Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Opnieuw pak studenten die coronamaatregelen op Sint-Pietersplein niet volgen, 25 samenscholingen beboet: “We rekene...

HLN
Opnieuw pak studenten die coronamaatregelen op Sint-Pietersplein niet volgen, 25 samenscholingen beboet: "We rekenen op verantwoordelijkheid studenten"
Te grote groepen, muziek en alcohol na 20 uur, overal glas en zelfs voetzoekers op het Sint-Pietersplein. Opnieuw leefden zo'n vijftig studenten woensdagavond de coronamaatregelen en getrokken krijtbubbels niet na. En de politie? Die beboette 25 samenscholingen.
Lees verder

Vader van Nederlands 'spookgezin' dat jarenlang afgezonderd leefde te ziek voor strafzaak: hij komt vrij
De vader die met zes van zijn kinderen jarenlang afgezonderd leefde op een boerderij in het Nederlandse Ruinerwold, wordt definitief niet vervolgd. Volgens de rechtbank is hij te ziek om zijn strafproces te kunnen volgen.
Lees verder

Ex-manager van Astrid Coppens (37) krijgt één jaar cel met uitstel wegens oplichting
Dany P. (60), de voormalige manager van Astrid Coppens (37), is veroordeeld tot één jaar cel met uitstel en een effectieve boete van 8.000 euro. Tussen 2010 en 2014 heeft hij het televisiegezicht opgelicht, volgens Astrid voor zo'n 550.000 euro. Hij zou gelogen hebben over het contract bij Medialaan en kledinglijn ZEB om meer geld in eigen zak te kunnen steken. De frauduleuze praktijken kwamen aan het licht toen Coppens contracten nodig had voor haar echtscheiding van John Bryan. "Ik had jaren niets door. Ik vertrouwde hem blindelings", verklaarde Astrid in de rechtbank.
Lees verder

Ex-manager van Astrid Nuyens (37) krijgt één jaar cel met uitstel wegens oplichting
Dany P. (60), de voormalige manager van Astrid Nuyens (37), is veroordeeld tot één jaar cel met uitstel en een effectieve boete van 8.000 euro. Tussen 2010 en 2014 heeft hij het televisiegezicht opgelicht, volgens Astrid voor zo'n 550.000 euro. Hij zou gelogen hebben over het contract bij Medialaan en kledinglijn ZEB om meer geld in eigen zak te kunnen steken. De frauduleuze praktijken kwamen aan het licht toen Nuyens contracten nodig had voor haar echtscheiding van John Bryan. "Ik had jaren niets door. Ik vertrouwde hem blindelings", verklaarde Nuyens in de rechtbank.
Lees verder

Volg hier de afscheidsplechtigheid van verkeersslachtoffer Loes (7)
Loes, het zevenjarige kindje dat vorige week om het leven kwam bij een verkeersongeval in Schoten, wordt vandaag begraven. Het wordt een sereen afscheid waarbij enkel de naaste familie aanwezig zal zijn. De familie vraagt om voor of na de plechtigheid niet naar de kerk en de omgeving te komen en wil op de begraafplaats in alle sereniteit en rust afscheid kunnen nemen. Wie de afscheidsplechtigheid mee wil volgen, kan dat doen via deze livestream, die we met toestemming van de ouders van Loes delen.
Lees verder

Nikias, de spion in 'De Bachelorette', viel ei zo na door de mand: "Ik werd meteen herkend"
Voor de vrijgezellen in 'De Bachelorette' was het vorige week een donderslag bij heldere hemel. Hun 'liefdesrivaal' Nikias blijkt in feite Elkes beste vriend te zijn. Zijn rol: haar behoeden voor foute keuzes. Hij vervulde zijn taak met verve: "Ik heb Elke gewaarschuwd voor een aantal mensen, nu is het aan haar om daar iets mee te doen." Al had het geen haar gescheeld of hij was al op dag één ontmaskerd...
Lees verder

Wim De Decker wordt de nieuwe trainer van 1B-club KMSK Deinze
Wim De Decker krijgt een nieuwe kans als hoofdcoach. De voormalige middenvelder kreeg die kans even bij AA Gent, nu gaat hij aan de slag bij KMSK Deinze.
Lees verder

Football Talk. De Decker voert verregaande gesprekken met Deinze
Alles wijst erop dat Wim De Decker, voor Nieuwjaar ontslagen bij AA Gent, de nieuwe trainer van KMSK Deinze wordt. De 38-jarige coach moet er na dit seizoen huidig trainer David Gevaert opvolgen. De Decker voert verregaande gesprekken met de ambitieuze 1B-club, mogelijk tekent hij eerstdaags een verbintenis. (TTV)
Lees verder

Politie arresteert dieven die auto's kunnen openen met elektronisch apparaat: "Gloednieuwe wagen stond op oprit, sleutels lagen binnen"
In Bredene heeft de politie woensdagnacht rond 4.30 uur twee dieven gearresteerd die gebruik maken van elektronische apparatuur om geparkeerde wagens te openen. Ze werden op heterdaad betrapt tijdens een auto-inbraak in de Oude Kreekweg en zouden die nacht al zeven keer hebben toegeslagen. De recherche was al bezig met een onderzoek, want ook in de nacht van 22 op 23 februari viseerden ze minstens elf geparkeerde auto's in Bredene. "Voor de derde keer bestolen in 14 maanden tijd", zucht slachtoffer Jeroen Anseeuw.
Lees verder

WhatsApp maakt audio- en videobellen via desktop-app voor iedereen beschikbaar
WhatsApp maakt audio- en videobellen op de desktop beschikbaar. De functie was al langer in bèta te gebruiken, maar is nu bruikbaar voor iedereen. Voorlopig zijn wel alleen individuele gesprekken mogelijk.
Lees verder

David Schwimmer stelt gerust: "Friends-reünie éindelijk klaar om te filmen"
Goed nieuws voor alle fans van 'Friends': de cast komt binnenkort eindelijk bij elkaar voor de langverwachte reünie-uitzending. De special van HBO werd eerder voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het coronavirus, maar nu bevestigt hoofdrolspeler David Schwimmer (54) het verlossende nieuws dat de opnames dus wel degelijk doorgaan. "Oh ja, het staat te gebeuren!"
Lees verder

Thaise mariniers redden zwerfkatten van brandend schip
Thaise mariniers hebben enkele zwerfkatten gered van een brandend schip. De bemanning was al geëvacueerd, maar de diertjes waren noodgedwongen achtergebleven. De redders plaatsten de dieren op hun rug en brachten ze al zwemmend in veiligheid.
Lees verder

Meer kleur in je interieur: zo pak je het aan als beginner. "Pistachegroen met oranje en donkerbruin is prachtig"
Vele Belgen hebben door corona goesting gekregen om hun interieur een make-over te geven. Jij ook? Overweeg dan om je muren te voorzien van een kleurtje. "De hoogtijdagen van witte muren zijn geteld. Kleur is dé trend van de jongste jaren. Zelfs in Scandinavië gingen ze overstag", klinkt het bij experts. Dankzij de tips van trendwatcher Hilde Francq en auteurs Iris De Feijter en Irene Schampaert kan je aan de slag. Ze lichten toe welke kleur bij welke ruimte past én welke combinaties hot zijn.
Lees verder

Marc Noppen: "Te vroeg om nog maar te denken aan versoepelingen"
We zitten weer aan gemiddeld 152 ziekenhuisopnames per dag en dat is geleden van 2 januari. Er liggen momenteel 1.901 Covid-patiënten in het hospitaal, van wie 434 op intensieve. De druk stijgt weer en dat voelt ook Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel in Jette. Voor hem kan er nog geen sprake zijn van versoepelingen. Wat de vaccinatiestrategie betreft, is hij voorstander van vaccineren volgens leeftijd.
Lees verder

Brussels Airlines hoopt dit jaar dubbel zoveel te vliegen als in 2020
Brussels Airlines is vorig jaar zoals verwacht diep in het rood gedoken door de impact van de coronapandemie. Ook 2021 zal moeilijk blijven, omdat het onzeker blijft hoe het coronavirus zal evolueren. De luchtvaartmaatschappij hoopt toch over het hele jaar dubbel zoveel zitjes aan te bieden als in 2020, zo zegt ze vandaag. In 2023 zou er weer winst moeten zijn.
Lees verder

Deze technische snufjes maken je leven zoveel gemakkelijker
We staan er niet altijd bij stil, maar tal van slimme technologische uitvindingen hebben ons leven al gemakkelijker of entertainender gemaakt. Waar vorige generaties ineens hun leven zagen veranderen door de komst van pakweg walkmans of de Nokia-telefoon, zijn er vandaag andere kleinoden in trek.
Lees verder

Oeps! Nieuwe fonteintjes schieten aan... tijdens de wekelijkse markt
De bezoekers en marktkramers van de wekelijkse markt in Harelbeke werden donderdagochtend getrakteerd op een plotse verfrissing. Opeens traden de nieuwe fonteintjes op het Marktplein in werking, met wat natte kledij en enkele natte kramen tot gevolg.
Lees verder

Opnieuw geval van visafraude? Staatsveiligheid waarschuwt voor echtgenoot Darya Safai (N-VA)
Staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) heeft een melding ingediend bij het federaal parket waarin hij Saeed Bashirtash, de echtgenoot van N-VA-parlementslid Darya Safai, beschuldigt van visafraude. Dat schrijft De Morgen. Mahdi zou zich daarvoor baseren op een nota van de Staatsveiligheid.
Lees verder

Staatsveiligheid waarschuwt voor nieuwe vermeende visafraude: echtgenoot van Darya Safai (N-VA) in opspraak
Staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) heeft een melding ingediend bij het federaal parket waarin hij Saeed Bashirtash, de echtgenoot van N-VA-parlementslid Darya Safai, beschuldigt van visafraude. Dat schrijft De Morgen. Mahdi zou zich daarvoor baseren op een nota van de Staatsveiligheid.
Lees verder

OPROEP. Stel hier uw vraag aan minister Beke over de vaccinatiecampagne
Gisteren beslisten de bevoegde ministers dat het AstraZeneca-vaccin ook bij 55-plussers toegediend mag worden. Dat zou betekenen dat de vaccinatiecampagne kan versnellen, maar leveringsproblemen lijken daarbij roet in het eten te gooien. Vlaams minister van Welzijn is vanmiddag te gast bij HLN LIVE en zal er een laatste stand van zaken geven over de vaccinatiecampagne. Heeft u nog een bijhorende vraag? Stel ze in onderstaand formulier.
Lees verder