Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Leye blijft rustig na ‘zege van de opgestropte mouwen’: “Uiteindelijk is het belangrijkste dat het hands was”

HLN
Leye blijft rustig na 'zege van de opgestropte mouwen': "Uiteindelijk is het belangrijkste dat het hands was"
Mbaye Leye vroeg grinta en persoonlijkheid aan zijn spelers, Mbaye Leye kreeg grinta en persoonlijkheid van zijn spelers. Standard knokte zich naar de halve finale van de beker. "Ik ben een beetje blij", zei de Luikse coach.
Lees verder

Voor het eerst in maanden nul coronadoden in Vlaamse rusthuizen
In de Vlaamse rusthuizen waren er de afgelopen week dankzij de vaccinaties voor het eerst in maanden dagen zonder coronadoden. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en De Standaard.
Lees verder

Pro League voert benchmark over compensatie abonnees en fanbinding: "Clubs willen van mekaar weten hoe ze het best aanpakken"
De Pro League heeft de profclubs in een benchmark bevraagd over hun abonneepolitiek in financieel barre tijden met duels zonder fans: hoe plannen ze de compensatie en de fanbinding volgend seizoen? "Clubs willen van mekaar weten hoe ze het best aanpakken."
Lees verder

Geert Meyfroidt: "Sneller vaccineren is voor ons veel belangrijker dan grootte van buitenbubbel"
Geert Meyfroidt, intensivist van het UZ Leuven, vindt dat de vaccinaties in ons land "écht sneller" moeten. "Dat is voor de ziekenhuizen veel belangrijker dan de grootte van de buitenbubbel", zegt hij aan HLN Live.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen dalen weer in meeste provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus stabiliseert verder op een hoog niveau. De kaart van ons land kleurt daardoor bont, met enkel nog Henegouwen en Brussel als sterke stijgers. Elders dalen de besmettingen weer. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

VTM werkt aan fictiereeks rond het Heizeldrama
Fan van fictie? Dan hebben wij vandaag goed nieuws voor jou, want VTM werkt aan minstens twee nieuwe fictiereeksen. Zo pakt de zender uit met de zombiereeks 'Styx' en met een reeks over het Heizeldrama.
Lees verder

Gedaan met overvolle treinen richting kust? NMBS-app krijgt tegen paasvakantie 'druktebarometer'
De NMBS komt tegen de paasvakantie met een druktebarometer voor treinen van en naar de kust. Dat is gisteren beslist op een overleg van het crisiscentrum. De tool zal reizigers via de app van de spoorwegmaatschappij waarschuwen zodra het te druk dreigt te worden. Het project zal bij wijze van proef in de paasvakantie op de lijn naar Oostende worden uitgerold.
Lees verder

Vierde van de werknemers was geen enkele dag ziek in 2020
Vorig jaar was 41 procent van de werknemers in de privésector geen enkele keer afwezig wegens ziekte. Dat blijkt uit het ziekteverzuimrapport van hr-dienstverlener SD Worx, op basis van loongegevens van zowat 750.000 Belgische werknemers in de private sector. Het gaat om het beste niveau sinds 2010, mede door de coronamaatregelen.
Lees verder

Roberto Martínez bevestigt dat hij al sprak met Franse linksachter over Duivels: "Maar concreet is het nog niet"
Eind deze maand komen de Rode Duivels weer samen. Bondscoach Roberto Martínez zegt in een gesprek met 'La Dernière Heure' dat Pascal Struijk (Leeds United) zeker niet in de selectie zal zitten én bevestigt dat hij al sprak met Adrien Truffert, een 19-jarige Franse linksback van Stade Rennais.
Lees verder

"Aanvullende pensioenen zitten in een storm": zal het rendement verminderen? En hoeveel levert het je nog op?
Deze week hoorden we bij de verzekeringssectorfederatie Assuralia dat het gewaarborgde rendement van 1,75% op de aanvullende pensioenen moeilijk vol te houden valt door de almaar aanhoudende lage rentes op de financiële markten. Wat levert een aanvullend pensioen je uiteindelijk nog extra op? Hoe wordt het belast? En is een rendement van 1,75% nog mogelijk? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit.
Lees verder

1.730 wedstrijden geannuleerd in België en 1,1 miljoen euro omzetverlies: de keiharde cijfers na één jaar corona in de koers
Exact een jaar geleden maakte corona zijn intrede in het wielrennen. De Strade Bianche was de eerste grote koers die sneuvelde, vele zouden volgen. Ook Vlaanderen en België werden niet gespaard. Hoe zwaar hakten twaalf maanden Covid-19 erin?
Lees verder

"Rendement van 1,75% moeilijk vol te houden": ziet je aanvullend pensioen er binnenkort anders uit? Geldexpert Véronique Goossens legt uit
Deze week hoorden we bij de verzekeringssectorfederatie Assuralia dat het gewaarborgde rendement van 1,75% op de aanvullende pensioenen moeilijk vol te houden valt door de almaar aanhoudende lage rentes op de financiële markten. Wat levert een aanvullend pensioen je uiteindelijk nog extra op? Hoe wordt het belast? En is een rendement van 1,75% nog mogelijk? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts klaar voor UK Open, mét speciaal format: "Ik kijk niet naar de loting, daar word ik té nerveus van"
Vanavond gaat de prestigieuze UK Open van start. Met Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Geert De Vos en Mike De Decker zijn er vier landgenoten van de partij. "90% van de deelnemers kan winnen. En wij Belgen horen daarbij."
Lees verder

Aan welk extralegaal voordeel win je financieel het meest?
Twijfel je tussen een aantal jobaanbiedingen en wil je een correcte vergelijking maken van de verschillende loonpakketten? Of schakelt je werkgever over op een systeem van flexibel verlonen, en ben je vastberaden om de beste keuze te maken? Jobat.be zocht uit hoeveel de populairste benefits je écht opleveren.
Lees verder

Strade Bianche wordt pas hun vijfde onderlinge WorldTour-confrontatie: de 'Grote Drie' statistisch vergeleken
Wedstrijden waarin Julian Alaphilippe, Wout van Aert en Mathieu van der Poel samen aan de start verschijnen: je kunt ze op één hand tellen. Met andere woorden: geniet er zaterdag - en bij uitbreiding de komende weken - dubbel en dik van.
Lees verder

Ruzie over kleren en heibel met Kate Middleton: tiental paleishulpen wil getuigen tegen Meghan Markle
Eerder deze week werd Meghan Markle (39) door een medewerker van Buckingham Palace beschuldigd van pesterijen. Meghan bleef echter niet bij de pakken zitten en beschuldigde de medewerker op haar beurt van een berekende 'lastercampagne' en noemt het een aanval op haar karakter. De hertogin krijgt na de verwijten steun van haar omgeving, maar aan de andere kant verzamelen steeds meer paleismedewerkers zich om te getuigen tegen de vrouw van prins Harry.
Lees verder

"Verkiezingen Hongkong weer een jaar uitgesteld"
De verkiezingen in Hongkong worden waarschijnlijk opnieuw een jaar uitgesteld, naar september 2022. Dat zou China meer tijd geven om het politieke systeem in de metropool op de schop te nemen, melden lokale media. De autoriteiten stelden de verkiezingen vorig jaar ook al uit, formeel vanwege de coronacrisis.
Lees verder

Zijn Emily en Eddy de grootste fans van FC De Kampioenen? "Wij verbouwden onze woonkamer tot kampioenencafé en kijken elke avond naar een aflevering"
Wonen in het café van de populaire Eén-reeks FC De Kampioenen. Het lijkt misschien gek, maar voor Emily Dendooven (28) en haar man Eddy Desimpel (58) uit Jonkershove is het dagelijkse kost. Zij hebben hun woonkamer dezelfde look gegeven als het café van Pascalleke. En elke avond bekijken ze een aflevering. "Het zou fantastisch zijn om één van de acteurs over de vloer te krijgen", lacht Emily.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Meer dan 200 frituren geven gratis frietjes aan kinderen: hier moet je zijn
Zijn jouw kinderen ook zo dol op frieten? Dan is de nieuwe promotie van Fritkotactie.be misschien wel iets voor jou volgens de leden van Promojagers België. Meer dan 200 frituren geven een gratis Smulllbox weg met frietjes, een snack, twee sauzen, een Smulll-cola en een leuk speelgoedje.
Lees verder

Jill Shaw waagt zich 9 jaar na hitsingle aan 'The Voice': "Ze zullen wel zeggen dat ik wanhopig ben"
Een bekend gezicht in de vijfde Blind Auditions van 'The Voice' vrijdag: Jill Van Vooren (26) had in 2012 als Jill Shaw 'n hit met 'Summer Sucks', maar verdween daarna van de radar. "Ik heb nu mijn eigen kledinglijn, maar muziek is altijd mijn passie gebleven", zegt ze.
Lees verder