Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 30 maart 2021

Medewerker van parket Antwerpen aangehouden in nasleep Operatie Sky

HLN
Medewerker van parket Antwerpen aangehouden in nasleep Operatie Sky
Een medewerker van het parket van Antwerpen is aangehouden in de nasleep van Operatie Sky. Dat is bevestigd aan onze redactie. Er werd een dossier opgemaakt nadat speurders de vele miljoenen berichten in Operatie Sky uitlazen, waaruit bleek dat de medewerker verdachte handelingen stelde.
Lees verder

In dit buurland riskeer je nu tot twee jaar cel als je foto's neemt van ongelukken
Wie in Duitsland uit nieuwsgierigheid of sensatiezucht de hulpdiensten hindert of foto's maakt van verkeersslachtoffers, kan sinds dit jaar een boete verwachten van 1.000 euro of een celstraf van maximaal twee jaar.
Lees verder

Nu ook medewerker van parket Antwerpen aangehouden in Operatie Sky
Er zijn opnieuw twee mensen opgepakt in het drugsdossier Operatie Sky. Het gaat ook om een medewerker van het parket van Antwerpen, zo meldt VRT NWS. De medewerker zou informatie hebben doorgespeeld aan het criminele milieu. De verdachte is intussen aangehouden op verdenking van informaticafraude, corruptie en schending van het beroepsgeheim.
Lees verder

VN: "De coronapandemie heeft het leven van miljoenen vrouwen verwoest"
De coronapademie heeft het leven van miljoenen vrouwen "verwoest" en de ongelijkheid verder geaccentueerd. Dat heeft VN-secretaris-generaal Antonio Guterres maandag gezegd tijdens de virtuele openingsceremonie van het Generation Equality Forum van de VN.
Lees verder

Daar is de regenboogtrui weer: Alaphilippe laat zich na een week rust zien op de kasseien van de Ronde van Vlaanderen
En daar is de wereldkampioen opnieuw. Na een dikke week rust in Andorra liet Julian Alaphilippe zich gisteren weer zien in de Vlaamse Ardennen. De 28-jarige Fransman verkende in zijn eentje nog eens de Ronde van Vlaanderen. Alaphilippe werd daarbij enkel vergezeld door een volgwagen van Deceuninck-Quick.Step.
Lees verder

Einde van een tijdperk: Agüero verlaat Manchester City komende zomer na tien jaar
Sergio Agüero (32) verlaat Manchester City komende zomer. Dat heeft de Engelse club zelf aangekondigd. Agüero speelde tien jaar voor City en groeide er uit tot clubtopschutter aller tijden.
Lees verder

Trieste primeur voor Nepalese kinderen: scholen dicht door dikke wolk van smog
Nepal heeft opdracht gegeven om de scholen te sluiten als gevolg van luchtvervuiling, een primeur in de geschiedenis van het land. De hoofdstad Kathmandu, gehuld in een dikke wolk van smog, behoort momenteel tot een van de meest vervuilde steden ter wereld.
Lees verder

Elk land zijn Lukaku: een kennismaking met de scherpschutters van onze EK-tegenstanders
Wat Romelu Lukaku is voor de Duivels, dat zijn Artem Dzyuba, Teemu Pukki en Jonas Wind voor Rusland, Finland en Denemarken. Dat trio houdt dezer dagen schietoefeningen met het oog op het EK, dat voor onze Duivels over exact 75 dagen begint in Sint-Petersburg tegen Rusland. 'Know your enemies', maak kennis met de scherpschutters van onze EK-tegenstanders.
Lees verder

Belgische bedrijven starten joint-venture om onderdelen te bouwen voor F-35 gevechtsvliegtuigen
De Belgische bedrijven Asco, Sabca en Sonaca hebben met de steun van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) een joint venture opgericht om onderdelen te vervaardigen voor F-35 gevechtsvliegtuigen.
Lees verder

LIVE PER SET. Mertens verliest eerste set tegen Osaka na rampzalige start
De achtste finales op het toernooi van Miami leveren een topaffiche op voor Elise Mertens (WTA 17). Onze landgenote neemt het op tegen de Japanse Naomi Osaka (WTA 2). Kan Mertens voor een stunt zorgen tegen de winnares van de Australian Open? Volg het hier LIVE per set.
Lees verder

Joe Biden: "Oorlog tegen Covid-19 nog lang niet gewonnen"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft gewaarschuwd dat de oorlog tegen Covid-19 "nog lang niet gewonnen is". Dat zei hij vanuit het Witte Huis. In de VS lijkt de pandemie, net zoals in veel andere landen, opnieuw aan kracht te winnen.
Lees verder

Angstiger, somberder en meer gefrustreerd: ook het mentaal welbevinden in woonzorgcentra ging erop achteruit
Tijdens de eerste coronagolf hebben bewoners van woonzorgcentra een verlies van vrijheid, sociaal leven, activiteit en autonomie ervaren. Dat heeft een weerslag gehad op hun mentaal welbevinden: de bewoners hebben zich somberder, angstiger en meer gefrustreerd gevoeld, ze vonden minder betekenis in het leven en ze zagen hun levenskwaliteit afnemen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de humanitaire organisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG) in juni in acht woonzorgcentra in Brussel heeft uitgevoerd. De bevindingen van dat onderzoek zijn vrijdag gepubliceerd.
Lees verder

Emotioneel hoogtepunt in 'Liefde voor Muziek': Emma Bale ontroert Ronny Mosuse met lievelingssong van z'n overleden broer
Zanger, muzikant, songwriter en producer Ronny Mosuse (49) mocht maandagavond als laatste artiest zijn songs uitlenen in 'Liefde voor Muziek'. Vooral Emma Bale (21) zorgde daarbij voor een emotioneel hoogtepunt. De zangeres bracht het lievelingsnummer van Robert Mosuse, de in 2000 overleden broer van Ronny.
Lees verder

De Manchesterse 'Head groundsman' van Den Dreef stak bloed, zweet en tranen in grasmat: "De kritiek van de Duivels heeft ons pijn gedaan"
De Rode Duivels waren niet blij met het veld in Leuven. De bond overwoog zelfs halsoverkop te verhuizen. Maar wij konden met onze eigen ogen vaststellen dat het gras echt wel groen genoeg is aan Den Dreef. "Zes weken geleden was het nog meer veeweide dan voetbalveld."
Lees verder

Biden volgt proces over dood George Floyd met argusogen
De Amerikaanse president Joe Biden volgt het proces tegen Derek Chauvin, de ex-agent die ervan beschuldigd wordt George Floyd te hebben gedood, met argusogen. Dat maakte zijn woordvoerster Jen Psaki maandag bekend.
Lees verder

Geen kwartfinale in Miami: Mertens met blessure aan schouder in twee sets onderuit tegen Osaka
Geen stunt voor Elise Mertens (WTA 17) in de vierde ronde van de Miami Open. Tweede reekshoofd Naomi Osaka was met tweemaal 6-3 te sterk. Mertens werd in de tweede set behandeld voor een opnieuw opspelende borstspier -en schouderblessure.
Lees verder

Geen kwartfinale in Miami: Mertens in twee sets onderuit tegen Osaka
Geen kwartfinale voor Elise Mertens op het WTA-toernooi in Miami. Onze landgenote (WTA 17) moest in de achtste finales het onderspit delven tegen Naomi Osaka. Tegen het nummer twee van de wereld werd het twee keer 3-6.
Lees verder

Volgende week mogelijk opnieuw sneeuw in de Ardennen
Deze week genieten we van heerlijk lenteweer met woensdag zelfs maxima tot 24 graden, maar volgende week kan het alweer een pak frisser zijn. Zeker in de Ardennen: daar kan volgens weerman Pascal Mormal van het KMI zelfs opnieuw een laagje sneeuw vallen. "Verbazingwekkend om zo'n groot verschil te zien", aldus de weerman in La Libre Belgique.
Lees verder

Lastig moment voor Michel bij 'Big Brother': "Ik weet niet of ik hier over kan praten"
De eindsprint is ingezet bij 'Big Brother', maar voor de Nederlandse deelnemer Michel (36) valt die bijzonder zwaar. Hij weet met z'n emoties geen blijf, en dat weegt ook op de band met z'n maatje Julie (34)...
Lees verder

Lastig moment voor Mchel bij 'Big Brother': "Ik weet niet of ik hier over kan praten"
De eindsprint is ingezet bij 'Big Brother', maar voor de Nederlandse deelnemer Michel (36) valt die bijzonder zwaar. Hij weet met z'n emoties geen blijf, en dat weegt ook op de band met z'n maatje Julie (34)...
Lees verder