Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Nieuwe ‘remontada’: Barcelona kruipt door allerkleinste gaatje tegen Sevilla en gaat naar finale Copa del Rey

HLN
Nieuwe 'remontada': Barcelona kruipt door allerkleinste gaatje tegen Sevilla en gaat naar finale Copa del Rey
Barcelona heeft een nieuwe 'remontada' gerealiseerd. Tegen Sevilla dwong het pas in de slotminuut verlengingen af. Daarin scoorde Braithwaite de bevrijdende 3-0.
Lees verder

De kortste weg naar Europa is weg voor AA Gent: "Het zal geen verlof worden als we de top acht niet halen"
AA Gent heeft zichzelf nog maar eens in de voet geschoten. De beker was voor de Buffalo's de kortste - Hein Vanhaezebrouck noemde het vooraf ook 'de makkelijkste' - weg naar Europa, maar het zal moeten gebeuren langs de moeilijkste weg, in de competitie. "Dit had nooit mogen gebeuren."
Lees verder

Yari Verschaeren maakt eerste speelminuten sinds 11 december
Yari Verschaeren heeft z'n rentree gemaakt. De Rode Duivel viel in tijdens het bekerduel tegen Cercle Brugge. Voor de Rode Duivel waren het zijn eerste speelminuten sinds 11 december.
Lees verder

Anderlecht stoot met zuinige 1-0 zege tegen Cercle Brugge door naar halve finale
Een overwinning met het kleinste verschil tegen Cercle Brugge volstond voor Anderlecht om door te stoten naar de halve finales van de Croky Cup. Lukas Nmecha scoorde het enige doelpunt van de partij. Paars-wit zet zo weer een stap in de kortste weg naar Europa.
Lees verder

Coens: "Buitenbubbel van 10 moet vrijdag op agenda Overlegcomité"
CD&V-voorzitter Joachim Coens wil dat het Overlegcomité vrijdag bekijkt of ook volwassenen in de buitenlucht in groepen van 10 personen bij elkaar mogen komen. Dat heeft hij deze avond gezegd in De Afspraak (Canvas).
Lees verder

Disney sluit 60 winkels in VS en overweegt sluiting Europese winkels
The Walt Disney Company zal dit jaar minstens 60 winkels in de VS sluiten. Het bedrijf deelt vandaag mee dat het zijn digitaal handelsplatform een make-over wil geven en volop gaat inzetten op e-commerce. Daarnaast wordt ook overwogen om een groot aantal winkels in Europa te sluiten. De locaties in Japan en China blijven wel open, klinkt het.
Lees verder

Aangevallen Franse persfotograaf in coma, verdachte (21) opgepakt
Een Franse persfotograaf ligt in kunstmatige coma nadat hij afgelopen weekend in de noordoostelijke stad Reims ernstig werd mishandeld door een groep van ongeveer tien jonge agressievelingen. Dat gebeurde terwijl hij verslag wilde doen van een mogelijk massale vechtpartij tussen een veertigtal jongeren. Een 21-jarige jongeman is beschuldigd van poging tot moord, een tweede verdachte is geïdentificeerd en wordt naar verluidt een dezer dagen opgepakt.
Lees verder

Matt en Mike in de gevarenzone bij 'Big Brother': een van hen moet het huis verlaten
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Nadat de huismeester werd afgeschaft, moeten de bewoners in twee teams tegen elkaar strijden voor groepsimmuniteit. De heren verliezen, waarna nieuwkomers Matt en Mike genomineerd worden...
Lees verder

Maaseik grijpt nipt naast finaleplaats CEV Cup
Maaseik heeft zich net niet kunnen plaatsen voor de finale van de CEV Cup. Tegen het Russische Zenit Sint-Petersburg maakten de Limburgers met een 3-0 zege wel de 1-3 nederlaag uit de heenwedstrijd goed. Maar in de daaropvolgende golden set moesten ze alsnog de duimen leggen, na zes gemiste matchballen.
Lees verder

Slachtoffers van zware crash in Californië waren net VS binnengesmokkeld via gat in grens
Dertien illegale migranten die dinsdag in het zuiden van Californië omkwamen bij een tragisch verkeersongeval waren kort ervoor het land binnengesmokkeld via een gat in de grensafzetting. De Amerikaanse grensautoriteiten vermoeden dat de slachtoffers deel uitmaakten van een groep van meer dan veertig illegalen.
Lees verder

Rublev schakelt Murray uit in Rotterdam en wacht Goffin op in kwartfinales
Andrey Rublev heeft zich ten koste van Andy Murray geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Rotterdam. Daarin krijgt hij mogelijk David Goffin tegenover zich.
Lees verder

LIVE (20u45). Standard en Club strijden voor laatste ticket voor halve finales Croky Cup
• Sclessin (20u45)
Lees verder

KIJK LIVE (18u). Genk en KV Mechelen strijden om plaats in halve finales Croky Cup
• Luminus Arena (18u)
Lees verder

LIVE (20u45). Lukaku en Inter op bezoek bij Parma
• Stadio Ennio Tardini
Lees verder

LIVE (19u). Alderweireld en Tottenham moeten naar Fulham
• Craven Cottage
Lees verder

LIVE. Duitsland verlengt lockdown tot 28 maart, met wat versoepeling
Het coronavaccin van AstraZeneca mag ook worden toegediend aan 55-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid vandaag beslist. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Mogelijk nieuw complot om Capitool binnen te dringen, lagerhuis schrapt vergadering
De Amerikaanse Capitool-politie heeft aanwijzingen dat een militie mogelijk van plan is vandaag (donderdag lokale tijd) het parlement in Washington binnen te dringen. De dienst zegt voorbereid te zijn op alle mogelijke dreigingen tegen het Amerikaanse Congres en de leden van het parlement.
Lees verder

Prototype ruimteraket SpaceX explodeert na landing
Een prototype van een toekomstig ruimteschip van SpaceX is woensdag voor het eerst succesvol geland in Boca Chica, Texas, maar het succes was van heel korte duur. Enkele minuten na de landing ontplofte de raket op de grond. Twee voorgangers van het prototype waren eerder al tijdens hun testvlucht in de lucht ontploft.
Lees verder

Duitsland verlengt lockdown tot 28 maart, maar met afbouwstrategie
Bondskanselier Angela Merkel en de regeringsleiders van de zestien Duitse deelstaten hebben besloten de lockdown te verlengen tot 28 maart, ondanks grote druk uit de samenleving om met strenge coronamaatregelen te stoppen. De bittere pil wordt voor de bevolking verguld met een plan om de beperkende maatregelen in vijf fases te versoepelen als er sprake is van een dalende tendens in de coronacijfers.
Lees verder

Regering-Biden beperkt drone-aanvallen buiten oorlogsgebieden
De regering onder de Amerikaanse president Joe Biden heeft een tijdelijke beperking ingesteld op anti-terroristische drone-aanvallen buiten oorlogsgebieden als Afghanistan en Syrië. Dat meldt The New York Times. Onderzocht wordt of de regels rond zulke operaties, die stammen uit de ambtsperiode van oud-president Donald Trump, strenger moeten worden gemaakt.
Lees verder