Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 maart 2021

Koning van zondagavond: ‘De Mol’ opent met meer dan een miljoen kijkers

HLN
Koning van zondagavond: 'De Mol' opent met meer dan een miljoen kijkers
De eerste aflevering van 'De Mol' was meteen een schot in de roos. Meer dan 1 miljoen kijkers nestelden zich zondagavond in de zetel om af te stemmen naar Play 4 en gingen mee op zoek naar de nieuwe mol.
Lees verder

Topcrimineel Ridouan Taghi bij start van zijn proces: "Ik heb nog niks te melden"
In Nederland is maandag de inhoudelijke behandeling begonnen van het grote liquidatieproces Marengo. Hoofdverdachte Ridouan Taghi (43) maakte voor het eerst zijn opwachting in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. "Vooralsnog heb ik nog niks te melden", zei hij vanmorgen in de rechtbank. Ook tijdens eerdere verhoren met de politie blonk hij vooral uit in zwijgen.
Lees verder

"Biologische geneesmiddelen kunnen veel goedkoper"
Generische varianten van biologische geneesmiddelen worden in ons land te weinig voorgeschreven. Voor farmabedrijven is het daardoor minder interessant om in België zogenaamde biosimilaire geneesmiddelen op de markt te brengen. "Dat betekent een serieuze meerkost voor onze ziekteverzekering. Want zodra er een generische variant beschikbaar wordt, daalt ook de kostprijs van het originele geneesmiddel fors", zegt Luc Van Gorp, voorzitter van de Christelijke Mutualiteit (CM).
Lees verder

De ideale mol en hoe hem te herkennen: kenners en ex-mollen geven hun beste tips
'De Mol' trok zich zondagavond officieel op gang en dat wil zeggen dat televisiekijkend Vlaanderen opnieuw massaal op mollenjacht gaat. Maar hoe ziet de ideale saboteur eruit en hoe kan je hem of haar herkennen? Hou je mollenschriftje maar klaar, want 'De Mol'-kenners, ex-mollen én presentator Gilles De Coster lichten een tipje van de sluier op. "Vanaf een bepaalde leeftijd kom je voor bepaalde fysieke proeven niet meer in aanmerking. Dat kan het moeilijk maken om je mollenwerk te doen."
Lees verder

Amerikaanse studie: vaccin AstraZeneca voor 79 procent effectief in voorkomen van ziekte
Het coronavaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford is voor 79 procent effectief in het voorkomen van de ziekte. Dat blijkt uit de Amerikaanse studie naar het vaccin waarvan de resultaten vandaag werden bekendgemaakt. In de laatste Europese studie lag de doeltreffendheid van het vaccin met 82 procent net iets hoger.
Lees verder

Football Talk. Geen Ramsey tegen België - "Xabi Alonso coach van Mönchengladbach" - Positieve Carolo's missen interlands
Aaron Ramsey mist woensdag de trip naar België en zes dagen later moet hij ook de thuiswedstrijd tegen Tsjechië aan zich voorbij laten gaan, nadat hij een blessure bij zijn club Juventus heeft opgelopen. De 30-jarige voormalige middenvelder van Arsenal miste de laatste twee wedstrijden van Juventus en in Italië werd gemeld dat hij pas na de interlandperiode fit zou zijn. Toch nam Wales Ramsey in de selectie voor hun eerste WK-kwalificatiewedstrijd voor 2022, interim-manager Robert Page zei dat de Football Association of Wales de speler eerst zelf wilde onderzoeken.
Lees verder

Zoon Vin Diesel te zien in nieuwe 'Fast and Furious'
Vincent Sinclair, de 10-jarige zoon van Vin Diesel (53), maakt zijn debuut als acteur. De jongen is net als zijn vader te zien in de negende 'Fast and Furious'-film. Dat meldt TMZ.
Lees verder

Minister Beke zet eerste stap in verdeling 230 miljoen euro extra voor personen met handicap
De Vlaamse regering heeft een eerste stap gezet in de verdeling van de 230 miljoen euro extra, die de regering dit jaar voorziet voor de ondersteuning van personen met een handicap. Zo heeft de regering op voorstel van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) alvast beslist middelen te voorzien voor de meest dringende vragen en voor minderjarigen.
Lees verder

LIVE. Wie maakt het zegegebaar in openingsrit Ronde van Catalonië?
Vandaag begint de Spaanse rittenkoers, de Ronde van Catalonië. De renners rijden over een heuvelachtig parcours van Calella naar Calella. In 2019 soleerde onze landgenoot en vroege vluchter Thomas De Gendt naar de overwinning in deze rit. Overleven de vluchters vandaag opnieuw het heuvelachtige parcours of laten de sprintersploegen zich deze keer niet verrassen? Volg het hier LIVE.
Lees verder

Benzine wordt beetje goedkoper
Benzine tanken wordt vanaf morgen een beetje goedkoper. De officiële maximumprijzen dalen met 4 eurocent per liter, zo meldt de FOD Economie.
Lees verder

Waarom je de puberteit niet zomaar een jaar kunt uitstellen: een kijkje in het brein van uw tiener
Jongeren gaan zwaar gebukt onder de coronamaatregelen. Neurowetenschapper Eveline Crone (45) onderzoekt de impact van de lange lockdown op hun brein. "Jongeren nemen risico's, en eigenlijk is dat goed."
Lees verder

"Spraakberichten op Whatsapp binnenkort sneller af te spelen"
Spraakberichten gebruiken op Whatsapp wint wereldwijd aan populariteit. De Facebook-dochter wil op termijn de mogelijkheid bieden de afspeelsnelheid van ontvangen audioberichten te verhogen, meldt WABetaInfo, een onafhankelijk nieuwsportaal rond Whatsapp.
Lees verder

Straaljagers botsen op elkaar in Taiwan bij derde crash in zes maanden
Twee straaljagers van de Taiwanese luchtmacht zijn maandag op elkaar gebotst; het derde incident van zijn soort in een half jaar. De luchtmacht van Taiwan staat onder toenemende druk omdat die constant toestellen van de Chinese luchtmacht moet onderscheppen. De communistische regering in Peking ziet Taiwan sinds jaar en dag als een afvallige provincie en heeft gezworen Taiwan ooit te zullen inlijven.
Lees verder

Mbappé bereikt mijlpaal en scoort als jongste ooit 100ste competitiedoelpunt in Frankrijk
Kyllian Mbappé is en blijft een fenomeen. De poulain van PSG is nog steeds maar 22 jaar maar maakte afgelopen weekend al zijn 100 competitiedoelpunt in de Franse Ligue 1. Mbappé is meteen de jongste ooit die deze mijlpaal kan bereikt.
Lees verder

Slechts vier nieuwe positieve gevallen bij Dovy Keukens: "Volgende week starten we de productie weer op"
Goed nieuws voor Donald Muylle en de zijnen. Nadat de keukenbouwer vrijdagochtend de productie moest stilleggen na 21 coronabesmettingen zijn de tweehonderd werknemers ondertussen allemaal getest. Er zijn maar vier nieuwe besmettingen bijgekomen. "Snel ingrijpen heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen", zegt gedelegeerd bestuurder Mario Muylle.
Lees verder

Nederlandse premier Rutte wil coalitie met nieuwe conservatieve partij JA21 onderzoeken, links-liberalen van D66 zien het niet snel gebeuren
De Nederlandse ontslagnemend premier Mark Rutte wil "serieus kijken" naar een coalitie met JA21, de nieuwe partij die bestaat uit oud-leden van Thierry Baudets Forum voor Democratie (FVD). Dat zei Rutte na afloop van een gesprek met verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma. Maar D66-leider Sigrid Kaag vindt regeren met die partij "moeilijk voorstelbaar". Haar partij staat lijnrecht tegenover de oud-FVD'ers als het gaat over belangrijke punten als het klimaat en de Europese Unie.
Lees verder

Facebook verwijderde eind vorig jaar 1,3 miljard nepaccounts
Facebook heeft tussen oktober en december naar eigen zeggen 1,3 miljard nepaccounts verwijderd. Ook zegt het bedrijf 12 miljoen stuks content te hebben weggehaald over het coronavirus en vaccins. Dat gebeurde nadat gezondheidsexperts hadden vastgesteld dat het ging om valse of onnauwkeurige informatie.
Lees verder

Leen Dendievel niet te spreken over vraag in 'De Zevende Dag': "De 'deadname' van Petra De Sutter vermelden is not done"
Actrice Leen Dendievel (37) is niet te spreken over wat er gisteren in 'De Zevende Dag' op Eén is gebeurd. VRT-journalist Lieven Verstraete (58) vermeldde de 'deadname' - de geboortenaam van een transpersoon - van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (57) in een van zijn vragen. De VRT verklaart ondertussen dat alles is uitgepraat tussen beide partijen. "Lieven besefte dat hij in fout was."
Lees verder

Ben jij de eeuwige clown? Controlefreak? Pleaser? Lifecoach geeft tips om je patronen te doorprikken
Ben je overal de verzorger? Wil jij altijd iedereen pleasen? Of ben je diegene die altijd alles luchtig houdt? Nee, dat is niét je persoonlijkheid, maar je patroon. En dat zorgt ervoor dat je altijd weer in dezelfde conflicten belandt. Geen paniek. Je kan je patronen leren herkennen én doorbreken. Lifecoach Anja Pairoux vertelt hoe je dat doet. "Als je je patroon niet ziet, kan je altijd opnieuw gekwetst worden."
Lees verder

Xavier Malisse boekt nu succes als coach: "Veel meer stress dan als speler, maar ik hou ervan"
Met een finaleplaats voor zijn pupil Lloyd Harris in Dubai komt ook Xavier Malisse opnieuw in beeld. De 40-jarige Kortrijkzaan zit goed in zijn vel. "Als coach heb je veel meer stress dan als speler. Maar ik hou ervan", aldus Malisse.
Lees verder