Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 maart 2021

Marc Degryse interviewt Philippe Clement: “Vanaken heeft één groot probleem: dat De Bruyne een Belg is”

HLN
Marc Degryse interviewt Philippe Clement: "Vanaken heeft één groot probleem: dat De Bruyne een Belg is"
In het restaurant van het Basecamp van Club – de CO2-meter op groen licht, het schuifraam open, en de ontsmettingsgel bij de hand. Philippe Clement, afgelopen maandag 47 geworden, meets Marc Degryse: "We hebben een probleem, Philippe, en jij moet dat oplossen."
Lees verder

Terug naar de discotheken van toen, met dé Wim (58) van La Rocca: "Grace Jones belde me op een avond voor een diner, maar ik heb dat toch maar afgezegd"
Van Koen Wauters en Bart Peeters tot Tom Boonen en de gebroeders Mpenza en zelfs wereldsterren als Grace Jones, Rihanna en David Guetta. Allemaal kwamen ze over de vloer bij een van de meest extravagante danstempels van België: La Rocca in Lier. "De manager wilde een stripteaseuse die vreemde dingen begon te doen met een speeltje van het podium halen, maar we hebben ze nog even laten staan." Onze redactie blikt elke week terug naar de meest legendarische discotheken van het land.
Lees verder

Elke dag krijgt één Belg een penisprothese. Marc (54): "Ik heb nu zelfs betere seks dan toen ik 20 was"
Elke dag wordt in ons land gemiddeld één penisprothese geplaatst. De helft daarvan door Koenraad van Renterghem (58), professor in de urologie, verbonden aan het Jessa Virga-ziekenhuis in Hasselt en een wereldautoriteit op het vlak van penisimplantaten. Van Renterghem wordt één van de blikvangers in het nieuwe seizoen 'Topdokters', dat in april start. Wat zo'n prothese is, legt de dokter zelf uit. Hoe het voelt, vertellen twee van zijn patiënten.
Lees verder

Thomas Vanderveken zette zijn eerste stappen als presentator bij JIMtv: "Het was een beetje 'Wauters vs. Waes' avant la lettre"
Thomas Vanderveken (39) kennen we als presentator van programma's zoals 'Alleen Elvis blijft bestaan', 'Factcheckers' en '1 jaar gratis'. Maar in 2001 zette hij zijn eerste stappen als presentator bij de jongerenzender JIMtv. En daar heeft hij naar eigen zeggen geleerd wat televisie maken is. Het Laatste Nieuws blikt samen met hem terug.
Lees verder

Pommelien Thijs scheert nu ook met Kraantje Pappie hoge toppen in Nederland: "Een duet met Marco Borsato valt te regelen"
De poort richting succes in Nederland staat open, en dat wil Pommelien Thijs (19) nog wel even zo houden. "Een duet met Marco Borsato? Ik kan wel ets regelen", zegt Kraantje Pappie (34). De hiphopper is na Jaap Reesema de tweede noorderbuur die met de '#LikeMe'-ster wilde samenwerken. Hun 'Tranen' verovert momenteel de hitlijsten. "Haar naam doet zeker de ronde in onze muziekindustrie."
Lees verder

Pommelien Thijs scheert nu ook met Kraantje Pappie hoge toppen: "Duet met Marco Borsato valt te regelen"
De poort richting succes in Nederland staat open, en dat wil Pommelien Thijs (19) nog wel even zo houden. Haar duet met Kraantje Pappie (34) helpt alvast een heel eind: hun 'Tranen' verovert momenteel de hitlijsten. De hiphopper is na Jaap Reesema de tweede noorderbuur die met de '#LikeMe'-ster wilde samenwerken. "Haar naam doet zeker de ronde in onze muziekindustrie. Pom heeft alle ingrediënten in huis om een blijvertje te zijn."
Lees verder

TikTokplaag rond Camp Nou: Messi en andere spelers FC Barcelona belaagd door opdringerige videojagers
FC Barcelona heeft al even zijn eigen account op TikTok goed voor momenteel 8,1 miljoen volgers, maar het erg populaire sociale medium zorgt ook voor last in en rond Camp Nou. In die mate dat de club extra veiligheidspersoneel inzet rond het trainingscomplex om een einde te maken aan het lastig vallen van de spelers.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft stijgen, maar opnieuw minder snel
De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Dagelijks belanden 201 mensen in het ziekenhuis, een toename van 7 procent in vergelijking met de week ervoor. Eergisteren en gisteren lag dat cijfer nog op respectievelijk 26 en 22 procent. Het aantal overlijdens blijft stabiel. Dat blijkt uit de jongste resultaten van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

"Lukaku is een monster": Jan Koller over Tsjechië-België én zijn eigen Netflix-docu met onder andere Aimé Anthuenis
Hoe zou het nog zijn met Jan Koller (47)? De Tsjechische ex-spits van onder meer Lokeren en Anderlecht over het duel tegen de Rode Duivels – "Lukaku is één van de beste spitsen ter wereld" – én... zijn eigen Netflix-documentaire.
Lees verder

Jan Koller over Tsjechië - België én zijn eigen Netflix-docu met onder andere Aimé Anthuenis: "Nog wat scènes draaien in jullie land"
Hoe zou het nog zijn met Jan Koller (47)? De Tsjechische ex-spits van onder meer Lokeren en Anderlecht over het duel tegen de Rode Duivels – "Lukaku is een monster" – én... zijn eigen Netflix-documentaire.
Lees verder

Wijken Duivels dinsdag uit naar de Bosuil of spelen ze toch gewoon weer in Leuven?
De zoektocht van de voetbalbond naar een nieuwe locatie voor het WK-kwalificatieduel van dinsdag tegen Wit-Rusland na de kritiek op het mindere veld in OHL verloopt niet simpel. In de stadions van Brussel, Charleroi, KV Mechelen stuitte de bond op problemen of een njet van de UEFA. Mogelijk biedt de Bosuil soelaas, zoniet gaat de match toch in Leuven door.
Lees verder

Sharon Osbourne ontslagen bij talkshow na rel rond Meghan Markle: "En toch ben ik géén racist"
Sharon Osbourne (68) is ontslagen bij de Britse talkshow 'The Talk', nadat ze Piers Morgan verdedigde. Die laatste zei in zijn eigen programma 'Good Morning Britain' dat hij niet geloofde dat hertogin Meghan Markle zelfmoordgedachten had tijdens haar jaren bij de koninklijke familie.
Lees verder

Barbier Tom blijft tot op het nippertje open om zoveel mogelijk klanten te bedienen: "Enkel nog opruimen en dan op tijd naar huis voor de avondklok"
Barbier Tom in Gent was een van de kapperszaken die gisterenavond zo lang mogelijk is opengebleven om zoveel mogelijk klanten te bedienen voor de verplichte sluiting. Rond 22.30 uur vertrok de laatste klant, net genoeg tijd voor de barbiers om alles te ruimen en naar huis te gaan voor de avondklok inging.
Lees verder

Camille Dhondt lanceert nieuwe single 'Vuurwerk'
'#LikeMe'-ster Camille Dhondt (20) heeft een nieuwe single gelanceerd. Het liedje heet 'Vuurwerk' en is bijzonder dansbaar.
Lees verder

Vensterplicht geldt enkel voor reizigers die naar de kust reizen: "Heel vreemd, op terugritten zit net meer volk"
Opvallend: de vensterplicht op de trein geldt enkel voor reizigers die naar de kust reizen. Toeristen die naar huis vertrekken, hoeven dus geen rekening te houden met deze maatregel. Peter Thoelen van TreinTramBus vindt dat heel vreemd.
Lees verder

Familie Philippaerts moet paard laten inslapen na val tijdens wedstrijd in Wellington
De familie Philippaerts heeft, in samenspraak met mede-eigenaar Frans Lens, beslist om het paard H&M Chilli Willi te laten inslapen, nadat het ten val was gekomen tijdens een wedstrijd in Wellington en daarbij zijn linker voorbeen brak. Dat melden Ludo en Nicola Philippaerts in de nacht van vrijdag op zaterdag.
Lees verder

België wordt steeds meer etnische smeltkroes
België is in sneltempo een migratiesamenleving geworden. Belgische wijken zijn in twintig jaar tijd diverser geworden en evolueren tot een smeltkroes. Dat schrijft 'De Tijd' op basis van niet eerder gepubliceerde data van het Belgische statistiekbureau Statbel.
Lees verder

Ook leidinggevenden en jeugdtrainers in opspraak: "Zodra iedereen weg is, veranderen ze in tirannen"
De turnwereld houdt z'n adem in. Op 31 maart moet het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie, in het leven geroepen door Vlaams Sportminister Ben Weyts (N-VA), naar de wantoestanden in Gent klaar zijn. Tientallen ex-gymnasten en ouders vragen zich af welk gevolg er aan hun klachten en getuigenissen wordt gegeven. Maar wie klagen ze nu precies aan en wat zijn de verwijten? In deel 2 behandelt HLN de leidinggevenden en jeugdtrainers. "Het is niet omdat ze nu weg zijn, dat ze ermee moeten wegkomen."
Lees verder

Turnwereld houdt adem in voor rapport over wantoestanden: "'Huil maar, dan ziet iedereen hoe slecht je bent', zei Marjorie"
De turnwereld houdt z'n adem in. Op 31 maart moet het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie, in het leven geroepen door Vlaams Sportminister Ben Weyts (N-VA), naar de wantoestanden in Gent klaar zijn. Tientallen ex-gymnasten en ouders vragen zich af welk gevolg er aan hun klachten en getuigenissen wordt gegeven. Maar wie klagen ze nu precies aan en wat zijn de verwijten? In deel 1 behandelt HLN de hoofdtrainers, Marjorie Heuls en haar man Yves Kieffer. "Marjorie viel gymnastes persoonlijk aan, over hun opvoeding en hun privé-leven."
Lees verder

Onze turnspecialiste ziet het stormen in het hoofd van Derwael: "Zij weet dat de verhalen niet verzonnen zijn"
Het stormt in de turnwereld, waar ze de adem inhouden voor een rapport over wantoestanden. Ophef die Nina Derwael (21) kan missen als kiespijn. "Zij weet dat de verhalen van haar ex-collega's niet verzonnen zijn", aldus onze turnspecialiste Valerie Hardie.
Lees verder