Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Levensgevaarlijke prikkeldraad om heeft mountainbiker beet: “Dit is er toch compleet over”

HLN
Levensgevaarlijke prikkeldraad om heeft mountainbiker beet: "Dit is er toch compleet over"
Een man uit Maasmechelen zal zijn laatste ritje met de mountainbike niet snel vergeten. Hij fietste woensdag over de mijnterrils van Eisden, maar knalde aan 35 kilometer per uur door een prikkeldraad die iemand over de weg legde. Het gebied hoort bij vakantiepark Terhills waar mountainbikers niet mogen fietsen. "In theorie ben ik wellicht in fout, maar dit is toch compleet erover", zegt de man die geen klacht durft indienen bij de politie. Op zelfgemaakte videobeelden toont hij zijn verwondingen.
Lees verder

Levensgevaarlijke prikkeldraad om mountainbikers te bannen 'heeft beet': "Dit is er toch compleet over"
Een man uit Maasmechelen zal zijn laatste ritje met de mountainbike niet snel vergeten. Hij fietste woensdag over de mijnterrils van Eisden, maar knalde aan 35 kilometer per uur door een prikkeldraad die iemand over de weg legde. Het gebied hoort bij vakantiepark Terhills waar mountainbikers niet mogen fietsen. "In theorie ben ik wellicht in fout, maar dit is toch compleet erover", zegt de man die geen klacht durft indienen bij de politie. Op zelfgemaakte videobeelden toont hij zijn verwondingen.
Lees verder

Klant zonder mondmasker schoffeert barista en spant maanden later proces aan tegen man die online gigantische fooi inzamelde
Matt Cowan heeft een proces aan zijn been. Cowan nam het vorige zomer op voor een barista die een klant, Amber Gilles, had verzocht een mondmasker te dragen en die van haar daarna op social media de volle laag kreeg. Cowan zette een online geldinzamelingsactie op om de geschoffeerde barista een mooie fooi te schenken. Mét overdonderend succes. Gilles eiste de helft van dat geld, maar kreeg dat niet. Ze is nu naar de rechter gestapt.
Lees verder

Bouchez: "Topambtenaar Frank Robben moet kiezen tussen functies"
Topambtenaar Frank Robben, die administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) is en ook deel uitmaakt van de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), moet een keuze maken tussen deze twee functies. Dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Lees verder

Spectaculair uitzicht op de maan en de Aarde: in 2027 opent eerste ruimtehotel vol luxe
Een trip naar de ruimte is geen verre toekomstmuziek meer. In 2027 zou ruimtehotel Voyager Station de deuren moeten openen. Het ziet eruit als een futuristisch wiel waaraan 24 modules zitten bevestigd. Dit mogen hotelgasten verwachten.
Lees verder

SHOWBITS. Tanja Dexters trakteert op zwoele beelden en ontwerpt Olga Leyers in alle stilte een kledinglijn?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Prins Philip na 'succesvolle procedure' weer overgebracht naar King Edward VII-ziekenhuis
Prins Philip (99) is nog maar eens van ziekenhuis veranderd. Na een 'succesvolle ingreep' is hij opnieuw overgebracht naar het King Edward VII-ziekenhuis in Londen. Dat schrijft Sky News.
Lees verder

VN hebben nog geen bewijs gekregen dat prinses Latifa nog in leven is
Het Hoge VN-Commissariaat voor de Mensenrechten "heeft nog geen" bewijs gekregen dat prinses Latifa nog in leven is, zo heeft woordvoerder Rupert Colville vrijdag desgevraagd gezegd. Latifa is de dochter van de emir van Dubaï, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoem, die ook premier van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is.
Lees verder

Football Talk. Musiala tekent bij tot 2026 - Vossen mag nog altijd niet tegen Club spelen - Haroun, Beiranvand en Hongla hervatten
Bayern München heeft Jamal Musiala aan de club gebonden tot 2026. De achttienjarige aanvallende middenvelder brak dit seizoen door bij de Rekordmeister. Musiala kreeg zijn jeugdopleiding bij Chelsea en verhuisde in 2019 naar Bayern.
Lees verder

Peperdure villa, blote voeten en amper paparazzi: zo ziet het leven van Meghan en Harry in Californië eruit
Staat de popcorn al klaar? Komende zondag - maandag voor ons - wordt het twee uur durende interview van de Britse prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) met goede vriendin Oprah uitgezonden. Voorlopig kunnen we daarover enkel fantaseren, maar wat weten we intussen over het Californische leven van het echtpaar? Wij legden ons oor te luister bij kenners en een buur. "Op z'n Brits kan je in Californië niet leven."
Lees verder

KOERS KORT. Van Aert kent teamgenoten voor Strade Bianche - Campenaerts en Armée naar Parijs-Nice - Cavendish in GP Monseré
Wout van Aert start morgen als uittredend winnaar in de Strade Bianche. Zijn Nederlandse ploeg Jumbo-Visma gaf vandaag de namen van zijn teamgenoten vrij. Van Aert kan op de Italiaanse grindwegen rekenen op de steun van landgenoot Nathan Van Hooydonck, de Noor Tobias Foss, de Australiër Chris Harper, de Nederlanders Robert Gesink en Tim Roosen en de Duitser Paul Martens.
Lees verder

VIDEO. Dieter Coppens ontwerpt zelf 'steunkousen' voor Wereld Downsyndroomdag met hulp van zijn 'Down The Road'-reisgenoten
Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Ook dit jaar roept Eén op om die dag te vieren door twee verschillende #steunkousen te dragen, want anders zijn is dik oké. Naar goede gewoonte zetten presentator Dieter Coppens en zijn compagnons uit 'Down The Road' hun schouders onder de actie, maar dit keer ontwerpt Coppens zélf leuke sokken voor het goede doel.
Lees verder

LIVE UK OPEN DARTS. Nog geen succes voor landgenoten, houden Huybrechts en Van den Bergh de Belgische eer hoog?
Exit Geert De Vos, Mike De Decker en Brian Raman op de prestigieuze UK Open darts. Alle hoop dan maar op Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh. Huybrechts speelt rond 17u20, Van den Bergh komt vanavond in actie. Die avondsessie kan u LIVE bekijken op VTM 2. Uiteraard kan u de belangrijkste prestaties ook op HLN.be op de voet volgen!
Lees verder

Queen Elizabeth haalt op haar 94ste dan toch nog twee hondjes in huis
De Britse koningin Elizabeth heeft op haar 94ste toch nog twee nieuwe hondjes in huis gehaald, zo melden de Britse media. Dat is opvallend gezien de monarch aanvankelijk stopte met het kweken van de dieren, omdat ze zichzelf te oud vond worden.
Lees verder

"Het is erg bevrijdend om je eigen keuzes te maken": Meghan legt uit waarom ze nu wél met Oprah kan praten
Eigenlijk had Meghan Markle (39) al in 2018, nog voor haar huwelijk met prins Harry (35), een interview aan Oprah Winfrey willen geven. Dat verklapt ze in een nieuwe teaser die CBS heeft vrijgegeven. Alleen was het toen niet echt het goede moment voor een openhartig gesprek.
Lees verder

Avere België: "Reportage Test Aankoop over elektrische auto's is amateuristisch"
Avere België, de federatie voor elektrische mobiliteit in België, vindt de reportage van Test Aankoop over elektrische auto's amateuristisch en een consumentenorganisatie onwaardig: "Dit schetst een verkeerd beeld over elektrisch rijden", klinkt het.
Lees verder

Beñat San José over zijn aflopend contract bij Eupen en het blij weerzien met Marc Brys: "Een grote meneer"
Thuis spelen. Dat was de enige wens van Beñat San José met betrekking tot de loting van de Beker van België. Georges Grun haalde Eupen als eerste uit de trommel en zorgde voor een regionale clash met Standard als tegenstander in de halve finale.
Lees verder

Francky Dury, begin dit jaar onder vuur, nu hopend op play-off 1: "Ik wil het hier nog eens doen daveren"
Het was recent niet altijd fijn om Francky Dury (63) te zijn, met vaak (goedkope) kritiek. Maar kijk: Dury rechtte met Zulte Waregem de rug, op een zucht van de top vier. "Soms zeggen ze hier: 'Coach, rústig', maar zo zit ik niet in mekaar." Dury over het lastige seizoensbegin, de eerdere interesse van Club Brugge en buitenlandse clubs en de BeNe League.
Lees verder

KOERS KORT. Eli Iserbyt succesvol geopereerd aan de elleboog - Van Aert kent teamgenoten voor Strade Bianche - Cavendish in GP Monseré
Eli Iserbyt herstelt van een succesvolle operatie aan de gewrichtsbanden van zijn linkerelleboog. De West-Vlaamse veldrijder had nog steeds last van de blessure die hij op 26 december van vorig jaar had opgelopen in Heusden-Zolder waardoor een ingreep in het tussenseizoen noodzakelijk was. Dat weet Sporza te vertellen.
Lees verder

Australische premier toont begrip voor Europese blokkering export AstraZeneca-vaccins maar vraagt om beslissing te herzien
De Australische premier Scott Morrison toont enig begrip voor de Italiaanse beslissing om de export van coronavaccins naar zijn land te blokkeren. "In Italië sterven 300 mensen per dag. Dus ik heb zeker begrip voor de hoge mate van ongerustheid in Italië en vele andere landen in Europa", zei hij. Niettemin vraagt Australië aan de Europese Unie om de beslissing te herzien.
Lees verder