Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

Nederlandse cafébazen serveren drank tijdens protestactie: “We moeten angstpropaganda doorbreken”

HLN
Nederlandse cafébazen serveren drank tijdens protestactie: "We moeten angstpropaganda doorbreken"
Horecazaken in Nederland protesteren vandaag tegen de coronamaatregelen door hun terrasjes te openen. Hier en daar werden ook drankjes geserveerd. In Breda werd daarop al meteen een terras ontruimd door ordehandhavers. "Die boete maakt nu ook niks meer uit", zegt een cafébaas. "We hebben al zulke grote verliezen geleden. We moeten deze angstpropaganda doorbreken."
Lees verder

Nieuwe energieleverancier zoeken: hier moet je op letten
Naar een andere energieleverancier overstappen kan u soms een aanzienlijke besparing opleveren. Zo tonen recente cijfers van de VREG nogmaals aan. Wie nu van energieleverancier verandert kan tot 309 euro besparen. Maar naast de prijs voor elektriciteit en aardgas spelen nog andere factoren een rol. Mijnenergie somt op waar u rekening moet mee houden.
Lees verder

Na Best Kept Secret: ook het Spaanse festival Primavera Sound gaat dit jaar niet door
Er is de afgelopen weken veel te doen geweest rond de naderende festivalzomer. De Britse festivals Reading en Leeds gaan bijvoorbeeld gewoon door. Het Nederlandse Best Kept Secret, het Franse Hellfest én het Belgische Graspop kondigden dan weer aan dat hun festival dit jaar niet kan plaatsvinden. Een lijst waar we vanaf vandaag nog een naam aan kunnen toevoegen, want het Spaanse festival Primavera Sound kondigde zonet aan dat ze ook hun editie uitstellen naar 2022.
Lees verder

Luk Alloo schetst psychische trauma's in nieuw programma: "Heel heftig, maar we mogen dat niet schuwen"
Hij ging eerder al langs 'bij de Wegpolitie', hij zat 'in de politierechtbank' en dook 'in de nacht', maar voor zijn nieuw programma gooit Luk Alloo het nu over een andere boeg. In het nieuwe 'Alloo' op VTM portretteert hij mensen met een beklijvend en apart verhaal dat hun leven heeft bepaald. Ondanks de tegenslagen staan ze sterk in het leven, vaak met verbazend veel humor en zelfrelativering.
Lees verder

Voormalig Barça-voorzitter Bartomeu vrijgelaten nadat hij beroep deed op recht om geen verklaring af te leggen
Na een nacht in de cel is voormalig Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu vrijgelaten. Bartomeu deed beroep op zijn recht om geen verklaring af te leggen, waarna de rechter instemde met een voorlopige vrijlating. Hij werd gisteren gearresteerd in het kader van het 'Barçagate'-onderzoek.
Lees verder

Oostenrijk zal eigen vaccin produceren samen met Israël en Denemarken
Oostenrijk wil niet langer exclusief afhankelijk zijn van de Europese Unie als het op coronavaccins aankomt. Daarom gaat het land met Israël en Denemarken samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe generaties vaccins, aldus kanselier Sebastian Kurz.
Lees verder

Songfestivalorganisatie creëert bubbel voor artiesten
De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft dinsdag een eerste coronadraaiboek voor het evenement gepubliceerd. Het protocol is opgesteld op basis van de maatregelen van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en is geïnspireerd op soortgelijke voorschriften in de sportwereld. Zo verblijven de artiesten tijdens hun verblijf in Nederland in een bubbel en wordt er volop ingezet op testen.
Lees verder

ACV wil nog geen verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel
De christelijke vakbond ACV wil nog niet overgaan tot verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Zorgkoepel Zorgnet-Icuro pleitte daar gisteren wel voor. "Mensen in de zorg zomaar op non-actief zetten omdat ze niet gevaccineerd zijn, zou het tekort aan personeel nog erger maken", beweert ACV.
Lees verder

Prins Philip is er slecht aan toe en Britten zijn boos: "Hoe kunnen Harry en Meghan een interview uitzenden op dit moment?"
Het lijkt minder goed te gaan met de Britse prins Philip dan aanvankelijk gedacht. De 99-jarige prins wordt momenteel behandeld voor een ernstige infectie. "De stemming binnen Buckingham Palace is volledig omgeslagen sinds hij is overgeplaatst naar een ander ziekenhuis", weten insiders. De Britten voelen de bui al hangen en halen in hun onmacht uit naar Harry (36) en Meghan (39), die volgende week hun veelbesproken interview met Oprah gaan uitzenden. "Dit is toch écht niet het moment!"
Lees verder

Britten zijn boos nu toestand prins Philip onzeker is: "Interview Harry en Meghan met Oprah is enorm ongepast"
Het lijkt minder goed te gaan met de Britse prins Philip dan aanvankelijk gedacht. De 99-jarige prins wordt momenteel behandeld voor een ernstige infectie. "De stemming binnen Buckingham Palace is volledig omgeslagen sinds hij is overgeplaatst naar een ander ziekenhuis", weten insiders. De Britten voelen de bui al hangen en halen in hun onmacht uit naar Harry (36) en Meghan (39), die dit weekend hun veelbesproken interview met Oprah gaan uitzenden. "Dit is toch écht niet het moment!"
Lees verder

7 tips om succesvol veggie of vegan te worden: van supplementen tot beginnen met de juiste ingrediënten
Steeds meer mensen zwichten voor de vegetarische levensstijl. Wil jij ook de switch maken? Het is 't moment, want in maart start de VeggieChallenge. Dit initiatief wil mensen aanmoedigen om een maand lang veggie, vegan of flexi te eten. Plant-based chef en auteur Julie Van den Kerchove geet tips voor wanneer het niet meteen van een leien dakje loopt. "Wees gerust. Niet iedereen kan cold turkey de ommezwaai maken."
Lees verder

Jonge Argentijn Cerundolo doet op zijn eerste ATP-toernooi wat Djokovic, Nadal en Federer niet konden
De negentienjarige Argentijn Juan Martin Cerundolo heeft in het Argentijnse Cordoba het eerste ATP-toernooi waaraan hij deelnam, meteen op zijn naam geschreven. Cerundolo doet hiermee beter dan tennislegendes Djokovic, Nadal en Federer.
Lees verder

Nigeria ontvangt bijna 4 miljoen gratis dosissen van het coronavaccin via Covax
Nigeria, het land met de meeste inwoners van Afrika, heeft vandaag bijna vier miljoen dosissen van een vaccin tegen Covid-19 ontvangen, zo hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld. De entstoffen zijn gefinancierd door het Covax-programma dat beoogt de armste landen een vaccin te bezorgen.
Lees verder

Man (38) krijgt 40 maanden cel voor misbruik stiefdochter (11): "Het is mogelijk in mijn slaap gebeurd"
Een 38-jarige man uit Alveringem is tot 40 maanden cel veroordeeld, waarvan 12 effectief, wegens seksueel misbruik van zijn stiefdochter. Het meisje was amper 11 jaar was op het moment van de feiten en het gaat zowel om aanranding als verkrachting. In verhoren stak hij zelfs nog de schuld op het slachtoffer. "Ik kan niet ontkennen wat er gebeurd is, maar ik weet het niet meer. Ik deed dit mogelijk in mijn slaap", sprak hij daarna. Op het proces gaf hij het seksueel misbruik dan toch toe.
Lees verder

LIVE LE SAMYN. Topfavoriet Van der Poel over 'knuffelverbod': "Als het moet, dan moet het"
Twee dagen na zijn net niet geslaagde monstervlucht in Kuurne-Brussel-Kuurne krijgt Mathieu van der Poel een herkansing in Le Samyn, de Waalse openingskoers. De Nederlandse kampioen is opnieuw dé te kloppen man. Daarnaast is het uitkijken naar Mark Cavendish, die zijn eerste koers op Belgische bodem sinds zijn terugkeer bij Deceuninck-Quick.Step rijdt. Het startschot weerklinkt om 12u30, op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

El Ghanassy is weer voetballer: een verhaal van vallen en opstaan
Yassine El Ghanassy (30) is weer profvoetballer. Het Hongaarse Ujpest is de nieuwe bestemming van de Belgisch-Marokkaanse dribbelkont. Een nieuw hoofdstuk in een carrière met pieken en nog meer dalen.
Lees verder

België blijft grootste uitvoerder van frieten
Het coronavirus was het voorbije jaar ook een nachtmerrie voor de Belgische aardappelindustrie. Toch blijft ons land de grootste uitvoerder van frieten wereldwijd.
Lees verder

Virus zorgt voor paniek in paardensport: "Er gaan paarden dood"
De Internationale Ruitersportfederatie FEI heeft vrijwel alle internationale wedstrijden tot 28 maart geschrapt wegens de uitbraak van het rhinopneumonie virus. De maatregel treft tien landen van het Europese vasteland, waaronder België.
Lees verder

Mooi gebaar: leerlingen van College Essen dragen doorzichtige mondmaskers voor slechthorende medeleerlinge
Een van de leerlingen van 6A van de lagere school van het College Essen moest in quarantaine door een besmetting van een van de ouders en dat heeft tot gevolg dat alle leerlingen verplicht twee weken een mondmasker moeten dragen. Lastig, want een van de medeleerlingen is hardhorend. Maar gelukkig had de gemeente Essen nog een hele voorraad doorzichtige mondmaskers.
Lees verder

Directeur De Voorzorg Limburg opgepakt in voor corruptie, ex-man Hilde Claes blijkt spilfiguur
Het parket in Limburg heeft vandaag 10 huiszoekingen uitgevoerd en meerdere personen opgepakt in een groot onderzoek naar corruptie en witwassen. Spilfiguur zou een 55-jarige Hasselaar zijn, namelijk Tony Coonen, topman bij De Voorzorg en actief bij sp.a Limburg.
Lees verder