Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 maart 2021

Openbaar ministerie wil Vandersmissen 24 jaar achter tralies voor moord op mémé

HLN
Openbaar ministerie wil Vandersmissen 24 jaar achter tralies voor moord op mémé
Het openbaar ministerie heeft 24 jaar opsluiting gevraagd voor Gaëtan Vandersmissen voor de moord op Louise Remy. "De beschuldigde was bang voor dertig jaar. Daar was hij gisteren niet veraf", vorderde procureur-generaal Mickaël Splingard.
Lees verder

"Megavoorraad van tientallen miljoenen AstraZeneca-vaccins ligt klaar in Italiaanse fabriek voor export naar VK"
Een voorraad van 29 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin ligt in Italië klaar om geëxporteerd te worden naar het Verenigd Koninkrijk. Het zou onder meer gaan om doses die zijn geproduceerd in Leiden (Nederland), bericht de Italiaanse krant La Stampa.
Lees verder

Meghan en Harry geven toe: "We zijn niet officieel getrouwd in onze achtertuin"
Groot-Britannië staat in rep en roer, want prins Harry (36) en Meghan Markle (39) hebben toegegeven dat hun huwelijk wel degelijk plaatsvond op hun publieke trouwdag. In hun interview met Oprah Winfrey (67) lieten ze nochtans uitschijnen dat ze al drie dagen eerder in het huwelijksbootje waren gestapt.
Lees verder

Test Aankoop: "Ecologische onkruidverdelgers werken niet"
Milieuvriendelijke onkruidverdelgers zijn niet effectief. Test Aankoop testte negentien ecologische onkruidverdelgers op verschillende planten (paardenbloem, gras, weegbree, klaver, mos, madelief en boterbloem). "De resultaten zijn ronduit slecht. Geen enkel product slaagde erin het onkruid te verdelgen. Alleen de paardenbloem werd door de verschillende producten enigszins succesvol bestreden, maar na een maand bloeiden ze terug in volle glorie", meldt de consumentenorganisatie.
Lees verder

Na drie jaar stilte: Oscar And The Wolf kondigt nieuwe muziek aan
Max Colombie (30), zanger van Oscar And The Wolf, heeft op zijn Instagram laten weten op 1 april met nieuwe muziek te komen. En dat na een radiostilte van bijna drie jaar.
Lees verder

Eén klein lichtpuntje in de coronacijfers: toename besmettingen stijgt niet meer door
Met nu gemiddeld 4.158 stijgt het aantal dagelijkse coronabesmettingen nog altijd met 40 procent tegenover een week geleden. Ook de ziekenhuisopnames blijven doorstijgen, en dus komen er vandaag wellicht verstrengingen aan om de curves opnieuw onder controle te krijgen. Maar tegelijkertijd is er ook nu al een - erg klein - lichtpuntje in de cijfers te zien: de stijging lijkt af te vlakken.
Lees verder

Deze 5 gebruiksvriendelijke smartphones zijn bruikbaar door jong én oud
De tijd waarin je met een telefoon enkel kon bellen is voorbij, maar sommigen hebben al die technologische snufjes niet nodig. Onze techredacteur ging op zoek naar 5 gebruiksvriendelijke smartphones.
Lees verder

Grootste autofabrikant China gaat de strijd aan met Tesla
Geely, de grootste autofabrikant van China, lanceert een nieuw luxemerk van elektrische auto's genaamd Zeekr. Het doel is om Tesla te beconcurreren, en op termijn een nieuwe wereldwijde fabrikant van elektrische wagens te worden. De eerste auto's zouden dit jaar nog geleverd kunnen worden.
Lees verder

Niels Destadsbader en Tourist LeMC leren wat non-stop steals zijn in 'The Voice'
Nu vrijdag is het in 'The Voice van Vlaanderen' tijd voor de volgende fase. In de Knockouts nemen de kandidaten het muzikaal tegen elkaar op in groepjes van 3, met een zelfgekozen nummer. Al is het voor de coaches opletten geblazen, want het kan goed zijn dat een van hun collega's aan de haal gaat met één van hun talenten…
Lees verder

Minder slaap, extra kilo's, hoger libido: hoe de 'perimenopauze' al op je veertigste met je hormonen speelt
Het is een periode waar elke vrouw doormoet, maar geen enkele vrouw naar uitkijkt: de menopauze. En jammer genoeg start deze fase vroeger dan je denkt. Dat hebben we te danken aan de perimenopauze, zeggen artsen Suzann Kirschner-Brouns en Susanne Esche-Belke, een fenomeen dat nog vaak onder de radar blijft. "De eerste hormonale veranderingen beginnen vaak al tien tot vijftien jaar vóór de menopauze en kunnen al een merkbaar effect op je lichaam hebben."
Lees verder

Ben Roelants (40) laat in zijn portemonnee kijken: "Het gat in mijn hand is de schuld van auto's"
Tv-reporter Ben Roelants (40), die we nog kennen van 'Vlaanderen Vakantieland' en JIM, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen en Percenten legt hij uit hoe hij met geld omgaat. "Ik heb ooit een fondsenman blindelings vertrouwd en voor 25.000 euro aandelen gekocht die plots niets meer waard bleken te zijn."
Lees verder

Ben Roelants (40) laat in zijn portemonnee kijken: "Door de dotcomcrisis waren mijn aandelen geen cent meer waard"
Tv-reporter Ben Roelants (40), die we nog kennen van 'Vlaanderen Vakantieland' en JIM, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen en Percenten legt hij uit hoe hij met geld omgaat. "Reizen vind ik de beste investering die je als mens kunt doen."
Lees verder

LIVE. Wie trekt het laken naar zich toe in eerste bergetappe Ronde van Catalonië?
Gisteren won Rohan Dennis de individuele tijdrit en pakte de jonge João Almeida de leiderstrui over van Andres Kron. Vandaag ligt de aankomst in skioord Vallter 2000, boven op een col van 11,1 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6 %. Kan de jonge Portugees van Deceunick.Quick-Step zijn leidersplaats behouden of ontbindt iemand anders zijn duivels? Volg het hier LIVE.
Lees verder

Angelina Jolie en zoon Maddox vertrekken naar Zuid-Korea
Angelina Jolie (45) laat haar ex Brad Pitt ver achter zich. Ook letterlijk, want de actrice is samen met haar oudste zoon Maddox (19) teruggekeerd naar Zuid-Korea. Daar zit hij namelijk op school.
Lees verder

Johnson & Johnson levert eind april eerste 76.000 vaccins, 1,4 miljoen dosissen verwacht in tweede kwartaal
Farmabedrijf Johnson & Johnson zal vanaf de tweede helft van april 76.000 dosissen van het Janssen-vaccin leveren aan België. De taskforce Vaccinatie heeft het eerste voorlopige leverschema ontvangen, bevestigt woordvoerster Gudrun Briat. In het hele tweede kwartaal moeten er 1,4 miljoen Janssen-vaccins toekomen.
Lees verder

Meer positieve dopingcontroles in 2020: "Bepaalde dopinggevoelige sporten zijn ook tijdens corona kunnen blijven doorgaan"
Het aantal positieve dopingcontroles in Vlaanderen in 2020 is procentueel gestegen in vergelijking met het jaar voordien. Dat meldt NADO Vlaanderen, dat bevoegd is voor de uitvoering van het antidopingbeleid.
Lees verder

Acht Vlaamse steden willen tegen 2050 hun grondgebied verwarmen met hernieuwbare warmte
Acht Vlaamse steden engageren zich om tegen 2050 hun volledige grondgebied zonder aardgas of stookolie te verwarmen, maar wel met hernieuwbare warmte via bijvoorbeeld warmtepompen of warmtenetten. Ze scharen zich daarmee achter een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, dat het initiatief woensdag heeft bekendgemaakt. Het gaat om de steden en gemeenten Beersel, Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende en Turnhout. Tegelijk pleiten de steden voor een ambitieuzer warmtebeleid op Vlaams niveau.
Lees verder

Lichaam van zestiger opgegraven in onderzoek naar Bende van Nijvel
Bendespeurders hebben dinsdag een opgraving uitgevoerd op een begraafplaats in het Waals-Brabantse Eigenbrakel, melden de kranten van L'Avenir vandaag.
Lees verder

Microplastic aangetroffen in nieuw ontdekt kreeftje op 7 km diepte
Britse onderzoekers hebben microplastic gevonden in een nieuw ontdekte kreeft, op bijna 7 kilometer diepte in de Marianentrog ter hoogte van de Filipijnen. Dat meldt het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) vandaag. Er werden resten van vermoedelijk een PET-fles aangetroffen in de darm van het diertje.
Lees verder

Verjaardagstaart van jarige Joe-dj Raf Van Brussel vliegt plots in brand
50 jaar worden is sowieso al onvergetelijk, maar dat Joe-dj Raf Van Brussel zijn 50ste verjaardag niet meteen zal vergeten, weten we wel zeker. De verjaardagstaart die hij kreeg van 'Koerier van Plezier' Carl Schmitz vloog namelijk plots in brand en daarna kwam de taart ook nog eens op de grond terecht… Van een onvergetelijke verjaardag gesproken!
Lees verder