Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Mignolet geeft hands toe, maar Club Brugge furieus na gestuntel in slotfase: “Waar was de VAR?”

HLN
Mignolet geeft hands toe, maar Club Brugge furieus na gestuntel in slotfase: "Waar was de VAR?"
Wat een zootje! De late gelijkmaker van Club Brugge werd dan wel terecht afgekeurd, toch zette het optreden van ref Nathan Verboomen én de afwezigheid van de VAR kwaad bloed bij blauw-zwart: "Ze moeten dit zelfs niet proberen uit te leggen."
Lees verder

Onze Club-watcher zag Sclessin een fightclub worden door ontbreken VAR: "Dit krijg je toch niet meer uitgelegd?"
Weg Europa League. Weg de Cup. Het ongenaakbaar gewaande Club Brugge heeft na een tumultueus slot plots alleen nog… de competitie.
Lees verder

Skiën in de paasvakantie? "We maken ons geen illusies"
17 reisorganisaties trekken nu al een streep onder hun skiseizoen. Zij hopen niet langer op versoepelingen. Auf wiedersehen, paasvakantie. Voor iedereen? Vandaag is er nog een reisverbod, maar wat als dat straks op de schop gaat? Dan kan er misschien nog wel op de latten worden gestaan. Al wordt het uitpluizen waar precies.
Lees verder

LIVE (20u45). Charleroi en STVV trappen 30ste speeldag op gang
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays • Charleroi is teruggezakt naar plek 11, STVV is 15de
Lees verder

VS vaardigen nieuwe handelssancties uit tegen Myanmar
De Verenigde Staten hebben donderdag nieuwe handelssancties aangekondigd tegen Myanmar. De sancties volgen op de staatsgreep van het leger en het escalerende geweld bij het straatprotest.
Lees verder

ANNO 2021. Acteur Luk De Koninck (68): "Mijn vrouw zegt: 'Je trekt een pensioen, maar je bent niet met pensioen'"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Luk De Koninck(68), acteur in tv-series en tv-films, en gids in zijn vrije tijd. Een gesprek over zijn carrière, euthanasie en het nageslacht. "Mijn schoonvader heeft nog enkele van zijn achterkleinkinderen gekend. Ik denk niet dat dat voorrecht mij gegund is."
Lees verder

ANNO 2021. Luk De Koninck (68): "De gekke en zorgzame opa spelen gaat me goed af"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Luk De Koninck(68), acteur in tv-series en tv-films en gids in zijn vrije tijd. Woont in Mechelen, is gids in zijn vrije tijd
Lees verder

LIVE. Voor het eerst in maanden nul coronadoden in Vlaamse rusthuizen
Het Overlegcomité buigt zich vandaag opnieuw over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Ondertussen hebben de gezondheidsministers in ons land beslist dat het coronavaccin van AstraZeneca ook mag worden toegediend aan 55-plussers. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Opleiding van controversiële Levensschool niet meer mogelijk met opleidingscheques
De omstreden Levensschool zal in de toekomst geen recht meer geven op opleidingsverlof, opleidingscheques en opleidingskrediet. De opleiding wordt vanaf 2022 geschrapt uit de opleidingsdatabank. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Tom Ongena (Open Vld).
Lees verder

Hoe Lukaku de boeken van het noodlijdende Inter rood kleurt: Man United moet nog 53 miljoen krijgen, ook Anderlecht en KBVB wachten nog op flinke som
Belgische clubs hebben nog geld tegoed van FC Internazionale, anderen hebben er zelf schulden. Anderlecht heeft voor 2024 nog recht op een flink appeltje voor de dorst voor 'Big Rom'. Zulte Waregem, Standard en zelfs de bond komen ook voor in het jaarrapport. Een blik in de boeken van de noodlijdende club van Lukaku.
Lees verder

Slag om Boekenbeurs begonnen: Kortrijk en Gent hebben al dossier opgevraagd
De slag om de Boekenbeurs is gestart. Boek.be, de organisator van de beurs, staat te koop, en al meer dan twintig geïnteresseerden hebben zich aangeboden. De steden Gent en Kortrijk komen er openlijk voor uit dat ze het event naar hun stad willen halen. De beurs zelf organiseren gaan ze niet doen, maar wel kandidaat-overnemers steunen. Xpo Kortrijk en Jaarbeurs Gent hebben het dossier al opgevraagd. Ook Antwerpen geeft niet op, en Brussel bespreekt het op de gemeenteraad.
Lees verder

Een blik in de boeken van het noodlijdende Inter: Man United moet nog 53 miljoen krijgen voor Lukaku
Belgische clubs hebben nog geld tegoed van FC Internazionale, anderen hebben er zelf schulden. Anderlecht rekent tot 2024 jaarlijks op 284.000 euro voor 'Big Rom'. Zulte Waregem, Standard en zelfs de bond komen voor in het jaarrapport. Een blik in de boeken van de noodlijdende club van Lukaku.
Lees verder

Het duivelskoppel. Marcus dacht miljoenen te verdienen in België. Hij werd afgemaakt met twee kogels
Een liefhebbende man. Actief lid van de kerk. Bestuurder van het dorpsschooltje. Zo omschrijft Sybil Ann Mitchell haar man in 1996 na zijn gewelddadige dood aan onze kust. Een man van twaalf stielen en dertien ongelukken ook. Toch bleef Marcus Mitchell (44) geloven dat hij op een dag zoveel zou verdienen dat hij zijn kinderen álles zou kunnen kopen. "Hij zag het kwade niet in mensen", zegt zijn weduwe.
Lees verder

Sprankeltje hoop voor horeca en fitness? Lucht reinigen is véél beter dan ventileren alleen, volgens nieuw onderzoek
Propere lucht hebben we nodig in coronatijden. Daarom zetten we ramen open. Nu blijkt uit onderzoek van professor Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven) dat het reinigen van de lucht met speciale toestellen tot 50% efficiënter is dan ventileren. Een goed reinigingstoestel kan in combinatie met ventilatie 80 tot 90% van de (schadelijke) aerosolen uit de lucht verwijderen. Dat biedt hoop voor plekken die nu 'onveilig' zijn.
Lees verder

Liege Airport mikt op 7.000 nieuwe banen tegen 2040
De luchthaven van Luik, de grootste cargoluchthaven van het land, wil tegen 2040 2,5 miljoen ton vracht per jaar behandelen. Liege Airport mikt daarbij op een directe tewerkstelling van 16.000 banen, of 7.000 jobs meer dan vandaag, schrijft L'Echo vandaag.
Lees verder

COLUMN. Goedele: "Mijn afgetakelde spieren moeten opgebouwd worden, daar blijft echt niéts van over"
Huidkanker. Dat verdict kreeg Goedele Liekens recent te horen. Daarmee begint ze aan een strijd die ze moet en zal winnen. Met vallen en opstaan. Dat proces beschrijft ze elke twee weken in 'Het Laatste Nieuws'. Vandaag praat ze over de angel die goed nieuws met zich meebrengt, zeker nu een aantal cognitieve functies flink haperen. "De angst om nooit meer dezelfde te worden zit er diep in."
Lees verder

Kustburgemeesters pleiten voor heropening terrasjes tegen paasvakantie: "Zonder horeca wordt massatoerisme aan kust onmogelijk"
"Zonder horeca is er deze paasvakantie geen massatoerisme in Oostende mogelijk." Dat stelt Bart Tommelein (Open Vld), burgervader van onze 'Koningin der badsteden'. "Na een zonnig weekend vinden we de uitwerpselen werkelijk óveral." De tien kustburgemeesters werken aan een gezamenlijk standpunt voor de paasvakantie om aan de bevoegde instanties voor te leggen. Daarin zullen ze zowel voor een heropening van de terrassen als de strandbars pleiten.
Lees verder

COLUMN. Goedele: "Mijn afgetakelde spieren moeten weer opgebouwd worden"
Huidkanker. Dat verdict kreeg Goedele Liekens recent te horen. Daarmee begint ze aan een strijd die ze moet en zal winnen. Met vallen en opstaan. Dat proces beschrijft ze elke twee weken in 'Het Laatste Nieuws'. Vandaag praat ze over de angel die goed nieuws met zich meebrengt, zeker nu een aantal cognitieve functies flink haperen. "De angst om nooit meer dezelfde te worden zit er diep in."
Lees verder

Geen vlekkeloze voorbereiding op de Strade: Van der Poel start noodgedwongen op andere fiets
Omdat dinsdag in de GP Samyn zijn stuur in twee stukken brak, moet Mathieu van der Poel morgen in de Strade Bianche noodgedwongen starten met een andere fiets. Constructeur Canyon onderzoekt of er een veiligheidsprobleem is met haar gloednieuwe modellen Aeroad CF SLX en Aeroad CFR. Tot daar klaarheid over is, zullen Van der Poel en zijn ploegmaats met het Aeroad model van 2020 racen.
Lees verder

COLUMN. In mijn favoriete VTM-programma mis ik Dirk De Wachter: 'Ach, zijn we niet allemaal ooit blind getrouwd?'
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Dirk De Wachter, ontbrekende schakel in 'Blind Getrouwd'
Lees verder