te bemachtigen — worden er overal extra terreinen aangelegd. Wat maakt padel zo geliefd? Wij vroegen het aan fervente (top)spelers en uitbaters van clubs. En -vooral- waar kan ik terecht in mijn buurt? En waar staan extra velden ingepland?
Lees verder

Nicolas Cage is voor de vijfde keer in het huwelijksbootje gestapt
Nicolas Cage (57) is opnieuw een getrouwde man. De acteur heeft vorige maand namelijk voor de vijfde keer zijn jawoord gegeven en dit aan de 26-jarige Riko Shibata. Ondertussen heeft ook Cage zelf het nieuws bevestigd. "Het is waar en we zijn erg gelukkig", klinkt het in een statement.
Lees verder

Extra jaar met 18 clubs in 1A? Draagvlak erg klein
Na een open debat in de Pro League bleek het draagvlak om het format in 1A met 18 teams een jaar te verlengen erg klein. 16 maart kondigt zich aan als de volgende D-day in het profvoetbal.
Lees verder

Peperduur schilderij René Magritte dinsdag onder de hamer bij Christie's in Londen
Het schilderij 'Le mois des vendanges' van René Magritte gaat dinsdag onder de hamer bij het wereldberoemde veilinghuis Christie's in Londen. Het werk van de Belgische surrealistische kunstenaar wordt geschat op 10 à 15 miljoen pond (11,6 à 17,4 miljoen euro).
Lees verder

Dit zijn ze dan: de 27 toptalenten uit onze Next Gen Koers die klaarstaan om wielerhemel te bestormen
Klimmers, sprinters, klassieke renners... Zowel bij de jongens als bij de meisjes baadt ons land weer in een poel van aanstormend wielertalent. De afgelopen week stelden wij in onze vijfdelige Next Gen-reeks de 27 grootste Belgische koerstalenten aan u voor. Een aflevering gemist? Niet getreurd, hieronder vindt u ze nog eens allemaal op een rij.
Lees verder

Krachtige naschokken daags na zware aardbevingen in Nieuw-Zeeland
Daags na drie zware aardbevingen in de buurt van Nieuw-Zeeland is het Noordereiland zaterdag opgeschrokken door enkele krachtige naschokken. Volgens het Amerikaanse geofysische instituut USGS was er zelfs een beving met een magnitude van 6,4.
Lees verder

Olga Leyers (23) & haar BFF's, de ambitieuze generatie die weet wat ze wil: "Ik was een tijdje blind voor mijn eigen geluk"
Dat we Olga Leyers (23) al meer dan een jaar niet op televisie zien, is geen toeval. De jongste dochter van clan Leyers focust exclusief op haar studies rechten. Ze woont voor het eerst in haar leven alleen en heeft ook in de liefde een zekere rust gevonden. "Ik ben gelukkiger dan ooit. Het voelt als Olga 2.0." Een exclusief interview met Olga en haar beste vriendinnen: zus Billie Leyers, actrice Jennifer Heylen en ontwerpster Lisa Hanze.
Lees verder

Evenepoel straalt op hoogtestage: "Niets houdt start van mijn voorbereiding nog tegen"
Volledig pijnvrij en zonder beperkingen. Remco Evenepoel kan zich na een maandenlange revalidatie eindelijk weer volledig op fietsen focussen.
Lees verder

Ben Weyts over kotbubbel waarover gisteren met geen woord gerept werd: "Het blijft ook voor mij een beetje onduidelijk"
Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) blijft erbij dat studenten rechtszekerheid moeten krijgen als ze kiezen voor een kotbubbel en niet meer naar huis gaan tijdens de pandemie. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1. De studenten reageerden gisteren ontgoocheld omdat er met geen woord over gerept werd na het Overlegcomité gisteren.
Lees verder

Krijgt tumult op Sclessin nog disciplinair staartje?
Mogelijk krijgt het tumult na de afgekeurde goal in het slot van Standard - Club nog een disciplinair staartje. Meerdere spelers van Club en Standard belaagden ref Nathan Verboomen, of gingen onderling fysiek in de clinch.
Lees verder

Wat zijn de weersverwachtingen wanneer onze 'buitenbubbel' straks groter wordt?
Goed nieuws na het Overlegcomité van gisteren: onze 'buitenbubbel' wordt vanaf maandag groter en gaat van vier naar tien mensen. Maar hoe aangenaam wordt het volgende week om buiten te zitten? VTM-weerman Frank Duboccage geeft uitleg.
Lees verder

Maatregelen op school verlagen het risico op overdracht van coronavirus thuis, wijst nieuw onderzoek uit
Het invoeren en naleven van maatregelen op school zijn nuttig en noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat blijkt uit een nieuwe preprint publicatie van Amerikaanse Wetenschappers. Dankzij deze maatregelen verdwijnt het verhoogd risico op overdracht in huishoudens met naar schoolgaande kinderen.
Lees verder

Ophef rond Nederlands kinderprogramma met naakte volwassenen: "Walgelijk"
In Nederland doen de plannen voor een nieuw kinderprogramma van zender NPO stof opwaaien. In het programma 'Gewoon. Bloot.' kunnen kinderen vragen stellen aan naakte volwassenen. Vooral uit conservatieve, politieke hoek klinkt er kritiek: "Walgelijk".
Lees verder

Brussel gaat voor pioniersrol als coronaveilige stad
Burgemeester Philippe Close (PS) wil van Brussel een stad maken die toont hoe het sociale leven veilig kan worden hervat. Dat zegt hij in een interview in de zaterdagedities van L'Echo en De Standaard. "We willen daarin zelfs vooroplopen", klinkt het. "Weliswaar op een verantwoorde manier. Niet door de anarchist uit te hangen."
Lees verder

Bewonder streetart of knutsel een bloemenkrans: 7 originele tips voor een goedgevuld weekend
Het zoveelste weekend in lockdown ... dan dreigt de verveling om de hoek te loeren. Maar er valt écht wel genoeg te doen. Wij zochten en vonden zeven manieren om op aangename wijze de tijd te verdrijven. Of je nu kiest voor een expo over seksuele vrijheid of de noodzakelijke lenteschoonmaak.
Lees verder

Football Talk. Nog steeds geen Dost bij Club - Delcroix twijfelachtig - Homofobe posts op sociale media OHL
Opnieuw geen Bas Dost dit weekend bij Club Brugge - de Nederlander is nog steeds herstellende van een spierblessure aan de hamstring. Voor Dost komt Zulte Waregem te vroeg, mogelijk is hij inzetbaar tegen Charleroi en AA Gent. Hetzelfde geldt wellicht voor Mats Rits en Charles De Ketelaere - gisteravond was het nog wachten op de resultaten van hun nieuwe Covid-19-test. Ook Horvath blijft zo goed als zeker aan de kant. Club hoopt de drie laatste positief bevonden spelers alvast in de loop van volgende week te recupereren.
Lees verder

Chrissy Teigen neemt het opnieuw op voor Meghan Markle op Twitter
Morgen wordt het langverwachte Oprah-interview uitgezonden en de spanning is duidelijk te snijden. Meghan Markle (39) die samen met haar man prins Harry (36) hun kant van het verhaal zal doen, stond de afgelopen week namelijk in het middelpunt van de belangstelling. Zo werd ze door een paleishulp beschuldigd van pestgedrag en die verwijten klinken steeds luider. Al kan de hertogin wel op veel steun rekenen. Heel wat celebrities en vrienden namen het al voor haar op en nu maakt ook Chrissy Teigen (35) duidelijk dat ze aan de kant van Meghan staat.
Lees verder

Amsterdam test of concerten coronaproof kunnen: meer dan 100.000 kandidaten voor paar duizend tickets
Zo'n 1.300 mensen zijn vandaag aanwezig in de Amsterdamse concerthal Ziggo Dome voor een proefconcert. Doel is om te bekijken of evenementen coronaproof georganiseerd kunnen worden. Het enthousiasme om erbij te kunnen zijn, was zeer groot
Lees verder

Niet hip, niet knap, niet flashy. En toch was hij ooit de koning van de babes. Wie is Dany Peleman, de veroordeelde ex-manager van Astrid Coppens?
Ooit was Dany Peleman (60) de koning van de babes. De manager had Tanja Dexters, Joke Van De Velde, Evelien Hoste en nog tientallen andere vrouwen met moeilijk te definiëren talenten in zijn stal. Het lied van de koning was al een jaar of vijf uitgezongen, maar nu hij is veroordeeld omdat hij Astrid Coppens voor 168.000 euro heeft opgelicht, lijkt het doek definitief gevallen.
Lees verder