Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

Nick en Zoey belanden in heftige racismediscussie in ‘Big Brother’: “Wat je zegt, komt fout over”

HLN
Nick en Zoey belanden in heftige racismediscussie in 'Big Brother': "Wat je zegt, komt fout over"
Het botst tussen Nick en Zoey wanneer ze het hebben over racisme en discriminatie. Wanneer Nick zegt dat racisme in twee richtingen kan werken, wordt Zoey boos. "Dat mag je niet zeggen."
Lees verder

Hoogste hof verwerpt ook laatste klacht Trump over verkiezingen
De hoogste Amerikaanse rechtbank, het Hooggerechtshof in Washington, heeft ook de laatste klacht van voormalig president Trump over de uitslag van de verkiezingen verworpen. Daarmee is een einde gekomen aan de vergeefse juridische pogingen van de Republikein zijn verkiezingsnederlaag te voorkomen.
Lees verder

Beloftevolle wielrenner die diploma vervalste voor topjob, komt er vanaf met 250 uur werkstraf
De 26-jarige Oskar G. uit Antwerpen krijgt een werkstraf van 250 uur voor de vervalsing van een diploma van de KU Leuven. Met dat diploma hoopte hij binnen te raken bij de Britse financiële dienstverlener Bloomberg. Oskar G. was enkele jaren geleden een beloftevol renner maar moest na dopingperikelen zijn carrière opgeven.
Lees verder

Man die KUL-diploma vervalst voor topjob, komt er vanaf met werkstraf
De 26-jarige Oskar G. uit Antwerpen krijgt een werkstraf van 250 uur voor de vervalsing van een diploma van de KUL. Met dat diploma hoopte hij binnen te raken bij de Britse financiële dienstverlener Bloomberg. Oskar G. was enkele jaren geleden een beloftevol renner maar moest na dopingperikelen zijn carrière opgeven.
Lees verder

Het buitenbubbel-weerbericht: wat zijn de mooiste dagen om af te spreken deze week?
Het Overlegcomité heeft beslist dat we vanaf vandaag met tien in plaats van met vier buiten mogen afspreken. Deze week lijken de weergoden ons niet zo goed gezind, maar VTM-weerman Frank Duboccage ziet toch een paar mogelijkheden om het glas te heffen in de openlucht.
Lees verder

Asbestfonds keerde 16,4 miljoen euro uit aan slachtoffers en nabestaanden in 2019
Het Asbestfonds heeft in 2019 in totaal 16,4 miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers en hun nabestaanden. Dat blijkt uit cijfers van het Asbestfonds. Zo'n 11,1 miljoen euro ging rechtstreeks naar de slachtoffers, terwijl hun eventuele nabestaanden 5,3 miljoen euro kregen.
Lees verder

Frankrijk onderzoekt dodelijk ongeval van Olivier Dassault
Olivier Dassault, Frans volksvertegenwoordiger voor LR en zoon van industriemagnaat Serge Dassault, behoorde tot een van de beroemdste families van Frankrijk. Na het neerstorten van zijn helikopter zijn er veel vragen. Onderzoekers spreken van een ongeval.
Lees verder

Harry en Meghan lovend voor Queen, maar vernietigend voor 'The Firm': wie trekt er aan de touwtjes in Buckingham Palace?
"De Queen was altijd aardig tegen me, en ook met Kate heb ik geen ruzie", aldus Meghan Markle (39) in haar schokkende interview met Oprah Winfrey. "Maar 'The Firm' houdt onwaarheden over mij in stand. Ze weigerden me te helpen toen ik op mijn diepste punt zat." The Firm? Het is de naam waarmee de koninklijke familie alle werkende royals en hun adviseurs aanduidt, en volgens Meghan en Harry is het een levensgevaarlijk instituut. Maar wie bedoelden ze concreet als er over 'de firma' gesproken wordt? En nog belangrijker: wie zwaait er binnen die organisatie de scepter?
Lees verder

Lachaert en Bouchez starten Ronde van België om liberale geschiedenis te belichten
De liberale partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR) maken de komende maanden een ronde van België. Bedoeling is dat ze een bezoek brengen aan elke provincie en Brussel om er de liberale geschiedenis te belichten en aan nieuwe voorstellen te werken voor een moderner en efficiënter België. De eerste halte morgen is Gent.
Lees verder

Belletjetrek loopt mis, boze bewoner mishandelt jongen (11) na achtervolging
Een 11-jarige jongen is zaterdag mishandeld door een volwassen man in het Nederlandse Dommelen (Valkenswaard, provincie Noord-Brabant). Nadat hij met een groepje vrienden had aangebeld en daarna wegrende, werd de bewoner agressief en gaf de tiener na een achtervolging rake klappen. De politie onderzoekt de mishandeling.
Lees verder

Kust gaat in overleg met horecasector over mogelijkheden tijdens paasvakantie
De kust is van plan in overleg te gaan met de horecasector over de verschillende mogelijkheden voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. De kustburgemeesters hadden eerder al opgeroepen tot het heropenen van de horeca tijdens die vakantie, maar het Overlegcomité ging vorige vrijdag niet in op dat voorstel. De betrokken partijen zoeken nu een consensus om in de loop van volgende week het Overlegcomité een nieuw voorstel te doen.
Lees verder

Federer maakt na meer dan jaar blessureleed comeback: "Mijn pensioen kwam eigenlijk nooit ter sprake"
"Ik weet dat het raar is voor een 40-jarige om terug te keren na een jaar out geweest te zijn." Niet als die 'veteraan' Roger Federer (ATP 6) heet. Deze week maakt het Zwitserse icoon zijn comeback in Doha. "Ik ben gewoon blij dat ik opnieuw tennis", vertaalde Federer een sentiment dat bij miljoenen fans leeft.
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix met Van der Poel en Merlier naar Tirreno-Adriatico - Deceuninck-Quick.Step rekent op Alaphilippe - Amstel Gold Race gaat door op zondag 18 april
De dames en heren rijden zondag 18 april respectievelijk zeven en dertien rondes van zeventien kilometer met elke ronde de beklimming van de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg. Alleen de laatste ronde bij de heren zal de Cauberg niet aangedaan worden. De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt in de ochtend verreden. Vanwege de geldende Covid-19 maatregelen is er voor gekozen om niet te starten op het Vrijthof in Maastricht, maar binnen een afgesloten gebied op de top van de Cauberg. De start is omstreeks 08:30 uur en de finish rond 12:00 uur. De Amstel Gold Race start om 12.15 uur en de heren finishen naar verwachting 17.45 uur. Publiek is niet toegelaten.
Lees verder

UEFA schorst van racisme beschuldigde scheidsrechter tot het einde van het seizoen
De UEFA heeft de Roemeense ref Sebastian Coltescu, die op 8 december tijdens de Champions League-wedstrijd tussen PSG en Basaksehir beschuldigd werd van racisme, tot het einde van het seizoen geschorst.
Lees verder

PORTRET. Met baron Roger Coekelbergs (100) verliest ons land een van haar laatste Breendonk-getuigen: "Als verzetsheld op het nippertje aan de dood ontsnapt"
Hij hield van snelle wagens en een goed glas porto of whisky, maar stond vooral te boek als gedreven en recht voor de raap. Verzetsheld en baron Roger Coekelbergs (100) blies vorige maand nog honderd kaarsjes uit, maar overleed afgelopen donderdag in een ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe. Samen met hem sterft ook een van de laatste overblijfselen van onze Breendonk-geschiedenis uit. "Hij is meermaals buiten schot van de Duitsers gebleven, maar vertelde erover alsof het niets voorstelde." Een portret.
Lees verder

Burger King onder vuur na "beschamende" Internationale Vrouwendag-tweet
De fastfoodketen Burger King krijgt hevige kritiek op een controversiële tweet, die ze naar aanleiding van Internationale Vrouwendag postte. Op het Twitteraccount viel namelijk "vrouwen horen thuis in de keuken" te lezen.
Lees verder

Bonden bij De Lijn komen niet langer met eigen voorstel rond minimale dienstverlening: "Heeft geen zin om daar nog tijd in te steken"
De vakbonden bij De Lijn komen dan toch niet meer met een eigen voorstel om de minimale dienstverlening bij stakingen te regelen. "De minister heeft in december de vlucht vooruit genomen met haar eigen voorstel, jammer genoeg", zegt Stan Reusen van ACOD. "Het heeft geen zin om nu nog eens tijd en energie te steken in een eigen voorstel dat in het parlement toch geen meerderheid zal halen." Zowel de directie als bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) gaf recent nog aan dat de vakbonden met een eigen voorstel zouden komen, maar dat is nu dus van tafel.
Lees verder

Man (27) aangevallen en opgegeten door leeuwen in Zuid-Afrikaans wildpark
Een man die wilde dieren aan het opsporen was in een Zuid-Afrikaans reservaat is gedood en opgegeten door twee jonge leeuwen. De dieren zijn doodgeschoten, meldt de politie.
Lees verder

Zo ziet het eruit als honderden Tesla's tegelijk een update krijgen via internet
Een aantal moderne auto's kan zogeheten Over-the-Air-updates ontvangen om ze te verbeteren. Dé update-kampioen is echter Tesla, dat onlangs vele honderden auto's tegelijkertijd een update gaf.
Lees verder

Tomorrowland bekijkt of editie 2021 uitgesteld kan worden naar einde van de zomer
Tomorrowland heeft concrete plannen om de editie van dit jaar niet zoals gepland in juli te houden, maar met zes weken uit te stellen naar eind augustus of begin september. Dat zegt de Gazet Van Antwerpen. De festivalorganisatie heeft ons bevestigd dat er gesprekken lopen met alle stakeholders en dat de nodige aanvragen zijn ingediend. "We willen nu echt kunnen opstarten en dit is een mogelijke piste", stelt woordvoerster Debby Wilmsen.
Lees verder