Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 maart 2021

Organisatie benadrukt dat Vlaamse klassiekers doorgaan zónder publiek: “Hellingen en kasseistroken hermetisch afge...

HLN
Organisatie benadrukt dat Vlaamse klassiekers doorgaan zónder publiek: "Hellingen en kasseistroken hermetisch afgesloten"
De Vlaamse klassiekers, met de Ronde op kop, kunnen plaatsvinden. Dat hebben de organisatie en politiek vandaag op een persconferentie nog eens bevestigd. Maar uiteraard zonder publiek. Om dat te garanderen worden er extra maatregelen genomen.
Lees verder

Centraal systeem voor reservelijsten vaccinatiecentra "pas klaar midden april", te laat voor de 65-plussers
Het centrale systeem waarbij 65-plussers zichzelf kunnen inschrijven op een reservelijst om zich te laten vaccineren als er een overschot is in hun vaccinatiecentrum, is allicht pas half april volledig klaar. Dat hebben de coördinatoren van de centra gisteren te horen gekregen. In tussentijd werken de centra met eigen systemen en lijsten en blijven er jongere inwoners prioriteit krijgen, ondanks de dwingende oproep van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) om éérst alle 65-plussers aan de beurt te laten.
Lees verder

Conner Rousseau verrast bikinimodel Céline Schraepen met videoboodschap: "Altijd welkom"
De celebrity-crush van Limburgs bikinimodel Céline Schraepen? Dat moet politicus Conner Rousseau(28) zijn. En dus verrasten de heren van Supercontent haar met een persoonlijke videoboodschap van de voorzitter.
Lees verder

Hoge Gezondheidsraad buigt zich vandaag over één vaccindosis voor wie al besmet raakte
De Hoge Gezondheidsraad komt vandaag opnieuw samen om zich te buigen over de vaccinatiestrategie in ons land. Op de agenda staat onder meer een mogelijke "éénprikstrategie" voor mensen die al een coronabesmetting hebben gehad en antistoffen hebben opgebouwd.
Lees verder

Deze fles wijn bracht meer dan een jaar door in de ruimte: "Prachtig smaakpalet"
Een fles Chateau Pétrus Pomerol, die meer dan een jaar aan boord van het International Space Station (ISS) bewaard werd, heeft een "prachtig" smaakpalet. Dat is het oordeel van twaalf wijnkenners, die de wijn blind proefden naast een fles die een jaar in een wijnkelder had gelegen.
Lees verder

Kruibeke blijft GAS-loze gemeente dankzij wisselmeerderheid: "Er zijn al genoeg pestbelastingen"
Er komen dan toch geen GAS-boetes in Kruibeke. De fractie van voormalig burgemeester Antoine Denert (N-VA) heeft hiervoor een wisselmeerderheid gevonden met SamenVoorKruibeke en een onafhankelijk raadslid. Huidig burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) reageert ontgoocheld, maar legt zich bij de situatie neer. Hij mag zich echter terecht zorgen maken in welke mate Kruibeke nu politiek onbestuurbaar dreigt te worden.
Lees verder

Horecabetogers blokkeren centrum Namen en gooien vervallen bier in rivier
Een betoging van de horecasector heeft donderdag meer dan 500 mensen op de been gebracht in Namen. Het centrum van de stad is geblokkeerd en vervallen bier werd in de rivier de Samber gesmeten. De sector eist evenveel overheidssteun als in Vlaanderen.
Lees verder

Zes maanden rijverbod voor Omar Govea (SV Zulte Waregem) na ongeval met 2,55 promille na bekerfinale
De Mexicaanse voetballer Omer Govea (24) van SV ZulteWaregem heeft van de Kortrijkse politierechter een rijverbod van 6 maanden en een boete van 5.200 euro opgelopen. Hij had 2,55 promille alcohol in het bloed toen hij op 2 augustus 2020 in Sint-Eloois-Vijve (Waregem) met zijn Mercedes op een stilstaand voertuig reed. Een automobiliste uit Wakken (Dentergem) raakte toen gewond. Aan het slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro betalen.
Lees verder

Ontmoet de adelaarshaai: zo'n 93 miljoen jaar oud en bijna 2 meter breed door zijn 'vleugelachtige' vinnen
Ontmoet de Aquilolamna milarcae, een fossiel dat de bijnaam 'adelaarshaai' kreeg en wel 93 miljoen jaar oud is. De eigenaardige vondst is om tal van redenen bijzonder; de leeftijd van het fossiel en zijn gebrek aan tanden zijn slechts enkele voorbeelden. Zo staat te lezen in het vakblad Science.
Lees verder

Volledig ingepakte verpleegster vertroetelt baby Matteo: een foto die heel Italië ontroert
De kleine Matteo moet een spoedoperatie ondergaan in het kinderziekenhuis van de Italiaanse stad Ancona. Zijn moeder kan er niet bij zijn omdat ze besmet is met het coronavirus. Een verpleegster belooft: "Ik zal zorg dragen voor je zoontje tot hij weer beter is". De pakkende foto is ondertussen viraal gegaan en hét symbool geworden van de zorg in coronatijden. Het is de foto die heel Italië ontroert én koestert.
Lees verder

18-jarig Belgisch racetalent scheurt met 300 km/u over E17 en gooit beelden zelf op sociale media
Het 18-jarige Belgische racetalent Amaury Cordeel heeft op de populaire video-app TikTok beelden geplaatst waarop hij met 300 kilometer per uur over de E17 scheurt. Cordeel, die in mei zijn debuut maakt in de Formule 3, heeft de video inmiddels verwijderd. De federale politie onderzoekt de zaak.
Lees verder

LIVE RONDE VAN CATALONIË. Wie volgt De Gendt op als winnaar op zware klim naar Port Ainé?
Met de vierde etappe staat er ook vandaag een bergrit op het programma in de Ronde van Catalonië. Over 166 kilometer krijgen de renners drie zware beklimmingen voorgeschoteld, met de slotklim naar Port Ainé als scherprechter. Daar kwam ook in 2016 een etappe aan, en toen was Thomas De Gendt de primus na een vroege vlucht. Wie gaat vandaag met de zege aan de haal? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Steeds meer 65-plussers aan de drugs: "Alarmerende trend"
Druggebruik bij 65-plussers wordt een steeds groter probleem. Het Internationale Comité van Toezicht op Verdovende Middelen (INCB), dat deel uitmaakt van de Verenigde Naties (VN), spreekt in zijn jaarrapport over een "stille epidemie".
Lees verder

LIVE RONDE VAN CATALONIË. Strijd om vroege vlucht barst los, wie volgt straks De Gendt op als winnaar op zware klim naar Port Ainé?
Met de vierde etappe staat er ook vandaag een bergrit op het programma in de Ronde van Catalonië. Over 166 kilometer krijgen de renners drie zware beklimmingen voorgeschoteld, met de slotklim naar Port Ainé als scherprechter. Daar kwam ook in 2016 een etappe aan, en toen was Thomas De Gendt de primus na een vroege vlucht. Wie gaat vandaag met de zege aan de haal? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Wereldhandel stijgt ondanks corona naar recordniveau
De wereldhandel is in januari naar een recordniveau gestegen. De nog altijd door corona geplaagde westerse wereld droeg daar weinig aan bij. Vooral China en andere Aziatische landen als Japan, Zuid-Korea en Taiwan zorgden voor meer export en import, meldt het Centraal Planbureau (CPB) in zijn maandelijkse Wereldhandelsmonitor.
Lees verder

Onderhandelaar Nederlandse formatie moet gesprekken verlaten na positieve coronatest, haar aantekeningen zijn zichtbaar op persfoto
Kajsa Ollongren, namens het links-liberale D66 onderhandelaar in de verkennende Nederlandse regeringsformatie, is positief getest op het coronavirus. De gesprekken die donderdag gevoerd zouden worden met demissionair premier Mark Rutte (VVD) en D66-leider Sigrid Kaag, zijn tot nader order uitgesteld. Ollongren kreeg de uitslag binnen en verliet meteen het Binnenhof in Den Haag in een dienstauto, met aantekeningen onder haar arm. Die zijn door een aandachtige persfotograaf vastgelegd.
Lees verder

Een tweedehandswagen kopen? Goed voorbereid is half gewonnen!
Een tweedehandswagen kopen, kan financieel interessant zijn, maar je wil natuurlijk geen problemen achteraf. Hoe voorkom je een miskoop? Waar moet je op letten? Welke documenten zijn verplicht en wat voor verzekering kies je best? Independer.be zet de nodige tips op een rij.
Lees verder

Reporter Karel Lattrez betrapte Hongaars Europarlementslid op heterdaad: "Geluk, maar zoete vrucht van harde werk"
Een opmerkelijk fragment vanavond in 'Flikken BXL'. Er is exclusief te zien hoe de Brusselse politie Hongaars Europarlementslid Jozsef Szajer (59) oppakte toen die via de regenpijp probeerde te ontsnappen op een illegaal seksfeest. Dat was in december wereldnieuws en ook de camera's van reporter Karel Lattrez (35) waren daar dus bij.
Lees verder

Nieuw 'Thuis'-gezicht Elias Bosmans is van vele markten thuis: "Ik open een ijssalon"
Elias Bosmans (25) beleeft een wonderjaar en dat is niet alleen te wijten aan zijn 'Thuis'-debuut als de nieuwe vriend van Viv. Ook privé wachten hem nieuwe, mooie tijden. "Na het rotjaar 2020 zit het dit jaar alleen maar mee."
Lees verder

"Klaarkomen is niet belangrijk, wel het contact met elkaar": hoe tantra je een intenser seksleven bezorgt
"Bij ­tantraseks vertragen, voelen en genieten we van alles wat er in het lichaam gebeurt en leren we surfen op de golven van extase die al die gevoelens over je hele lichaam teweegbrengen." De lockdown dwong ons om te onthaasten, met meer tijd voor onszelf en elkaar. En dat maakt tantra relevanter dan ooit. De oosterse levenshouding zorgt voor een betere verbinding met jezelf én voor een intenser seksleven. Experte Inge Leemans legt uit hoe dat werkt en hoe je er zelf in bed mee aan de slag gaat, samen of alleen. "Je creëert een dieper verlangen en een voller orgasme."
Lees verder