Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

Man rijdt ’s nachts rond met 245 lachgasflessen en 4.200 euro cash

HLN
Man rijdt 's nachts rond met 245 lachgasflessen en 4.200 euro cash
De politie heeft zaterdag een grote hoeveelheid lachgas in beslag genomen op het Kiel. De bestuurder werd meegenomen voor verhoor.
Lees verder

Jason Derulo wordt papa: "Zo opgewonden voor dit nieuwe hoofdstuk"
Zanger Jason Derulo (31) en zijn vriendin Jena Frumes (27) verwachten hun eerste kindje. Dat maakte het gelukkige koppel bekend via Instagram.
Lees verder

Zlatan snoert critici met heerlijke hakbal de mond: "Ik heb mijn doelen bereikt"
Zlatan Ibrahimovic was gisteravond weer belangrijk voor Zweden. De 39-jarige aanvaller gaf tegen Kosovo (0-3-winst) opnieuw een assist, dit keer met een heerlijke hakbal.
Lees verder

Van plan om te barbecueën deze week? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert
Temperaturen die vlotjes boven de 20 graden gaan, dat betekent maar één ding: barbecuetijd! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg.
Lees verder

Meer privacy in je tuin? Dat kan met deze 10 snelle oplossingen
Door corona hechten we nog meer belang aan een tuin die ons een vakantiegevoel geeft. Onze eigen groene oase waar we in alle rust kunnen vertoeven. Maar dan liefst wel zonder dat de buren overal van meegenieten. Met deze tien oplossingen van bouwsite Livios zorg je in een handomdraai voor meer privacy in je tuin.
Lees verder

Niet iedereen is klaar voor de lente: hert loopt al sinds feestdagen rond met kerstverlichting rond gewei
Mario Barito, een Italiaanse natuurfotograaf, legde op 21 maart in de buurt van Cortina (Italië) een hert vast met een lichtsnoer rond zijn gewei. Door de voorjaarsrui zal het hert zijn originele versiering snel verliezen. Het dier, naar schatting tussen de 5 en 6 jaar oud, genereerde veel reacties op sociale media.
Lees verder

Nike ontkent samenwerking Lil Nas X: "Dit is niet onze sneaker"
Nadat afgelopen weekend bekend raakte dat rapper Lil Nas X (21) in samenwerking met Nike een speciale sneaker zou hebben gebracht, genaamd 'Satan Shoes', ontkent het label nu in alle toonaarden de samenwerking. Dat heeft met sportmerk in een statement aan NBC laten weten.
Lees verder

Politie legt familiefeest met 25 aanwezigen stil in Antwerpen
De politie heeft zondag een groot familiefeest in een appartement stilgelegd. De 25 aanwezigen werden geïdentificeerd, kregen een coronaboete en en moesten de woning verlaten.
Lees verder

Hoe we tegen eind april 370.000 meer vaccins kunnen zetten dan de officiële cijfers zeggen
438.000 vaccins verwacht België deze week, 179.000 van Pfizer/BioNTech, en 259.000 van AstraZeneca. Althans: dat zijn de officiële cijfers. In de praktijk zullen we met die hoeveelheden tot 520.000 vaccins kunnen toedienen, met dank aan nieuwe en hoogst efficiënte spuiten. Tegen eind april kunnen we zo zelfs tot 370.000 extra dosissen toedienen. Goed nieuws voor onze campagne uiteraard, al blijft de taskforce Vaccinatie voorzichtig met hoera-berichten.
Lees verder

Efteling wil Holle Bolle Gijs duurzamer maken en lanceert challenge
De Efteling wil de populaire 'afvalvreter' Holle Bolle Gijs duurzamer maken. Nu belandt al het afval op dezelfde plaats, maar het Nederlandse pretpark streeft erna om petflesjes en blikjes apart te scheiden. Daarom organiseert de Efteling een challenge, waar iedereen met een creatieve oplossing aan kan deelnemen.
Lees verder

Joris Hessels had ooit een relatie met zijn leerkracht: "De vonk is overgeslagen op het schoolbal"
Het moet de wilde droom van menig schoolgaande tienerjongen zijn: een stiekeme relatie met die ene knappe leerkracht. Voor tv-maker Joris Hessels (40) was het geen droom, maar de realiteit. Dat verklapte hij in 'De Biecht' bij Anke en Sven op Joe. "Ik zat in het zesde middelbaar en zocht een date voor het schoolbal."
Lees verder

Skiwereld haalt opgelucht adem: schansspringer na zware crash uit kunstmatige coma gehaald
De Noorse schansspringer Daniel-André Tande is uit zijn kunstmatige coma gehaald. "Hij is ontwaakt en ademt zelfstandig", meldt de Noorse skifederatie.
Lees verder

Producent van dodelijke vermageringspil veroordeeld tot boete van 2,7 miljoen euro
Het Franse farmaceutische bedrijf Servier, producent van de dodelijke vermageringspil Mediator, is maandag door de rechtbank in Parijs schuldig bevonden aan misleiding met verzwarende omstandigheden en onvrijwillige doodslag en verwondingen. De pil zou aan honderden mensen in Frankrijk het leven hebben gekost. Het gaat om een van de grootste schandalen in de gezondheidszorg.
Lees verder

Alles op slot na 10 besmettingen: 2 miljoen inwoners van Brisbane opnieuw in lockdown
Nadat er 10 nieuwe coronabesmettingen werden vastgesteld, moet het Australische Brisbane, een stad van ruim 2 miljoen inwoners, drie dagen in lockdown. Dat heeft de premier van de staat Queensland aangekondigd.
Lees verder

Groene golf van elektrische wagens op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit
Het aantal elektrische of plug-in hybride wagens in Vlaanderen stijgt wel, maar van een grote groene golf in het Vlaamse wagenpark is nog geen sprake. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Andries Gryffroy heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Zo rijden er momenteel 77.645 elektrische of plug-in hybride wagens rond tegenover zo'n 46.000 wagens vorig jaar.
Lees verder

Vlaamse tweedeverblijvers doen vastgoedprijzen Ardennen door het dak gaan
Sinds het begin van de coronacrisis kopen nog meer Vlamingen een tweede verblijf in de Ardennen. De explosie van de huizenprijzen is navenant, met op een jaar tijd prijsstijgingen tot 37 procent. Vooral het noorden van de provincie Luxemburg is gegeerd. De lokale bevolking ziet het met lede ogen aan. "Voor onze jongeren wordt het uiterst moeilijk", zei Vincent Dumoulin, notaris in het landelijke Érezée, in het debatprogramma C'est pas tous les jours dimanche (RTL Info).
Lees verder

KOERS KORT. Deceuninck-Quick.Step met indrukwekkend zevental in Dwars door Vlaanderen
Deceuninck-Quick.Step verschijnt woensdag met een indrukwekkend zevental aan de start van Dwars door Vlaanderen. Het team van Patrick Lefevere rekent in de laatste Belgische klassieker voor de Ronde van Vlaanderen op Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Davide Ballerini, Tim Declercq, Dries Devenyns, Yves Lampaert en Florian Sénéchal.
Lees verder

WADA start onderzoek naar Brits antidopingagentschap, dat wielerfederatie tests liet uitvoeren in privélaboratoria
Het wereld antidopingagentschap WADA is een onderzoek gestart naar het Britse antidopingagentschap UKAD. Het UKAD wordt ervan verdacht in 2011 de Britse wielerfederatie toestemming te hebben gegeven dopingtests te laten uitvoeren in niet-geaccrediteerde privélaboratoria. Het UKAD bevestigde het onderzoek van het WADA en gaf aan volledig mee te werken.
Lees verder

Daar is de lente, daar is de zonnecrème: moeten we nu echt al smeren?
De komende dagen wordt het lekker warm. Maar wil het verschijnen van het eerste lentezonnetje meteen ook zeggen dat je de tube zonnecrème weer moet bovenhalen? Twee dermatologen lichten toe. "Vertrouw zeker niet alleen op dagcrèmes met een zonnefactor."
Lees verder

Afvallers 'De Mol' likken hun wonden na dubbele exit: "Samen een potje gehuild op weg naar huis"
Vorige week waren ze na één aflevering nog verrassend met tien kandidaten, een zondag later zijn het er nog maar acht. Na een rondje om ter hardst liegen tegen elkaar moesten jurist Kevin en studente Dami het strijdtoneel verlaten. Wij blikken met hen in tien vragen terug op hun avontuur. Waar liep het fout? En wie denken zij dat de mol is?
Lees verder