Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Oeps! Nieuwe fonteintjes uitgetest... tijdens de wekelijkse markt

HLN
Oeps! Nieuwe fonteintjes uitgetest... tijdens de wekelijkse markt
De bezoekers en marktkramers van de wekelijkse markt in Harelbeke werden donderdagochtend getrakteerd op een onaangename verrassing. Opeens traden de nieuwe fonteintjes op het Marktplein in werking, met wat natte kledij en enkele natte kramen tot gevolg.
Lees verder

Mick Schumacher debuteert bij Haas in wagen met Russische kleuren
Formule 1-renstal Haas heeft vandaag zijn wagen voor het komende seizoen voorgesteld. De bolide heeft de kleuren van de Russische vlag. Met de wagen zal Mick Schumacher, zoon van meervoudig wereldkampioen Michael Schumacher, zijn debuut maken.
Lees verder

Europa start evaluatie Russisch coronavaccin Sputnik V
Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) start met de evaluatie van het Russische coronavaccin Sputnik V, dat meldt het EMA vandaag. Een zogenaamde "rolling review" is de laatste stap voordat er een formele goedkeuringsaanvraag kan worden ingediend.
Lees verder

Pandemie heeft wereldwijde gevolgen voor kankerbehandeling kinderen
De coronapandemie heeft de zorg voor kinderen met kanker in de war gestuurd in meer dan driekwart van de ziekenhuizen wereldwijd. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet Child & Adolescent Health Journal. Vooral ziekenhuizen in armere landen zijn harder getroffen.
Lees verder

Britse prins Philip succesvol geopereerd voor zijn hartaandoening
Buckingham Palace liet zo net weten dat prins Philip een succesvolle procedure heeft ondergaan voor zijn reeds bestaande hartaandoening. De 99-jarige hertog van Edinburgh ligt ondertussen al twee weken in het ziekenhuis.
Lees verder

Albert Heijn opent onbemande supermarktjes op kantoor: minstens 25 in België
De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn start in België en Nederland met onbemande kleine supermarktjes op kantoor. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Deliveroo trekt naar de beurs
De Britse maaltijdbezorger Deliveroo trekt naar de beurs in Londen. De beursgang van het bedrijf hing al enige tijd in de lucht.
Lees verder

Man gooit na ongeval acht blikken bier en fles wodka uit wagen en vlucht vóór politie aankomt
Steven C. uit Wielsbeke riskeert een zware straf omdat hij op de vlucht ging na een ongeval met stoffelijke schade. "Omdat u dronken was", zei de rechter, al ontkent de man dat zelf. Het uitgebreid strafregister van C. en de (resten van) alcohol die hij dumpte, vlak na het ongeval pleiten niet in zijn voordeel.
Lees verder

Papa klopt baby van 2,5 maand een hersenbloeding
Een 26-jarige man uit Turnhout moet een schadevergoeding van 11.432 euro betalen nadat hij zijn baby van 11 weken heeft mishandeld. Het meisje liep daarbij een hersenbloeding op. Eerder kreeg de man al een grotendeels voorwaardelijke straf voor het geweld op zijn dochtertje.
Lees verder

Investeren in nieuwe toekomst van Engie of in incontinentiemateriaal? Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat laat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week drie aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

Parket onderzoekt politiegeweld in Antwerpen. Jongeren getuigen: "Ja, op dat moment dacht ik dat hij dood was"
Het Antwerps parket onderzoekt vermeend politiegeweld tijdens een avondlijke interventie op de Antwerpse Dageraadplaats op 14 december 2020. Op beelden is te zien hoe een zwarte jongen van 16 een vuistslag krijgt van een agent en knock-out gaat. Daarna moest de jongen de nacht doorbrengen in een politiecel, net als zijn beste vriend.
Lees verder

Bommen, branden en rellen: de Nederlandse coronarebellie bereikt hoogtepunt
De coronarebellie in Nederland lijkt het kookpunt bereikt te hebben. Woensdagochtend werd de noordelijke kuststad Bovenkarspel opgeschrikt door een explosie bij hun coronatestcentrum, waar een zelfgemaakte bom ontplofte. Er vielen geen gewonden, maar meerdere ramen sneuvelden. De ontploffing volgt op een reeks eerdere incidenten bij teststraten en rellen bij onze buren. Is dit vandalisme uit verveling of extreem coronaprotest? "De mensen voelen zich niet gehoord, daarom gaan ze over tot dergelijke extreme daden", zegt Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie.
Lees verder

ASSISEN. "Zelden zag ik zo'n laffe roofmoord": aanklager eist tot 30 jaar cel tegen Roemenen die zwakbegaafde Leo (59) doodden en bestalen
"Op het einde van zijn leven moet de weerloze Leo nog even beseft hebben dat het met hem gedaan was." Over de feiten – de jury vond de roofmoord op Leo Van Rentergem (59) uit Deurne woensdagavond laat bewezen - was aanklager Björn Backx duidelijk: die zijn gruwelijk en op geen enkele manier te vergoelijken. Wel zag hij verzachtende omstandigheden in onder meer de moeilijke jeugd en het blanco strafblad van de beschuldigden. Fernando-Marius Covaciu (24), Sergiu Covaci (21) en Sorin Vargas (43), die respectievelijk 28, 23 en 30 jaar cel riskeren, kennen later vandaag hun straf.
Lees verder

Belg wil 325 kilo coke uithalen in Kopenhagen maar loopt in hinderlaag
De Deense politie heeft in Kopenhagen een 45-jarige Belg gearresteerd. Hij werd betrapt toen hij toegang probeerde te krijgen tot een container waaruit hij 325 kilo cocaïne wilde halen. Hij was in het gezelschap van acht Denen met een leeftijd van 19 tot 34 jaar.
Lees verder

Van Aert en Van der Poel met zelfde vliegtuig naar Italië afgereisd, Jumbo-Visma al op verkenning over Toscaanse grindwegen
Een dikke maand zagen ze elkaar niet, maar straks zijn Mathieu van der Poel en Wout van Aert weer elkaars grootste concurrenten in de Strade Bianche. De twee vlogen gisteren met hetzelfde vliegtuig af naar Italië, een dag later vlogen Van Aert en zijn maats bij Jumbo-Visma er meteen in bij de verkenning van het parcours.
Lees verder

Kortrijk gaat vol voor Antwerpse Boekenbeurs: "We zetten hier onze schouders onder"
De Antwerpse Boekenbeurs is te koop. Cultuurstad Kortrijk ruikt een kans. Team Burgemeester en sp.a roepen met steun van cultuurschepen Axel Ronse (N-VA) op om de Boekenbeurs, in 2019 nog goed voor bijna 124.000 bezoekers, naar Kortrijk te halen. Geen utopie, want Kortrijk Xpo toont interesse. "We zetten er vol onze schouders onder", zegt Xpo-directeur services Lander Mestdagh.
Lees verder

Drie mensen nog steeds in levensgevaar na mogelijke terreurdaad in Zweden, volgens lokale media is dader 22-jarige Afghaan
Drie van de zeven mensen die woensdag gewond zijn geraakt bij de mogelijke terreurdaad in het Zweedse Vetlanda, verkeren nog altijd in levensgevaar. Dat hebben de lokale gezondheidsdiensten gemeld aan het Zweedse nieuwsagentschap TT. Er zijn ook twee mensen ernstig gewond. Volgens verschillende Zweedse media is de verdachte een 22-jarige man uit Afghanistan.
Lees verder

Brussels Airlines lijdt recordverlies van 332 miljoen euro: "Ten vroegste in 2024 weer op niveau van voor coronacrisis"
De coronapandemie heeft de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa opgezadeld met een recordverlies van 6,7 miljard euro in 2020. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het concern. Dochterbedrijf Brussels Airlines belandde 332 miljoen euro in het rood.
Lees verder

Optische illusie doet boot boven het wateroppervlak zweven, onze wetenschapsexpert legt uit hoe dat mogelijk is
De Schot Colin McCallum dacht de ontdekking van zijn leven te doen. Op weg door het Schotse Banff filmt hij een schip dat boven de zee lijkt te zweven. Hier moeten we de romantici meteen teleurstellen, de boot vliegt niet echt. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt het uit.
Lees verder

"Ik schaam me diep": gouverneur Andrew Cuomo reageert op beschuldigingen van ongewenst gedrag
Andrew Cuomo, de gouverneur van New Yourk, heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Cuomo gaf op tv een briefing over de coronacijfers, maar sprak toen ook over de aantijgingen aan zijn adres. Drie vrouwen beschuldigen hem van ongepaste, seksueel getinte, opmerkingen.
Lees verder