Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 maart 2021

LIVE (20u45). Juventus en Lazio spelen topper in Serie A

HLN
LIVE (20u45). Juventus en Lazio spelen topper in Serie A
• Allianz Stadium • Aftrap: 20u45 • Speeldag 26 Serie A • Juventus staat derde, Lazio is zevende
Lees verder

LIVE (18u30). Bayern München ontvangt Dortmund voor 'Der Klassiker'
• Allianz Arena • Aftrap: 18u30 • Bayern staat aan de leiding, Dortmund is pas vijfde • Uitkijken naar het spitsenduel Lewandowski-Haaland
Lees verder

LIVE (21u). Barcelona gaat op bezoek bij middenmoter Osasuna
• Estadio El Sadar • Aftrap: 21u • Barcelona is tweede op vijf punten van leider Atlético, Osasuna is 12de • Barça stootte deze week miraculeus door naar bekerfinale
Lees verder

LIVE (16u15). Blijft OH Leuven bij Eupen in de race voor play-off 1?
• Speeldag 30 JPL • Am Kehrweg • Aftrap: 16u15 • OH Leuven staat op drie punten van de vierde plaats, Eupen is veilig 14de
Lees verder

LIVE (18u30). Beerschot trekt naar hekkensluiter Waasland-Beveren
• Speeldag 30 JPL • Freethiel • Aftrap: 18u30 • Beerschot is achtste op vijf punten van play-off 1, Waasland-Beveren is hekkensluiter
Lees verder

LIVE (20u45). Antwerp wil negatieve spiraal doorbreken tegen KV Kortrijk
• Speeldag 30 JPL • Bosuilstadion • Aftrap: 20u45 • Antwerp staat tweede, maar kon al een maand niet meer winnen. Kortrijk is 13de
Lees verder

LIVE (21u). Tielemans en Castagne trekken met Leicester naar Brighton en Trossard
• Arnex Stadium • Aftrap: 21u • Leicester staat derde, Brighton 16de • Tielemans en Castagne nemen het op tegen Trossard
Lees verder

Robotjeep Perseverance rijdt eerste meters op Mars
Perseverance heeft succesvol voor het eerst gereden op Mars. De robotjeep van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA legde enkele meters af. Via Twitter verspreidde NASA beelden van de bandenafdruk op de oppervlakte van de rode planeet.
Lees verder

ONZE OPINIE. De bevrijdingsfeesten starten "buiten, buiten, buiten". En dat is een goede zaak
Ons leven ligt vanaf maandag niet meer in handen van Marc Van Ranst of Steven Van Gucht, maar in die van Frank Duboccage, David Dehenauw en Frank Deboosere. Nu het veiligheidsoverleg een buitenbubbbel van tien heeft goedgekeurd zal het nooit eerder zo belangrijk zijn geweest dat het "ochtendgrijs snel opklaart" of dat de "actieve regenzone wegtrekt". Het maakt het verschil tussen een heerlijke dag met je vrienden, een anderhalve-meter-barbecue met de familie, of "in uw kot" blijven en schuilen voor de regen. Dat de regering inzet op een "buitenmaatschappij" is slim: ze vindt daarmee het perfecte evenwicht tussen héél beperkte risico's en - bijna letterlijk - zuurstof geven aan de bevolking.
Lees verder

LIVE. Pretparken in Californië mogen na een jaar weer open - Brazilië kraakt onder tweede golf - Van Ranst: "Buitenactiviteiten toelaten is wat experts voorgesteld hadden"
Vanaf maandag 8 maart mag je buiten met 10 personen samen zijn. Nu is dat aantal nog beperkt tot vier. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen vrijdag namiddag beslist. Er is ook beslist dat de horeca weer kan openen vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Aantal nieuwe besmettingen in België blijft dalen - Pretparken Californië mogen weer open - Brazilië kraakt onder tweede golf
Vanaf maandag 8 maart mag je buiten met 10 personen samen zijn. Nu is dat aantal nog beperkt tot vier. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca weer kan openen vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Pretparken in Californië mogen na een jaar weer open - Van Ranst: "Buitenactiviteiten toelaten is wat experts voorgesteld hadden"
Vanaf maandag 8 maart mag je buiten met 10 personen samen zijn. Nu is dat aantal nog beperkt tot vier. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen vrijdag namiddag beslist. Er is ook beslist dat de horeca weer kan openen vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Carl Devos: "Het is alsof we elke morgen op dezelfde dag wakker worden"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder

Personeel ING mag 50 procent thuis blijven werken: ook na pandemie en zelfs vanuit buitenland
De meer dan 7.000 werknemers van ING België mogen ook na de coronapandemie van thuis uit blijven werken. Vakbonden en directie van de bank kwamen overeen dat ze gemiddeld de helft van hun arbeidstijd thuis of elders in Europa mogen presteren. Ze krijgen ook een budget om hun werkplek op die plaats uit te rusten met ergonomisch bureaumateriaal.
Lees verder

Venezuela maakt bankbiljet voor 'miljonairs'
Wie droomt er niet van, miljonair worden? In Venezuela is dat binnenkort een stuk makkelijker: de Centrale Bank van het Zuid-Amerikaanse land gaat namelijk een reeks nieuwe biljetten uitgeven. Het 'grootste' biljet is maar liefst een miljoen bolivar waard. Maar wat je daarmee kunt kopen, valt tegen.
Lees verder

Overlegcomité zet in op de openluchtsamenleving: is het buiten echt beter?
Buiten afspreken met vrienden. Buiten wandelen. Buiten sporten. Want het gevaar om besmet te raken met het coronavirus is er véél kleiner dan binnenskamers. Dat is de geest van de versoepelingen die door het Overlegcomité werden aangekondigd. "Superverspreiders komen zelden buiten voor", luidt het. Hoe 'safe' ben je er dan juist voor corona? Dit is het oordeel van de belangrijkste studies en onze experts.
Lees verder

Thibaut Courtois over Real, erkenning in België en de Rode Duivels: "Als we het EK winnen door 70 minuten te verdedigen, dan is het maar zo"
Je bent de grootste club voor iéts. Maandag aangevraagd, Real Madrid stelde zijn doelman woensdag ter beschikking van uw krant — dat moeten we niet proberen bij de persdienst van Club Brugge. Madrid moét winnen zondag in de stadsderby op Atlético om nog kampioen te kunnen worden, maar voor ons zat een erg relaxte Thibaut Courtois (28): "Ik kan wél een lamp indraaien, hoor."
Lees verder

Bedrijven knoeien met activiteiten om coronapremie te krijgen
Vorig jaar hebben meer dan 44.000 bedrijven en eenmanszaken een andere bedrijfsactiviteit opgegeven, waardoor ze opeens coronapremies konden aanvragen. Ook 6.353 'spookbedrijven', die al jaren geen echte bedrijfsactiviteiten meer uitoefenen, deden dat. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
Lees verder

Wie is Donald Muylle (69), de man van de reclamespotjes van Dovy Keukens? "Mijn vader heeft mij laten zitten. Ik wilde me bewijzen"
''t Is hier Donald Muylle, hé," zegt hij in zijn nieuwste reclamespot op televisie, alsof we hem al jaren kennen. Dat we hem hèrkennen, dat is zeker. In de categorie Donald zijn enkel Trump en Duck nog bekender. Typetjes, alledrie, want van de echte Donald Muylle zien we op tv niet veel. Dat is een verstandige, bescheiden, allesbehalve naïeve selfmade man, die van het leven veel lessen heeft gekregen. "Mijn vader heeft mij laten zitten, ik heb kanker gehad, ik ben bijna failliet geweest, en dat is allemaal lastig geweest, maar omzien doe ik niet."
Lees verder

2 miljoen levens, dat verdient een musical. De Red Star Line: het echte verhaal achter het nieuwe spektakelstuk van Studio 100
Van op de Rijnkaai in Antwerpen vertrokken ruim honderd jaar geleden twee miljoen landverhuizers om in Amerika een nieuw en beter leven te beginnen. De stoomboten van de Red Star Line brachten hen daarheen. Het verhaal van de opkomst en ondergang van een unieke rederij.
Lees verder