Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

Kortrijk ontslaat zes ‘luie’ parkeerwachters: “Ze voerden telkens dezelfde lijsten met nummerplaten in, terwijl...

HLN
Kortrijk ontslaat zes 'luie' parkeerwachters: "Ze voerden telkens dezelfde lijsten met nummerplaten in, terwijl ze niet echt aan het werk waren"
Zes parkeerwachters van Parko in Kortrijk zijn op staande voet ontslagen. De stad dient verder een strafklacht voor schriftvervalsing in, wat een ernstige beschuldiging is. Volgens betrouwbare bronnen lieten betrokkenen digitale lijsten met nummerplaten circuleren. Ze zouden die nummerplaten stelselmatig ingegeven hebben om te tonen dat ze druk bezig waren, terwijl ze op die momenten niet echt werkten. De betrokkenen vinden hun ontslag buiten alle proportie.
Lees verder

Agenten lopen in hinderlaag, vuurgevecht met 26 kogels leidt slechts tot twee schampschoten
De New Yorkse politie deelt beelden van een schokkend incident zondagavond. Agenten rukken uit na een oproep, maar staan dan oog in oog met een man die een vuurwapen trekt.
Lees verder

Ook twee andere minderjarigen die verdacht worden van moord op David (42) geplaatst in gesloten instelling
De 17-jarige uit Verrebroek en de 16-jarige uit Kieldrecht die verdacht worden van moord op de 42-jarige David Polfliet in Beveren, zijn geplaatst in de gesloten instelling van Everberg. Dat heeft de jeugdrechter in Dendermonde beslist.
Lees verder

Dermagne gunt werknemers opnieuw één dag per week op de werkvloer
Minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) blijft voorstander van de telewerkverplichting, maar wil het voor bepaalde werknemers mogelijk maken om één dag per week terug te keren naar de werkvloer. Dat zou via een nieuwe app van de RSZ geregeld moeten worden, zei hij in de Kamercommissie Sociale Zaken.
Lees verder

Balans loopt op tot zeker 105 doden na explosies in Equatoriaal-Guinea
De lichamen van nog eens minstens zeven mensen zijn dinsdag volgens de staatstelevisie vanonder het puin gehaald in Bata, de economische hoofdstad van Equatoriaal-Guinea. Daar werden zondag een legerkamp en talloze woningen door explosies verwoest. De balans staat voorlopig op 105 doden en 615 gewonden.
Lees verder

Lampaert dolt na met sappig interview: "Ze komen hier allemaal met het snot op de guidon over de meet"
Eén Belg in de top tien van de tijdrit in Parijs-Nice: Yves Lampaert. De West-Vlaming toonde zich tevreden met dat resultaat. En dan kan een sappig interview uiteraard niet ontbreken. "Clercq zei het al, ze komen hier allemaal met het snot op de guidon over de meet."
Lees verder

Tien horeca-uitbaters over het openen van de terrassen aan de kust tijdens de Paasvakantie. "Niet eerlijk ten opzichte van collega's zonder terras"
Moeten de terrassen aan de kust open tijdens de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op. Zo zouden ze het alle tien niet eerlijk vinden als de terrassen enkel aan de kust zouden openen.
Lees verder

Tien horeca-uitbaters over openen van terrassen aan kust tijdens paasvakantie: "Niet eerlijk ten opzichte van collega's zonder terras"
Moeten de terrassen aan de kust open tijdens de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op.
Lees verder

Rupert Grint vertelt over zijn jaren op de 'Harry Potter'-set: "Soms was het echt verstikkend"
Rupert Grint (32) stond tien jaar lang op de set van de 'Harry Potter'-films, maar de acteur heeft het niet altijd even makkelijk gehad. In de podcast 'Armchair Expert' van Dax Shepard vertelt Grint dat het allemaal redelijk overweldigend kon zijn. "Soms was het echt verstikkend", klinkt het in het gesprek.
Lees verder

Deals met grote spelers waren "nooit deel van het plan", maar Harry en Meghan verdienen er wel miljoenen mee: "Netflix en co. weten dat ze 'big' worden in de VS"
Voor het interview met Oprah werden ze niet betaald, zo liet de 67-jarige tv-ster op voorhand duidelijk verstaan. Het zijn andere samenwerkingen die prins Harry (36) en Meghan Markle (39) in Amerika van een inkomen voorzien, zoals met Spotify, Netflix en Apple TV. Al waren die deals in hun eigen woorden "nooit deel van het plan". "Die grote spelers weten dat Harry en Meghan 'big' worden in de VS."
Lees verder

Deals met Netflix en Spotify waren "nooit deel van het plan", maar Harry en Meghan verdienen er wel miljoenen mee: "Ze koppelen een missie aan hun businessmodel"
Voor het interview met Oprah werden ze niet betaald, zo liet de 67-jarige tv-ster op voorhand duidelijk verstaan. Het zijn andere samenwerkingen die prins Harry (36) en Meghan Markle (39) in Amerika van een inkomen voorzien, zoals met Spotify, Netflix en Apple TV, al waren die deals in hun eigen woorden "nooit deel van het plan". Handig voor hun merk, dat wel.
Lees verder

Parket doet oproep naar getuigen en camerabeelden na dodelijke steekpartij, onwetendheid weegt op familie: "We hopen snel antwoorden te krijgen"
Het parket van Brugge heeft een opsporingsbericht verspreid om camerabeelden en getuigen te verzamelen over de dodelijke steekpartij afgelopen zaterdagavond in Tielt. Leander Quintyn (32) werd met meerdere messteken om het leven gebracht. De dader of daders zijn nog steeds voortvluchtig. "We hopen toch om snel antwoorden te krijgen", vertelt zus Kelly Quintyn.
Lees verder

Britse koningin 'bedroefd' na interview Harry en Meghan: "Aantijgingen van racisme zijn zorgwekkend"
De Britse koningin Elizabeth heeft gereageerd op het spraakmakende interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie.
Lees verder

Britse koningin 'bedroefd en bezorgd' na interview Harry en Meghan
De Britse koningin Elizabeth heeft gereageerd op het spraakmakende interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie.
Lees verder

Chromebooks blijken ineens een onverwachte hit
Ongeveer een jaar geleden ging Google een flinke concurrentiestrijd aan met zijn Chromebook-laptops. Die pakte - met een beetje hulp van de coronalockdowns - goed uit: in 2020 werden er bijna 30 miljoen Chromebooks verkocht, een toename van meer dan 75 procent. En nu zet de techgigant door met nieuwe modellen, die zich beter en beter willen meten met Windows-pc's en Macs.
Lees verder

Tom Jones, de man van 250 miljoen en 250 vrouwen, lanceert nieuw album: "Iedereen zei me dat ik te macho was"
Wereldwijd meer dan honderd miljoen verkochte platen, geridderd door de Britse Queen Elizabeth en - ondanks z'n vele buitenechtelijke avontuurtjes - tot aan haar dood gehuwd met z'n jeugdliefje. Sir Tom Jones kan op z'n tachtigste terugblikken op een rijk gevuld leven. Toch heeft de Welshe crooner, die op 23 april een nieuwe plaat uitbrengt, nog lang geen zin om op pensioen te gaan. "Enkele jaren geleden vertelde de dokter dat ik het kalmer aan moest doen. Dat advies heb ik genegeerd."
Lees verder

Minister Verlinden over drugsonderzoek: "Ongezien in geschiedenis van Belgische recherche. Zelfs de Amerikanen pikken dit op"
Het onderzoek naar de encryptiesoftware van SKY ECC heeft speurders "een inkijk gegeven in de hallucinante wereld van de parallelle criminele economie". Dat zeggen Yve Driesen, gerechtelijk directeur van de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen, en Franky De Keyzer, procureur des Konings van Antwerpen. De bevoegde ministers reageren trots. "Onze politiediensten en het parket hebben fantastisch werk geleverd", zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan VTM Nieuws. "Dit is werkelijk ongezien in de geschiedenis van de Belgische recherche. Zelfs de Amerikanen pikken dit op."
Lees verder

Groot onderzoek encryptiesoftware SKY ECC: "Hallucinante inkijk in de parallelle criminele economie"
Het onderzoek naar de encryptiesoftware van SKY ECC heeft speurders "een inkijk gegeven in de hallucinante wereld van de parallelle criminele economie". Dat zeggen Yve Driesen, gerechtelijk directeur van de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen, en Franky De Keyzer, procureur des Konings van Antwerpen. De bevoegde ministers reageren trots. "Onze politiediensten en het parket hebben fantastisch werk geleverd", zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Lees verder

Antivaxxer die brieven ronddeelde geïdentificeerd door politie: "Op zijn eentje 3.000 exemplaren laten drukken"
De politie Meetjesland Centrum heeft de antivaxxer geïdentificeerd die brieven vol met geruchten over het coronavaccin uitdeelde in de brievenbussen van de Eeklonaren. Na verschillende tips van bewoners kwam de politie al snel bij de vrouw terecht.
Lees verder

Antivaxer die brieven ronddeelde geïdentificeerd door politie: "Op haar eentje 3.000 exemplaren laten drukken"
De politie Meetjesland Centrum heeft de antivaxer geïdentificeerd die brieven vol met geruchten over het coronavaccin bedeelde in de brievenbussen van de Eeklonaren. Na verschillende tips van bewoners kwam de politie al snel bij de vrouw terecht.
Lees verder