Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 28 maart 2021

Onze chef voetbal moet sinds lang nog eens schrijven dat het niet goed was: “Te weinig kwaliteit op het veld”

HLN
Onze chef voetbal moet sinds lang nog eens schrijven dat het niet goed was: "Te weinig kwaliteit op het veld"
De Rode Duivels hebben een punt gewonnen in Tsjechië. Onze chef voetbal zag dat het niet goed was, maar vindt dat we eerlijk moeten kijken naar wat op het veld stond in Praag: "Te weinig kwaliteit, te weinig mensen die het verschil kunnen maken."
Lees verder

Bewolkte dag, maar meestal droog
Het wordt een gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkte zondag, maar het blijft meestal droog. Dat verwacht het KMI. Het kwik klimt stilaan hoger, met 9 graden op de Ardense hoogten en 13 of 14 graden in Vlaanderen. De zuidwestenwind waait matig tot soms vrij krachtig met rukwinden van 50 tot 60 km/uur.
Lees verder

Tim Merlier gaat voor zijn vierde sprintzege van het jaar: "Mijn faalangst is redelijk snel verdwenen"
Sam Bennett won er vijf en Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar elk vier. En dan, in de zegestand van het wielrennen, prijkt daar de naam van Tim Merlier (28) met drie overwinningen al dit seizoen. Dat is niet slecht voor "dat mannetje van op de buiten", zoals Merlier zichzelf graag noemt. Zondag wil hij ook Gent-Wevelgem winnen.
Lees verder

Ontbijten met HLN-lezer Ingrid Van Dessel (65): "Zo gauw corona de wereld uit is, zijn we weg met onze mobilhome"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' klopten we dit weekend aan bij Ingrid Van Dessel (65) uit Serskamp. Zij woont samen met de tien jaar jongere Hendrik. "Zelfs mijn jongste zoon zei ooit: 'Da's toch een groot verschil'. Wat zeer grappig klonk uit zijn mond, want zijn vrouw is zelf negen jaar ouder dan hij", lacht deze mama van twee.
Lees verder

Ook hoogdagen voor koersmode: "Vier keer meer verkoop dan anders"
Het zijn ook in de kleerkast hoogdagen voor de koers. Net als de wriemelende renners in een massaspurt proberen steeds meer kledingmerken zich in de gunst van de wielergekke man én vrouw te wurmen. Met opdrukken als 'Allé Wout', 'De Muur' en 'Koerswijf' of afbeeldingen van retro-truitjes, -volgwagens en zelfs -drinkbussen. "Tijdens deze heilige wielerdagen verkopen we zelfs vier keer meer dan in de rest van het jaar."
Lees verder

Verhofstadt waarschuwt voor politiek misbruik van coronamaatregelen: "Voor je het weet, wordt dat gebruikt voor sociale controle zoals in China"
De uitzonderlijke maatregelen die getroffen worden in coronatijden moeten uitzonderingen blijven en mogen "geen nieuwe gewoonten creëren" voor de politiek. Daarvoor waarschuwt Guy Verhofstadt (Open Vld), Europarlementslid, en voormalig Belgisch premier, vandaag in De Zondag.
Lees verder

Meerdere slachtoffers na explosie bij kerk in Indonesië "nadat zelfmoordterrorist aan deur wordt tegengehouden"
Verschillende mensen zijn vandaag gewond geraakt door een explosie vlakbij een kerk in Makassar, in de Indonesische provincie Zuid-Sulawesi, meldden lokale media. Volgens een woordvoerder van de politie is de ontploffing waarschijnlijk veroorzaakt door een bom. De politie vermoedt dat het gaat om een zelfmoordaanslag.
Lees verder

Meerdere slachtoffers na explosie bij kerk in Indonesië
Bij een zware ontploffing voor een kerk in het Indonesische Makassar zijn zondag meerdere gewonden gevallen. Dat melden lokale media.
Lees verder

Moet je altijd je groenten en fruit wassen voor het eten? Experts voedselveiligheid geven richtlijnen
Met het mooie weer neemt de zin in fruit en frisse salades toe. Maar ook de verhitte discussies over of je fruit en groente moet wassen voor je ze rauw opeet. En hoe zit het met dat zakje voorgesneden sla: wassen of direct op je bord? "Water haalt sowieso niet alles weg", zegt prof. Frank Devlieghere van de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van UGent. Met collega prof. Bruno De Meulenaer brengt hij duidelijkheid.
Lees verder

Leandro Trossard en Thomas Foket scoorden punten bij Martínez: "Ons nú tonen in de hoop er straks op het EK bij te zijn"
Een overwinning werd het niet in Tsjechië voor de Rode Duivels en toch stapten Leandro Trossard (26) en Thomas Foket (26) met een goed gevoel van het veld. Beide invallers scoorden punten bij Roberto Martínez met het oog op een EK-selectie. "Het zou mooi zijn om mee naar het EK te kunnen gaan."
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 700 patiënten op intensieve, nieuwe besmettingen en hospitalisaties blijven minder snel stijgen
De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nu nog met 27 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 22 procent. Er liggen intussen 701 coronapatiënten op intensieve zorgen. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Vandaag nieuwe poging om containerreus in Suezkanaal vlot te trekken
Sleepboten hebben het vastgelopen containerschip dat het Suezkanaal blokkeert al 30 meter kunnen doen opschuiven naar het noorden (zijn vaarrichting). Egyptische media meldden gisteravond dat er positieve indicaties waren dat de Ever Given bij hoog water zou kunnen worden vlotgetrokken, maar dat lukte niet. Vanmorgen wordt een nieuwe poging ondernomen. Het schip strandde onderweg van China naar Rotterdam.
Lees verder

Ann Wauters open en bloot: "Het raakte me zo hard dat mensen in een boog om me heen liepen toen ik corona had"
Niet alleen de bevolking van middelbare leeftijd wordt hard getroffen door het coronavirus. In een nieuw gesprek met Magali De Reu vertelt basketbalster Ann Wauters hoe zwaar het virus haar mentaal en fysiek in zijn greep had. "Het is niet makkelijk om aan het ideaalbeeld te moeten voldoen van de sportster die onvoorwaardelijk sterk is."
Lees verder

Ann Wauters open en bloot: "Het raakte me zo hard dat mensen in een boog om me heen liepen toe ik corona had"
Niet alleen de bevolking van middelbare leeftijd wordt hard getroffen door het coronavirus. In een nieuw gesprek met Magali De Reu vertelt basketbalster Ann Wauters hoe zwaar het virus haar mentaal en fysiek in zijn greep had. "Het is niet makkelijk om aan het ideaalbeeld te moeten voldoen van de sportster die onvoorwaardelijk sterk is."
Lees verder

Vlaanderen sluit Dave uit 'Blind Getrouwd' in de armen, maar Hanne krijgt veel kritiek: "Andere vrouwen sturen me regelmatig verzoekjes"
"Als dat huwelijk met Hanne op de klippen loopt, mag hij altijd eens bij mij komen aankloppen." De liefdesverklaringen op sociale media aan het adres van Dave Casteleyn (33) uit 'Blind Getrouwd' zijn intussen niet meer op twee handen te tellen. De fanbasis van de politieambtenaar lijkt elke zondagavond alleen maar groter te worden, net als de kritiek op z'n echtgenote Hanne De Vuyst (31). "Ik vind het jammer dat ze zo'n negatieve commentaar krijgt, maar je kan de realiteit niet onder stoelen of banken steken."
Lees verder

Eindelijk het jaar van Verstappen? Nu of nooit voor Nederlands Red Bull-uithangbord
Red Bull was in de wintertests beter dan Mercedes. Een algemene indruk die zich liet bevestigen in de eerste trainingen voor de seizoensopener. Maar of dat volstaat om hem eindelijk aan die eerste wereldtitel te helpen? 2021 wordt cruciaal voor de Belgische Nederlander én voor Red Bull: lukt het alweer niet, dan rijdt Max Verstappen volgend seizoen voor... Mercedes.
Lees verder

Greet (41) overwon zelf burnout, nu helpt ze mensen als coach. "Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden"
"Als West-Vlaming denk je al snel dat je het allemaal zelf wel kan oplossen. Je gaat toch niet naar de dokter omdat je de balans kwijt bent? Fout! Ik heb zelf een burnout gehad en miste toen iemand die me tools gaf. Die leemte wil ik vullen." Greet Benoot (41) uit De Panne, leerkracht van beroep , heeft zich in de zware coronatijden omgeturnd tot wandelcoach en specialiseert zich in de aanpak van burn-out en stress. Welke tips kan zij mensen met donkere gedachten heeft?
Lees verder

Uitvaart vermoorde Ichelle (29) zoals ze dat waarschijnlijk zelf had gewild, in oud Volkswagenbusje en met vrolijke dixielandmuziek
Alles, maar dan ook alles heeft de familie van Ichelle van de Velde uit het Zeeuwse Oostburg eraan gedaan om haar zaterdag een uitvaart te geven die bij haar zou passen. Voor zover mogelijk, want wie denkt er al na over een begrafenis op 29-jarige leeftijd. De naar Zeeuws-Vlaanderen uitgeweken Antwerpse Sandra H.(44) is de enige verdachte in de zaak. Ze werd nog voor de vondst van het lichaam in haar huis in Aardenburg opgepakt.
Lees verder

Filipijnen sturen straaljagers naar geheimzinnige vloot uit China
De aanwezigheid van een mysterieuze Chinese vloot in de Zuid-Chinese Zee doet de spanning daar steeds verder oplopen. De Filipijnse strijdkrachten laten militaire vliegtuigen over de circa 200 Chinese schepen vliegen die zich bevinden bij het Whitsun-rif, binnen de exclusieve economische zone van de Filipijnen.
Lees verder

Zelfstandigen zonder opvang voor kind hebben komende week recht op financiële uitkering
Zelfstandigen die komende week hun activiteit moeten onderbreken voor de opvang van hun kind, zullen van het crisis-overbruggingsrecht gebruik kunnen maken. Dat meldt minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR).
Lees verder