Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Motoragent aangereden door bestuurder ‘met gsm achter het stuur’

HLN
Motoragent aangereden door bestuurder 'met gsm achter het stuur'
Een motoragent van de Brusselse politie is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij een bestuurder, die zijn gsm gebruikte achter het stuur, wilde controleren. "Dit ongeluk bewijst meteen waarom je achter het stuur je gsm niet mag gebruiken", aldus de Brusselse politie.
Lees verder

ASSISEN. 9 jaar opsluiting voor vrouw die echtgenoot in brand stak: "Klaar om aan de heropbouw van haar gezin te werken"
Mbongela Malutshi (47) is voor het Brusselse assisenhof veroordeeld tot 9 jaar opsluiting. Donderdagavond werd ze schuldig bevonden aan doodslag op haar man Jean Malmbiteva. Drie jaar geleden stak ze haar echtgenoot na een hevige woordenwisseling in brand. Zelf heeft ze steeds volgehouden dat het om een ongeluk ging.
Lees verder

Duitsland maakt zich op voor Der Klassiker: "Een erezaak voor Bayern, dat met niemand vergeleken wil worden"
Der Klassiker ademt nog steeds de allure van een absolute topwedstrijd uit, maar de verhoudingen tussen Bayern München en Borussia Dortmund zijn serieus scheefgetrokken. Bayern overklast niet alleen de Bundesliga, maar ook de onderlinge duels met de gedoodverfde uitdager. Kan je dan nog wel spreken van een topper?
Lees verder

Pandemie heeft vooruitgang op vlak van gendergelijkheid teruggedraaid
De coronapandemie heeft de ongelijkheden tussen mannen en vrouwen verergerd en de vooruitgang van de voorbije jaren teruggedraaid. Dat concludeert de Europese Commissie vandaag in haar jaarverslag over gendergelijkheid.
Lees verder

Drie hoofdverdachten corruptieschandaal De Voorzorg blijven in de cel
De raadkamer heeft vandaag de vijf hoofdverdachten in het corruptieschandaal van De Voorzorg in Hasselt vrijgelaten. Het parket gaat echter in beroep voor de drie kopstukken waaronder directeur van De Voorzorg Tony Coonen, boekhouder Dirk M. en Daan M. van Immo Top invest. Iedereen in de cel blijft tot de Kamer van Inbeschuldigingstelling opnieuw oordeelt.
Lees verder

Dochtertje Serena Williams poseert voor het eerst samen met haar mama in modecampagne
Schoenenmerk Stuart Weitzman strikte Serena Williams (39) en haar dochtertje Olympia Ohanian (3) voor een nieuwe modecampagne. Amper drie jaar oud is Olympia, en ze is nu al een ster: het poseren lijkt haar goed af te gaan. "Ze gonsde van opwinding op de set met haar mama." De beelden maken deel uit van hun lentecollectie.
Lees verder

Eurovisiesongfestival: deze artiesten en hun songs zijn al bekend
40 landen nemen het op 18 en 20 mei op tegen elkaar in de twee halve finales van het Eurovisiesongfestival. Ondertussen raakten al heel wat artiesten bekend die hun kans wagen in de wedstrijd. Wij maakten alvast een overzicht van de tot nu toe deelnemende nummers.
Lees verder

Cyprus opent deuren voor gevaccineerde Britse toeristen
Cyprus wil Britten die gevaccineerd zijn, vanaf 1 mei toelaten om er op vakantie te komen. Het eiland in de Middellandse Zee wil het toeristenverkeer snel weer op gang laten komen, omdat het er in economisch opzicht in grote mate afhankelijk van is.
Lees verder

Vrouw voelt vreemde tocht in haar flat en ontdekt compleet appartement achter spiegel badkamer
Een vrouw uit New York heeft een bizarre ontdekking gedaan in haar appartement. Samantha Hartsoe (26) voelde een tocht in haar badkamer die ze niet meteen kon thuisbrengen en ging op onderzoek uit. Ze postte haar verhaal op TikTok en daar ging het in geen tijd viraal.
Lees verder

Sterft Rio in het vijfde seizoen van 'La Casa de Papel'?
'La Casa de Papel'-kijkers, zet jullie schrap, want binnen enkele maanden start het vijfde seizoen van de populaire serie op Netflix. Hoewel de grote verhaallijnen nog niet bekend zijn, heeft acteur Miguel Herrán (Rio) wel een opvallende Instagram-post de wereld ingestuurd. Op zijn story staat een foto waarop z'n personage vol modder en buskruit hangt met daarbij het nummer 'The End'. Een verwijzing naar een potentiële bloederige dood?
Lees verder

Joke Van de Velde bevallen van zoontje Luca
Heuglijk nieuws voor Joke Van de Velde (41): de voormalige Miss België is bevallen van een zoontje, Luca. Dat maakt ze bekend op sociale media.
Lees verder

Ook in bossen van Knokke-Heist zijn steeds meer wildkakkers aan het werk
In onze bossen zijn steeds meer wildplassers en -kakkers aan het werk. Dat heeft vooral te maken met het gebrek aan openbare toiletten nu de horeca gesloten is. Ook in Knokke-Heist kennen ze het fenomeen. Boswachter Koen Maréchal vindt meer en meer toiletpapier en uitwerpselen terug.
Lees verder

LIVE UK OPEN DARTS. Huybrechts stoot door naar vierde ronde, straks Van den Bergh in actie
Exit Geert De Vos, Mike De Decker en Brian Raman op de prestigieuze UK Open darts. Kim Huybrechts stootte wél door. Vanavond komt Dimitri Van den Bergh nog in actie. Die avondsessie kan u LIVE bekijken op VTM 2. Uiteraard kan u de belangrijkste prestaties ook op HLN.be volgen!
Lees verder

Achtergelaten zoon (6) probeert zich vast te klampen aan auto van moeder en raakt dodelijk meegesleurd, lichaam in rivier gedumpt
Een huiveringwekkende moord op een zesjarige jongen houdt de VS in de ban. Een 29-jarige mama liet haar kinderen 's nachts opzettelijk achter nabij een natuurgebied en trachtte weg te rijden. Haar zoon James Hutchinson klampte zich vast aan de klink van het autoportier, raakte meegesleurd en overleefde het niet. De vrouw dumpte de nacht nadien het lichaam in een rivier.
Lees verder

Achtergelaten zoon (6) probeert in auto van moeder te kruipen en raakt dodelijk meegesleurd, lichaam in rivier gedumpt
Een huiveringwekkende moord op een zesjarige jongen houdt de VS in de ban. Een 29-jarige mama liet haar kinderen 's nachts opzettelijk achter nabij een natuurgebied en trachtte weg te rijden. Haar zoon James Hutchinson klampte zich vast aan de klink van het autoportier, raakte meegesleurd en overleefde het niet. De vrouw dumpte de nacht nadien het lichaam in een rivier.
Lees verder

Zusjes Elle en Dakota Fanning richten eigen productiehuis op
Het lijkt erop dat Elle (22) en Dakota Fanning (27) zich niet meer uitsluitend met acteren willen bezighouden. De zusjes hebben namelijk een eigen productiehuis opgericht, waarmee ze films en tv-reeksen gaan uitbrengen. Dat meldt Deadline.
Lees verder

De stad na corona wordt een 15-minuten-stad: "Dat is het lichtpunt van de hele crisis: iederéén wil nu een groene en fietsvriendelijke stad met fijne buurten"
Corona heeft ook de stad geïnfecteerd en wanneer straks het Rijk der Vrijheid aanbreekt, zullen er blijvende gevolgen zijn. Mensen zullen meer thuis werken en nadenken over het nut en de kost van hun auto. Buren zullen meer dan voor corona op straat willen samenkomen. Cafébazen zullen opveren, maar niet allemaal. En wat doen winkeliers, nu online shoppen helemaal is ingeburgerd? Dus hoe pak je dat aan, de stad na corona? Het goede nieuws is: het wordt beter, zeggen twee slimme urban designers en twee vooruitziende burgemeesters, wanneer ook de typisch Vlaamse centrumstad in snel tempo evolueert naar de perfecte '15-minuten-stad'. "Er zijn twee grote winnaars: de stadsbewoner en Moeder Natuur."
Lees verder

Denigrerende interviews en seks met een stagiair: talkshowhost David Letterman valt van zijn sokkel
David Letterman (73), ooit de meest gevierde en gerespecteerde talkshowhost uit Amerika, ligt zwaar onder vuur nu er steeds meer fragmenten opduiken waarin de man zijn vrouwelijke gasten in het nauw drijft. Onder meer Lindsay Lohan en Paris Hilton uitten kritiek op de voormalige presentator en zijn manier van interviewen, en ook achter de schermen ging het er niet bepaald koosjer aan toe. "Een denigrerende klootzak", maar wel eentje met 14 miljoen kijkers.
Lees verder

België bestelde vaccins voor meer dan 26 miljoen Belgen
België heeft genoeg coronavaccins besteld om de hele Belgische bevolking tweemaal te vaccineren. Ondertussen blijft het Belgische tempo van vaccineren al weken op hetzelfde niveau steken. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Amerikaanse mediabedrijf Bloomberg.
Lees verder

Vlaams Belang verzet zich tegen "heksenjacht" nadat twee functionarissen in racistische chatgroep werden betrapt
Het Vlaams Belang spreekt van een "mediatieke heksenjacht" nu er weer twee functionarissen van de partij in verband zijn gebracht met racisme en het verheerlijken van geweld.
Lees verder