Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 28 maart 2021

“Mijn geweer ging per ongeluk af, toen ik struikelde tijdens mijn vlucht”: het verhaal van Ronny Arnout, de Rambo...

HLN
"Mijn geweer ging per ongeluk af, toen ik struikelde tijdens mijn vlucht": het verhaal van Ronny Arnout, de Rambo van het Heuvelland
Twee flessen wijn, een autoradio en een sleutelhanger. Die schamele buit heeft een Franse agent in 1999 het leven gekost. Beroepsdief Ronny Arnout - bijnaam de Rambo van Heuvelland - toonde geen genade toen hij betrapt werd en opende het vuur met zijn riotgun. "Hij heeft nooit beseft welk leed hij de familie van die agent heeft aangedaan", zegt Marnix Muylle (72) uit Ieper, destijds de advocaat van de nabestaanden. "Na de dood van de agent werd de familie namelijk nog eens zwaar getroffen."
Lees verder

"Tikkende tijdbom": vandaag nieuwe poging om containerreus in Suezkanaal vlot te trekken
Sleepboten hebben het vastgelopen containerschip dat het Suezkanaal blokkeert al 30 meter kunnen doen opschuiven naar het noorden (zijn vaarrichting). Egyptische media meldden gisteravond dat er positieve indicaties waren dat de Ever Given bij hoog water zou kunnen worden vlotgetrokken, maar dat lukte niet. Vanmorgen wordt een nieuwe poging ondernomen. Het schip strandde onderweg van China naar Rotterdam.
Lees verder

Vlaanderen sluit Dave uit 'Blind Getrouwd' in de armen, maar Hanne krijgt veel kritiek: "Ik hoop dat ze hier iets uit leert"
"Als dat huwelijk met Hanne op de klippen loopt, mag hij altijd eens bij mij komen aankloppen." De liefdesverklaringen op sociale media aan het adres van Dave Casteleyn (33) uit 'Blind Getrouwd' zijn intussen niet meer op twee handen te tellen. De fanbasis van de politieambtenaar lijkt elke zondagavond alleen maar groter te worden, net als de kritiek op z'n echtgenote Hanne De Vuyst (31). "Ik vind het jammer dat ze zo'n negatieve commentaar krijgt, maar je kan de realiteit niet onder stoelen of banken steken."
Lees verder

Dave uit 'Blind Getrouwd' reageert op de vele kritiek die Hanne krijgt: "Je kan de realiteit niet onder stoelen of banken steken"
"Als dat huwelijk met Hanne op de klippen loopt, mag hij altijd eens bij mij komen aankloppen." De liefdesverklaringen op sociale media aan het adres van Dave Casteleyn (33) uit 'Blind Getrouwd' zijn intussen niet meer op twee handen te tellen. De fanbasis van de politieambtenaar lijkt elke zondagavond alleen maar groter te worden, net als de kritiek op z'n echtgenote Hanne De Vuyst (31). Die vindt hij niet geheel onterecht. "Ik moet me vaak verantwoorden en verdedigen en dat is zeker niet altijd evident."
Lees verder

LIVE (10u). Maakt Van Aert favorietenrol waar in Gent-Wevelgem?
Amper twee dagen na de E3 Saxo Bank Classic kruipen heel wat renners in Ieper alweer de fiets op. Gent-Wevelgem staat voor de deur. In hun tocht van 248 kilometer moeten ze elf hellingen bedwingen, afgewisseld met een resem kasseistroken. Krijgen we hier al een aanval, of wordt het wachten op de sprint? U kan het hier allemaal LIVE volgen.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten, strijdt tegen kanker en viert de verjaardag van dochter Romée. "Het was heerlijk, al kon ik zelf geen ballonnen opblazen of taarten bakken"
Lara Switten (34) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze wiek viert ze de verjaardag van haar dochter Romée. "Drie jaar Romée. Terwijl ik nagelbijtend de resultaten van de scans afwacht, zit ik al dagen met de melodie van 'Lang zal ze leven in mijn hoofd'. Dat is mijn hartenwens."
Lees verder

LIVE (10u). Na Trek-Segafredo moet nu ook BORA-Hansgrohe net als in E3 afhaken voor Gent-Wevelgem
Amper twee dagen na de E3 Saxo Bank Classic kruipen heel wat renners in Ieper alweer de fiets op. Gent-Wevelgem staat voor de deur. In hun tocht van 248 kilometer moeten ze elf hellingen bedwingen, afgewisseld met een resem kasseistroken. Krijgen we hier al een aanval, of wordt het wachten op de sprint? U kan het hier allemaal LIVE volgen.
Lees verder

Piers Morgan spreekt voor het eerst sinds zijn vertrek bij 'Good Morning Britain': "Geen excuses, want ik geloof Meghan Markle nog altijd niet"
Piers Morgan (55) stapte op bij 'Good Morning Britain' nadat hij ruzie kreeg met zijn collega's over enkele van zijn uitspraken. Hij liet namelijk merken dat hij Meghan Markle niet geloofde wanneer ze het had over racisme in de Britse pers én binnen de koninklijke familie. Er kwamen ontelbare klachten binnen van het kijkpubliek. "Als ik niet aan vrije meningsuiting mag doen", hoeft het voor mij niet meer", klonk het. Nu praat hij voor het eerst sinds zijn ontslagname.
Lees verder

IN KAART. Stijgingen nieuwe besmettingen in onze provincies gaan van minder dan 20 tot meer dan 50 procent. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft fors verder stijgen, zij het de voorbije dagen wat minder snel. De kaart van ons land kleurt daardoor weer iets minder rood. In Vlaanderen stijgen de besmettingen in Limburg wel nog met meer dan 40 procent en in Wallonië in Namen zelfs met meer dan 50 procent. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

LEGOMASTERS at home: bouw je eigen eierdopjes
Nu de LEGOMASTERS-molen op volle toeren draait, kun je met deze handige tips van expert Peter De Smet zelf een LEGOMASTER worden. Iedere zondag hebben we een nieuwe bouwproject voor je. Dus laat je inspireren en gebruik vooral je fantasie: als je het kunt dromen, kun je het bouwen!
Lees verder

Moby neemt oude hits opnieuw op met orkest
Moby is voor zijn aankomende album Reprise de archieven ingedoken. De artiest heeft een aantal van zijn grootste hits opnieuw opgenomen met een orkest, zo maakte hij bekend.
Lees verder

Mogelijk remake van advocatenserie 'Ally McBeal' in de maak
Productiemaatschappij 20th TV wil een remake maken van de serie 'Ally McBeal'. Actrice Calista Flockhart, die de titelrol speelde in de show, zou benaderd zijn om wederom in de huid te kruipen van de advocate. Zo vertellen ingewijden aan Deadline.
Lees verder

Utah blijft winnen, Aldridge lijkt op weg naar Brooklyn
Het was het tweede duel in evenveel dagen tussen de twee ploegen. Net als vrijdag was Donovan Mitchell de sterkhouder bij Utah. Hij scoorde 35 punten en deelde zeven assists uit.
Lees verder

Liberale vakbond roept daags voor staking op om terug te keren naar onderhandelingstafel
De liberale vakbond ACLVB dringt daags voor de nationale stakingsdag van ACV en ABVV erop aan om snel rond de onderhandelingstafel te gaan zitten. "Werknemers hebben meer dan ooit recht op zekerheid", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

LIVE. BORA-Hansgrohe moet net als in E3 afhaken voor Gent-Wevelgem, renners vertrokken in Ieper
Amper twee dagen na de E3 Saxo Bank Classic kruipen heel wat renners in Ieper alweer de fiets op. Gent-Wevelgem staat voor de deur. In hun tocht van 248 kilometer moeten ze elf hellingen bedwingen, afgewisseld met een resem halfverharde stroken. Krijgen we hier al een aanval, of wordt het wachten op de sprint? U kan het hier allemaal LIVE volgen.
Lees verder

De coronaverzekering van het Songfestival: "We zijn bezig met een enorme operatie die hopelijk voor niets is"
Op 22 mei is het zover en gaat de finale van het Songfestival door in Rotterdam. Fans van het evenement moeten dus nog heel eventjes geduld oefenen, maar achter de schermen zijn ze momenteel al druk in de weer met alle voorbereidingen. Om met elk coronascenario rekening te houden, moesten alle landen hun optreden bijvoorbeeld al vooraf opnemen, en daar kwamen heel wat strenge regels bij kijken. "Maar in het beste geval gaan we er geen één terugzien."
Lees verder

Geen Stuyven en Pedersen in Gent-Wevelgem na positieve coronatests bij Trek-Segafredo, Ronde voorlopig niet in gevaar
Trek-Segafredo geeft verstek voor Gent-Wevelgem na positieve coronatests in de ploeg. Een streep door de rekening van man-in-vorm Jasper Stuyven en titelverdediger Mads Pedersen. De Ronde van Vlaanderen komt in principe niet in gevaar voor Trek-Segafredo, als er geen positieve gevallen meer bijkomen.
Lees verder

Geen Stuyven en Pedersen in Gent-Wevelgem na positieve coronatests bij Trek-Segafredo, ook BORA moet weer passen
Trek-Segafredo geeft verstek voor Gent-Wevelgem na positieve coronatests in de ploeg. Een streep door de rekening van man-in-vorm Jasper Stuyven en titelverdediger Mads Pedersen. Ook BORA-hansgrohe moet - net als in de E3 - verstek geven. De Ronde van Vlaanderen komt in principe niet in gevaar, als er geen positieve gevallen meer bijkomen.
Lees verder

LIVE. BORA-Hansgrohe moet net als in E3 afhaken voor Gent-Wevelgem, peloton meteen na de start op een lint
In Flanders Fields where the poppies blow. Twee dagen na de E3 Saxo Bank Classic kruipt het peloton in Ieper alweer de fiets op voor Gent-Wevelgem. In hun tocht van 248 kilometer moeten de renners elf hellingen, drie plugstreets en de wind in De Moeren bedwingen. Krijgen we net als de voorbije jaren spektakel? Je volgt het allemaal LIVE op deze pagina!
Lees verder

Oom van Kate Middleton gelooft nooit dat ze Meghan deed huilen: "Kate is nog mooier aan de binnenkant dan aan de buitenkant"
Gary Goldsmith (55), de oom van Kate Middleton (39), heeft de hertogin verdedigd na het interview van Harry en Meghan. Volgens hem is het zeer onwaarschijnlijke dat Kate Meghan aan het huilen heeft gebracht. "Ze heeft geen gemeen bot in haar lichaam."
Lees verder