Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

Ondanks zieke prins Philip gaat Oprah-interview gewoon door: “Er staat te veel op het spel”

HLN
Ondanks zieke prins Philip gaat Oprah-interview gewoon door: "Er staat te veel op het spel"
De hele wereld kijkt nu al uit naar het spraakmakende interview tussen Oprah Winfrey (67) en Harry (36) en Meghan (39). Al leek het er even op dat het Britse paleis een stokje zou steken voor de uitzending nu prins Philip (99) al twee weken in het ziekenhuis ligt. Maar de belangen voor tv-zender CBS zijn zo groot, dat zelfs Meghan en Harry het programma niet zouden kunnen tegenhouden.
Lees verder

SHOWBITS. Kim Kardashian slaapt bij de kapper en Dwayne Johnson staat vol blauwe plekken
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Porseleinen kom gekocht bij tuinverkoop blijkt waardevol Chinees artefact te zijn
Een anonieme antiekliefhebber uit de Verenigde Staten deed de koop van zijn leven. Op een tuinverkoop kocht hij een kleine, antieke porseleinen kom voor nog geen 30 euro. Nu blijkt het te gaan om een 15de-eeuws Chinees artefact, dat minstens zo'n 250.000 euro waard is.
Lees verder

Man overleeft na vliegramp van Chapecoense nu ook zware buscrash
Bij een zware busramp in Bolivia zijn minstens 21 mensen omgekomen. Zo'n dertig anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen. Eén van de overlevers is Erwin Tumiri. Een man met een bijzondere beschermengel, want hij overleefde vier jaar geleden ook al de vliegtuigcrash die bijna de volledige voetbalploeg van Chapecoense het leven kostte.
Lees verder

"Nee, pas na mijn ongeval heb ik gedronken, om te bekomen van de schok": recividist moet ondanks uitvlucht 3 jaar alcoholslot installeren
9 maanden rijverbod, een alcoholslot voor drie jaar en een boete van bijna 5.000 euro. Dat verdict kreeg Steven D. uit Kortrijk te horen in de politierechtbank nadat hij voor de zoveelste keer een ongeval veroorzaakte onder invloed van drank. In het verleden werd hij daar al acht keer voor veroordeeld.
Lees verder

ASSISEN. "Ze sloegen genadeloos toe. Als roofdieren": aanklager vindt roofmoord op Leo (59) uit Deurne bewezen
Slachtoffer Leo Van Rentergem (59) uit Deurne was zwakbegaafd, tenger én hij had centen. Volgens aanklager Björn Backx was hij dan ook de ideale prooi voor de drie Roemenen die deze week voor het Antwerpse assisenhof terechtstaan voor roofmoord. Onderscheid in het aandeel van de beschuldigden aan Leo's dood maakt Backx niet. "DNA toont aan dat ze állemaal geweld gebruikten."
Lees verder

Football Talk. Pelé is gevaccineerd: "Onvergetelijke dag" - Juventus en Napoli bekampen elkaar op 17 maart
De wedstrijd tussen Juventus en Napoli, die op 4 oktober op de planning stond, maar niet kon plaatsvinden wegens coronagevallen bij de Napolitanen, wordt ingehaald op 17 maart. Dat heeft de Italiaanse voetballiga woensdag bevestigd.
Lees verder

Wouter Beke verzendt vandaag alle vaccinatie-uitnodigingen voor 85-plussers: "Twee weken vroeger dan verwacht"
Alle 85-plussers in Vlaanderen - dat zijn er 32.800 - zullen binnenkort een vaccinatie-uitnodiging in de bus ontvangen. "Ik heb de opdracht aan mijn agentschap gegeven om vandaag nog alle uitnodigingen de deur uit te sturen", zo zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bij VTM NIEUWS. Vanaf 15 maart kunnen ze vervolgens gevaccineerd worden.
Lees verder

Beke laat vandaag alle vaccinatie-uitnodigingen voor 85-plussers verzenden: "Twee weken vroeger dan verwacht"
Alle 85-plussers in Vlaanderen die nog thuis wonen zullen binnenkort een vaccinatie-uitnodiging in de bus ontvangen. "Ik heb de opdracht aan mijn agentschap gegeven om vandaag nog alle uitnodigingen de deur uit te sturen", zo zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bij VTM NIEUWS. Vanaf 15 maart kunnen ze vervolgens gevaccineerd worden.
Lees verder

Net als Lize Feryn lijden Tine en Melissa al jaren onder 'thinshaming': "Op school riepen jongens me na: 'Waai niet weg!'"
Actrice Lize Feryn (27) worstelt al jaren met kritiek omdat ze 'te mager' zou zijn. Ze krijgt vernietigende commentaar op haar uiterlijk of wordt ervan beschuldigd jonge meisjes anorexia te geven. "Maar ik ben gewoon van nature mager gebouwd." Voor Melissa (25) en Tine* (54) klinkt het al te herkenbaar. Zij worden al hun hele leven scheef bekeken door hun maatje minder. "Ben jij niet te mager om deze job te doen?"
Lees verder

"Koop je fiets nooit online": Niels Albert en drie andere ex-coureurs vertellen waarop je moet letten bij de aankoop van een stadsfiets
Die drie kilometer naar de bakker en de slager? Tien kilometer naar je werk? Dat kan best met een stadsfiets. En, neen: het hoeft géén elektrische fiets te zijn. "Een goede stadsfiets is beter dan een slechte elektrische", klinkt het. Maar koop je dan het best een met 3, 7 of 21 versnellingen? Welk zadel en stuur zijn je beste opties? En wat moet het kosten? Vier ex-coureurs en fietsenmakers, Niels Albert, Johan Wannijn, Rik Van Linden en Etienne De Wilde geven advies voor je aankoop.
Lees verder

Hoe kies je een goede stadsfiets? Niels Albert en 3 andere bekende ex-coureurs en fietsenmakers geven advies
Die drie kilometer naar de bakker en de slager? Tien kilometer naar je werk? Dat kan best met een stadsfiets. En, neen: het hoeft géén elektrische fiets te zijn. "Een goede stadsfiets is beter dan een slechte elektrische", klinkt het. Maar koop je dan het best een met 3, 7 of 21 versnellingen? Welk zadel en stuur zijn je beste opties? En wat moet het kosten? Vier ex-coureurs en fietsenmakers, Niels Albert, Johan Wannijn, Rik Van Linden en Etienne De Wilde geven advies voor je aankoop.
Lees verder

Verhuisd naar Zwitserland, stem verloren en groot schandaal na overspel: wat is er gebeurd met Shania Twain?
Hoe gaat het nog met Shania Twain (55)? Het is dé vraag die haar trouwe fans voortdurend stellen. Met hits als 'That Don't Impress Me Much' gold de zangeres in de jaren 90 en het begin van de nillies als één van grootste sterren ter wereld. Ze verkocht meer dan 75 miljoen platen en won vijf Grammy Awards, maar toen sloeg de tragedie genadeloos toe. Door de ziekte van Lyme, het verliezen van haar stem en het overspel van haar echtgenoot werd Shania naar eigen zeggen meermaals tot wanhoop gedreven. Kon ze intussen afrekenen met haar heftige verleden?
Lees verder

Bitcoin stijgt weer tot boven de 50.000 dollar
De digitale munt bitcoin is woensdag weer tot boven de 50.000 dollar (zo'n 41.500 euro) gestegen. Beleggers stappen weer in de markt voor bitcoins. Vorige week ging 's werelds bekendste cryptomunt nog behoorlijk omlaag door zorgen of de waarde niet te sterk was opgelopen.
Lees verder

Genk in afzondering voor bekerduel tegen KV Mechelen
Racing Genk gaat morgenavond voor een plaats in de halve finale van de beker van België. Dan moet het wel voorbij KV Mechelen. Om de puntjes op de i te zetten, trekt John van den Brom straks op afzondering met zijn elftal. "We gaan vanavond gewoon gezellig samen voetbal kijken."
Lees verder

Duurste stad van Europa loopt razendsnel leeg door pandemie
Nergens in het Verenigd Koninkrijk zorgt de pandemie voor een grotere kaalslag dan in Londen. Ruim 700.000 inwoners hebben de hoofdstad verlaten, de huurprijzen dalen.
Lees verder

Vrancken over kwartfinale tegen Genk en verlenging Kaya: "Ik heb vandaag een quote van Muhammad Ali gebruikt..."
Kwartfinale in de beker morgen. KV Mechelen neemt het op tegen Racing Genk. Wouter Vrancken blikt vol zelfvertrouwen vooruit én heeft het over de contractverlenging van ouderdomsdeken Onur Kaya. "Hij heeft veel waarde."
Lees verder

Dit krijg je als je twee maanden lang vergeet dat je autoraam nog openstaat
Een inwoner van de Duitse stad Hamburg kreeg onlangs de schrik van zijn leven toen hij ontdekte dat hij was vergeten om zijn autoraampje dicht te doen. Zijn Volkswagen Lupo had twee maanden lang in weer en wind open en bloot buiten gestaan. Met beschimmelde gevolgen.
Lees verder

Inter stelt betalingen uit, maar "geen probleem met United over Lukaku"
Salarissen bij Inter laten een tijdje op zich wachten, andere clubs krijgen hun centen met vertraging. Man United en lnter hebben gesprekken gehad over het geld dat de Engelse club nog tegoed heeft voor Lukaku. De laatste bonus zou ondertussen betaald zijn.
Lees verder

"De gevangenen leven daar niet, ze bestaan ​​gewoon": deze psychologische martelingen en vernederingen staan Navalny te wachten in berucht strafkamp
Het hoofd van Aleksei Navalny zou al kaalgeschoren moeten zijn want dat is normaal het eerste wat nieuwe gevangenen overkomt bij aankomst in IK-2 in Pokrov, een van Ruslands beruchtste strafkolonies. Contact met de buitenwereld is amper mogelijk. Het regime wil gevangenen breken. Dit staat Russisch oppositielid Navalny allemaal te wachten tijdens zijn celstraf.
Lees verder