Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 maart 2021

LIVE. Walen gratis met de bus naar vaccinatiecentra - Dalai Lama laat zich inenten - Nederland verlengt avondklok wel...

HLN
LIVE. Walen gratis met de bus naar vaccinatiecentra - Dalai Lama laat zich inenten - Nederland verlengt avondklok wellicht tot 30 maart
Vanaf maandag 8 maart mag je buiten met 10 personen samen zijn. Nu is dat aantal nog beperkt tot vier. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

LIVE. Aantal nieuwe hospitalisaties neemt amper toe - Walen gratis met de bus naar vaccinatiecentra - Dalai Lama laat zich inenten
Vanaf maandag 8 maart mag je buiten met 10 personen samen zijn. Nu is dat aantal nog beperkt tot vier. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

Man steekt met groot mes in op slachtoffer in Rotterdam, getuige slaat verdachte neer met knuppel: "Een bloedbad"
Een man is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt bij een bizarre steekpartij in de Nederlandse stad Rotterdam. Een man met een groot mes stak volgens getuige Jeroen (53) 'als een jihadist bovenop hem zittend' op hem in. De getuige wist het slachtoffer te ontzetten door de verdachte met een knuppel neer te slaan, zegt hij. "Het was een bloedbad.''
Lees verder

Geen medicijnen noch vaccins: gewelddadig coronaprotest leidt tot ontslag ministers in Paraguay
In het Zuid-Amerikaanse Paraguay heeft president Mario Abdo Benitez zaterdag een shuffle van de regering aangekondigd nadat vrijdag zware straatprotesten waren uitgebroken. Duizenden protesteerden tegen de zware corruptie en het gebrek aan medicijnen en vaccins tijdens de coronapandemie.
Lees verder

Zwitsers stemmen over boerkaverbod
Zwitserland stemt zondag over een verbod op gezichtsbedekkende kleding in openbare plaatsen. Dit ondanks dat vrouwen in islamitische sluiers zelden in het Zwitserse straatbeeld te zien zijn.
Lees verder

INTERVIEW. Luc Asselman (65), al 38 jaar de echtgenoot van Maggie De Block: "Mijn bolleke zien huilen? Voor politiék? Gij zijt zot, zeker!"
"De enige kritiek die ik op haar heb gehad, was dat ze te braaf was tegenover wie haar bekritiseerde. Ik zei haar dat ook: 'Bolleke, geef ze verdorie wat lappen rond hun oren!' Allez, hoe dikwijls hebben ze niet gezegd: 'De Block verstopt zich.' Er is geen mens zo veel op tv geweest als zij!" Vraag aan Luc Asselman alias mijnheer Maggie De Block zijn gedacht over het parcours van zijn vrouw als federaal minister van Volksgezondheid tijdens de crisis, en hij geeft zijn gedacht. "Haar makkelijkste moment? De dag dat ze vervangen is."
Lees verder

De Lijn betaalt reizigers 130.000 euro terug vanwege 'coronapauze'
Ruim 25.000 reizigers van De Lijn hebben bij de maatschappij geld teruggevraagd omdat ze vanwege de coronapandemie minder gebruik maakten van hun abonnement. Zij zullen in totaal 130.000 euro ontvangen. Dat schrijft De Zondag.
Lees verder

"Flirten is de kladversie van seks. We moeten dat veel vaker doen": waarom maar één 'Blind Getrouwd'-koppel verder geraakt dan eindeloos palaveren
Intiem zijn. Ooit was het de voornaamste reden waarom mensen trouwden, maar in 'Blind Getrouwd' lijkt het stilaan een obstakel. Er wordt eindeloos over gepalaverd, tot 'men er klaar voor is', of niet. Behalve dan door speelvogels Marijn en Candice, die volop flirten. Brengt ons bij een interessante vraag: welke rol speelt seks eigenlijk tussen twee mensen? "Je kan dat toch niet als een vrijblijvende hobby beschouwen?"
Lees verder

Ontbijten met HLN-lezer Frédéric Veraghaenne (52): "Ik mag wedstrijden organiseren voor de beste voetballers ter wereld"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' steken we dit weekend de taalgrens over en belden in Namen aan bij Frédéric Veraghaenne (52). Hij woont samen met de 18 jaar jongere Céline. Ze kennen elkaar ook al 18 jaar, maar zijn pas sinds twee jaar een koppel. "Céline houdt me jong. Ook professioneel werk ik met een jong team, waardoor ik mijn frisse kijk behoud", zegt Frédéric, die Directeur Operaties is bij de Belgische Voetbalbond.
Lees verder

Van warme familiebanden tot koude oorlog: hoe is het ooit zo ver kunnen komen tussen Harry, Meghan en de koninklijke familie?
De Britten staan aan de vooravond van een ongekende rel. Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) schieten vanavond met scherp op de koninklijke familie in een alles onthullend interview met Oprah Winfrey. Wie dacht dat de Megxit het hoogtepunt van rebellie was, valt straks ongetwijfeld van zijn stoel. Maar niet alleen de publieke opinie heeft zich tegen de jongste zoon van Diana gekeerd, ook zijn eigen familie ziet hem liever niet meer komen. Prins William en zijn broer waren vroegen twee handen op één buik, maar broederliefde werd broedermoord. Het favoriete kleinkind ligt nu met oma in koude oorlog: hoe is het ooit zover kon komen?
Lees verder

Welk lied van Stan Van Samang wil jij horen op 24 UUR LIVE? Stem hier!
Vrijdag 12 maart is het zover: 24 UUR LIVE in het Sportpaleis. Ook Stan Van Samang treedt op en jij kan kiezen welk nummer hij zal zeker moet zingen. Breng onderaan je stem uit!
Lees verder

Roger De Vlaeminck genoot van geweldige Strade, met Van der Poel als exponent: "Hij is véél beter dan vorig jaar"
Those are the days, voor Roger De Vlaeminck. Laaiend enthousiast volgde hij in zijn knusse zetel thuis in Kaprijke een geweldige koers, genaamd Strade Bianche. Met een geweldige winnaar, genaamd Mathieu van der Poel. En met een verrassende conclusie tot gevolg.
Lees verder

Na ochtendzon kondigen wolken einde weekend aan
Zondag start zonnig, met geleidelijk meer wolkenvelden vanuit het noorden, zo voorspelt het KMI. In het zuiden van België blijft het zonnig. Zondagochtend vriest het nog, met in het noorden mogelijk aanvriezende mistbanken. Later op de dag komen de maxima uit tussen 3 en 6 graden, en 8 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait zwak uit het noorden.
Lees verder

OVERZICHT. Hospitalisaties blijven op plateau, besmettingen dalen licht
Elke dag komen er gemiddeld 147 nieuwe patiënten met Covid-19 bij in de Belgische ziekenhuizen, zo blijkt uit de nieuwste update van de coronacijfers van Sciensano. Dat zijn er amper nog 2 procent meer dan het gemiddelde van de week voordien. Het aantal besmettingen daalt dan weer met 3 procent.
Lees verder

OVERZICHT. Hospitalisaties stijgen niet meer verder door en blijven op plateau, besmettingen dalen licht
Elke dag komen er gemiddeld 147 nieuwe patiënten met Covid-19 bij in de Belgische ziekenhuizen, zo blijkt uit de nieuwste update van de coronacijfers van Sciensano. Dat zijn er amper nog 2 procent meer dan het gemiddelde van de week voordien. Het aantal besmettingen daalt dan weer met 3 procent.
Lees verder

Amerikaanse tv-zender CBS betaalde miljoenen om het Oprah-interview te mogen uitzenden
Vandaag is het moment van de waarheid eindelijk aangebroken. Het Oprah-interview tussen prins Harry (36) en Meghan Markle (39) wordt namelijk vandaag uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS. Deze laatste heeft hiervoor ook alles uit de kast gehaald, want volgens The Wall Street Journal heeft het de zender miljoenen gekost om het interview te mogen uitzenden.
Lees verder

Export China maakt coronacomeback begin 2021: hoogste uitvoer in 20 jaar
De Chinese export is in de eerste twee maanden van dit jaar met een groei van meer dan 60 procent de hoogste in ruim 20 jaar, zo blijkt zondag uit officiële gegevens. Ook de invoer nam sterk toe als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, die de economie van het land vorig jaar bijna tot stilstand heeft gebracht.
Lees verder

Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Diedrik (42) en Sofie (39) hebben twee zonen, eentje met autisme: "Alle maaltijden liggen 3 weken op voorhand vast"
Het autisme van hun zoon Artus zet Sofie en Diedrik voor flink wat uitdagingen. Ze hanteren veel regels en voorspelbaarheid om hun gezinsleven in goede banen te leiden. "Op de kalender staat tot eind dit jaar aangeduid wie van de twee kinderen zich 's morgens het eerst moet wassen." Autisme-expert Sofie Deparcq legt uit hoe je er als ouder het best mee omgaat.
Lees verder

Op zoek naar de Mechelse roots van pleintjesvoetballer 'Ciske' Amuzu: "Hij draaide oudere jongens tureluurs"
Wees maar zeker dat het speciaal wordt. De roots van Francis Amuzu (21) liggen in Mechelen. Getuigenissen over de Mechelse jaren van de Anderlecht-winger.
Lees verder

Team Durant vs. Team LeBron: alles wat je moet weten over de All-Star Game in NBA
De helft van het NBA-seizoen is achter de rug, traditiegewijs tijd voor de All-Star Game. Nummer 73. Maar de eerste zonder fans. Of ja, de zaal zal niet helemaal leeg zijn. Zo'n 1.500 supporters — vooral gezondheidswerkers, staff en familieleden van de spelers — zullen de tribunes van het State Farm Arena in Atlanta zondagnacht bemannen. Zij zijn er alvast klaar voor. De spelers ook?
Lees verder