Doorgaan naar hoofdcontent

Overnemer gezocht voor Antwerpse Boekenbeurs: organisator Boek.be in financiële problemen

HLN
Overnemer gezocht voor Antwerpse Boekenbeurs: organisator Boek.be in financiële problemen
Alle activa van boek.be, de belangenorganisatie van de Vlaamse boekensector en sinds 1932 organisator van de Boekenbeurs, staan te koop. De vzw kampt al enkele jaren met financiële problemen. Vanwege de coronacrisis kon de Boekenbeurs vorig jaar bovendien niet doorgaan. In september vorig jaar kreeg de organisatie al bescherming tegen schuldeisers. Op verzoek van Boek.be zelf werd de procedure aangepast, en werd op 19 februari een gerechtsmandataris aangesteld.
Lees verder

Verbale en fysieke agressie naar buschauffeurs daalt amper, overlastklachten stijgen
Het aantal gevallen van verbale en fysieke agressie tegen Vlaamse buschauffeurs is amper gedaald in 2020. De Lijn ontving in de eerste 9 maanden van vorig jaar nog zo'n 2600 klachten. "Er moet eindelijk gereageerd worden in het belang van de buschauffeurs en de reizigers", zegt Vlaams Parlementslid Guy D'haeseleer (Vlaams Belang).
Lees verder

KV Oostende helpt mee om honden klaar te stomen om corona op te sporen: "Dit biedt perspectieven voor voetbal met fans"
Honden die Covid-19 opsporen: straks wordt het realiteit. "Veel goedkoper, efficiënter en milieuvriendelijker dan de traditionele PCR-tests", klinkt het bij K9 Training Center in Bredene, waar de honden in samenspraak met de Universiteit van Gent en met de medewerking van KV Oostende werden klaargestoomd.
Lees verder

David Goffin vlot voorbij Struff naar tweede ronde in Rotterdam
David Goffin (ATP 14) heeft zich woensdag vlot geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ATP-toernooi in het Nederlandse Rotterdam.
Lees verder

Ook Discobaar A Moeder plant groots feest in september: "Mentaal vaccin voor iedereen die het moeilijk heeft"
"Uiteraard weten we niet zeker of onze show zal doorgaan. Maar wij willen op z'n minst weer dromen van optreden." Nadat eerder ook al Clouseau, Niels Destadbader, Moosebar XXL en Willy Sommers en Christoff concerten aankondigden in het najaar, pakken nu ook de heren van Discobaar A Moeder op 17 september uit met een grootse show in de Lotto Arena. "Als het mag, gaan we voor zotter dan zot", klinkt het enthousiast.
Lees verder

De eerste zonneauto die op grote schaal geproduceerd moet worden, rolt normaal gezien dit jaar van de band
De 'Aptera', een opvallend futuristisch uitziende elektrische zonne-auto, is dichter dan ooit bij echte realiteit, dankzij interesse van investeerders en potentiële klanten. De opvallende Amerikaanse tweezitter moet eind 2021 of begin 2022 in de VS worden geleverd, de eerste lading auto's was onlangs binnen 24 uur uitverkocht. Het mede door zonnecellen gegenereerde rijbereik van deze wagen klinkt dan ook indrukwekkend.
Lees verder

"Lichte beterschap te merken bij prins Philip"
Hoe gaat het nu écht met de Britse prins Philip (99)? Het is een vraag die het Britse volk (en bij uitbreiding royaltyfans over de hele wereld) al een tijdje bezighoudt. Schoondochter Camilla (73) verzekert alvast dat er licht aan de einde van de tunnel is. Dat meldt Sky News.
Lees verder

Kremlin schildert nieuwe westerse sancties voor vergiftiging Navalny af als "absoluut onacceptabel"
Het Kremlin heeft de nieuwe sancties van de Europese Unie en de Verenigde Staten tegen enkele Russische hooggeplaatste functionarissen vandaag afgedaan als "absoluut onacceptabel". Tegelijkertijd vraagt Rusland bewijs dat het verantwoordelijk was voor de vergiftiging van opposant Aleksej Navalny.
Lees verder

Clement donderdag terug op de bank na lange periode van quarantaine: "Nog nooit zo ziek geweest"
Donderdag neemt Club Brugge het in de kwartfinale van de beker op tegen Standard. Na een lange afwezigheid door het alom gekende virus is Philippe Clement eindelijk terug van de partij. Naast Clement zijn ook Lang, Vanaken, Denswil en Mitrović terug beschikbaar. De T1 is wel realistisch en weet dat die spelers tijd zullen nodig hebben. "Iedereen is fysiek getest geweest. En de data waren nog niet top, maar dat is logisch."
Lees verder

Verdachten Nederlands martelcomplex wilden ook mensen laten vermoorden
De groep verdachten die volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie betrokken is bij de bouw van het martelcomplex dat in het Brabantse Wouwse Plantage werd opgerold, zou ook plannen hebben gehad om criminele rivalen te laten vermoorden. De officier van justitie noemde het aangetroffen bewijs 'huiveringwekkend en macaber'.
Lees verder

Lamp die zonsondergang nabootst gaat viraal. "Het stabiliseert je slaappatroon", zegt expert
De laatste nieuwe hype op het internet? Een lamp die een zonsondergang nabootst. Heel eerlijk: wij zijn geobsedeerd. Plus, zo'n lamp is niet alleen maar mooi, het kan je mentale gezondheid en slaappatroon ook ten goede komen. "Warme lichttin­ten wakkeren slaap aan", zegt lichtexpert Toine Schoutens. Wij tonen je waar je deze lichtlamp kan kopen en wat precies de voordelen zijn.
Lees verder

Oostenrijkse skigebied Ischgl gaat dit seizoen niet meer open
Voor het eerst in de geschiedenis zal het skigebied Ischgl, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, dit seizoen geen dag geopend zijn geweest. "Gezien de huidige coronasituatie hebben we besloten dit seizoen niet meer te openen. We zijn klaar met deze winter", klinkt het vandaag bij de directeur van het skigebied.
Lees verder

Zeker elf prodemocratische betogers gedood in Myanmar
Minstens elf prodemocratische betogers zijn vandaag in Myanmar door veiligheidstroepen doodgeschoten. De internationale gemeenschap slaagt er niet in de spiraal van dodelijk geweld in het land te doorbreken.
Lees verder

Test Ford Puma ST: sportieve gezinsvriend
In de jaren '90 was de Ford Puma een knapgelijnde coupé, de tand des tijds zorgde er echter voor dat het model het nu wat hoger van de grond zoekt. Toch valt er nog altijd flink wat lol te trappen met de Puma, vooral in zijn sportievere ST-uitvoering. HLN Drive deed de test.
Lees verder

VTM2 brengt unieke special over dartsfenomeen Dancing Dimi
Hij is nog maar 26, maar nu al de grootste dartsbelofte van ons land. Geen wonder dat VTM 2 besloot om een exclusieve special over Dimitri Van den Bergh te draaien. Die wordt donderdag 4 maart uitgezonden, als startschot voor de UK Open Darts.
Lees verder

Eddie Murphy over racisme in Hollywood: "Blanke mannen runnen de filmindustrie"
Deze week verschijnt 'Coming 2 America', het vervolg op de komediefilm 'Coming To America' uit 1988. Eddie Murphy (59) neemt opnieuw de hoofdrol op zich en grijpt de kans aan om zijn visie over racisme in Hollywood te delen. Zo verklapt hij dat hij door de filmstudio gedwongen werd om een blanke man in 'Coming To America' te casten.
Lees verder

KOERS KORT. Waar Jakobsen crashte wordt niet meer gesprint - Deceuninck-Quick.Step mikt met Bennett op ritzeges in Parijs-Nice
Katowice, waar op 5 augustus vorig jaar Fabio Jakobsen een doodsmak maakte, zal in de Ronde van Polen 2021 niet langer dienen als aankomstplaats van een rit in lijn. In Katowice zal alleen een tijdrit worden georganiseerd. De finishlijn in Katowice gaat bergaf, renners halen er erg hoge snelheden en ze wordt door renners als erg gevaarlijk beschouwd. Vorig jaar, bij een sprint met ruim 80 km/u, vloog de ongelukkige Nederlandse renner Fabio Jakobsen door de vangrails na een aanrijding met Dylan Groenewegen. Jakobsen herstelt nog steeds van de gevolgen, maar dit jaar komt er dus geen sprint. Dat maakte de UCI woensdag bekend, tijdens een webinar over de nieuwe veiligheidsmaatregelen in het wielrennen. (MG)
Lees verder

Expert Paepen legt uit waarom in eerste instantie niet Club, maar Verhaeghe en co profijt halen uit beursgang
Club Brugge heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het als eerste Belgische voetbalclub naar de beurs wil trekken. Wat zijn de motieven van blauw-zwart? En zijn aandelen van Club een interessante investering voor fans? VTM Nieuws ging op bezoek bij beursexpert Pascal Paepen voor een woordje uitleg.
Lees verder

Met vier op één kamer, afwassen en reddingsacties: op deze school treedt de Nederlandse prinses Alexia in de voetsporen van haar vader én prinses Elisabeth
Ze zal normaal gesproken nooit zijn opvolger worden, maar toch treedt de Nederlandse prinses Alexia (15) in de voetsporen van haar vader, koning Willem-Alexander. Net als hij rondt zij haar middelbare school af aan het prestigieuze Atlantic College in Wales, waar ook 'onze' kroonprinses Elisabeth op de schoolbanken zat. Tijd voor een uitgebreide verkenning van het Welshe kustdorpje St Donats, waar de prestigieuze school zich bevindt.
Lees verder

Italiaanse politie dient Siciliaanse maffia klap toe
De Italiaanse politie heeft woensdag een grootschalige operatie uitgevoerd tegen de Santapaola-Ercolano clan, een onderdeel van de Siciliaanse maffia-organisatie Cosa Nostra. Twaalf arrestatiebevelen werden uitgeschreven, terwijl ook activa en vastgoed ter waarde van 80 miljoen euro in beslag werden genomen.
Lees verder